Перейти до змісту

Актуальное про Космос


Кость

Recommended Posts

Кабінет міністрів зняв заборону на провадження космічної діяльності приватними підприємствам

 

Відтепер кожен бажаючий в приватному порядку може легально займатися:

— випробуванням ракет-носіїв

— запусками ракет-носіїв та/або космічних апаратів;

— управлінням космічними апаратами на навколоземній орбіті або в космічному просторі;

— поверненням космічних апаратів з навколоземної орбіти або космічного простору на Землі

Транслейт на людську мову з бюрократичної - мова не про приватні космічні кораблі, а про плани прихватизації уламків Південмашу з метою утилізації. 

Link to comment
Share on other sites

Транслейт на людську мову з бюрократичної - мова не про приватні космічні кораблі, а про плани прихватизації уламків Південмашу з метою утилізації. 

 

Це краще чим тримати його в збитковому овочеподібному стані...... 

Link to comment
Share on other sites

Трохи більше двох років минуло з того дня, коли Ілон Маск урочисто відправив родстер Tesla в космічний простір на ракеті-носії Falcon Heavy. За цей час машина зуміла здійснити дивовижну подорож. Програмісту Бену Пірсону спало на думку розробити сторінку в мережі Where is Roadster?.
Мета проєкту — відстежувати місце розташування яскраво-червоного автомобіля з Зоряною Людиною (персонажем, який відсилає нас до творчості Девіда Боуї, чия знаменита композиція Starman звучала під час відправлення автомобіля за межі планети). Сервіс Пірсона стверджує, що на сьогодні родстер здолав понад 1,6 млрд кілометрів. Від Землі автомобіль зараз відділяє майже 343 мільйони кілометрів.
У ці дні електрокар Ілона Маска здійснює другий виток навколо головної зірки нашої системи. Через 71 рік він пройде всього у 3000 кілометрів від Землі. На жаль, немає даних про те, який стан автомобіля і "водія", який знаходиться в ньому.  

4lx3vM0s3vi7ul1c3V8ZRmhjV2LsioYN3PlatCqn

Link to comment
Share on other sites

Астрономічна обсерваторія Джеміні на Гаваях зробила кольору фотографію нового земного міні-супутника, який залишався непоміченим близько трьох років.

Світлину зробив телескоп Джеміні-південь. Комбінація трьох зображень з різними фільтрами демонструє крихітний "міні-Місяць" із різнокольоровими зірками довкола нього.

"Міні-місяць", об’єкт названий CD3 2020 року, ймовірно, шматок вуглецевої породи розміром з автомобіль, і перебуває на земній орбіті вже близько трьох років. Втім помітили його лише 15 лютого.

Наразі жодних ознак штучності об’єкту не виявлено. Тобто, скоріш за все, йдеться про астероїд, який захопила гравітація Землі, коли той проходив повз. У цьому випадку об'єкт можна вважати природнім супутником Землі. Орбіта ймовірного "міні-Місяця" нестабільна, тому в кінцевому підсумку він залишить нашу планету.


Link to comment
Share on other sites

В России признан банкротом единственный производитель высококонцентрированной перекиси водорода для космических ракет «Синтез-ПВ». Однако в Роскосмосе заявляют, что это не скажется на поставках топлива.


«Что касается текущих потребностей Роскосмоса в поставках пероксида водорода, они обеспечиваются в необходимых для госкорпорации объемах, в том числе со стороны „Синтез-ПВ“», — приводит слова пресс-службы госкорпорации РИА «Новости». Отмечается, что суд принял решение о банкротстве производителя топлива для ракет в декабре 2019 года.


В отличие от Роскосмоса ракетно-космическая корпорация «Энергия» обеспокоена банкротством поставщика перекиси водорода. В материалах компании состояние ООО «Синтез-ПВ» названо проблемным вопросом.


  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Я з самого початку був скептичний до тих водокачок..... Ну не може таке одоробло долетіти навіть до орбіти,.... Втримати його абсолютно цільним в умовах вакууму буде нереально.... Ще більш нереально повернути одним шматком на землю..... 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Сьогодні Маск вперше запустив ракету вп'яте........ Один двигун відмовив, але 8 інших таки виконали роботу та вивели супутники на орбіту. Сісти ракета не змогла...... Так шо поки що ресурс Фалкону 5 пусків.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Потенційно небезпечний астероїд наблизиться до Землі 29 квітня 2020 року.  Діаметр великого астероїда (52768) 1998 OR2 становить 4 кілометри в діаметрі

https://www.segodnya.ua/ua/lifestyle/science/potencialno-opasnyy-asteroid-poletit-k-zemle-v-aprele-2020-goda-1422376.html

Link to comment
Share on other sites

Потенційно небезпечний астероїд наблизиться до Землі 29 квітня 2020 року.

Та де там наблизиться?

 

52768 1998 OR2 29.04 в 11:56 6290 тыс. км 1839 м - 4112 м

 

Воно пролетить на відстані в 16+ разів далі, ніж Місяць.

 

 

Найближче з усіх цього року буде пролітати у вересні

2011 ES4 01.09 в 18:12 71 тыс. км 22 м - 49 м

Змінено користувачем Jinx
Link to comment
Share on other sites

Трамп подписал указ о добыче полезных ископаемых на Луне и других небесных телах

«Роскосмос» обвинил Трампа в попытке захвата других планет  :lol2:

Указ президента США Дональда Трампа в поддержку коммерческого освоения ресурсов на Луне и других небесных тел служит попыткой экспроприации космического пространства. Об этом заявил заместитель главы «Роскосмоса» по международному сотрудничеству Сергей Савельев.

Замглавы корпорации отметил, что «агрессивные планы по фактическому захвату территорий других планет едва ли настраивают страны на плодотворное сотрудничество». «В истории уже были примеры, когда одна страна решила начать захватывать территории в своих интересах, — все помнят, что из этого вышло», — заключил Савельев.

Подробнее на РБК: https://www.rbc.ru/society/07/04/2020/5e8c1a0d9a79475236547711

Link to comment
Share on other sites

Кацапи запустили Союз МС до МКС. Вперше нова ракета-носій Союз-2.1а полетіла з екіпажем.

 

https://www.youtube.com/watch?v=GRPGbfxTN94

 

https://www.youtube.com/watch?v=J0ynLNzkc30

Змінено користувачем Zzzz...
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Попит на Союзи має впасти, відправляти своїх та іноземних астронавтів на МКС 27 травня починає Маск на Драгонах  https://www.golos-ameriki.ru/a/nasa-falcon-launch/5377880.html

Link to comment
Share on other sites

Можно было бы в кацапский позитив отправить. но тут тоже к месту.

 

Владелец авиакомпании S7 Владислав Филев в интервью газете «Коммерсантъ» заявил о заморозке проекта «Морской старт»...
По словам Филева, командное судно и стартовая платформа были доставлены во Владивосток, однако возможности дальше заниматься проектом нет.

«Программу мы пока заморозили до лучших времен. Когда мы согласовывали перевозку комплекса в Россию, мне говорили, что условия по размещению будут не хуже, чем в Америке. Не случилось: с финансовой точки зрения хуже вдвое», — признал бизнесмен.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Как сообщают американские СМИ, Администрация Президента США Дональда Трампа готовит проект международного договора о добыче полезных ресурсов на Луне. Как известно, НАСА инициировала проект новой лунной миссии под названием «Artemis» (Артемида). Проект стоимостью не менее $35 млрд должен помочь США и их союзникам прочно обосноваться на Луне до 2030 года. Поэтому готовящееся соглашение о добыче ресурсов на Луне получит название «Artemis Accords».
Договор или пакт, поскольку число участников будет ограничено, может быть заключён с Канадой, Японией, ОАЭ и с некоторыми странами ЕС. Россия не вошла в число стран, с которыми будет заключаться соглашение о добыче полезных ископаемых на Луне. Власти США обеспокоены «угрожающими манёврами российских спутников» и всё чаще рассматривают Россию в качестве «враждебной» стороны.
https://www.theguardian.com/science/2020/may/05/trump-mining-moon-us-artemis-accords

Link to comment
Share on other sites

Компания ULA произведёт запуск орбитального самолёта Boeing X-37B.
Ракета Atlas V 501 стартует со стартового комплекса SLC-41, на мысе Канаверал во Флориде.https://www.youtube.com/watch?v=hwWc1DHxWfs

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...