Перейти до змісту

Фирташу грозит до 50 лет тюрьмы и конфискация всех активов


Olegik

Recommended Posts

  • 4 months later...
  • 1 month later...

 

На украинского олигарха Дмитрия Фирташа в Вене готовилось покушение 

 

Об этом сообщила сегодня газета "Прессе". Фирташ уже несколько месяцев находится в Австрии под условием невыезда в рамках дела о его экстрадиции в США. По сведениям издания, "заказное убийство планировалось с весны, предполагаемые киллеры из Венгрии и Румынии успели снять квартиру в венском районе Ландштрассе". Газета обращает внимание, что эту информацию ей подтвердил генеральный прокурор Австрийской республики Вернер Пляйшль. Следователи предполагают, что заказ на убийство Фирташа поступил из Венгрии, где раньше находились ключевые предприятия его бизнес- империи. Украинский бизнесмен был задержан 13 марта полицейскими в Вене по запросу ФБР. Затем его освободили под залог. В Марте с украинского олигарха была взята подписка о невыезде.

http://echo.msk.ru/news/1432576-echo.html

Link to comment
Share on other sites

Коррупция в Австрии по своему характеру и размаху близка к коррупции в Украине.

Никто его в США не выдаст (давно прошли все сроки рассмотрения дела), разве что его в наглую выкрадут. Но так как он "друг" многих президентов, в том числе и нашего, то ему это не грозит.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

 

Завдяки підтримці президента Росії Володимира Путіна український олігарх Дмитро Фірташ зміг придбати за пільговою ціною понад 20 мільярдів кубометрів газу та отримати кредити на понад $11 мільярдів.

Про це повідомляє Reuters в своєму розслідуванні.

 

Це дозволило офшорним компаніям Фірташа, зареєстрованим на Кіпрі, заробити більше $3 мільярдів. Також підконтрольний друзям Путіна "Газпромбанк" видав українському бізнесменові кредитну лінію на суму до $11 мільярдів.

 

Згідно з російськими митними документами, якими володіє Reuters, "Газпром" продав Фірташу понад 20 мільярдів кубометрів газу за ціною, значно нижчою за ринкову, протягом останніх чотирьох років. Це приблизно в чотири рази більше, ніж раніше заявлялося російським урядом.

 

Фірташ купував газ за ціною $249 за 1000 кубометрів, у той час як НАК "Нафтогаз" купував його по $412.

 

Українські митні документи та корпоративні заявки показують, що компанії Фірташа на Кіпрі та у Швейцарії перепродавали цей газ його хімічним заводам в Україні по $430 за тисячу кубометрів.

 

Ціни та обсяги дозволяють припустити, що дві офшорні компанії олігарха на цих оборудках заробили близько $3,7 мільярда протягом двох років.

 

Як свідчать інші документи, в той же період близькі до Путіна банкіри надали Фірташу кредитні лінії на близько $11 мільярдів.

 

Угоди були організовані російським "Газпромбанком", який контролюють близькі Путіну люди.

 

Reuters стверджує, що "Газпромбанк" приступив до кредитування компаній Фірташа незабаром після приходу Віктора Януковича до влади в лютому 2010 року.

 

У червні того ж року Фірташ заснував на Кіпрі компанію під назвою Ostchem Investments, яка, згідно з кіпрськими документами, через місяць отримала кредитну лінію "Газпромбанку" на $815 мільйонів.

 

У вересні Ostchem Investments вже купила 90% заводу з виробництва добрив "Стирол" в Україні.

 

Reuters також стверджує, що в березні 2011 року, "Газпромбанк" зареєстрував кредитну лінію для компаній українського олігарха на суму до $11 мільярдів.

 

Впродовж наступних семи місяців 2011 року Фірташ отримав контроль над ще двома заводами з виробництва добрив в Україні: "Азот" (м. Сєверодонецьк) та "Азот" (м Рівне). Він також купив морський порт "Ніка Тера" і "Надра Банк".

 

У результаті всіх цих придбань Фірташ став п'ятим за величиною виробником добрив.

 

http://www.pravda.com.ua/news/2014/11/26/7045511/

Link to comment
Share on other sites

Генеральна прокуратура України знову закрила справу проти екс-глави найбільшої державної енергетичної компанії "Нафтогаз України" Євгена Бакуліна...

 

Нагадаємо, Бакулін був обраний народним депутатом в Сівередонецьку, де балотувався як самовисуванець.

 

Генпрокуратура вже закривала кримінальну справу проти Бакуліна у вересні, проте після обурення громадськості справу було поновлено.

 

http://www.pravda.com.ua/news/2014/11/27/7045585/

===

 

"боль-мень самый предсказуемый был из кандидатов" :fp1:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Суд Відня 30 квітня розгляне справу про екстрадицію українського бізнесмена Дмитра Фірташа в США.

 

Про це повідомляє австрійське видання Kurier, пише "Європейська правда"

 

За словами прес-секретаря земельної суду Відня Христини Зальцборн, планується, що рішення буде винесено в той же день.

http://www.pravda.com.ua/news/2015/03/5/7060538/
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

В Вене в этим минуты начинается суд об экстрадиции украинского бизнесмена Дмитрия Фирташа в США.

 

Как сообщает "Инсайдер", дело рассматривает Земельный суд Вены по уголовным делам под председательством судьи Кристофа Пауэра. Поддержать Фирташа прилетели нардеп Вадим Рабинович, Михаил Папиев и Юлия Левочкина.

 

"Я приехал как председатель профильного комитета Верховной Рады. У меня нет особых отношений с Фирташем, но я возмущен, что украинского гражданина судят за границей, и здесь нет ни одного представителя власти", - пояснил Рабинович.

 

ФБР обвиняет Фирташа в в том, что он с помощью взяток на общую сумму в 18,5 млн долларов хотел получить разрешения на добычу титана в Индии. Внимание США это привлекло в связи с тем, что сырье с индийского месторождения поставляется также в США.

 

Ордер на арест украинского бизнсмена был выдан окружным судом в штате Иллинойс летом 2013 года.

http://lb.ua/news/2015/04/30/303564_vene_nachalsya_sud_ekstraditsii.html
Link to comment
Share on other sites

 

 


"Я приехал как председатель профильного комитета Верховной Рады. У меня нет особых отношений с Фирташем, но я возмущен, что украинского гражданина судят за границей, и здесь нет ни одного представителя власти", - пояснил Рабинович.

 

пусть Вадег это американцам скажет  :pleasant:

Link to comment
Share on other sites

Украинский предприниматель Дмитрий Фирташ в суде Вены отказался от экстрадиции в США в добровольном порядке, передает ТАСС.

 

«Нет, я считаю, что для этого есть политическая мотивации», — заявил он.

...

http://www.gazeta.ru/business/news/2015/04/30/n_7156549.shtml
Link to comment
Share on other sites

Як повідомляють джерела, перше побачення олігарха з кандидатами відбулося у лютому 2014 року. Крім того, Порошенко, Кличко та Фірташ зустрічалися минулого тижня у Відні, про що в середу написала місцева газета Österreich:

 

 

"Винятково таємно та практично непомітно для усіх кандидат у президенти Петро Порошенко та Віталій Кличко зустрілись в Австрії з Дмитром Фірташем. (...) Минулої середи Фірташ задекларував шоколадному барону Порошенку свою підтримку як кандидату в президенти України".

 

Льовочкін та Фірташ публічно виступили з гарячою підтримкою політичного союзу Порошенка та Кличка, внаслідок чого версія про координацію дій УДАРу та клану "РосУкрЕнерго" отримала додаткове підтвердження.

 


Link to comment
Share on other sites

Вопрос суда - была ли у вас встреча в Вене с Порошенко и Кличко?
Ответ - да.
По словам Фирташа, после бегства Януковича образовалась ниша во власти, и американцы поддерживали силу Тимошенко, Яценюка и Турчинова.
Фирташ отказался раскрыть суду детали встречи с Порошенко и Кличко. "Я подписал конфиденциальные обязательства", - сказал Фирташ и подтвердил отказ отвечать суду на вопросы об этой встрече.
"Могу сказать, что мы добились, чего хотели. Порошенко стал президентом, Кличко - мэром", - добавил он.  :tu:
 

Link to comment
Share on other sites

Мера Києва Віталія Кличка допитають у справі олігарха Дмитра Фірташа, якого судять у четвер у Відні, у закритому режимі.

 

Про це заявили адвокати Фірташа, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

 

За їхніми словами, про закритий режим допиту попросив сам мер.

...

http://www.pravda.com.ua/news/2015/04/30/7066456/
Link to comment
Share on other sites

Перший президент України Леонід Кравчук, мер Києва Віталій Кличко та екс-глава адміністрації президента Януковича Сергій Льовочкін будуть свідками у справі про екстрадицію Дмитра Фірташа в США в Земельному суді Відня у кримінальних справах.

 

Їхні прізвища назвав веде справу суддя Крістоф Пауер, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

 

Суддя також назвав серед свідків екс-депутата Верховної Ради Інну Богословську і екс-віце-прем'єра Юрія Бойка.

http://www.pravda.com.ua/news/2015/04/30/7066472/
Link to comment
Share on other sites

Как известно, накануне президентских выборов политики заключили так называемые "венские соглашения". По словам человека в окружении президента, который присутствовал на встрече, Порошенко, Кличко, Фирташ и Левочкин 28 часов обсуждали условия поддержки Виталием Кличко будущего президента.


В итоге они договорились, что на парламентские выборы партии будут формировать список по квоте 50/50. Хотя изначально группа Левочкина-Фирташа хотела получить свою треть в этом списке.


Link to comment
Share on other sites

Українська правда

‏@ukrpravda_news

 

Розпочався допит #Кличко у справі #Фірташ у віденському суді. Допитують по Скайпу у закритому режимі, журналісти чекають за дверима.

https://twitter.com/ukrpravda_news/status/593798609856004096
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...