Перейти до змісту

На найбільшому українському складі боєприпасів стався вибух: жителі полишають місто


Dilbert

Recommended Posts

  • 5 months later...
  • Replies 131
  • Created
  • Остання відповідь

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з розслідування вибухів на українських складах боєприпасів підготувала свій перший звіт, з якого випливає, що у Балаклії мав місце підрив спеціальних зарядів, які заздалегідь були закладені в землю.
Комісія розпочала роботу з дослідження фактів по Балаклії, оскільки це був найпотужніший арсенал в Східній Європі, і там Україна втратила майна і боєприпасів на понад 12 мільярдів гривень.
Члени ТСК відкинули версію про атаку російського безпілотника, оскільки проти неї свідчать два факти.
За словами Арахамії, експертиза встановила, що причиною одного з перших вибухів, з якого все почалося, був підрив спеціальних зарядів, які заздалегідь були закладені в землю. В результаті вибуху утворилась велика воронка.
Водночас, після гасіння пожежі на території арсеналу виявили до 10 аналогічних воронок. Що, на думку депутата, свідчить про тотожний характер їх мінування.
Також Арахамія вказує на той факт, що є матеріали слідства, які підтверджують, що в момент вибуху в районі Балаклії не було жодних літальних апаратів, а відомості Укравіаруху про прольот безпілотніка неможливо перевірити.
Комісія прийняла рішення про призначення експертизи, яку провів Харківський науково-дослідний інститут судових експертиз ім. М. С. Бокаріуса.
Арахамія зазначив, що закласти велику кількість кумулятивно-фугасних зарядів неможливо так, щоб цього ніхто не помітив, а їх встановлення потребує спеціальних знань та навичків.
Через це нардеп припускає, що все могло робитися в "умовах очевидності для військовослужбовців частини і не за один день". За його даними, в матеріалах справи ця інформація відсутня, в ті, хто вели розслідування, "за дивним збігом обставин, після цього отримали підвищення по службі". Він наголошує, що викладені факти можуть свідчити про фальсифікацію матеріалів кримінального провадження.
"Результати (експертизи - ред.) показали, що воронка в районі перших вибухів утворилась внаслідок фугасної дії направленого вибуху заглибленого в ґрунт заряду бризантної вибухової речовини, до складу якої входили тринітротолуол (тротил), гексоген, тетранітропентаерит рит (ТЕН), що є характерним для підривних зарядів кумулятивно-фугасного принципу дії.
Судячи з розміру воронки, для цього в землю мало бути закладено два ряди кумулятивно-фугасних зарядів по п’ять штук у кожному. Це приблизно 760 кілограм вибухівки, якщо везти мову про, наприклад, КФЗ-1. І таких воронок було до десяти!". :consul: 

Please wait.. Loading
Змінено користувачем Zzzz...
Link to comment
Share on other sites

Понеслась!

 

Юрий Бутусов 

Давид, все что ты здесь написал полностью противоречит характерам взрывов, которые зафиксированы на видео. Кумулятивно- фугасные заряды - откуда вы взяли эту чушь, где хоть один? Эти выводы - фальсификация. И как только будет видео опубликовано, все увидят, что там не было подземных зарядов. Харьковский институт приехал на место взрывов спустя время. Как вы можете опровергнуть экспертизу киевского института? На каком основании? Вы написали выводы под диктовку российской пропаганды, к сожалению. И ты участвуешь просто в постыдном спектакле.

 

Volodymyr Omelyan 

Це неправда. Російський безпілотник був.
Украерорух передав всі дані про це зі своїх радарів правоохоронним органам.
Для чого казати неправду і вигороджувати Росію?

Link to comment
Share on other sites

Ця блядська комісія лише почала, але вже напевно ярд зелені збитків приховала.

А в Трампа сьогодні має бути свято - він не одинак серед пришиблених на всю голову!

Link to comment
Share on other sites

21 МАРТА 2017, ВТОРНИК, 14:22
Инспекционная группа США, Испании и Чехии начала проверку военные объектов в Украине на предмет соблюдения количественных ограничений. Об этом говорится в сообщении пресс-службы Генерального штаба в социальной сети Facebook, передают Українські Новини.
"Американская инспекционная группа с участием представителей Испании и Чехии начала работу на объектах Вооруженных сил Украины", - сказано в нем.
Указано, что многонациональная инспекционная группа США в составе 10 человек прибыла во Львов для проведения инспекции объявленного места по Договору об обычных вооруженных силах в Европе (ДОВСЕ).
Целью мероприятия является контроль за соблюдением Украиной количественных ограничений вооружения и военной техники, подпадающих под действие ДОВСЕ.
По установленным правилам о месте инспекции инспекционная группа объявляет через час после прибытия в пункт въезда - выезда. Инспекционная группа будет работать в Украине в течение 3 суток.

Поже́жа на скла́ді боєприпа́сів у Балаклі́ї — катастрофа, під час якої займання на складах викликало подальшу детонацію боєприпасів на військовому складі у місті Балаклія Харківської області.
Пожежа почалася близько 3-ї години ночі 23 березня 2017 року.

Перед самым пожаром на склад прибыл заместитель министра обороны Украины по вооружению генерал Павловский. В том, что его визит увязан с прибытием инспекционной группы, сомневаться не приходится. То, что на склад прибудет непосредственное начальство, руководство склада физически не могло не знать. Тот, кто служил в армии, знает, что перед такими визитами даже зимой трава становится зеленой и листья на деревьях появляются, а краска используется бочками.

Link to comment
Share on other sites

06.03.2020 року Комісією заслухано інформацію УСБУ у Вінницькій області щодо стану розслідування пожежі на території 48 арсеналу ЦРАУ ЗСУ – м. Калинівка (Вінницька обл.), що розпочалась 26.09.2017.
Під час надання пояснень представниками слідчого відділу УСБУ у Вінницькій області Комісією з’ясовано, що протягом майже 2,5 річного досудового розслідування слідчими достовірно не встановлено не тільки причини, але і обставини самої події. Винні особи до відповідальності не притягнуті, що викликає сумніви в об’єктивності дій правоохоронців.
Крім того, на засіданні 06.03.2020 заслухано інформацію начальника Головної інспекції Міністерства оборони України, який, до того ж повідомив про суттєві численні порушення обліку та порядку зберігання боєприпасів та іншого військового майна.
Навіть на час проведення засідання Комісії (06.03.2020) не підтверджена фактична наявність боєприпасів на суму близько півмільярда – 480 мільйонів 94 тисячі грн. згідно з їх балансовою вартістю.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Не знаю про Калинівку, але над Ічнею точно був зафіксований неопізнаний безпілотник перед вибухами на складах. Були звернення в поліцію і СБУ - всі забили болт.

Link to comment
Share on other sites


×
×
  • Створити...