Перейти до змісту

Критика влади "кулявлоба та шоколадника"


Provokator

Recommended Posts

Плани Кабміну: Кожен зможе отримати довідку по інтернету, вказавши ID

 

Україні потрібно перейти на електронне урядування та документообіг, заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

"Тони паперу, години, місяці, а інколи й роки передачі тих чи інших паперів, які застрягають в різного роду міністерствах, відсутність швидкої реакції на листи і швидкої реакції в системі державного управління означає одне: естонський досвід – ми повинні перейти на систему електронного урядування", - сказав він у парламенті.

"Це персональне ID (Identity document - ред.) кожної людини в країні – підкреслюю: для того, щоб людина по інтернету звернулася по довідку і їй її дали", - заявив Яценюк.

"І те саме стосується органів державної влади: персоніфікація і безпосередня можливість для електронного врядування в цілому для всього складу Кабінету міністрів", - додав він.

"І ухвалення закону про доступ до відкритих даних", - сказав прем’єр.

Українська правда

 

 

 

Змінено користувачем Provokator
Link to comment
Share on other sites

югек на фейсбуке по поводу етих реформ не так уж и не прав в етот раз:

 

--------------------------------

 

Юрий Луценко.

"Вынесенная в парламент Программа действий Правительства не просто разочаровала. Это - нечто среднее между студенческой халтурой и журналом "Мурзилка".

 

Раздел Новая Правоохранительная Система: *Реформирование МВД: - Концепция первоочередных мер реформирования МВД: реализация принципа "Служить и защищать" вместо " Наказывать и крышевать";

 

- новый закон о полиции;

 

- создание Государственного бюро расследований. Это все! Вот что можно понять из этого раздела? Как будет меняться структура МВД? Как будут набираться кадры? Как будет учитываться позиция местных общин? Что будет с патрулем, с ГУБЭП и ГУБОП, с Миграционной службой? В конце концов, где обязательные для каждой программы действий конкретные СРОКИ и ОТВЕТСТВЕННЫЕ? Не лучше в других разделах:

 

- обеспечение доступа к правосудию (как именно? когда? кто?);

 

- внесение изменений во все процессуальные кодексы (каких именно? пытки испанским сапогом и гипноз планируется?);

 

- запрет проверок контролирующими органами (всех? навсегда? Разворовывание бюджета преодолено?);

 

- внедрение новой системы администрирования НДС (какой??? По партбилетам? через сдирание НДС - счетами? с 50% дисконтом в пользу голодающих детей лейтенанта Шмидта?).

 

Отдельно радуют планы Правительства по срокам 2018 и 2020 годов. "Счастливые часов не наблюдают"? Единственное, за что можно голосовать в этом 13-страничном шедевре, то это за рисунки. Хорошая работа, вызывает оптимизм. Как у Буратино, которому так нравилась Азбука с картинками!", - сыронизировал Луценко.

Змінено користувачем лесица
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 

И поэтому БПП во главе с Луцом сегодня молниеносно проголосовал за эту "плохую программу"? 

 

Я говорю, они тут для нас фейковое противоборство устраивают, а на самом деле междусобойно мутят.

Link to comment
Share on other sites

Galya Plachynda

12 год · Kyiv · Змінено · 

А тепер, малята, дивіться-но сюди… Дали мені добрі люди проект бюджету почитати…

Мустафа, не плач! Апарат Верховної Ради України - 674 139 млн.

У тому числі: Висвітлення діяльності Верховної Ради України через засоби телебачення і радіомовлення та фінансова підтримка видання газети "Голос України" і журналу "Віче" 25 625 млн. Хтось із вас колись читав журнал «Віче»? Щоб хоч знати, що там друкують.. Мо` мемуари престарілих депутатів??

*Господарсько-фінансовий департамент Секретаріату Кабінету Міністрів України (ну, тобто, парафія завгоспа, туалетний папір там, водичка мінеральна на стіл начальству і теде) - 239 929 млн.

А ось яка цікава контора: Національна служба посередництва і примирення України - 10 985 млн. Скажіть мені, будь ласка, хто-небудь щось чув про таку службу? Чим вони займаються? Кого із ким примирюють? Жінок зі зрадливими чоловіками? І на які потреби їм десять лямів з бюджету виділяють?

*Державне управління справами (Президент) - 983 855 млн.

У тому числі: фінансова підтримка санаторно-курортних закладів 49 730 млн. Це ж які санаторії, цікаво, ті, що в Криму?

Ідемо далі.

*Секретаріат Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини - 20 103 млн. Да-да, все та ж пані Лутковська. Свою своячку на посаду омбудсмена свого часу успішно пролобіював вірний васал Януковича, тодішній міністр юстиції Лавринович. Нате вам, пані Лутковська, замість люстрації – двадцять лимонів з бюджету…

А тепер найцікавіше.

З’ясувалося, що влада нас боїться. Дуже сильно. Тому що на орлів Авакова, тобто на Міністерство внутрішніх справ виділяється… 22,5 мільярди. А знаєте, скільки на Міністерство оборони? 16 млрд. Тобто, на армію в бюджеті-2015 закладено у півтора рази менше, ніж на ментів. Хтось там каже, що у нас війна? Де війна? Яка війна? Не чули про таке… 

А ще хочете прикол?

Генеральна прокуратура України - 2,8 млрд.

Національна гвардія України - 2 млрд.

Питання на засипку – чому на Нацгвардію, яка сьогодні воює з ворогом, виділяється коштів менше, ніж на прокурорів, повноваження яких, до речі, у відповідності із прийнятим законом про прокуратуру, дуже сильно обрізані?

А ви кажете, що стояли на Майдані проти міліцейської держави? Ну, а владі так не здається. Їй треба себе берегти. І обороняти. Себе. Він нас)

Не вірите? Ось вам: Антитерористичний центр Служби безпеки України 19, 5 млн. 

Управління державної охорони України 378 млн. 

Ще раз повторю. Дев’ятнадцять мільйонів на боротьбу з тероризмом (нагадаю, у країні, в якій, типу, війна йде) – проти трьохсот сімдесяти восьми мільйонів на охорону для владних вельмож. Круто, да? )

Або ось іще смішні циферки: Адміністрація Державної прикордонної служби України - 2, 8 млрд.

Державна судова адміністрація України - 4 млрд.

Ну, тобто, навіщо нам кордон з Росією, правда ж ? Набагато ж важливіше – суддів пригодувати, вони ж іще знадобляться «потрібні» рішення виносити. А кордон – яка з нього користь?...

….Там ще багато цікавих циферок по міністерствам, розпишу пізніше. До речі, Мінстець у бюджеті відсутній. Може, його «Рошен» на пряму буде фінансувати? Ну, аби ця геббелівська брехня була більш солодкою?)

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 

на орлів Авакова, тобто на Міністерство внутрішніх справ виділяється… 22,5 мільярди. А знаєте, скільки на Міністерство оборони? 16 млрд. Тобто, на армію в бюджеті-2015 закладено у півтора рази менше, ніж на ментів. Хтось там каже, що у нас війна? Де війна? Яка війна? Не чули про таке…

 

Адміністрація Державної прикордонної служби України - 2, 8 млрд.

Державна судова адміністрація України - 4 млрд.

Жити по новому!

Просто охренеть!

Link to comment
Share on other sites

Привет Пышному, йопта!

Боевики в Донецке захватили помещение «Ощадбанка» вместе с миллионами денег, сотней автомобилей и оружием 21.12.2014 13:20. Просмотрено 3322 раза. За сегодня — 3322 раза.

В ответ на переезд областного управления государственного «Ощадбанка» в Краматорск в конце ноября, боевики ДНР захватили хранилище банка в Донецке, вместе с миллионами наличности в гривнах и долларах, оружием и автомобилями. Об этом «ОстроВу» сообщил источник в МВД.

Руководство банка официально обратилось в милицию и сообщило, что в помещениях банка, контролируемых боевиками в Донецке, находится 28 716 748 грн., 1 226 813 долларов, 99 720 евро и российские рубли.

Также боевики захватили 98 автомобилей банка и 252 единицы пистолетов и автоматов.

http://www.ostro.org/general/society/news/460559/

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Возобновляют призыв и поднимают возраст призывников как в тоталитарной раше до 27

 

"Также, учитывая достаточно сложную ситуацию, мы будем в следующем году будем призывать не с 18 лет, а с 20-ти: то есть под призыв на срочную военную службу будут попадать молодые люди с 20 до 27 лет. Парней по 18-19 лет призывать не будем», - отметил Турчинов.

 

http://army.unian.net/1024203-turchinov-soobschil-kogda-nachnetsya-sleduyuschaya-volna-mobilizatsii.html
Подробности читайте на УНИАН:http://army.unian.net/1024190-s-2015-goda-vosstanovyat-prizyiv-v-armiyu.html

 


Г-н Порошенко, Вы в шаге от обвинения в государственной измене, и предъявлять вам это обвинение будет не бездарный коррупционер Ярема, который утратил право называться Генеральным прокурором и в глазах Министерства Юстиции, и в глазах работников Прокуратуры Украины, превратившись во всенародное и уже международное коррупционное посмешище!!!

"Теперь мы наблюдаем очередное игнорирование территориальной целостности Украины от ОБСЕ и от Вас лично, г-н Порошенко!!!

И какая цель этого "совместного" патрулирования? Ваше избрание в Европарламент?

Подобные действия будут лишь означать закрепление на местности (демаркацию) линии разграничения и начало превращения ее в границу?! Тем самым Украина официально признает аннексию части территории Донецкой и Луганской областей и сама "благословит" превращение этой территории в новое "Приднестровье", под протекторатом России.

И после этого любые попытки Украины вернуть контроль над своей территорией будут трактоваться трусливой Европой "нарушением достигнутых договоренностей", "подрывом процесса мирного урегулирования", "агрессией" и будет использовано европейскими сторонниками России для перетаскивания Европы на сторону России. чего многие политики и бизнесмены на Западе (российское лобби) страстно желают!!!

Господин Порошенко, это уже тянет на государственную измену!!!"

Это сообщение Елена оставила на своей странице в Фэйсбуке после сообщения о планируемом совместном патрулировалие территории Донбасса украинскими и российскими военными.

Днепропетровская Панорама

http://antikor.com.ua/articles/22115-elena_tverdohled_poroshenko_v_shage_ot_gosudarstvennoj_izmeny


 
Або кінець системі корупції, або кінець нашим грошам: Нацбанк не виконує жодної зі своїх функцій. Це криза довіри.

19 грудня 2014, 17:56

 

Національний Банк зробив не менше біди, ніж війна на Сході, завдавши шкоди Національним інтересам України і національній безпеці.

По всьому видно, що необхідна відставка голови Нацбанку.

Я зустрілася з достатньою кількістю експертів та звірила факти, щоби зробити такі висновки.

Над цим питанням вже місяць працює аналітична група АІУ. Абсолютно зрозуміло, що таке керування національним банком зайдає нищівного удару по іміджу нашої держави і добробуту кожного українця.

Детальні матеріали надаю:

Непрофесійність чи злочинна діяльність

Дії НБУ великою мірою причетні до погіршення фінансово-економічного стану населення, підприємств, банків та державних фінансів. Непрофесійно-злочинна діяльність НБУ не тільки розбалансувала фінансово-господарську систему, але фактично стала причиною посилення рецесії та інфляції в Україні.

А саме:

- переважна більшість банків фактично доведена до стану банкрутства (вкладники мають проблеми зняття коштів в переважній більшості банків). Відсутня реальна програма підтримки ліквідності банків. Декларована підтримка непрозора і тенденційна надається наближеним банкам або за фінансову мотивацію;

- реалізація політики вимивання ліквідності з банків, що спричинило до повного припинення кредитування реального сектору економіки та населення

неефективна витрата резервів НБУ при фактичній спекуляції банку Гонтаревої (банк Авангард), який розкачував курс гривні;

- маніпуляції з валютними аукціонами і фактично ручний допуск банків.

введення незаконних обмежень, проведення перевірок та неприхований шантаж банків, котрі незгодні з діями та рішеннями НБУ;

- необґрунтовані звинувачення та погрози експортерам та імпортерам щодо валютної виручки та платежів

Фактично НБУ, який відповідає за "...забезпечення стабільності грошової одиниці України...сприяє стабільності банківської системи... сприяє додержанню стійких темпів економічного зростання та підтримує економічну політику Кабінету Міністрів України" під керівництвом Гонтаревої не виконав жодної зі своїх основних функцій.

Оцінка матеріальної шкоди завданої діями НБУ в рази перевищує військові втрати на Донбасі та Криму оскільки призвели до зубожіння людей, втрати робочих місць, банкрутства підприємств та банків. При цьому реальні масштаби проблеми починають відчуватися тільки зараз і темпи падіння тільки підсилюватимуться.

Сумнівні операції структур Гонтаревої

- компанія ICU (http://www.icu.ua/ru) під керівництвом Валерії Гонтаревої приймала участь в транзакціях виведення капіталу з України очільниками режиму Януковича. Більшетого, на ринку утвердилася думка про те що структура пані Г. не тільки приймала участь, але і активно пропонувала "креативні схеми". Схема базувалася налегалізації доходів через операції на риках цінних паперів з наступним виведенням"легалізованих" коштів за кордон. В подальшому кошти або заводилися в Українудля купівла державного боргу, або інвестувалися в іноземні фонди з подальшою таки купівлею суверенного боргу України. Сума виведених коштів оцінюється в 6-8млрд доларів США.

- вже в лютому 2014 році, компанія ICU під керівництвом Г.приймала участь в транзакціях пов'язаних з активами Сергія Курченка. Так в лютому була проведена операція з залученням НБУ, Аграрним фондом та Брокбізнесбанком, в результаті якої були викрадено понад 2 млрд гривень коштів аграрного фонду. Радником по угоді виступив все той же ICU. Генпрокуратурою поданому факту було затримано першого заступника Гонтаревої – Бориса Приходька.

- як консультанти, ICU зрозуміло була в курсі всіх деталей операцій, в тому числі компаній на які переводилися кошти, залучених осіб та можливо бенефіціарів.

- схема з Брокбізнесбанком і Аграрним Фондом може повторитися і сьогодні за участю тієї ж таки пані Г. Так, ДІУ (Державна Іпотечна Установа) випустила облігації на суму 3 млрд. гривень розмістивши їх в Дельта банку під які Дельта отримує рефінансування від НБУ на аналогічну суму. Кошти на даний момент ДІУ не отримала і фактично стала заручником платоспроможності Дельта банку.

- було проведено розслідування проведені Державною службою Фінансового Моніторингу і Прокуратурою України, які показали що 42 компанії пов'язані з Януковичем та оточенням перевели понад 2 млрд доларів на іноземні рахунки протягом 2010-2013 років (http://www.sdfm.gov.ua/news.php?news_id=2592&lang=en). Щодо цихфактів Державною службою Фінансового Моніторингу заблокувала кошти на рахунках відкритих в Ощадбанку та інших банках. Також, вчервні 2014 року, Прокуратура України арештувала активи Сергія Арбузова в формі державних цінних паперів на суму $1.8b та 1.2b UAH. ICU, який перебував у власності Гонтаревої, виступав радником по багатьох з цих угод (http://forbes.ua/business/1381967-valeriya-i-obligacii)

- є рішення суду щодо відкриття кримінальної справи проти Гонтаревої таїї діяльності на посаді Голови НБУ (http://www.kyivpost.com/content/ukraine/court-orders-kyiv-prosecutors-to-bring-action-against-nbu-governor-gontareva-373763.html)

- спекуляція державними резервами. Аукціони попродажу валюти в вересні являли собою класичну спекуляцію державними резервами. До участі в аукціоні допускалися тільки вибіркові банки. Вони отрималиможливість купити валюту подешевше, щоб потім продати дорожче. Падіння курсу до15 грн за долар допомогло зробити цей прибуток максимальним. Одним з переможціваукціонів в вересні виступав банк "Авангард", який займав 152 місце в рейтинубанків по активам, який належав пані Г. до приходу в Нацбанк.

- Банк Гонтаревої виріс на 75%

- боротьба з "повітряними млинами" прикриваючись обєктивними причинами проте які не мають вплив на курс. Так, постійний аргумент пані Г., що у нас війна не витримує критики. Для прикладу, в тій же Сирії де війна набагато масштабніша девальвація тільки 20%. У нас же біля 65%.

декілька курсів валют. На думку учасників і експертів ринку, НБУ під керівництвом пані Г. призвело до колапсу валютно-банківського ринку, який фактично не функціонує. Денний об'єм торгів знизився до 200 млн доларів і продовжує знижуватися. В той же час падіння експорту товарів становить лише 6.8% за 8 місяців 2014 року, що свідчить про відхід ринку в тінь. Пані Г.вдалося зробити неможливе – створити чорний ринок валюти для юридичних осіб.Нацбанк продовжує боротьбу з "повітряними млинами" ставши арбітром і експертомпо операціях фізичних, юридичних осіб, ввівши кураторів в більшість банків іприкриваючись гаслами забезпечення псевдо стабільності. На практиці ж аналітики прогнозують подальше падіння об'ємів міжбанківських торгів нижче 100 млн.

- падіння курсу гривні і очікувана подальша девальвація призвела до росту цін

- доведення підприємств до банкрутства. НБУ проводить політику направлену на підвищення відсоткових ставок через підняття облікової ставки до 12.5%, яке має прямийвплив на вартість запозичень в банківській системі. У свою чергу це призводить до банкротства підприємств котрі не можуть розраховуватись за кредитами позахмарним відсоткам 20-25%.

загрозадля продовольчої компанії. Постійне підвищення вартості кредитів створює ризикдля посівної, оскільки банки не в змозі видати нові кредити, а аграрії не маютьможливості кредитуватися під 25% річних.

- запит Конгресмена США Стівена Стомана щодо дослідження фактів можливої причетності Гонтаревої до відмивання грошей режимом Януковича.

Можливий російський слід

Зв'язки з Арбузовим та Курченком, які перебувають в Росії та можутьтиснути на Гонтареву враховуючи компромат на неї.

Інша преса

США просить розслідувати факти про масштаби корупції в Україні

http://glavcom.ua/articles/24452.html

http://www.epravda.com.ua/news/2014/11/25/508496/

http://forbes.ua/news/1383477-ssha-proveryat-blizkuyu-k-glave-gontarevoj-kompaniyu

http://censor.net.ua/news/313322/kongress_ssha_proverit_blizkuyu_k_glave_nbu_kompaniyu_na_chestnost_smi

http://www.rbc.ua/rus/news/politics/kongress-ssha-prosyat-rassledovat-fakty-o-masshtabah-korruptsii-24112014142100

http://finance.obozrevatel.com/business-and-finance/26850-kongress-ssha-proverit-blizkuyu-k-glave-nbu-kompaniyu-na-chestnost.htm

http://world.lb.ua/news/2014/11/24/287070_kongress_ssha_poprosili_rassledovat.html

http://ukranews.com/news/146415.SMI-Kongress-SShA-proverit-blizkuyu-k-glave-NBU-kompaniyu-na-chestnost.ru

"Дельта банк" хотят превратить во второй "Брокбизнес"?

http://uainfo.org/blognews/416818-delta-bank-hotyat-prevratit-vo-vtoroy-brokbiznes.html

Гонтарева создает Госбанк СССР?

http://finance.obozrevatel.com/business-and-finance/95267-gontareva-sozdaet-gosbank-sssr.htm

Акция "Прощай, Валерьич"

http://finance.obozrevatel.com/business-and-finance/39416-aktsiya-proschaj-valerich.htm

Гонтарева и Лагун: с широко закрытыми глазами

http://obozrevatel.com/crime/90652-gontareva-i-lagun-s-shiroko-zakryityimi-glazami.htm

Курченко возвращают руками Лагуна

http://finance.obozrevatel.com/business-and-finance/62108-kurchenko-vozvraschayut-rukami-laguna.htm

Арбузов замедленного действия

http://obozrevatel.com/politics/46301-arbuzov-zamedlennogo-dejstviya.htm

Валерия Гонтарева удвоила ошибки своего предшественника – экс-заместитель главы НБУ

http://nvua.net/publications/Valeriya-Gontareva-udvoila-oshibki-svoego-predshestvennika-eks-zamestitel-glavy-NBU-13749.html

Гонтарева "доит" банки перед отставкой?

http://from-ua.com/obzor-pressi/327565-gontareva-doit-banki-pered-otstavkoi.html

Гонтарева наносит Украине вреда больше, чем вся российская армия

http://osp-ua.info/regions/41501-gontareva-nanosit-ukraine-vreda-bolshe-chem-vsja-rossiyskaja-armija.html

Валерия и недоверие

Почему в заявлениях и действиях НБУ так много противоречий

http://forbes.ua/business/1379582-valeriya-i-nedoverie

Сто дней главы Нацбанка Гонтаревой: бессистемность и непоследовательность

РИА Новости Украина:

http://rian.com.ua/analytics/20140930/357686159.html

Первые 100 дней Гонтаревой. Успехи и провалы

http://finance.liga.net/banks/2014/10/1/articles/40306.htm

Эксперты: что происходит с гривной и кому это выгодно

http://nahnews.com.ua/89637-eksperty-chto-proisxodit-s-grivnoj-i-komu-eto-vygodno/

Як купити $200, або PRовал Гонтаревої

І що було б, якби очільниця НБУ прийшла в інший банк

http://forbes.ua/ua/business/1380390-yak-kupiti-200-abo-proval-gontarevoyi#print

КАК ДЕНЬГИ МВФ ПОВЛИЯЮТ НА КУРС ДОЛЛАРА

Сегодня глава НБУ Валерия Гонтарева заявила, что получение финансовой помощи от МВФ и других западных кредиторов – вопрос практически решенный.

http://ubr.ua/finances/macroeconomics-ukraine/kak-dengi-mvf-povliiaut-na-kurs-dollara-311470

Зачем Гонтарева и Шлапак поехали на неделю в США?

РИА Новости Украина: http://rian.com.ua/columnist/20141011/358157211.html

НБУ разрешил "любимым банкам" не платить по кредитам

Регулятор стал крайне избирательным в своих требованиях о возврате рефинанса

http://forbes.ua/business/1379499-nbu-razreshil-lyubimym-bankam-ne-platit-po-kreditam

Валерія Гонтарєва прикривала схеми "Брокбізнесбанку" Курченка

http://antikor.com.ua/articles/12684-valerija_gontarjeva_prikrivala_shemi_brokbiznesbanku_kurchenka

Главу НБУ и ее первого зама могут уволить после выборов

http://www.ukrrudprom.ua/news/Glavu_NBU_i_ee_pervogo_zama_mogut_uvolit_posle_viborov.html

Валютная проверка на прочность

Економічна правда, 15 октября 2015

Провальная политика НБУ на валютном рынке привела к репрессиям на финансовом рынке. Все банки, которые осмелились покупать и продавать валюту на межбанке дороже 12,95 грн за долл, столкнулись с проверками регулятора.http://blogs.pravda.com.ua/authors/ruslana/54944aaac3b28/

http://www.ukrrudprom.ua/digest/Valyutnaya_proverka_na_prochnost.html

 

Link to comment
Share on other sites

http://www.web-arsenal.com/wp-content/uploads/2013/10/AntiEC-vstup-prev.jpg
 
АП: в країні приблизно 1600 держкомпаній і 1400 з них можуть бути приватизовані

Україні варто залишити у державній власності лише близько 200 компаній, при цьому вивівши їх з-під контролю міністерств. Про це завив голова Адміністрації президента Борис Ложкін.

“Так, їх величезна кількість. Ідея така. У країні приблизно 1600 держкомпаній. Близько 1400 з них можуть бути приватизовані. Ось ці компанії всі мають бути терміново винесені з-під міністерств, передані до Фонду держмайна. Далі є ідеї, їх можна обговорювати”, – зазначив Ложкін.

За його словами, є можливість, наприклад, ці компанії розділити між 10 інвесткомпаніями, кожна з яких має підготувати до продажу за 100 компаній, і після цього ФДМ буде їх продавати. “Очевидно, що продані вони мають бути не в наступному році, а, може, протягом трьох років, тому що зараз кон’юнктура дуже погана. Але цей кінцевий термін повинен бути визначений, наприклад, в 2015 році відбувається передача, підготовка, а в 2016-2017 – вони повинні бути продані. Причому, тут теж має бути певна методологія. Компанії в найгіршому стані і найменш цікаві, давайте продамо задешево. Ну не потрібно державі ними займатися”, – уточнив глава АП.

За його словами, також в держвласності перебувають “багато хороших, дорогих компаній”. “Їх треба правильно упакувати і максимально дорого продати. Є інвестбанкіри, які вміють це робити – можливо, група якась спеціальна із західних менеджерів. Тут в чистому вигляді іноземці можуть працювати. Я не бачу якогось серйозного конфлікту”, – вважає Ложкін.

Він також зазначив, що головне завдання – вивести такі компанії з-під контролю міністерств. “Тоді міністерства покажуть, чим, власне, вони повинні займатися”, – зазначив глава АП. Ложкін впевнений, що решта приблизно 210-220 компаній, які не підлягають приватизації, теж потрібно вивести з-під управління міністерств.

“Була дискусія з прем’єром. Можна створити один, або, може, кілька держхолдингів, за галузевою ознакою. Ці холдинги повинні підкорятися безпосередньо Кабміну. І в цих холдингах потрібно вибудовувати західну модель управління, і прописати це все в законі – незалежні члени ради директорів, які повинні бути представниками профільних компаній із Західної Європи, Північної Америки, з цього сектора, оплачувані так само, як оплачуються незалежні директори в компаніях такого масштабу в Європі”, – додав Ложкін.

Він також запропонував ввести жорсткі вимоги щодо менеджменту – не дозволив би працювати в топ-менеджменті держкомпаній, які залишаються у власності держави, колишнім держслужбовцям, колишнім народним депутатам, колишнім співробітникам правоохоронних органів.

“Тому що, на жаль, дуже значна частина людей ставиться до цих компаній виключно як до засобу добування особистого доходу. Давайте просто не дамо їм такої можливості. Це не зовсім люстрація, це просто такі кваліфікаційні вимоги”, – зазначив Ложкін. 
Нагадаємо, раніше прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявляв, що Кабмін ставить перед собою завдання розширити список об’єктів держвласності, що підлягають приватизації.

За словами прем’єра, необхідно провести “прозору приватизацію”.

Також він зазначав, що керівників підприємств держвласності будуть шукати через міжнародні фірми, щоб “держвласністю керували виключно професіонали”.
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...