Перейти до змісту

Потихоньку отчаливаем в правильном направлении


Recommended Posts

NATO’s door remains open to any European country in a position to undertake the commitments and obligations of membership, and contribute to security in the Euro-Atlantic area. Since 1949, NATO’s membership has increased from 12 to 29 countries through seven rounds of enlargement. Currently, four partner countries have declared their aspirations to NATO membership: Bosnia and Herzegovina, Georgia, the former Yugoslav Republic of Macedonia¹ and Ukraine.

 

https://www.nato.int/cps/en/natohq/topics_49212.htm?selectedLocale=en

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

А вже публікували вимоги для отримання допомоги? Чи знову гарант проявить твьордость?

На самом деле это только proposal с жесткими условиями, так что скорее всего никто не сможет диктовать нам условия :)

http://europa.eu/rapid/press-release_IP-18-1702_en.htm

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

DX3zMVbXcAEKdEP.jpg

Сова была высушена, вывернута и 8 раз подряд натянута на глобус. :fp1:  Уровень интилехта чела по сцыле просто зашкаливает. Он хотя бы пробует себя прочесть, Или товаристчь не читатель? Хотя с апельсинами бочками у него получаецца. :nose3:

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

 

Розмовляю з австрійцем, який по лінії ЄС допомагає Україні з правовою реформою. Порядна людина. Досвідчена. Висока за ієрархією. Каже, «З вами українцями одне задоволення працювати». У мене починається нервовий кашель.

А він продовжує. «Ось, для прикладу, приїжджаєш в... (називає одну із балканських країн, де теж відбувається реформа судочинства) - так там на мене вовком дивляться. Мовляв, знов цей приїхав, реформи вимагатиме. А до вас в Україну приїжджаєш - навпаки, очі горять, є розуміння, що змінювати треба ВСЕ» (з чим цей австрієць, до речі не згоден). При цих словах кашель припиняється, я трохи веселішаю.

А він далі говорить - мовляв, я ж до вас давно їжджу, можу порівнювати. Чотири роки тому таке враження було, що всі чиновники-юристи слово сказати бояться. А сьогодні - по-перше, тих хто тоді боявся, вже здебільшого нема, а по-друге, хто на їх місце прийшли (нові судді та кандидати), зовсім інші. Ми, каже, професійну рекрутингову компанію найняли, вони їх з психологічної точки зору проаналізували - і знаєш що? - підходять, фердамте шайсе!» 

Тут я знову посумнішав. Чекай, кажу, та ми українці будь-якому психологу мізки запудримо, не кажучи про цього, як його... рекрутолога. А він просяяв і каже: я так і знав, що ти так скажеш! Але ж ми і громадянське суспільство підключили. А воно у вас зубасте. Якщо на когось є компромат - ми читаємо, скільки дач у тещі і скільки майбахів у тестя, і при відборі враховуємо! Ну і звичайно, каже, відбір же у прямому ефірі! Цей прямий ефір його взагалі доконав. Такого, каже, взагалі ніде у світі нема, щоб суддів у прямому ефірі з трансляцією онлайн відбирали. А ви собі дозволяєте!

Ех, сказав я йому, дорогий чоловіче: не читаєш ти українського інтернету. Не розумієш, що гірше ніж зараз, у нас ще ніколи не було. Власне, скільки себе пам’ятаю, у нас завжди «гірше, ніж зараз ще ніколи не було». І будь-хто, хто скаже зворотнє - або злодій, або запроданець. Як написав один мудрий добродій в коментарі на Твіттері, «та обставина, що в 2017 році Австрію відвідало 116 тисяч українських туристів (себто на 13% більше ніж минулоріч) свідчить лише про одне: про зростання в Україні кількості злодіїв».

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Статья мутная, наверно надо быть евреем чтобы понять о чем, но вот выводы по моему весьма интересны для нас.

http://9tv.co.il/news/2018/03/09/255015.html

 

1. Стоит ли укреплять врага, если хочешь упрочить свое положение? В исковерканном нарративе новых Шабтаев Цви – да. Но на самом деле, разумеется, нет! Усиление врага – рано или поздно обязательно тебе навредит.

2. Наши права и наше достоинство нам важнее, чем права и достоинство наших врагов! Следует помнить, что в наших краях тех, кто уступает, презирают, уважают же лишь тех, кто готов биться за свои интересы.

3. Наши враги, как правило, апеллируют к "справедливости", в то время как мы привыкли быть "умными". Так мы проигрываем уже в самом начале. Нет, мы не должны понимать вражескую "правду". Наоборот, пусть они понимают нашу. Наша вера, наша традиция, непрерывность еврейской истории – все это наши аргументы, которых отнюдь не следует стесняться!

4. Все определения и понятия должны быть нашими, а не вражескими. Не так давно один высокопоставленный канадец рассказал мне, как привез в страну канадского министра, чтоб показать тому Израиль. В конце министр сообщил ему, мол, теперь он понимает, что Голаны – это сирийская земля. "Почему?" - опешил канадец. "Да потому, - заметил министр, - что израильтяне, рассуждая о Голанах и сирийцах, постоянно употребляют глагол "вернуть", даже говоря о своем нежелании их возвращать. Очевидно, что это не их земля".

5. Станет ли враг уважать тебя больше, если ты будешь оскорблять свою страну и свой народ? Вряд ли. Скорее, это вызовет лишь презрение…

6. Утверждать, что враг хитер, а вот мы открытые и простые – глупо. И на войне, и на переговорах следует быть коварным.

7. Ежедневный цинизм, ядовитое ехидство, бесконечная критика – отличный рецепт для разрушения семьи. Как впрочем, и нации.

8. Всякий отказ даже от малой части своей страны неизменно влечет за собой новое требование. Даже самая малая уступка – это колоссальный прецедент. А добродушие и желание быть приятным истолковывается исключительно как слабость.

9. Чужой никогда не станет любить тебя как свой. Он ведь тебе ничего не должен. И твоя судьба его совершенно не занимает. Поэтому не следует искать расположения у чужих за счет предательства своих.

10. И последнее - надо держаться как можно дальше от всех пустопорожних иллюзий и обещаний врагов (недаром римляне говорили: Hostium munera, non munera – "подарки врагов – не подарки"). Не стоит строить громоздкие идеологии на зыбком песке, а затем, несмотря на то, что они уже рухнули, продолжать подпирать их глупыми иллюзиями. Вообще, в наших краях не доверяют долгосрочным планам и грандиозным обещаниям. Ясно?

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

 

Дело против Нетаньяху: экс-секретарь идет на сделку со следствием

Главу правительства Израиля подозревают в коррупции, мошенничестве и злоупотреблении доверием

 

Link to comment
Share on other sites

Віце-президент Європейської комісії – високий представник Європейського Союзу із закордонних справ та безпекової політики Федеріка Могеріні стверджує, що у Євросоюзу немає втоми від України.

Про це вона заявила в інтерв’ю перед своїм візитом в Україну 11-12 березня.

Відповідаючи на відповідне питання, Могеріні наголосила: «В жодному разі. Наша політична і дипломатична активність інтенсивніша, ніж будь-коли. З минулого року українці, які відвідують Європейський Союз, більше не потребують візи, а наша торгівля з Україною зростає. У листопаді минулого року у нас був дуже успішний саміт з нашими східними партнерами, в тому числі з Україною, і ми висловили прихильність двадцяти амбітним політичним цілям до 2020 року. Правдою було те, що деякі реформи не просуваються так швидко, як нам би хотілося, але ми, як і раніше, як і завжди, орієнтовані на процес реформ, тому що це наша прихильність українському народу».

Високий представник назвала Угоду про асоціацію «великим успіхом».

«У дуже складних умовах разом ми досягли важливих результатів, в тому числі в рамках зони вільної торгівлі. У минулому році експорт з України в Європейський Союз виріс майже на третину: це була головна рушійна сила економічного зростання в країні, і Угода, як і раніше, має повністю реалізувати свій потенціал», - наголосила вона.

Разом з тим Могеріні підкреслила, що необхідно ухвалити ряд важливих законів в рамках Угоди про асоціацію.

«Роботу необхідно подвоїти в найважливіших областях. Боротьба з корупцією є однією з них, і тут ми очікуємо ухвалення законопроекту про створення незалежного та ефективного Вищого антикорупційного суду, в результаті чого він повністю буде відповідати рекомендаціям Венеціанської комісії», - зазначила високий представник ЄС.

«Ми також очікуємо реформу системи електронних декларацій, щоб вона дозволила громадянському суспільству і громадським організаціям виконувати свою роботу. Це те, що потрібно і чого очікує народ України, і ми далі будемо залишатися на його боці, підтримуючи реалізацію реформ в Україні», - наголосила Могеріні.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...