Перейти до змісту

RedBorsch

Клуб
  • Posts

    1001
  • Зареєстрований

  • Last visited

Информация

  • Стать
    Чоловік
  • Rotterdam
  • Netherlands

RedBorsch's Achievements

Юзер

Юзер (2/9)

312

Reputation

  1. Та що той алкоголь? А цигарки, кожен 4й бздить тією хімією по кілька разів на день. Чи не краще дунути натуральної трави, та ще й з бонга, щоби легені не забруднювати? Саме головне, звикання — 0. Я палив траву востаннє у позаминулому році. Хоча той рік вживав досить часто.
  2. Тут, у Голандії шмаль не те щоби повністю законна, але толерується. До 5 грам можна мати при собі, до 5 рослин вдома. Торгувати можна тільки у кофешопах, на які муніципалітети видають обмежену кількість ліцензій. Тобто так просто торгувати будь-де не вийде. Не можна торгувати на певній відстані від шкіл, дитячих садків. Через це, наприклад, закрили кофешоп у Амстердамі, де я спробував перший у своєму житті space cake.
  3. а) Я пам'ятаю, що у Ворда є можливість порівнювати документи. Нагадайте будь ласка, а зміни у формулах цей інструмент теж показує? А у картинках? б) Тим не менше, цілісність ваших даних ніякий Ворд не гарантує. Може тільки зменшити ймовірність їх пошкодження. Особисто я віддаю перевагу зовнішній системі контролю версій. Я тільки хотів підкреслити, що використання ворду ніяким чином не полегшує видання готової книжки. Можна писати хоч у Google Docs, хоч у текстовому файлі, хоч ручкою на папері. Ви мене читаєте уважно? Навіть зацитували цю мою фразу, але потім повторюєте те саме: Питання не у стандарті, а у читабельності людиною. + системи контролю версій не будуть відслідковувати зміни у ZIP-архіві. Далі, про стандарт. Стандартів є багато. Ви теж можете придумати власний формат і стандартизувати його. На офісні документи я знаю як мінімум 2 стандарти: 1) https://en.wikipedia.org/wiki/OpenDocumentбув прийнятий першим і є форматом вільного проекту OpenOffice. Не знаю, чи підтримується він повноцінно Майкрософтом. 2) Той що ви назвали - це https://en.wikipedia.org/wiki/Office_Open_XML. Майкрософт проштовхнуло цей формат на рік пізніше, очевидно не бажаючи використовувати уже існуючий на той момент стандарт конкуруючого продукту. Висновок? Стандарт нічим не полегшує документообіг. Якщо вам просто потрібно відіслати документ для друку - краще відіслати у форматі PDF з вбудованими шрифтами. Це дійсно де-факто стандарт для перегляду документів і він гарантує однакове відображення на будь-якій платформі. А якщо документ потрібно редагувати разом з кимось, то краще використовувати онлайн редактор, наприклад Google Docs.
  4. Є ще глюки самого софта, сторонніх бібліотек, віруси ті самі. От наприклда впав/завис Word. Так, він перезапуститься, запропонує відновити документ, навіть якщо ви не встигли зберегти усі зміни (він зберігає їх періодично сам у тимчасовому файлі). Але як ви матимете впевненість, що у вашій праці на сотні сторінок нічого не побилося, ніде не поїхало форматування, всі формули цілі? Ви змушені будете покладатися на можливості самого Microsoft Word. Я би наприклад віддав перевагу якомусь текстовому формату розмітки (TeX, DocBook, markdown) + зберігав би всі зміни у системі контролю версій (Git, SVN, Mercurial). Це додасть ще один рівень безпеки і врятує навіть від проблем з залізом. Ну це вже примітивно, елементарно ж гуглиться У Лінуксі - https://wiki.archlinux.org/index.php/badblocks У Маку є утиліта у складі ОС http://osxdaily.com/2012/05/24/check-hard-drive-health-mac-disk-utility/ А у вінді нема нічого, треба качати сторонні програми Я й не кажу, що це іграшка. Це система корпоративного документообігу. Але для серйозних наукових праць чи навіть елементарних рукописів книг він погано пристосований. Він створює ілюзію, що у ньому можна "професійно" зверстати книгу з його автоматичним розбиттям на сторінки, зносками, автоматичними переносами. Але це не так. Ніхто не використовує Word/Excel для верстання. Це робиться у професійних пакетах програм на кшталт Adobe Illustrator/QuarkXPress.
  5. Я й не хочу розводити холівар. Про смаки не сперечаються, я нікому не збирався доводити, яка операційна система краще. Аргумент, який я поставив під сумнів був лише про "іграшковість" Маку. І я не почув аргументів у відповідь крім узагальнених фраз про ігри, офіс, специфічні середовища розробки під Windows.
  6. Ну не знаю. Для серйозних праць я би тим більше не ризикнув використовувати Word/Excel. Биті файли, зображення, форматування, візуальний редактор формул А ще неможливо використовувати систему контролю версій, бо файл бінарний (або зазіпований нечитабельний XML у сучасному офісі) Мені доводилося мати діло з рукописами у Word. Це був жах.
  7. Питання, для чого така штука як "інсталяція" взагалі - залишається відкритим. Ну хіба крім якихось системних компонентів і бібліотек. Але для більшості софта це не актуально. Коли я використовував вінду, у мене була папка з софтом, який щоразу переживав перевстановлення ОС. Таких програм було десь 80%. Для чого розробляти під вінду на Маку? Крім того як я вже сказав - зараз тренд: веб-апи на десктопі. Пишуть на скриптових мовах і врапають у хроміум. Наприклад, Spotify, Slack, Atom, Tidal, різноманітні месенджери тощо. Не знаю, що там за чудо-функції мають бути у офісі. Мені й Google Docs достатньо. Кліпарту хіба нема Щодо геймінгу, мені здається на десктопах він взагалі помирає. WCG он уже не проводять після 2013. Компанії шалено інвестують бабло у ігри під телефони/планшети. Для гарної гри не обов'язково потрібна надвисока потужність. І на Windows 10? Важко повірити.
  8. От на цьому хотів би зупинитися детальніше. Що таке "ринок" у контексті електронних валют? Чим підкріплена їхня вартість крім інтересу з боку все більшої кількості користувачів, які інвестують у цю електронну піраміду цілком реальні гроші? За ними не стоїть реальна економіка, якийсь золотий запас чи банківські гарантії. Після того як інтерес досягне піку - почнеться падіння. Питання тільки - коли?
  9. Вінда з її інсталяторами - це просто клондайк для всякого AdWare/SpyWare На Маку "інсталяція" програми - береш і копіюєш її у директорію Applications.
  10. Visual Studio - нещодавно з'явилася версія під мак. Та й потрібна вона для софту під вінду хіба, який зараз майже ніхто не пише - є тенденція робити крос-платформенні веб-апи під десктоп. Microsoft Office - давно є під мак. Тим не менше, усі популярні ігри мають версії під Мак. Її ще хтось юзає?
  11. Наприклад? Який софт не має аналога на маку? Ну, може якісь малопопулярні ігри.
  12. Та бугого. У Лондоні жеруть шотландського лосося і шотландську баранину. А яким макаром Лондон годує Шотландію?
  13. Іграшка? Цікаво, з якими такими задачами може впоратися вінда, а Мак ні? Я юзаю лише Мак з 2013.
  14. У них нафта й газ. А решта Бритосії має хіба Лондон, який нікому не буде цікавий після брекзіту.
×
×
  • Створити...