Перейти до змісту

Старший солдат Ольга Ніколаєнко на сторожі інформаційного простору


adviser

Recommended Posts

«Рота – підйом!» – лунає о шостій ранку команда чергового по роті. За лічені секунди одягається форма і дівчата стають до строю. Ранковий туалет, спортивне містечко, крос – з цього розпочинався кожен день впродовж трьох місяців у навчальному підрозділі зв’язку в Полтаві, де проходила підготовку і юний солдат військової служби за контрактом Оля Ніколаєнко.

http://www.gorod.cn.ua/image/news/people_2/pl_30.04.14_olya.jpg


Нині Оля несе нічні чергування на своєму робочому місці, за чималий період служби стала справжнім військовим професіоналом, тож свої обов’язки виконує бездоганно.

Старший солдат Ольга Ніколаєнко – оператор роти радіоперехоплення та пеленгування Регіонального центру радіоелектронної розвідки «Північ» Сухопутних військ Збройних Сил України. Служить в армії вже майже 9 років. Свого часу 3 місяці проходила підготовку в навчальному підрозділі, спочатку було важко, та Оля наполеглива людина, тож справилася з труднощами.

Першим місцем служби Ольги стала військова частина в Семиполках. Тут вона і знайшла свою друга половинку. Вийшла заміж за молодого офіцера, а згодом народила доньку Аню, якій зараз вже п’ять років. Пізніше сім’я Ніколаєнків переїхала служити до Чернігівського гарнізону.

Одягти військовий однострій Ольгу спонукали декілька факторів. По-перше, вона з військової династії. Її батько і дідусь служили в армії на командирських посадах у званні «підполковник». Як донька кадрового офіцера Оля об’їздила чимало військових гарнізонів, побувала і в Німеччині, і в далекій російській Читі, а зрештою і на Україні. Тож, по-друге, вона на власні очі бачила військове життя й дізналася про службу з дитинства. І, що не менш важливо, військова служба Олі дійсно подобається. Це як кохання, важко пояснити чому, але відчуваєш – це твоє.

До служби в армії Ольга Ніколаєнко навчалася в Чернігівській філії Московського державного відкритого університету на юридичному факультеті і Сосницькому сільськогосподарському технікумі бухгалтерського обліку. Тож освіту й гарну професію мала, але все ж вибрала армію.

До своїх обов’язків Ольга ставиться дуже відповідально, від чоловіка – Олексія не відстає. А щоб підтримувати гарну спортивну форму щодня займається легкою атлетикою, пробігає декілька кілометрів і вправляється на перекладині.

Ось така чудова жінка служать у Чернігівському гарнізоні. Оля має цілком заслужений авторитет у командирів, повагу товаришів по службі, а ще є коханою дружиною і люблячою мамою.

Олександр Парій, фото автора

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...