Перейти до змісту

А тим часом у поляків....


Recommended Posts

Просто не треба висмокатувати з пальця жодних зелених тарифів, а надто платити по них монополіям (лише звичайним манюпасам) і зелену енергію зможе дозволити собі будь-яка країна B-)

Змінено користувачем Silentio
Link to comment
Share on other sites

Польський президент перший з іноземних лідерів у Білому домі з часів оголошення карантину

 

The White House will welcome Polish President Andrzej Duda today for the first visit from a foreign leader since the coronavirus pandemic began.

 
The meeting comes as Duda faces a potentially tough election contest this Sunday—with recent polls showing him tied in a second round run-off with one of his challengers, and losing to another (if Duda wins more than 50 percent of the vote, no run-off is needed). U.S. President Donald Trump will be hoping to give his ideological ally the same edge he gave Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu when he hosted him in January before the Israeli elections. Duda has come under fire after he described  the LGBTQ rights movement as an “ideology” worse than communism. He has also signed on to proposals to oppose same-sex marriage and the teaching of LGBTQ issues in schools.
Link to comment
Share on other sites

Певно просив бабло для розміщення американських військ, що будуть виведені з Німеччини.

Чи точніше, просив дозволу трохи менше видавати з бюджету Польщі за утримання американської військової

інфраструкутури, бо згідно Дональда Джоновича кожен союзник Гамерики тепер сам повинен платити за свій

захист американським військом :fp1:

Link to comment
Share on other sites

ну поляки крєвно зацікавлені - свинособаки до них ближче, ніж до німців

 

Так бабло Польщі в основному німці через касу ЄС дають. А тепер можуть і перестати... Багато хто може перестати робити звичні речі після того як Додік вирішив поламати світовий порядок, чи точніше активно долучився до його розвалу.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

За 12 годин після закриття дільниць підраховано практично усе, екзитпол не помилився.

13.07.20 09:37 Дуда побеждает во втором туре президентских выборов в Польше

Действующий президент Польши Анджей Дуда выиграл второй тур президентских выборов и останется на посту на второй срок, свидетельствуют предварительные результаты голосования.

Как заявила Государственная избирательная комиссия Польши, по итогам подсчета 99,69% протоколов Дуду поддержали 51,21% избирателей, пришедших на участки, сообщает Цензор.НЕТ со ссылкой на "Европейскую правду".
Его оппонент, кандидат от оппозиции Рафал Тшасковский, проиграл с незначительным отрывом и получил 48,79% голосов избирателей. Это означает, что Дуда выиграл с преимуществом почти в полмиллиона голосов.

Комиссия еще не получила протоколы с пяти избирательных участков, но, как отметил на пресс-конференции в понедельник утром представитель комиссии, количество подсчитанных голосов существенно не повлияет на окончательный результат.
Явка на выборах в воскресенье была рекордной для современной Польши и составила 68,12%.
Отметим, что этот результат совпадает с данными двух экзит-полов, которые прогнозировали Анджею Дуде победу с незначительным отрывом. В частности, обнародованный в два часа ночи результат Ipsos давал Дуде 51% поддержки.
Link to comment
Share on other sites

Mass arriving from other cyvylization endanger our way of life, our culture і блаблабла - який чудовий стислий виклад історії мадяр, які приперлись з-за Уралу і вирізали місцеве слов'янське населення.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Польща та США досягли політичної домовленості щодо розміщення у Польщі постійного військового контингенту США та введення в країну ще близько 1000 військових.
Про це йдеться в офіційному комюніке міністерства оборони Польщі.
"Ми досягли успіху. Ми завершили перемовини щодо угоди у сфері оборонної співпраці", - зазначив міністр оборони Польщі.
У повідомленні зазначають, що угода передбачає подальше поглиблення військової співпраці між країнами та збільшення військової присутності США у Польщі.
"У продовження двох угод, підписаних президентами Анджеєм Дудою і Дональдом Трампом, розміщення американських військ було вирішено змінити із ротаційної основи на постійну. Кількість військових США, розміщених у Польщі, зросте орієнтовно на 1000, до щонайменш 5,5 тисяч", - деталізують у комюніке.
Після завершення підготовчої роботи, угоду буде підписано.
В комюніке нагадують, що 29 червня міністр оборони США Марк Еспер оголосив про створення у Польщі найближчим часом передового командування 5-го армійського корпусу США.
"Разом із посиленою військовою присутністю НАТО на східному флангу Альянсу, це посилить ефект стримування та безпеку усіх союзників, зокрема нашого регіону", - додають у міноборони Польщі.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Президент Польши Анджей Дуда на инаугурации пообещал помочь Киеву вернуть Крым и Донбасс. Помимо этого политик обязался в целом защищать интересы Украины на международных площадках, в частности — в ОБСЕ. :tu: 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Конституційний суд Польщі оголосив рішення про те, що аборт через дефекти плода суперечить Конституції, встановивши правову основу, яка рівносильна майже повній забороні на переривання вагітності в країні.
Про це повідомляє Reuters.
Після набуття чинності рішення аборт буде дозволений у Польщі лише у випадку зґвалтування, інцесту або загрози здоров’ю та життю матері, що становить лише близько 2% юридичних припинень, проведених за останні роки.
"Положення, яке легалізує євгенічну практику в галузі права на життя ненародженої дитини і робить право на життя ненародженої дитини залежним від її здоров’я...несумісне...з конституцією", - сказала голова Конституційного суду Юлія Пржилебська.
Скасована судом норма закону є підставою для майже всіх легальних абортів в Польщі. Суд постановив, що це положення порушує конституційні гарантії правового захисту життя кожної людини.
Обмеження доступу до абортів було давньою амбіцією правлячої партії "Право і справедливість" (PiS), але вона відступила від попередніх законодавчих пропозицій на тлі широкої негативної громадської реакції.
Більшість суддів були призначені цією партією.
Комісар Ради Європи з прав людини Дуня Міятович назвала це "сумним днем для прав жінок".
"Вилучення підстави для майже всіх законних абортів у Польщі є забороною та порушує права людини. Сьогоднішнє рішення Конституційного суду означає аборти підпільно/за кордоном для тих, хто може собі дозволити, і ще більше випробування для всіх інших", - сказала вона.
За словами активістів, що захищають права на аборт, в останні роки в Польщі в доступі до процедури часто відмовляли навіть у тих випадках, коли він був законним.
Багато лікарів в Польщі користуються своїм законним правом відмовити в перериванні вагітності за релігійними мотивами. Деякі кажуть, що їх змушує це робити керівництво.

Link to comment
Share on other sites

Маразм крокує цією планетою.  :(

Зато у західних областях значно підвищиться кількість польских "туристок", які влиють гроші у нашу відреформовану медицину  :D

Змінено користувачем Zzzz...
Link to comment
Share on other sites

Та не поїдуть вони в цю гадюшню.

Тю на тебе, давно нема гадюшні, всюди навідкривали платних відділень, у яких все чинно і благородно. Та й операція не дуже складна, більшість вже через пару годин шурує додому.

Link to comment
Share on other sites

всюди навідкривали платних відділень, у яких все чинно і благородно. Та й операція не дуже складна, більшість вже через пару годин шурує додому

Про це я в курсі. Але отримає бабло не українська медицина, а приватна.

Змінено користувачем Euro
Link to comment
Share on other sites

У будь-якому випадку вони залишаться в країні ;)

Не факт. Обычно они уплывают в офшор. В Украине нельзя деньги хранить и любая собственность противопоказана. Все должно быть в аренде и бапки за бугром. Вкладываться только в качестве иностранного инвестора.
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...