Перейти до змісту

Бурштин /янтарь/


sanykrimea

Recommended Posts

http://f6.s.qip.ru/soytzvxO.jpg

 

На Рівненщині під час незаконного видобутку бурштину селяни влаштували масові заворушення

11.07.2015

 

10 липня Рокитнівські міліціонери спільно з працівниками прикордонної служби «Березове» в лісовому масиві поблизу села Кам’яне проводили заходи щодо виявилення та припиненню фактів незаконного видобутку бурштину-сирцю. Внаслідок масових заворушень вогнепальні поранення отримали двоє місцевих жителів.

 

 

 

 

Близько 20 години зловмисників доставили до найближчого поста відділення прикордонних інспекторів "Кам'яне" відділу прикордонної служби "Березове". Правоохоронці вилучили трактор марки "Т-25", гужову підводу, заводську мотопомпу, пожежні рукави та заборний шланг. В подальшому біля відділу прикордонного загону зібралися понад 20 місцевих жителів, які вимагали звільнення затриманих та повернення їхнього майна.

 

11 липня близько першої години ночі кількість заворушників збільшилася до 100 чоловік. На неодноразові попередження щодо виконання законних вимог припинити злочинні діяння нападники не реагували та продовжували заворушення. Із застосуванням каміння, металевих прутів, частин паркану місцеві жителі здійснили спробу захоплення відділення інспекторів прикордонної служби «Кам’яне». В результаті чого виламали ворота, зламали паркан, вибили чотири вікна, пошкодили покриття даху та два службові автомобілі.

 

З метою недопущення захоплення частини та можливих втрат зброї прикордонники прийняли рішення здійснити попереджувальні постріли зі спецпристрою "Форт" для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями, однак жителі ще більш агресивно почали поводити себе.

 

На заходи співробітників прикордонної служби зловмисники не реагували і продовжували штурм. Прикордонники здійснили попереджувальні постріли з АКС-74. В результаті 39-річна жителька села Кам’яне та 22-річний односелець отримали поранення ніг. Потерпілих госпіталізували в травматологічне відділення Рокитнівської ЦРЛ.

 

Трьох організаторів заворушення затримали та доставили до Рокитнівського райвідділу міліції.

 

— За фактом масових заворушень та порушення правил охорони надр відкрито кримінальні провадження за частиною 2 статті 240 та частиною 1 статті 294 Кримінального кодексу України, — повідомив начальник УМВС України в Рівненській області Сергій Максимов.

 

Триває досудове розслідування.

 

 

 

 

 
 
Змінено користувачем sanykrimea
Link to comment
Share on other sites

 
Державна прикордонна служба України спільно з іншими правоохоронними органами продовжує реалізовувати комплекс заходів щодо протидії незаконному видобутку та контрабанді бурштину.
 
Так, чергову «сіру» схему незаконного вивезення бурштину за кордон було викрито оперативними підрозділами Держприкордонслужби спільно зі співробітниками СБУ.
 
Схема полягала в наступному: сирець бурштину, який видобувається в Литві, транзитом через територію Польщі завозився в Україну з використанням подвійного пакету товаросупровідних документів. Мета транзиту – необхідність, нібито, його обробки на одному із українських підприємств  з подальшим зобов’язанням зворотного вивезення до Литви.
 
По факту литовське каміння бурштину в Україні підмінювалося на бурштин, що незаконним шляхом видобувається в прикордонні Житомирської, Рівненської та Волинської областей і який за своїми якостями значно кращий, а тому і дорожчий за прибалтійський. В подальшому, вже саме український бурштин вивозився до Литви. В свою чергу, каміння бурштину литовського походження, як правило, переправлялося до країн Далекого Сходу як таке, що видобуте в Україні.
 
У якості гарантії на рахунок банка-посередника у Нью-Йорку здійснювалися платежі за отриману на переробку продукцію. Слідчі встановили, що ці платежі (по 240-340 доларів США за 1 кілограм несортованого бурштину) були розрахунком за видобування сировини.
 
Також було встановлено, що шахраї купували незаконно видобутий бурштин у Рівненській області. За каміння розраховувалися готівковими коштами на значні суми. Вартість однієї тонни «сонячного каміння» перевищувала 100 тисяч доларів США. Після сортування і пакування цінне каміння легалізувалося шляхом надання до митниці документів про реімпорт начебто обробленої сировини на адресу покупців у Гонконгу. Тіньовий продаж проводився через Інтернет, кошти за продукцію надходили на карткові рахунки організаторів схеми.
 
Державна прикордонна служба і надалі продовжуватиме безкомпромісну боротьбу із незаконною діяльністю на державному кордоні. 

 

(с) Державна прикордонна служба України  

Link to comment
Share on other sites

http://f6.s.qip.ru/soytzvxO.jpg
 
15.07.2015
 

Півсотня мотопомп, десятки транспортних засобів, тисячі метрів пожежних рукавів та інші пристосування – далеко не повний перелік представлених 15 липня на огляд журналістів речових доказів у кримінальних провадженнях. Це лише третина вилучених з початку року у нелегальних копачів бурштину знарядь видобутку.

 

Працівники органів внутрішніх справ області на території спеціального складу наочно продемонстрували журналістам результати протидії нелегальним копальням.
- Уся ця техніка, вилучена у порушників є свідченням їх протиправної діяльності, а самі вони - фігурантами кримінальних проваджень, - коментуючи представлене, наголосив начальник УМВС Валерій Рудик.
 
http://telegraf.com.ua/files/2015/07/PM682image001.jpg
 
Серед продемонстрованих експонатів близько півсотні мотопмп, вартість яких коливається від 3 до 10 тисяч доларів США. Найбільш потужний агрегат здатен перекачувати до 30 л води за секунду (!). Також є транспортні засоби зі встановленими на них стаціонарними помпами, що дозволяє швидко пересуватись у разі виявлення їх працівниками міліції.
 
http://f5.s.qip.ru/soytzvCw.jpg
 
Тут же розміщені квадроцикли та мотоцикли, на яких пересуваються так звані «фішкарі» - особи, які інформують основну групу копачів про появу рейдових груп правоохоронців.
 
http://telegraf.com.ua/files/2015/07/PM852image005.jpg
 
Тисячі метрів пожежних рукавів різняться між собою лише виробником: від вітчизняних до іноземних, що здатні витримувати високий тиск, і слугують для відкачування води.
 
http://f6.s.qip.ru/soytzvCx.jpg
 
- Такі знаряддя видобутку свідчать, що ми маємо справу, у першу чергу, з добре фінансованим та організованим незаконним бізнесом, - продовжив Валерій Рудик. – Однак наші спільні зусилля з СБУ, органами влади, лісівниками, іншими зацікавленими структурами дозволили нам кардинально переламати ситуацію. Ми зупинили нелегальний видобуток.
 

- Наші рейдові групи цілодобово моніторять ситуацію і при появі старателів одразу відповідно реагують, затримуючи і їх, ї техніку, - додав начальник УСБУ в області Володимир Пахнюк.

 

Минулої доби правоохоронці викрили ще 2 групи копачів у складі 7 осіб.

 

Продовжується робота і щодо розслідування розпочатих раніше за ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України проваджень. В їх рамках минулої доби проведено санкціоновані обшуки у Коростенському та Олевському районах області. У результаті задокументовано протиправну діяльність скупників сонячного каменю. У порушників вилучено близько 15 кг бурштину, 5 тисяч доларів США та 13 тисяч гривень, облікову документацію та інше.

 

Серед затриманих осіб – депутат Олевської міської ради, який позиціонував себе як активний противник незаконного видобутку бурштину й водночас, як встановлено у рамках досудового розслідування, є нелегальним копачем.

 

- Усе вилучене уже не повернеться до порушників, - наголосив начальник УМВС. – Нині нами розслідується близько півсотні кримінальних проваджень. І протидія нелегальному бізнесу буде адекватною виклику криміналітету.

 

https://www.youtube.com/watch?v=tQNfpJEmcco

 

https://www.youtube.com/watch?v=9oDCTo6N70U

 

Змінено користувачем sanykrimea
Link to comment
Share on other sites


Вчора в рамках спільної спеціальної прикордонної операції «ЗУБР-2015» та оперативно-профілактичних заходів «БУРШТИН» прикордонна авіація під час моніторингу ділянок можливих місць видобутку «сонячного каміння» зафіксувала чергові місця, де зловмисники організували незаконні копальні бурштину.

 

Обстеживши 720 квадратних кілометрів тилових ділянок прикордонних контрольованих районів на ділянках Луцького та Житомирського загонів екіпаж літака «Diamond» виявив 6 місць незаконного видобутку бурштину поблизу н.п. Обище, Замисловичі (Житомирська область) та Дубровиця, Дроздинь, Біле, Каноничі (Рівненська область).

 

Проведено документування місця незаконного видобутку бурштину та направлено повідомлення до взаємодіючих органів. На даному напрямку виставлено додаткові прикордонні наряди. Наразі триває перевірка та встановлення осіб, які причетні до протиправної діяльності.

 


 


Змінено користувачем sanykrimea
Link to comment
Share on other sites

Go7SWgd2_bigger.jpg
 
29 липня
 
Для підвищення ефективності збуту бурштину, доцільно створити бурштинову біржу у місті Рівне. Про це повідомила заступник міністра екології та природних ресурсів України Світлана Коломієць.
 
За її словами, Україна посідає провідне місце у світі за запасами бурштину, та перше у світі - за його якістю. У той час коли у Польщі та Росії доля каміння ювелірної якості складає 10-15%, в Україні - 25%. Крім того, невелика глибина залягання призводить до того, що собівартість видобутку українського бурштину-сирцю на  20-40% нижча за калінінградський. Окрім того, український бурштин є менш водонасиченим, відтак, легшим та здатним до значно більш філігранної обробки ювелірами-різьбярами.
 
"Як бачите, ми маємо усі передумови, щоб бути одним зі світових лідерів з експорту бурштину. Але при цьому єдина у світі бурштинова біржа знаходиться не в нас, а у Гданську, і наші  ювеліри змушені купувати на Гданській біржі нелегально вивезений український бурштин, але вже значно дорожче", - зазначила Світлана Коломієць.
 
Вона пояснила, що для виключення монополії та створення ринку відповідних відносин така біржа може бути не одна.
 
"Бурштинові біржі мають стати єдиним майданчиком для легальної торгівлі "сонячним камінням". Прозорі умови участі у біржовій торгівлі, вищі за чорний ринок ціни та жорсткі правила обліку видобутого каменю – запорука зміни Україною статусу сировинного донора на статус сильного гравця на ринку бурштину. Ми маємо експортувати не дешевий сирець, а виробляти напівфабрикати та ювелірні вироби. Це генеруватиме більше коштів в національну економіку", - підкреслила Світлана Коломієць.
 
Вона наголосила, що Мінприроди наполягатиме, щоб у фінальній редакції законопроекту "Про видобуток бурштину" залишилась норма щодо створення біржі та чи не вперше в українській історії (через уведення низки норм) враховані державні інтереси.
 
Нагадаємо, за підрахунками спеціалістів, обсяг незаконно видобутого бурштину щонайменше складає від 150 до 300 тон на рік, а тіньовий ринок оцінюється майже в півмільярда доларів.
 
 

(с) Міністерство екології та природних ресурсів України

 

Світлана Коломієць про екологічні наслідки видобутку бурштину.

 

Link to comment
Share on other sites

http://f6.s.qip.ru/soytzvxO.jpg

 

30.07.2015
 
Опівдні, 29 липня, обслідуючи місця незаконного видобутку бурштину у Дубровицькому районі,  в селі Крупове на працівників міліції напали місцеві жителі, які палками нанесли їм тілесні ушкодження. Двоє правоохоронців звернулися до місцевої лікарні із множинними ссадинами голови, тулуба, в одного з них зламана нога.
 
На допомогу колегам виїхали бійці спецпідрозділів роти міліції громадської безпеки особливого призначення, «Грифону» та Національної гвардії. Втім спецпризначенців оточили майже сотня місцевих. Один із натовпу сів за кермо автомобіля «Тойота Ленд Крузер» та поїхав прямо на правоохоронців. На вимогу міліціонерів зупинитися водій не реагував і намагався здійснити наїзд на одного з них. Міліціонери прийняли рішення застосувати спецпристрій для відстрілу гумовими кулями, після чого водій на позашляховику, рухаючись заднім ходом, на великій швидкості повернувся до натовпу.
 
На спецлінію «102» о 18.30 вже повідомили, що майже триста агресивно налаштованих осіб заблокували роботу Дубровицького районного військового комісаріату. Слідчо-оперативна група встановила, що ці ж люди перекрили проїзну частину у центрі Дубровиці, поблизу райдержадміністрації. На розмову із населенням вийшли прокурор Микола Федорчук, тимчасово виконуючий обов'язки начальника райвідділу міліції Сергій Дворак, а голова райдержадміністрації Сергій Киркевич підтримував натовп у їх протиправних діяннях. Вони вимагали видати тих працівників міліції, які стріляли в позашляховик. Під час розмови із місцевими чиновниками люди вели себе агресивно, шарпаючи представників влади за одяг і лаючись нецензурною лайкою, частина з яких була у балаклавах. Коли ж натовп пішов на правоохоронців, на підмогу працівникам райвідділу надійшли бійці спецпідрозділів та Національної гвардії. Один із натовпу у балаклаві намагався відібрати відеокамеру у працівника міліції, покликавши із собою ще кілька осіб.
 
Правоохоронці застосували спецпристрої для відстрілу гумовими кулями. Під час масового заворушення четверо порушників отримали незначні тілесні ушкодження, яким була надана медична допомога.
 
Під час масових заворушень правоохоронці затримали десятьох осіб, яких доставили до Дубровицького райвідділу міліції. На звільнення затриманих до райвідділу підійшов натовп, організований особами, які займаються незаконним видобутком бурштину. Аби звільнити затриманих, на перемовини з правоохоронцями у райвідділ прийшов голова РДА Сергій Киркевич разом із організатором, який був причетним до побиття міліціонерів поблизу села Крупове, в якому потерпілі правоохоронці впізнали свого кривдника. На території райвідділу голова РДА вимагав звільнити правопорушників, погрожуючи тим, що обурені місцеві мешканці захоплять приміщення міліції. В подальшому працівники міліції затримали двох найбільш активних учасників та організаторів масових заворушень – 25 та 43-річного жителів Дубровиці та села Крупове. Опівночі натовп розійшовся.
 
- Відомості за всіма фактами внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 345 (умисне заподіяння працівникам правоохоронного органу легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконання ними службових обов'язків), статтею 294 (масові заворушення) та частиною 3 статті 296 (хуліганство), - повідомив тимчасово виконуючий обов'язки начальника Дубровицького РВ УМВС України в Рівненській області Сергій Дворак. – Заходи, спрямовані на виявлення та припинення фактів незаконного видобутку бурштину у північних районах, проводяться згідно з наказом УМВС області, які триватимуть і надалі.
 
 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

aJ4yMHa__bigger.jpeg

 


 

30 липня 2015

 

У ході чергового нічного рейду міжвідомча група Служби безпеки України, міліції та прокуратури затримала трьох мешканців Коростенського району, які здійснювали видобуток бурштину на території земель сільськогосподарського призначення Бондарівської сільської ради.

 

Зловмисники з метою «конспірації» виставляли вартових, які б попереджували про наближення правоохоронців.

 

У затриманих бурштинокопачів вилучено освітлювальні прилади та знаряддя для нелегального видобутку корисної копалини.

 

Під час санкціонованих обшуків їхніх помешкань правоохоронці вилучили декілька пакунків із бурштином-сирцем загальною вагою майже 10 кілограмів, три водяні мотопомпи та сотні метрів пожежних рукавів.

 

На території цієї ж сільської ради міжвідомчою рейдовою групою правоохоронців була затримана ще одна група бурштинових «старателів». Зловмисники вже зняли поверхневий шар ґрунту на місці родовища та підготували майданчик для незаконного видобутку бурштину.

 

24 мешканці Житомирської, Рівненської, Чернігівської та Київської областей, причетні до протиправної оборудки, затримані. П’ять автомобілів, мотопомпу і п’ять гідравлічних рукавів, механізований бур та пристрій для вимивання ґрунту (т.зв. шредер), інші робочі інструменти – вилучено.

 

Наразі в рамках кримінальних проваджень за ч. 2 ст. 240 (порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України тривають процесуальні та слідчі дії.

 

На Волині у незаконному видобутку бурштину брали участь командир та старший інспектор взводу ДПС обласної Державтоінспекції.

 

Для незаконного видобутку міліціонери придбали мотопомпу та схилили кількох громадян до злочинної діяльності. Міліціонери систематично вказували конкретні місця, дату і час незаконного видобутку та вимагали за таку інформацію гроші.

 

З метою приховування злочинної діяльності працівники ДАІ контролювали можливі перевірки території та відслідковували переміщення службового транспорту правоохоронців.

 

Зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 240 (порушення правил охорони або використання надр) та ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

 

http://f6.s.qip.ru/soytzvSV.jpg

 

 


Link to comment
Share on other sites

корневая проблема всех бед в Украине несоответствие зарплат бюджетников и чиновников рынку реальному труда.

 

для начала более ключевой проблемой является само число бюджетников и чиновников, превышающее всякие разумные пределы.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

#СБУ изъяла в Ривном оборудование и готовые изделия из янтаря на миллион долларов. https://youtu.be/3Njp7-E6mTI 


CLkiHUEWcAAqd9C.jpg CLkiHUFWUAEtEh6.jpg


CLkiHUDWcAAzpTs.jpg CLkiHPYWEAA0i9P.jpg

Link to comment
Share on other sites

мбугагагагага!!!!

 

 

Вилучені напередодні в Рівненській області 2,6 тонни бурштину належать державній компанії «Укрбурштин».

Про це сьогодні на прес-конференції заявила арбітражний керуючий компанії Олена Левкович, передає «Слово і Діло»з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Левкович заявила, що «Укрбурштин» має намір повернути собі вилучений правоохоронцями «сонячний камінь» і буде подавати до суду.

За її словами, вилучений бурштин був підготовлений для проведення експертизи, яка повинна була встановити, що це дійсно бурштин, і визначити стартову ціну для його продажу. Сам продаж був схвалений комітетом кредиторів компанії, а виручені гроші повинні були піти на погашення боргів «Укрбурштину», уточнила Левкович.

Вона також зазначила, що правоохоронним органам було своєчасно надано всі необхідні документи, що підтверджують законність видобутку цієї партії бурштину.

Нагадаємо, напередодні міністр внутрішніх справ Арсен Аваков відзвітував про успішну спецоперацію МВС і ДФС по затриманню рекордної кількості бурштину в Рівненській області, який мав піти на продаж за кордон. Аваков також пообіцяв повернути вилучений бурштин державі.

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Аваков наполягає, що заяви про легальність затриманого бурштину – неправда

Середа, 05 серпня 2015

 
 

Заяви представників державного підприємства "Укрбурштин" про те, що затримані у Рівненській області у вівторок 2,6 тонни бурштину легальні, не відповідають дійсності.

 

Про це під час засідання уряду у середу заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

 

"За всю історію ця компанія не видобула стільки бурштину, як вчора затримали", – заявив він.

 

За словами Авакова, чиновники, які зараз заявляють про легальність цього бурштину, "сидять на двох стільцях" – державних і приватних компаній.

 

Зокрема, він заявив що ще раніше після початку боротьби з нелегальним видобутком бурштину в Дубровицькому районі Рівненської області "юрбу невдоволених" цим очолив голова місцевої райдержадміністрації Сергій Киркевич. Аваков заявив, що звертатиметься до президента з проханням звільнити Киркевича.

 

У свою чергу прем'єр Арсеній Яценюк виступив з вимогою притягнути до відповідальності чиновників, які покривають нелегальний видобуток бурштину.

 

Крім того, заступник голови Державної фіскальної служби і голова податкової міліції Сергій Білан заявив, що у вівторок була виявлена ще одна тонна бурштину, який був не сировиною, а вже обробленими виробами. Також були конфісковані 23 верстати.

 

За словами Білана, послугами нелегальних старателів користувалася ціла мережа підприємств.

 

Також, за його словами, поблизу Рівного був затриманий Lexus з організатором цієї нелегальної схеми та документами, які свідчили також про ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах.

 

Крім того він додав, що минулого тижня у Чернівцях був ліквідований підпільний цех і вилучене обладнання та матеріали на мільйони гривень.

 

Як відомо, у середу арбітражний керуючий компанії "Укрбурштин" Олена Левкович заявила, що затримані у вівторок 2,6 тонни бурштину були легальними. За її словами, компанія через суд вимагатиме його повернення.

 

 

©  "Українська правда"

 

Link to comment
Share on other sites

11011223_871271682959680_501808257886710  
Антон Геращенко
48 мин. · отредактировано · 

Будущее украинского янтаря. По закону или по беспределу?
ОБНОВЛЕНО.
 
Вчера Премьер-министр Арсений Яценюк и Министр МВД Арсен Аваков предъявили обществу задержанный в результате следственных мероприятий микроавтобус с 2,6 тоннами янтаря из Ровенской области.

 

На вскидку, эта партия янтаря оценивается в 60 миллионов гривен. А если бы он был обработан и продан зарубеж в виде ювелирных изделий китайским и индийским молодоженам - то превратился бы в несколько сот миллионов гривен выручки и десятков миллионов гривен платежей в бюджет.

 
Я тоже был на этом брифинге и в узком кругу среди руководства МВД задался вопросом: через сколько суд вернет задержанный янтарь преступникам?
 
Месяц, два, три? Один зам министра МВД, пессимистично относящийся к правосудию в Украине, улыбнувшись сказал: "Что Вы Антон Юрьевич! Намного быстрее! Через неделю-две "честный суд", вместе с прокурором, решат что сотрудники милиции ошиблись. Что все было правильно и все законно".
 
И вот сегодня, арбитражный управляющий банкротством компании "УкрБурштын" Елена Левкович, сделала заявление, что оказывается, этот янтарь добыт законно, под эгидой государственной компании "Укрбурштын", которая бедненькая находится в режиме банкротства из-за долгов кредиторам и разрешила несколькими частным компаниям проводить геологоразведку на участке в 1000 гектар.
 
Так вот, эти три частные компании, "под крышей" "УкрБурштына" оказывается добыли 2,6 тонны янтаря, ориентированная стоимость которого 60 миллионов гривен, а плохая милиция его конфисковала незаконно.
 
Я позвонил одному из заместителей Министра экономики, которое должно координировать работу государственных компаний и спросил - а что это такое за государственная компания "УкрБурштын"?
 
Почему эта компания, которой от имени государства было позволено добывать янтарное золото Полесья и котороя в нормальном государстве должна была бы пополнять бюджет, - банкрот?
 
Ответ меня не удивил.
 
Эта государственная компания оказывается захвачена группой лиц при помощи судебных решений и намеренно введена в стадию банкротства для использования в качестве "ширмы", "зонтика" для прикрытия незаконных, хищнических схем разбазаривания недр Украины.
 
Министерство экономического развития пытается вернуть контроль над государственной компанией, но все попытки блокируются судами в интересах группы лиц, захвативших контроль над "УкрБурштыном".
 
Теперь внимание вопрос: а какова же сумма задолженности компании "УкрБурштын" перед кредиторами и которая сделала возможной начало процедуры ее банкротства?
 
Аж 7 миллионов 200 тысяч гривен!
 
Это при том, что в задержанном милицией микроавтобусе было янтаря добытого за несколько недель под ширмой "УкрБурштына" на 60 миллионов гривен !
 
Где логика спросит каждый думающий гражданин Украины ?!
 
Государственная компания находится в процедуре банкротства вызваного суммой долга, который в 8 раз меньше, чем всего одна партия янтаря добытого под "зонтиком" ГК "УкрБурштын"!
 
Логика в том, что вместе с задержанием 2,6 тонн янтаря была вскрыта еще одна схема грабежа украинского народа с использованием судебной системы, продажных правоохранительных органов, работающих под прикрытием сверху. Кем и как мы выясним очень быстро. Тот, кто будет лезть из штанов, чтоб этот янтарь вернуть, тот и прикрывает эти схемы сверху.
 
Сегодня в Ровно, одним из районных судов, будет рассматриваться ходатайство следователя об аресте микроавтобуса с грузом янтаря.
 
Желаю тому судье, на которого выпала честь рассматривать это дело, проявить гражданское мужество и не поддаваясь на угрозы, увещевания и обещания молочных рек с кисельными берегами - принять единственно правильное решение - арестовать автомобиль и его груз до момента завершения следствия и принятия решения в рамках уголовного процесса по лицам причастным к организации незаконной добычи янтаря.
 
А я со своей стороны, вместе с другими депутатами, журналистами и честными правохранителями буду добиваться доведения этого дела и других дел, связанных с незаконной добычей янтаря до логического конца - обвинительного приговора суда.
 
Украинский янтарь будет добываться и реализовываться по закону, а не по беспределу !
 
ОБНОВЛЕНО и дополнено.
 
Ровенский суд, только что арестовал автомобиль и 2,6 тонн янтаря до конца следствия.
 
Демарш кукловодов, захвативших контроль за государственной компанией "УкрБурштын" - не удался !

Link to comment
Share on other sites

Вот если бы бурштиновая лихорадка повлияла на эти регионы, как Калифорнийская. Но параллели (Ривне, Житомир) и Калифорния тяжело провести :fp1:

 

Именно золотая лихорадка превратила Калифорнию из отдаленного, труднодоступного и малоизвестного региона в один из самых богатых штатов США, заложив основы его будущего процветания.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

бльоооооооооо  :lol2:  :weep:


 


Громадський активіст Дмитро Безвербний опублікував світлину портрета президента України Петра Порошенка, інкрустовану бурштином, який висить у кабінеті керівника міліції Волині Петра Шпиги.


Фото він опублікував у Facebook.


“Був сьогодні на зйомці і зовидів, що ось така “бурштинова ікона” висить у кабінеті начальника УМВС у Волинській області Петра Шпиги. Уявляю, як приходить Шпига зранку на роботу, підходить до портрета, ніжно вдивляється і каже : “Сонячний ти мій:)” – пише Безвербний.


Петро Шпига каже, що портрет президента Петра Порошенка із бурштину йому подарували колеги, однак це не працівники управління, а приватні особи. Проте Шпига не назвав приватних осіб, які зробили коштовний подарунок.


Нагадаємо, після Революції гідності на Волині активізувалися бурштинокопачі. Екологи та громадські активісти закликають правоохоронців навести лад у цій галузі. Однак ті, зокрема й через опір населення районів, де копають нелегально бурштин, та, за чутками, кришування незаконних копачів високопосадовцями з столиці, цього зробити не можуть.


“Бурштиновий Порошенко” привернув увагу українські ЗМІ та блогерів.


http://ar.volyn.ua/wp-content/uploads/2015/08/1198-300x178.jpg

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Держава може втратити контроль над найбільшим добувачем бурштину

Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус заявив про загрозу переходу держпідприємства «Укрбурштин» у власність офшорної компанії.

«Український бурштин віддають офшорній компанії за $300 тис. :fp1:   Де логіка? Завтра засідання госп. суду у Рівному. МЕРТ бореться за Укрбурштин!» – написав він у своєму твіттері.

Перед цим агентство РБК-Україна з посиланням на джерело, близьке до керівництва ДП «Укрбурштин» написало, що компанія-нерезидент Thamesvest LTD, зареєстрована в Лондоні, перебуває за крок від повного контролю над держпідприємством, що перебуває в санації. Thamesvest сконцентрувала 99% обсягу вимог кредиторів «Укрбурштину». Це стало можливим після того, як українські приватні компанії-кредитори (т. зв. первинні кредитори – ТОВ «ІК «Грейн-Сервіс», ТОВ «ГАЗ — Волинь», ТОВ «УМБ Фінанс», ТОВ «Ю. К.») уклали з Thamesvest LTD угоди цесії, якими поступилися своїми правами вимоги щодо боргу ДП «Укрбурштин» на загальну суму 4 млн 152 тис. грн. Усі угоди цесії було укладено в один день – 15 липня 2015 року. 27 липня 2015 року кредитори провели збори кредиторів, на якому прийняли рішення зобов’язати керуючу санацією Олену Левкович внести зміни до реєстру вимог кредиторів та надати реєстр кредиторів до суду. І вже 29 липня 2015 року Олена Левкович звернулася в господарський суд Рівненської області з клопотанням долучити до матеріалів справи про банкрутство ДП «Укрбурштин» оновлені дані про кредиторів.

Якщо суд задовольнить клопотання Олени Левкович, зареєстрована в липні цього року Thamesvest LTD буде контролювати весь хід санації ДП «Укрбурштин» і фактично до закінчення санації прийматиме стратегічні, оперативні і кадрові рішення, розпоряджатиметься майном підприємства, яке має право на розробку покладів бурштину на території більш ніж 1 тис. га.

Як повідомляв ZAXID.NET, 4 серпня стало відомо, що в Рівненській області міліція вилучила понад 2,5 т бурштину. Пізніше суд заарештував затриману партію, а ДП «Укрбурштин», яка керувала санацією, заявила, що затриманий бурштин видобуто легально, і вона вимагатиме повернення його на підприємство через суд.

Link to comment
Share on other sites

Вироби з бурштину з чогось дико подорожчали - з позаминулого року разів у 5-6-10

 

я сьогодні зайшла в кіоск рівненського бурштину в Метрограді з наміром купити дрібних подаруночків бо запас скінчився

те що раніше було дрібні подаруночки по 40-50-80 грн тепер 200-300-500 етц

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Порошенко дав силовикам два тижні, щоб розібратись із бурштиновими копальнями

3.07.2015 

 

Два тижні для того, аби навести лад із незаконним видобутком бурштину, дав силовикам президент Порошенко. За цей час вони повинні ліквідувати фришування на ділянках видобутку цього каменю.

Гарант обіцяє перевірити, як виконуються його накази.

«90% бурштину в Україні видобувається нелегально за кришуванням правоохоронних органів. Під’їду без охорони на одну з трьох областей і покажу, яким чином і хто кришує беззаконня!», - цитує президента його прес-служба.

Порошенко каже, що усі ділянки незаконного видобутку бурштину працюють за фришування міліції, СБУ, голів обласних рад.

«Миритись із цим я не збираюсь», - додає президент.

 

Нагадаємо, що справжня бурштинова лихоманка охопила і Житомирську область. Уже тривалий час люди незаконно копають бурштин та перепродають його перекупникам.  

"Місячний пейзаж" на місці сотень гектарів лісу виявили активісти "Автомайдану" в Поліських лісах. Пише журналіст Денис Казанський у своєму "Фейсбук".

"Сьогодні знову їздили в рейд проти мафії, що нелегально добуваєї бурштин в Поліссі. Потрапили на одне з найбільших місць видобутку. Ситуація жахлива, десятки, якщо не сотні гектарів лісу перетворилися на місячну поверхню, ліс випалюється з усією живністю, масштаби грабежів колосальні", - пише Казанський.

Повідомляє, що їздили автоколоною, з "АвтоМайдану". У лісі під Олевському знайшли ціле містечко дерев'яних будівель за парканом. 

 

З 3.07.2015р. два тижні  -  а скільки вже пройшло...

 

Ну як АТО за години... :pleasant: 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Глава Министерства экономического развития и торговли Украины Айварас Абромавичус через Twitter радует общественность тем, что «Укрбурштын» вернулся в государственную собственность.

 

Решение о прекращении дела о банкротстве этого государственного предприятия принял сегодня хозяйственный суд Ровенской области. До 12 октября на предприятии продолжится ревизия, по итогам которой нас всех наверняка еще ждут открытия чудные.

Напоминаем, что с 2003 года «Укрбурштын» находился в состоянии банкротства, а с 2005 года контролировался комитетом кредиторов и управляющим санацией. Выкупить долги этой курочки, потенциально несущей дорогие янтарные яйца, пыталась британская оффшорная компания Thamesvest LTD. Создана она была в июле 2015. Владельцы этой фирмы еще три офшорные компании с уставным капиталом в 4 фунта стерлингов. То есть ушли бы прибыли от «Укрбурштына» куда-то в дальние дали.

Примечателен и тот факт, что основанием для банкротства стал долг в 7,2 миллиона гривен. И это при том, что по неофициальным данным, Украина теряет ежедневно 5-8 миллионов гривен из-за нелегальных старателей. То есть если поставить работу «Укрбурштына» по нормальному, то этот должок исчезнет за день другой.

Пожалуй, СБУ бы стоило заинтересоваться теми, кто специально банкротил компанию, которая обладает законным правом на разработку залежей янтаря на территории более чем 1 тысячу га.

http://petrimazepa.com/news/canceled-bankruptcy


Мы это сделали! После 12 лет банкроства и санации Укрбурштын возвращается под контроль государства Украина.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...