Перейти до змісту

НАБУ работает,а ветки нет!


кноп

Recommended Posts

Уже даже икона зрадоёбов что-то заподозрила. Хе-хе :D

 

DWE9rLiW0AAybKG.jpg

 

Больше нам антикоррупционеров давайте. Хороших и разных.

Ну что вы такое говорите?

Какой же г-н Бутусов зрадоеб, он же адепт нарфронта и лично товарища Турчинова (за исключением тех случаев, когда его отпускают попастись на вольные хлеба и поработать на г-на Левочкина например)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Фірташ, надукраїнець
Ігор Луценко, ЕП, 20.07.2007, 15:47 Версія для друку

_News_image_large_55803.jpg

 

Хто найвпливовіша людина в Україні? Це явно не політик. Влада сильніша за гроші, але вона на відміну від останніх надто минуща. Владна верхівка - обслуговуючий персонал, а не остання інстанція. Відтак, життєва сила мільярдерів більша, ніж у політиків.

Серед мільярдерів чомусь уяву українців захопив Рінат Ахметов. Однак в глобальному ракурсі ця фігура губиться серед диму промислових підприємств Донбасу. Натомість на перший план висувається Дмитро Фірташ.

Філософська проблема

Навряд чи можна виправити попрання прав слабкого сильним. Так буде завжди і майже скрізь. Сильні звуть себе "елітою", вони організовують "державу" і з різним ступенем нахабності займаються злочинами. Це справедливо для будь-якої країни, різниця тільки в деталях – втім, саме за ці деталі варто переживати.

Особливість українського правлячого класу – у тім, що його деструктивна енергія викидається усередину себе, азарт боротьби витрачається на конфлікти усередині країни, тим самим послабляючи її на зовнішній арені. Це нежартівлива трагедія України – у тім, що макрокосм її лідерів по суті обмежується границями країни, і вони не бачать для себе ніяких можливостей для експансії зовні.

Втім, є й винятки - наприклад, Дмитро Фірташ. Ця винятковість, мабуть, не є виправданням для можливого багажу його гріхів. Проте, на політику і велику економіку неможливо дивитися без призми цинізму, отож через цей оптичний пристрій Фірташ виглядає досить непогано.

....
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Роботою забезпечені. 

24.02.18 13:09 На зачитывание обвинения по делу Насирова прокурорам САП понадобится 2 года, - НАБУ

 

Прокурорам Специализированной антикоррупционной прокуратуры понадобится примерно два года, чтобы полностью зачитать обвинительный акт в суде по делу отстраненного председателя Государственной фискальной службы Романа Насирова.

Как передает Цензор.НЕТ, об этом говорится в сообщении пресс-службы НАБУ на странице в Facebook.

"2 года понадобится прокурору САП, чтобы зачитать полный текст обвинительного акта по требованию адвокатов экс-главы ГФС (Романа Насирова. - Ред.)", - говорится в сообщении.

511x471.jpg

 

 

 

Змінено користувачем Euro
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

http://tverezo.info/wp-content/uploads/2018/02/palne_army2-800x445.jpg
НАБУ: піар чи диверсія?
 
http://tverezo.info/wp-content/uploads/2016/05/Lemberg-150x150.jpgMason Lemberg

(про те як операція НАБУ привела до сотень мільйонів втрат і залишила армію без пального)

Пам’ятаєте ті гучні події, коли НАБУ арештувало заступника Міністра обороничерез зловживання з закупівлею пального в 2016 році?
Його звинуватили в розкраданні 150 млн. грн. Потім суд його випустив.
Так от, ця історія має дуже цікаве продовження…

Справа в тому, що арешт рахунків фірми Трейд Коммодіті в розмірі 150 млн. грн. і судовий процес спричинили зрив поставок пального в МО. Я проаналізував тендери МО на закупівлю ПММ за 2017 рік, і виявилося, що в кращому випадку Міністерство оборони в 2017 році отримало 61,5% від запланованого об’єму. В гіршому випадку – 30,2%.

 



Розумієте? Армія отримала в кращому випадку 2/3 пального. В гіршому випадку – третину. Тобто воювати може або два танки з трьох, або кожен третій танк. Більш детальні дані по видам пального на скріні 1.

http://tverezo.info/wp-content/uploads/2018/02/nabu_mason1.jpgСкрін 1. Поставки пального для армії по видах пального

А тепер про те чому так сталося.
Причини наочно видно в другій таблиці на скріні 2.

http://tverezo.info/wp-content/uploads/2018/02/nabu_mason2.jpgСкрін 2. Поставки пального для армії в розрізі постачальників

Бачимо, що причини отримання 30-60% від потреб армії в пальному полягають в виконанні зобов’язань фірмою Газтрейд, яка поставила максимум 41,1% пального від її контрактних зобов’язань. В гіршому випадку фірма поставила 12,9% пального від своїх контрактних зобов’язань.

Чому ж фірма Газтрейд не поставила пальне? Цього знати я не можу напевне, але маю припущення, що причиною є арешти рахунків і судовий процес проти фірми Трейд-Коммодіті, яка є з нею пов’язаною.

Тепер ми маємо цікаву ситуацію.
НАБУ знаходить зловживання фірми Трейд-Коммодіті за 2016 рік, довгий час розслідує цю справу, на що витрачає майже цілий рік, але за 2 місяці до закінчення звітного 2017 року і виконання зобов’язань по контрактах, НАБУ чомусь різко починає “маскі-шоу”, арештовує рахунки, чим в принципі руйнує всі можливості постачання пального і приводить до того, що замовники, зокрема МО, не отримали необхідних поставок пального.

Я би ще розумів, якщо б це вимагало терміновості, але пройшло майже півроку, і зрушень ніяких в справі немає, як і не має пального в армії.

Щоб ви розуміли який удар нанесено армії такими діями, подивіться цю діаграму (скрін 3). Це об’єми постачання пального міністерству оборони в 2017 році.

http://tverezo.info/wp-content/uploads/2018/02/nabu_mason3.jpgСкрін 3. Контрактні об’єми постачання пального для армії, в тонах

Основного постачальника просто видалили з поставок. Причому, це не тільки основний постачальник. Цей постачальник ще й постачав пальне, яке застосовується саме на передовій (дизель і А-80).
Зараз багато хто скаже: “А що робити, якщо там схеми, відкати, завищення ціни і так далі? Правильно зробили!”
І я би був згоден з таким формулюванням, якби я не аналізував дані тендерів. Дані по тендерах на скріні 4.

http://tverezo.info/wp-content/uploads/2018/02/nabu_mason4.jpgСкрін 4. Виконання контрактів на постачання пального для армії

Що ми бачимо? Ми бачимо, що ціни Газтрейду не вище його конкурентів. І ще ми бачимо, як Газтрейд не виконав контракти з ціною тони дизеля 21-22 тис. грн, натомість закупівля дизеля в жовтні-грудні 2017 року відбулася по цінах близьких до 30 тис. грн. за тону.

Тобто, наскільки я розумію, МО, отримавши дефіцит внаслідок недопоставок пального, в грудні провело повторний тендер і закупило дизель майже по 30 тис. грн. за тону, який Газтрейд мав би постачали по 21-22 тис. грн..

Так, там дизель іншої марки (стандарту Євро-5), але я, як не спеціаліст, не готовий сказати, чи потрібен дизель цього вищого стандарту в армії. Але, як бачимо, Газтрейд збирався поставляти дизель Євро-5 по ціні 23 550 тис. грн. Тобто, навіть відштовхуючись від цієї ціни, закупівельні ціни у повторному тендері виросли на 26%. Якщо дизель Євро-5 купляли тільки тому, що постачальники не могли запропонувати Євро-4, то ціни виросли на 37%.

Тобто, що ми маємо? НАБУ каже, що Трейд-Коммодіті вкрало 150 млн. грн., починає “маскі-шоу”, арештовує рахунки, зриває поставки пального, підриває основи безпеки держави, МО проводить новий тендер, де ціна пального зростає на 26%-37% у порівнянні з тою ціною, яка була закладена в договорах с нечесним (на думку НАБУ) постачальником.

В абсолютних цифрах це трансформується в наступні дані:
Газтрейд не виконує контракти на загальну суму 745 млн. грн.
Ціни в нових контрактах на 26-37% більше.
Тобто, щоб закупити ту ж кількість пального, потрібно витратити на 194-276 млн. грн. більше.
Таким чином, прямі збитки від такої операції НАБУ (за умови, що в попередніх контрактах дійсно виявлені порушення) становлять 50-150 млн. грн.

Вище ви могли порівняти ціни, але я хочу, щоб ви ще раз порівняли їх. З закупівельними цінами на пальне самого НАБУ. Ось вони.
В липні 2017 НАБУ закупило 133 тис. літрів дизпалива за 2,62 млн. грн., тобто по 19,70 грн. за літр. Переведемо в ціну за тонну. Густина дизеля близько 850 кг/куб.м. Отже виходить 23 176 грн. за тону. В липні 2017 Газтрейд уклав контракт на постачання дизелю по 21 957 грн. за тону (Євро4) і 23 550 грн. за тону (Євро5).

Підсумуємо:

  1. НАБУ виявляє злочинні схеми в тендерах МОУ, проведених в 2016 році. Рік вовтузиться. А потім раптове “маскі-шоу” під час сезону постачання пального, затримання, арешти грошей, півроку нічого по справі…
  2. Зриваються поставки пального. МОУ отримує в кращому випадку 60%, в гіршому випадку 30%, пального від потреби. Тобто, з трьох танків воювати може один або два танки.
  3. На нових тендерах ціни виростають на 26-37% в залежності від того, чи потрібен для військової техніки дизель марки Євро-5, чи достатньо Євро-4.
  4. Додаткові витрати на закупівлю того ж об’єму пального по нових цінах, внаслідок зірваних контрактів, становлять 50-150 млн. грн. (за умови, що претензії НАБУ до чиновників МОУ в розмірі 150 млн. грн. є законними). Якщо ні – втрати 200-300 млн. грн.
  5. НАБУ закупляло дизель по ціні не нижче ніж у фірми, яка є учасником “злочинної групи”. Тут або щось з логікою не те, або з НАБУ.

Я не знаю, якими мотивами керувалося НАБУ, коли здійснювало ці “маскі-шоу”, але дії цього державного органу завдали шкоду державі в розмірі не меншому, ніж ті суми, які НАБУ інкримінує чиновникам. Але найгірше те, що такі дії фактично підривають основи національної безпеки в умовах війни, а це диверсія.
Не виключаю, що свідома, зважаючи на те, що дії відбулися не після поставок пального, а під час них, а після “маскі-шоу” і зриву поставок справа не зрушила з місця.

Не знаю, чи повинні відповідати чиновники МОУ за тендери 2016 року, і чи є їх вина в цьому, але за те, що 65% постачання палива для МО і контракти на 1,5 млрд. грн. здійснювала фірма з статутним капіталом 1000 грн. – це така ж диверсія.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Детективу НАБУ подарували майже 1 млн гривень

Старшому детективу Національного антикорупційного бюро України Величко Олександру Олександровичу зробили подарунок у грошовій формі в розмірі 980 130 гривень.

Про це йдеться в повідомленні про суттєві зміни за поточний рік в Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передають Українські Новини.


У повідомленні зазначається, що подарунок детектив отримав від громадянина України Величко Олександра Йосиповича.


https://ukranews.com/ua/news/551391-detektyvu-nabu-podaruvaly-mayzhe-1-mln-gryven


Змінено користувачем DA'
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

http://newsua.one/novosti/u-kabineti-holodnickogo-znaishli-zasib-dlya-prosluhovuvannya.html

 

У кабінеті Спеціалізованого антикорупційного прокурора Назара Холодницького знайшли обладнання для прослуховування.

 

Про це пишуть "Обозреватель" і "Українські новини" з посиланням на джерела.

 

Стверджують, що засіб для прослуховування заклали в акваріум.

 

За даними "Обозревателя", обладнання належить НАБУ.

Link to comment
Share on other sites

Руководитель Специализированной антикоррупционной прокуратуры Назар Холодницкий может подать в отставку
По словам одного из его коллег, Холодницкий сейчас обдумывает возможность написать заявление об отставке.
"У него были проблемы с сердцем, это был первый звоночек. А работа очень нервная", - пояснил собеседник в САП.

Link to comment
Share on other sites

Reload Page to see tweet..Link..

все розслідування НАБУ базується на згаданому акті Держаудитслужби

Т.е. госаудит выписал акт, а набу на основании этого акта подали в суд. А они имели право проигнорировать этот акт и неподавать в суд, даже если они больше ничего не смогли нарыть?

Link to comment
Share on other sites

все розслідування НАБУ базується на згаданому акті Держаудитслужби

Т.е. госаудит выписал акт, а набу на основании этого акта подали в суд. А они имели право проигнорировать этот акт и неподавать в суд, даже если они больше ничего не смогли нарыть?

 

аштойта за дело-то воопще?

хозяйственное или криминал?

вообще кагбэ сторонам нихто не запрещяет кокуюто економическую

ехспертизу замутить для поддержки трусоф, если нед увереносте...

Link to comment
Share on other sites

Да хтож их разберет

Надо спрашивать у DA' ну или у

Дмитрий @dmitriypaut

 

Леса, я тоже задал вопросы, потому как почти ничего не знаю про это дело - так, слова знакомые по заголовкам только видел

Link to comment
Share on other sites

аштойта за дело-то воопще?

хозяйственное или криминал?

вообще кагбэ сторонам нихто не запрещяет кокуюто економическую

ехспертизу замутить для поддержки трусоф, если нед увереносте...

https://24tv.ua/sud_skasuvav_klyuchoviy_dokaz_nabu_u_spravi_proti_minoboroni_ta_treyd_komoditi_n944120

 

 

 

Нагадаємо, в жовтні 2017 року НАБУ звинуватило посадових осіб Міноборони у нібито розтраті майже 150 млн гривень при закупівлі палива для потреб армії.

 

Представники Міноборони зі свого боку оскаржили дії НАБУ у суді. Через недоказані звинувачення з боку НАБУ були зірвані поставки палива до Збройних сил на суму майже 700 млн гривень.

https://24tv.ua/politika_tag2228

Reload Page to see tweet..Link..

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...