Перейти до змісту

Війна з Росією вже давно почалася


zig

Recommended Posts

Війна з Росією вже давно почалася. Це війна четвертого покоління (по Лінду).

 

У 1989 році американський експерт Уїльям Лінд при аналізі еволюції завдань американської морської піхоти ввів поділ війн на чотири покоління:

 

Війна першого покоління: ведеться лінійним строєм із застосуванням гладкоствольної вогнепальної зброї
Війна друого покоління: позиційні війни з артобстрілами, кулеметами, окопами та іншої польової фортифікації
Війна третього покоління: бліцкриг - армія прагне оточити противника і відрізати його від комунікацій, головні види озброєння - танки і авіація
Війна четвертого покоління: ведеться невеликими групами екіпірованих за останнім словом техніки солдатів у вигляді серії окремих операцій.
 

 

Подробніше про війну четвертого покоління (Fourth generation warfare - 4GW):

 

Характерною рисою стратегії 4GW є те, що країна «ляльковод» або фактичний агресор для реалізації своїх задумів використовує якогось «агресивного недержавного суб'єкта» іншої країни, тобто сили, що знаходяться в прямій опозиції державі-жертві агресії. У своїй суті стратегія 4GW націлена на придушення волі населення і влади країни-жертви до якого-небудь опору. Вважається, що за показниками "cost - efficiency" сьогодні значно продуктивніше: не вкладати величезні кошти в широкомасштабну війну, а застосовувати різні все нові і нові підривні тактичні прийоми, щоб змусити країну-жертву агресії постійно виснажувати свої військові і фінансові ресурси в ході безперервної і постійно підживлюваної ззовні партизанської війни та терористичної діяльності і при цьому цілеспрямовано ініціювати наростання соціально-економічного хаосу в цій країні і посилювати психологічний та інформаційний тиск на її народ і керівництво до такого моменту, коли небажана влада об'єкта агресії буде готова здатися і піти.

 

Для цього використовується широкий набір технологій. Ці технології застосовуються в комплексі і протягом досить тривалого часу.

 

Вони включають:

  • Терористичні дії різного характеру, починаючи з підривів військових і цивільних об'єктів і закінчуючи партизанськими діями великих і дрібних банд на великій території країни. Терор повинен носити вкрай жорсткий і жорстокий характер, щоб змусити населення в районах дії банд повністю підкорятися терористам і під страхом болісної смерті придушити будь-яку волю людей до опору.
  • Склад банд носить транснаціональний характер з великою часткою участі іноземних найманців, їх базування децентралізовано.
  • Цілеспрямовані агресивні атаки на традиційні культурно-історичні цінності населення. Різке зниження рівня культури, етичного та естетичного виховання громадян, їхнього освітнього рівня. Перетворення людей у «манкуртів».
  • Витончена і високотехнологічна психологічна війна, маніпулювання засобами масової інформації, постійне проведення агресивних акцій інформаційної війни, як усередині країни, так і в світовому медійному просторі, включаючи Інтернет.
  • Використання технології "lawfare". Це незаконне використання норм внутрішнього та міжнародного права з метою нанесення збитку опоненту, завоювання симпатій світової громадської думки в рамках кампаній «паблік релейшнз», фінансового виснаження супротивника і його вимотування шляхом усілякого затягування різних юридичних процедур, нав'язування міжнародних правових норм і підміна ними норм національного законодавства на шкоду національним інтересам країни-жертви агресії, вихід за рамки загальноприйнятих міжнародних правових норм і використання замість них регіональних чи корпоративних правових норм з метою легалізації тих чи інших своїх агресивних дій.
  • Надання всіх форм тиску на країну-жертву: політичного, економічного (санкції), соціального і військового.
  • Реалізація на території країни-жертви тактики «конфліктів низької інтенсивності» за участю будь-яких зовнішніх сил.
  • Організація «кольорових революцій», демонстрацій, пікетів та кампаній ненасильницького непокори із застосуванням при необхідності новітніх інтернет-технологій.
  • Надання широкомасштабної інформаційної, фінансової та військово-технічної допомоги бандформуванням, що займаються партизанською війною.

 

http://uk.wikipedia.org/wiki/Війна_четвертого_покоління

Змінено користувачем zig
Link to comment
Share on other sites

.. спецоперациями оккупировать и удержать всю страну нельзя, максимум то, шо маемо в dumb-ass'e, поэтому надо по-любому вводить регулярные войска и перетинати кордон 

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...