Перейти до змісту

Зник зв'язок із місією ОБСЄ на Донеччині


Olegik

Recommended Posts

 

Міністерство закордонних справ заявляє про втрату зв'язку з представниками військової верифікаційної місії ОБСЄ в Донецькій області.

 

Про це на брифінгу повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, передають "Українські Новини".

 

"У Донецькій області зник зв'язок з членами військової верифікаційної місії ОБСЄ", - сказав Перебийніс.

 

При цьому він сказав, що за попередньою інформацією, представників місії захопили терористи.

http://www.pravda.com.ua/news/2014/04/25/7023639/

Link to comment
Share on other sites

 

Терористи захопили автобус із представниками ОБСЄ, які приїхали з місією в Україну.

Про це повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

Згідно з інформацією, в п’ятницю близько 12 години на в’їзді до Слов’янська зі сторони Краматорська невідомі особи зупинили автобус із 13-ма пасажирами. Серед них знаходилися 7 представників ОБСЄ, 5 представників Збройних Сил України та водій транспортного засобу.

Терористи відвели автобус із пасажирами на територію Управління СБУ в Слов’янську. Наразі захоплені громадяни перебувають там.

Зараз тривають переговори із представниками проросійських сил щодо їх звільнення.

Вони відмовилися звільняти заручників, мотивуючи це необхідністю їх спілкування з компетентними органами Російської Федерації.

http://www.pravda.com.ua/news/2014/04/25/7023672/

Link to comment
Share on other sites

 

Терористи в Слов'янську поки не мають наміру відпускати спостерігачів ОБСЄ, які перебували на сході України , бо вважають їх "шпигунами".

Про це заявив на брифінгу в Слов'янську один з їхніх представників, пишуть РИА-Новости.

"У них виявлені військові карти Слов'янська з зазначеними блокпостами, патрони, військові жетони", - повідомив у суботу представник екстремістів.

Також журналістам були пред'явлені документи затриманих на імена Джона Крістенсена (Данія), Кшиштофа Кобельскі (Польща), Акселя Шнайдера (Німеччина).

За словами самопроголошеного губернатора "Донецької народної республіки" Дениса Пушиліна, який приїхав на переговори, терористи підозрюють затриманих у шпигунстві "на користь НАТО".

"У делегації також були офіцери Генштабу України", - заявив Пушилін, зазначивши, що екстремісти мають намір обміняти їх "на своїх полонених, зокрема, на (заарештованого "​​народного губернатора" Донецька) Павла Губарева". Пушилін також запевнив журналістів, що із затриманими "поводяться добре".

...

http://www.pravda.com.ua/news/2014/04/26/7023701/

Link to comment
Share on other sites

 

До Києва терміново вилітає генсек ОБСЄ

 

Генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Заньєр прибуде в Київ у неділю ввечері.

Про це повідомив виконуючий обов'язки міністра закордонних справ України Андрій Дещиця.

"Ситуація зі звільненням спостерігачів ОБСЄ залишається складною. Повертаюся до Києва. Увечері до Києва прилітає і генсек ОБСЄ Ламберто Заньєр", - написав в.о.голови МЗС у Твіттері.

...

http://www.pravda.com.ua/news/2014/04/27/7023791/

Link to comment
Share on other sites

 

Сепаратисты освободили гражданина Швеции, у которого диабет. Остальные семь инспекторов из стран Европы и трое украинских военных остались в плену. Переговоры по их освобождению продолжались полдня. Дипломаты из ОБСЕ отказались от комментариев.

...

http://www.echo.msk.ru/news/1308880-echo.html

Link to comment
Share on other sites

 

Генеральный секретарь ОБСЕ Ламберто Заньер во вторник прилетел с визитом в Украину.

Об этом сообщает агентство "Интерфакс-Украина" со ссылкой на Министерство иностранных дел.

По информации директора департамента информационной политики МИД Евгения Перебийниса, генсек ОБСЕ проведет встречу с и.о. главы МИД Андреем Дещицей. Кроме того, он примет участие в переговорах руководства МИД Украины с представителями мониторинговой миссии ОБСЕ, работающей в Украине, и стран-участниц женевской встречи.

http://lb.ua/news/2014/04/29/264807_ukrainu_pribil_gensek_obse.html

Link to comment
Share on other sites

 

Военные наблюдатели от стран — членов ОБСЕ, удерживаемые «ополченцами» в Славянске, не будут отпущены в ближайшее время, сообщил «Газете.Ru» «народный мэр» Славянска Вячеслав Пономарев.

«В данный момент ведем переговоры с ОБСЕ об их освобождении. Они в гостях», — отметил он, добавив, что «всего у «ополченцев» в Славянске находятся десятки человек».

http://www.gazeta.ru/politics/news/2014/04/30/n_6121373.shtml

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...