Перейти до змісту

Становище економіки України і його причини.


Euro

Про занепад економіки України  

12 користувач проголосував

  1. 1. Чи погоджуєтеся ви з нижчевикладеним баченням?



Recommended Posts

Как гастарбайтеры вытянули платежный баланс Украины Благодаря увеличению частных денежных перечислений, чиновники смогли сбалансировать валютные поступления
Автор: АЛЕКСАНДР ОХРИМЕНКО
Чиновники подвели официальные итоги прошлого года. По подсчетам Национального банка в 2017-ом платежный баланс Украины был сведен с профицитом $2,57 млрд. И возникает вопрос: это успех или это провал, и из чего складывается этот показатель?
Что к чему:
Платежный баланс — это документ, демонстрирующий движение валютного рынка в динамике. Его профицит указывает на то, что в Украину пришло валюты больше, чем из нее ушло. А это значит гривна не должна девальвировать. И обратный эффект дает дефицит платежного баланса — в этом случае, из страны вытекает намного больше валютных средств, чем в нее поступает. В подобных ситуациях нацвалюта девальвирует. Так что можно говорить, что в прошлом году нашу денежную единицу удержали на плаву (ее курс потерял лишь 3%) именно пресловутые $2,57 млрд.
Платежный баланс состоит из двух основных составляющих — текущего и финансового счета. За 2017-ый так же, как и за многие предыдущие годы, текущий счет был сведен с дефицитом. На этот раз он составил $3,8 млрд., хотя никого не удивил. Можно сказать, что к этому все уже привыкли: наша страна давно не показывала профицита по текущему счету, чиновники радовались, если удавалось выйти на небольшой дефицит. В 2013 г. дефицит по текущему счету платежного баланса превышал $16 млрд., а к 2016-ому сократился аж к $3,4 млрд.
Текущий счет Украины становится дефицитным практически на ровном месте. Поскольку постоянно растет дефицит внешней торговли: как только растут объемы экспорта, вслед за ними очень активно начинают увеличиваться и объемы импорта. Это же произошло и в 2017-ом: при росте экспорта отрицательное сальдо внешней торговли составило $6,8 млрд. Годом ранее оно было меньше — $4,5 млрд.
Проклятие украинской экономики заключается не в ее экспортоориентированности, а в ее импортозависимости. Стране недостаточно газа и угля собственной добычи, потому наша промышленность вынуждена закупать энергоносители за границей. Потому, как только она наращивает объемы экспортируемого производства, ей тут же требуется больше энергетических ресурсов.
Не менее важная составляющая баланса страны — кредитная. Около $6,8 млрд. в минувшем году ушло за границу в виде оплаты процентов и дивидендов для зарубежных инвесторов. Годом ранее размер аналогичных платежей была несколько меньше — $5,9 млрд. Впрочем, как тогда, так и сейчас в эту сумму вошли не только настоящие дивиденды подлинных собственников, но и неоднократные прогонки средств в офшоры для минимизации налогообложения.
Правда, не обошлось и без хороших новостей. Больше стали зарабатывать работяги, которые трудятся за границей и отправляют домой деньги на содержание семей: за 2017 г. сумма поступивших в Украину частных денежных переводов выросла на $2 млрд. и достигла $9,8 млрд. Если бы не деньги наших гастарбайтеров, было бы плохо и валютному рынку страны, и ее экономике в целом. При дефицитной внешней торговле и крупных платежах по внешним долгам, только их деньги спасли платежный баланс Украины от громадного дефицита.
Сравните сами. За весь прошлый год в нашу страну поступило прямых зарубежных инвестиций лишь на $2,3 млрд., а заробитчане прислали на родину — $9,8 млрд. Сколько бы Президент и прочие политики не рассказывали о привлечении иностранных инвестиций, настоящие вливания долларов и евро родина получает от своих людей, живущих на чужбине.
$1,8 млрд. Украина получила за минувший год в виде портфельных зарубежных инвестиций, и $1,6 млрд. из этой суммы — это наш очередной долг. Средства от размещения еврооблигаций. Еще порядка $2,3 млрд. поступило в виде долговых зарубежных вливаний: $1 млрд. из них — это кредитный транш МВФ.
Все эти кредиты из-за рубежа нужно возвращать, что всегда сложно для нашей страны — брать всегда проще, чем возвращать. Вот и в 2017-ом повезло, что не нужно было много погашать внешних госдолгов. Но уже в 2018 году придется больше выплачивать — $5,3 млрд. против $3,7 млрд. годом ранее. Не самая огромная сумма, конечно, но еще до конца непонятно, где ее взять в долларе.
Разумеется, есть старый проверенный рецепт — провести размещение нового выпуска евробондов, погасив новым кредитом старый. И может быть инвесторы будут становиться к нам щедрее, однако в это верится с трудом.
Но вот кто страну никогда не подводил, так это гастарбайтеры — все больше и больше зарабатывают, и отправляют домой. Если власти продолжат в том же духе, то они останутся их главными спасителями и выравнивателями платежного баланса страны. Как бы дико не звучала идея выплаты долгов МВФ и Всемирному банку за доллары работяг, которым родная страна на смогла создать адекватные условия для жизни. ;)

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 300
  • Created
  • Остання відповідь

Top Posters In This Topic

Ще один "не вміє в логіку", епідемія!

Андерс Аслунд: Українська влада дбає про власне збагачення, а не про добробут населення
П'ЯТНИЦЯ, 2 ЛЮТОГО 2018, 12:05 - НАТАЛЯ ТРАЧ, ДЛЯ ЕП

...
— Як ви оцінюєте ймовірність зриву програми співпраці з МВФ через невиконання Україною своїх зобов'язань?
— Я не думаю, що до президентських виборів 2019 року МВФ чи Євросоюз надаватимуть Україні фінансування. Я не думаю, що президент Порошенко чекає грошей МВФ.
Ми бачили, що у вересні Україна розмістила єврооблігації на 3 млрд дол під 7,375% річних, але необхідних реформ не відбувається. Україна буде розміщувати облігації на європейському ринку, доки не трапиться фінансова криза.
Якщо ж Україну спіткає фінансова криза, вона буде повністю спричинена українськими можновладцями.
— Ви вважаєте, що Україна зможе вийти на зовнішні ринки без програми МВФ?
— Це буде повторення того, що робив Віктор Янукович у 2011 році. Янукович думав, що він зможе продавати облігації на ринку, і він це робив до 2012 року. Тоді процентна ставка збільшилася до 10%, а попиту на облігації не було.
Тож деякий час можна продавати євробонди. У 2018 році Україна, напевне, зможе продати облігацій на кілька мільярдів доларів.
Справа в тому, що така політика — це стратегія уникнення економічного зростання. Хтось запитає, чому високопосадовці можуть бути зацікавлені в уникненні економічного зростання.
Відповідь така:
вони живуть на прибутки з монополій. Вони отримують прибутки, бо контролюють економіку. Якщо в економіки багато інвесторів, топові чиновники матимуть менше контролю над економікою, тоді зникнуть прибутки і вони стануть біднішими.

Зазвичай в дуже бідних країнах дуже багаті керівники, бо вони не обмежені в доступі до фінансових ресурсів. Немає ніякого взаємозв'язку між багатством керівництва держави та багатством народу.
Це можна побачити на прикладі республік колишнього Радянського Союзу. Єдиною країною в регіоні, де гарантується право власності, є Грузія. Це те, що потрібно Україні....

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Нє,  нехай  юльки  на  себе  чужі  ордени  не  приміряють.

Сказано:  юльки  не  вміють  в  логіку,  значить  юльки. :gigi:

 

А  дядько  все  правильно  пише,  тільки  рецепту  не  дає.  А  от  юльки  готові  рецепт  дати,  та  от  тільки  тут починається  логіка.  А  вони  мимо  тієї  логіки. Біда.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

правильно  пише,  тільки  рецепту  не  дає

А якщо спробувати почитати в логіку?

...чому високопосадовці можуть бути зацікавлені в уникненні економічного зростання.

Відповідь така: вони живуть на прибутки з монополій. Вони отримують прибутки, бо контролюють економіку. Якщо в економіки багато інвесторів, топові чиновники матимуть менше контролю над економікою, тоді зникнуть прибутки і вони стануть біднішими..Андерс Аслунд.

Це ж про одне мова.

Якщо негайно не залучити сотні мільярдів доларів інвестицій в ефективні проекти відновлення, ситуація стане невиправною.

Але виглядає так, що в банди й дотепер немає ніякого іншого плану, окрім подовження режиму висмоктування.

Контрольована олігархатом правоохоронна і суддівська сфера забезпечують режим тотального монополізму і протекціонізму. В результаті в країну ніхто не інвестував і досі не інвестує, не зважаючи на шалений потенціал для цього. Навіть самі вигодоотримувачі - олігархи, бо задовільняються схемами

Змінено користувачем Euro
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Дядька  запитали - дядько  відповів.  А  Ви  намагаєтеся  нам  самі  розказувати  те,  що  усі  знають  і  при  тому  пропонувати  нам  свою  алігархіню  на  заміну,  яка  зовсім  не  краща.  Або  прибіжить  Ваш  колєга  з  пукавкою  і  з  закликами  усіх  постріляти.

 

Різницю  осмислюєте?

Змінено користувачем shpylka
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Дядька  запитали - дядько  відповів.  А  Ви  намагаєтеся  нам  самі  розказувати  те,  що  усі  знають  і  при  тому  пропонувати  нам  свою  алігархіню  на  заміну,  яка  зовсім  не  краща.  Або  прибіжить  Ваш  колєга  з  пукавкою  і  з  закликами  усіх  постріляти.

 

Різницю  осмислюєте?

+========================================================================+

Зростання економіки при "клятій юльці" було? БУЛО! А при хряку та шоколадному -НЕМА! 

Чому? Бо Юля збагачувалася но рості економіки та рівню життя народу, а шоколадні та їх 

"папереднікі" - на падінні економіки та зубожінні народу.

 

"Різницю  осмислюєте?"

Link to comment
Share on other sites

намагаєтеся  нам  самі  розказувати  те,  що  усі  знають

Усі? ;o Якось досі не помітив!

А дядько Андерс не просто дає відповідь, він вказує на ключову проблему, через яку ми опинилися в ямі й нікуди з неї не поспішаємо. Про що й дане опитування.

Змінено користувачем Euro
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ви  намагаєтеся  ...пропонувати  нам  свою  алігархіню

Я її не пропоную, і вона не олігархіня за жодним з параметрів. Я лише наводжу аргументи і факти  :D

Змінено користувачем Euro
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ну шо минбздеци-"водолазы" и сочувствующие, соскучились? Традиционный утреннй фитиль вам в жопу от В. Ланового. До новых встреч в эфире, твари  :fuck:

 

Володимир Лановий: Путін і «Газпром» - це як «Рошен» і Порошенко. Вони обидва дбають лише про власний бізнес

 

Наша сьогоднішня розмова – з віце-прем'єр-міністром України часів президента Кравчука, представником президента Кучми у Кабміні, радником президента Ющенка, виконуючим обов’язки голови Фонду держмайна, четвертим з дев’яти кандидатів на президентських перегонах 1994 року, народним депутатом II, V та VI скликань, депутатом Київради часів Черновецького, академіком Володимиром Лановим.

Володимире Тимофійовичу, після того як Гонтарєва – після своєї піврічної відпустки - «заселфілась» на фоні Нацбанку, звідки зник годинник, а курс гривні почав стрибати, як смалений заєць. Розкажіть, будь ласка, ваше бачення подальшої долі українських грошей.

Уперта послідовність зниження курсу національної грошової одиниці говорить про певну політику держави. Знаєте, можна один раз, ну, два рази завити, що це тимчасово, що це якісь сезонні коливання, чи в Америці хтось прокинувся невчасно… Але якщо ми бачимо, що знецінюється вся країна: її активи, її підприємства, зарплати людей –– значить, це політика. Це політика проти держави, проти народу, проти нашого розвитку. Антинародна, фактично, політика.

І ще одне. Якщо глава уряду каже, що влада буде залишки коштів з бюджету на районному, обласному і центральному рівні тримати в доларах, значить, самі урядовці не вірять в національну грошову одиницю. Але ж стан грошової системи, платожоспроможності, купівельної спроможності гривні – це відповідальність держави.

Знаєте, коли кажуть: біткоїн кращий, ніж національні валюти, так це у випадку, коли держави погані. От як у нашому випадку - краще біткоїн, ніж гривня. Але у випадку сталих, високоліквідних валют, таких як євро, фунт стерлінгів, швейцарський франк - такого не може бути, тому що держава гарантує сталість грошової одиниці, її стабільність і доступність.

Якщо держава не може гарантувати стабільність національної грошової одиниці, - то це не держава.

Так не можуть чи не хочуть? І яким чином, скажіть мені, в наших умовах можна забезпечувати стабільність гривні?

Вони хочуть не забезпечувати, я би так сказав.

Вони – це хто?

Керівництво. Керівництво нашої держави проводить лінію на знецінення, на девальвацію гривні відносно іноземних валют.

 

Для чого?

Для того, щоб допомогти збагачуватися олігархам, які тепер можуть придбати ласі господарські шматки за меншу ціну. Окрім того, олігархи в більшості є експортерами. І девальвація гривні дає їм додаткові девальваційні прибутки. Приміром, учора вони заробили мільйон доларів на експорті, і це було 25 мільйонів гривень, а сьогодні - це вже 28 мільйонів. А їхні витрати всередині країни залишились тими ж самими. А оскільки олігархи сьогодні при владі, навіть більше того – суперолігарх при владі, то це – цілеспрямована політика держави.

Тобто, гривню можна було б втримати?

Не було ніяких підстав для того, щоб провалювати курс гривні.

Девальвація курсу гривні відбувалася, - так було в 2014-15 роках, - через додатковий випуск грошей в обіг, який направлявся певним банкам, - зрозуміло, звичайно, чиїм саме банкам - у вигляді кредитів рефінансування та через інші інструменти.

За місяць видати 30-35 мільярдів гривень, як було в березні 2014 року – це було щось. Такі дії були навмисними. Вони знали, чим це закінчиться.

Це не від незнання. Коломойський і досі не повернув 30 мільярдів, які тоді отримав за півроку, і не збирається їх повертати.

Бо логіка олігархічного бізнесу - отримати кредити та депозити і нікому нічого не повернути.

А домовитись з Нацбанком чи з прем’єр-міністром. Врешті-решт, НБУ засекретив всі ці операції і тепер вже ми не узнаємо, скільки вони передають грошей у обіг.

А зараз ще один «фінт» придумали, нібито для підвищення мінімальної заробітної плати. Щоб підняти зарплату, потрібні додаткові надходження в бюджет і доходи підприємств. Оскільки таких надходжень немає, Кабмін залазить у борги, аби покрити дефіцит бюджету, що при цьому утворюється. У 2018 році дефіцит бюджету зростає до 130 мільярдів гривень без жодних надій на його реальне фінансування. МВФ утримується від кредитування влади, а отже будуть випускати державні облігації, для оплати яких Нацбанк буде продовжувати друкувати зайві гроші. Зрозуміло, що це спричинить інфляцію і подальше зниження реального рівня життя громадян.

За цих обставин влада не знаходить коштів для допомоги громадянам, проте дуже дбає про власні доходи. З 200 мільярдів гривень, на які збільшиться бюджет у 2018 році, на додаткове фінансування армії буде виділено аж 13 млрд.

А на апаратні потреби, на правоохоронні органи, на різні служби, секретні і несекретні, на адміністрації усіх рівнів буде витрачено 130 мільярдів!

Тобто, дуже поспішають самих себе профінансувати… І не для того, щоб запроваджувати нові управлінські технології, ні! А для того, щоб собі підвищити зарплату в чотири рази.

…Тому гривню чекають серйозні випробування, а уряд умиває руки і каже: а ми в доларах все будемо зберігати, все буде нормально. І криза почнеться від нестачі доларів на ринку.

 

Які рамки ви передбачаєте для гривні?

Важко сказати. Можуть не виконати певні операції, приміром, не здійснити той самий облігаційний випуск, значить - дефіцит не профінансують, а це означає, що не будуть профінансовані всі заплановані державою видатки. Затримають видання субсидій приміром, чи, виплату зарплат, і раптом вчителі чи шахтарі дізнаються, що зарплату треба місяць-два почекати… А це допоможе стримати падіння валютного курсу. Тобто, уряд буде маніпулювати. Так було, до речі, у 2017 році. Тоді в січні інфляція стрибнула майже на 3% за один місяць. Причиною був потужний викид державних облігацій: окрім потреб прокредитувати дефіцит держбюджету, тоді почалися проблеми з Приватбанком, треба було наповнити банкомати, люди стали у черги за депозитами. Зрозумівши загрози, влада зупинила випуск облігацій, загальмувала й інфляцію, й девальвацію. Проте виникли заборгованості із зарплати та з оплати енергетичних послуг. Тепер - чуємо про зупинку навчального процесу в університетах…

Тобто влада може маніпулювати різними засобами, щоб не допустити дуже високої інфляції, і стримувати падіння курсу, але паралельно буде погіршуватися фінансова ситуація.

А якщо я вчасно не отримаю заробітну плату, то я чогось не куплю, я чогось не побудую, тобто у суспільстві загальмовується накопичення грошей для розвитку, для інвестицій - у широкому розумінні цього слова. Немає інвестицій – є інфляція, яка, у свою чергу, унеможливлює інвестиції – це закон жанру. Немає інвестицій - немає зростання.

Питають, чому ж ми третій рік від дна відштовхнутися не можемо. Тому що все працює на девальвацію. На знецінення, на втрату вартості нашої праці, наших проектів, і це затримує наш розвиток.

Ну гаразд, якщо це робиться свідомо на користь групи олігархів, є ж іще суспільство – тобто, потенційний електорат тих політичних сил, які зараз знаходяться при владі. Чому мовчить суспільство?

Влада сподівається на фальсифікацію виборів. Донецький метод отримувати потрібні результати виборів у будь-який спосіб - розповсюдився на всю Україну. Ще в 2002 році, коли на Донбасі вже хазяйнували Янукович з Ахметовим, фальсифікатори міняли урни з бюлетенями на виборчих ділянках. Просто привозили інші урни з іншими бюлетенями…. Це мені розповідали журналісти-спостерігачі на виборах.

А в 1999 році були президентські вибори. І вперше на Донбасі переміг не комуніст. Це стало результатом угоди між Януковичем і Кучмою.

Якої?

Кучма пообіцяв Януковичу віддати Донбас на пограбування, якщо вони досягнуть позитивного для нього результату на президентських виборах. Так воно і сталося. І саме після перемоги Кучми в 1999-му донецькі почали захоплювати електростанції, вугільні комплекси, машинобудівні, металургійні заводи.

Подібні фальсифікації можна було спостерігати і у Києві, в 2012-му.

Опозиція тодішня з тодішньою владою все узгодила, всі округи в столиці в 2012 році були поділені.

Чому тоді перед виборами проголосували за повернення до мажоритарної системи? Це при тому, що всім було зрозуміло: якщо буде збережена «пропорційка», опозиційні партії наберуть більшість голосів.

А тепер ми ніяк не можемо повернутися до пропорційної системи і прибрати грошові мішки з виборчих списків...

 

Ви думаєте, у 2019 році ці схеми буде можливо запровадити?

Я практично впевнений, що вибори будуть фальсифіковані. І це стане поштовхом до потужного народного збурення. У нас можливий серйозний політичний переворот, тому що градус невдоволення, агресивності в суспільстві вже перевищив той, що був у 2013 році. Інші люди - нові, більш незалежні - стають учасниками політичного життя. І у них є гідність, на відміну від тих, старших, у яких комуністичний режим витравив і самоповагу, і віру у власні сили.

От недавно я побував в двох обласних центрах, зустрічався з людьми, - я побачив, щолюди дуже активні, все розуміють і готові на боротьбу. Такого раніше не було. 

Ну, пам’ятаєте, формула: вибираємо найменше зло. Цього вже не буде, вибирати зло люди вже не будуть.

Не можна стримати розвиток соціуму, не можна. Ані маніпуляціями, ані подачками.

Чим далі олігархічний лад буде вкорінятися, відбирати ресурси, знецінювати гроші - тим швидше розвалиться ця система.

І влада не буде мати сил зупинити народний супротив.  

Ви намалювали сценарій, ідентичний сценарію 2004 року, про тотальну фальсифікацію, вибух, спричинений цими фальсифікаціями. Я от просто намагаюсь зрозуміти: сьогоднішні начебто більш хитріші і далекоглядніші. Невже вони підуть на такі тотальні фальсифікації, які стануть причиною вибуху в суспільстві?

В Києві, я переконаний, дуже скоро почнеться зростання протестних настроїв. Люди повірили в свою силу, побачили, що влада слабка, відступає, здає позиції… Це раніше, в часи Януковича, правоохоронні органи посміхалися над протестувальниками…  Зневага була… Зараз же так себе не поводять і не буде такої агресії, я думаю, з боку правоохоронців. Бо люди, повторю, побачили власну силу.

Ви спілкуєтесь з іноземними аналітиками, експертами? Які настрої панують в зовнішньому світі стосовно України?

Оцінка владі дана. В Європі відмовилися розглядати План Маршалла для України (План Маршалла — програма економічної допомоги Європі після Другої світової війни. Запропонована в 1947 році держсекретарем США Джорджем К. Маршаллом, почала діяти в квітні 1948-го – ред.). Не нададуть і кредит у 600 мільйонів євро.

Я нагадаю, що Греції Євросоюз для погашення фінансової кризи виділив 130 мільярдів євро. 130! Не мільярд, не 600 мільйонів, а 130 мільярдів  На розвиток інфраструктури Естонії, яка менша за Київ, дали 50 мільярдів…

Але справа навіть не в грошах.

Іноземці не хочуть з нами вести розмову про економіку, яка побудована не на європейських засадах.

У нас настав період, коли треба відновлювати все, абсолютно все – у нас деградована, морально застаріла промисловість, транспорт, ну не можна на наших залізницях в’їхати в ХХІ століття! Але ніхто у світі не хоче мати справу з олігархами і корупціонерами.

Я вам нагадаю, що наприкінці 2017 року були опубліковані ґрунтовні доповіді двох наближених до влади аналітичних центрів у Брюсселі та Вашингтоні. 

Вони вперше офіційно заявили, що в Україні панує олігархат, який руйнує країну, що чинна влада в Україні не може бути партнером цивілізованого світу. І після повалення цього режиму корупціонери та олігархи будуть втікати, ховатися і переховуватися. Щоправда, Європа їх не прийме. А в Ростові вони не зможуть  сховатися.

 

А чого вони не зможуть сховатися в Ростові?

Бо, по-перше, в розумінні ординців вони все-рівно – «жидобандерівці». По-друге, дуже багато треба буде відступних заплатити, можливо все, що вони мають… У Януковича ж забрали практично все… Я пригадую, був такий Маркос (Фердинанд  Маркос — президент та диктатор Філіппін (19661986 рр.). Двадцять років його перебування при владі стали періодом диктарського правління, встановлення в країні військово-поліцейського режиму, переслідування політичних опонентів і розгулом корупції під гаслом боротьби з комунізмом – ред).

Це в нього першого, насправді, з’явився золотий унітаз.

Не знала цього.

Так, це перша офіційна особа в світі, яка використовувала золотий унітаз. А потім трапилася філіппінська революція, і він з сім’єю швиденько сховався в Швейцарії, і награбовані в народу шість мільярдів доларів захопив. Ну й що? Арештували європейці ті гроші. Ну, спочатку заморозили, а потім призначили невеличку суму щомісячних видатків на проживання. А Маркос через деякий час помер. От так і з Януковичем. Він думав, що він Бог тут, так же? А в Росії йому вказали його місце: ти – зрадник, а зрадників ніхто не любить і не підтримує. У всіх зрадників одна й та ж доля, насправді… Тих, хто зраджує свій народ, свою державу, - їх ніде не люблять. І в Європі їм не можна буде сховатися. Ну, про Америку навіть не говоримо, - про долю Лазаренка ми теж знаємо.

Повернемося до економіки.  Порошенко заявив, що готовий до підвищення побутових цін на природний газ – а це є черговою  вимогою МВФ для отримання Україною нового траншу. Однак і після цього у Фонді кажуть, що не знають коли  їхня місія прибуде в Україну. Що це все означає?

Так вони ж весь час міняють умови. От сіли ми з вами грати в шахи, а ви посеред партії кажете: знаєте, я заміню оцей рядок шахів на шашки, тут у мене будуть шашки. Ну як грати в таку партію? Тому все виглядає, як гра кішки з мишкою. Всі роки вони граються з нами. Пригадайте – в 2015-му жодної копійки не дав нам МВФ. Так, траншу не було, але й курс валют не ріс.

Тобто надання валютних кредитів не пов’язано зі сталістю грошової одиниці.

Тому що на будь-який кредит знайдуться наші мільярди гривень, які знецінять саму ідею.

У мене таке бачення: МВФ має справу лише з демократичними режимами. Ніхто ніколи не буде кредитувати воєнний, деспотичний чи фашистський, антинародний режим. Владі не варто скочуватись у таку антинародну халепу – арештовувати, порушувати права громадян… Подивіться на санкції, відсторонення, ізоляцію Росії по всіх фронтах. Так і у нас буде. Якщо у нас зараз почнуться оці екстрадиції, арешти і таке інше - як за Януковича, - то санкції можливі і проти чинного режиму.

 

І що ж нам робити?

Ліквідувати олігархічний лад і дати свободу вільним підприємцям у місті і селі.

Зрозуміло, що наше сільське господарство може втричі наростити виробництво. Але це не означає, що робити це потрібно тільки за рахунок рапсу, кукурудзи і олії, яку виробляють латифундисти. А чому не за рахунок полуниць, меду, риби, кроликів, гусячої печінки, які виробляють фермери? Море у нас є, можна вирощувати в морі будь-що, і крабів, і севрюгу -  все можна. До речі, в Дніпрі севрюга, і лосось водилися до більшовицького перевороту 1917 року.

А навіщо їм вирощувати, якщо можна браконьєрським методом все виловити і продати - як, приміром, на Кінбургській косі виловили всю креветку.  - продавати чи не продавати? Якщо вже за сільське господарство заговорили – то землю продавати чи не продавати?

Кому? Нема кому продавати! Не дають кредитів і допомоги фермерам та селянам-одноосібникам, а село без кредитів не розвивається. А Польщі, між іншим, основою сільського господарства, - і це записано в їхній конституції, - є присадибне господарство. Тобто тип господарства, яке вже п’ять тисяч років існує: хлів, хата, город. П’ять тисяч років тому Трипільська культура вивела таку формулу, таку модель - і вона існує сьогодні!

Отже, нема грошей у потенційних покупців землі, всі ці розмови, що землю купуватимуть наші, - не мають підстав. Чи є гроші у латифундистів? Я вам дам відповідь – немає. Свого часу вони  просто зрозуміли, що можна влізти в ці схеми, а гроші, насправді, йдуть від кредиторів з Заходу. Латифундисти - вони тільки захоплюють землі, беруть кредити на паливо і посівний матеріал, наймають, приміром, десять комбайнерів-трактористів - і їм цього достатньо. Техніку взяли в оренду, виростили зерно, а ті ж кредитори їм кажуть, за яку ціну вони те зерно у них куплять. Вони ж, наші латифундисти - не власники зерна, вирощеного тут. Реальні його власники – це ті, хто продає українське зерно на світових біржах на п’ятдесят відсотків дорожче, ніж вони за нього сплачують на українському кордоні. І тому, повторюю, наші латифундисти не мають своїх грошей. Це все іноземні гроші.

І надприбутки з українського зерна отримують іноземці-кредитори. Ось ці іноземні інвестори і стануть реальними покупцями наших земель.

А наші латифундисти лише спекульнуть на перепродажі їм мільйонів гектарів землі, недооцінених за відсутності конкурентного аграрного ринку і платоспроможних фермерів – основних реальних сільських виробників і єдино достойних претендентів на землю…

Чому іноземні інвестори не є нашими партнерами у сільському господарстві? Бо їх цікавлять лише виробництво зерна, соняшника і рапса, які легко продати на світових біржах. Їх не цікавить внутрішній український ринок, їх не цікавить нестача зерна, що вже відчувається. І, звичайно, вони не є сільськими господарниками, їх не турбує перспектива монокультурності галузі, не турбує виснаження земельних угідь. Такий профіль аграрного виробництва не веде до розквіту ні сільської, ні усієї національної економіки.

 

Ну, дехто каже, що це буде легалізація вже куплених земель.

Ні, латифундисти є орендарями, хоча вони й диктують усі умови такої оренди дрібним власникам-селянам. Робиться так: приїжджає такий латифундист і домовляється з місцевою владою про те, що в цьому районі він візьме в оренду двадцять тисяч гектарів. Приїжджають потім у село, збирають людей і кажуть: підписуйте (договір оренди – ред.), а восени щось за це отримаєте, а якщо не підпишете – то інші до вас не приїдуть... І це говорить голова районної адміністрації. «Не хочете, - каже він, - ще й за землю податок платити будете і не будете отримувати допомогу по безробіттю»…

Ось таким латифундистом є й сам Порошенко, саме тому на перешкоді продуктивній аграрно-земельній реформі стоять примітивні вимоги продажу землі будь-кому і без усякого державного контролю.

Поговоримо про тарифи, про політику їх формування. От я заплатила у цьому місяці три тисячі за «комуналку», весною знову будуть піднімати тарифи на електроенергію. Це справді вимушений крок, по вашому?

Жодна країна в світі, яка має власний видобуток газу, не використовує ціни інших ринків. В США, поїдьте, - 20-30 центів літр бензину. А у нас – вже більше долара. В країнах Перської затоки – теж мізерні ціни на бензин.

Там бутильована вода дорожча…

І у них уже 20 років не змінюється ціна на бензин, уявляєте собі? Все зростає, інфляція у них теж існує, - але це не стосується цін на бензин. Ну, і грошової одиниці це не торкається.

Так от, газ - це наш власний ринок. Якби у нас газ не вироблявся – це одне. Якщо хтось хоче купити газ ззовні - купуйте. Дорого? Не беріть, шукайте там, де дешево. Купуйте менше, якщо він надто дорогий. Якщо знайдуться українські споживачі, які готові купити дорогий російський газ (наприклад, промисловці, що переробляють його у висококонкурентну продукцію), то нехай купують за російською ціною. Тоді будуть брати не 14 мільярдів кубометрів, як заплановано у 2018 році, а два чи три.

Але при чому тут ціни внутрішнього газового ринку?

Уся катавасія з тарифами – це афера енергетичної мафії.

Так, я переконаний - в нафтогазовій і енергетичній галузі України орудує мафія. Вона завжди існувала, при всіх президентах. Ці хлопці приходили на Банкову і казали: ви кожного місяця буде мати стільки-то мільйонів, але не лізьте, ми самі домовимося з «Газпромом».

Але чому ви, хлопці, не скорочуєте закупівлю російського газу? Чотири роки ви розказуєте нам різні байки…. Чому ви не збільшили видобуток в Україні? Нафтогаз за результатами 2017 року отримав більше 30 мільярдів гривень надприбутку. Вони хоч одну нову свердловину відкрили? Вони 27 років стогнуть: дайте нам інвестиційну надбавку в тарифі, і ми розбудуємо нові свердловини. Ну і що? Надбавку їм дали, а видобуток газу в Україні зменшився за 25 років з 20 до 18 мільярдів кубометрів.

Мафія не хоче збільшувати внутрішній видобуток, бо це знизить ціну на газ, їм вигідно купувати і перепродувати, а не виробляти.

А «Газпром» радіє, і нашим хлопцям за дуже «вмілу» роботу кладе гроші на рахунки. Так завжди було, - всі «газовики» отримували на свої рахунки гроші, ховали їх за кордоном. Розумієте, Путіну головне, щоб «Газпром» не завалився, а він уже майже банкрут. Всі основні доходи у Путіна від «Газпрому», він до нього ставиться, як до власної фірми…

Путін і «Газпром» - це як «Рошен» і Порошенко. Вони обидва дбають лише про власний бізнес.

Якщо наше керівництво буде збільшувати закупівлю російського газу, то Путін, може, й прихистить їх потім десь в Ростові…

Отже треба поміняти владу, всю цю мафію розігнати, Нафтогаз України розукрупнити до рівня самостійних підприємств, тому що він є посередником, торгашем з величезним оборотом грошей, які ніхто практично не контролює.

Тарифи необхідно знизити до рівня, що відповідають умовам внутрішнього ринку – приблизно у чотири рази.

Хоча у той самий час, коли у нас нараховуються надприбутки нафтогазовим і вугільно-енергетичним монополістам, Саудівська Аравія побудувала найбільшу в світі сонячну електростанцію, а у них нафти, газу – скільки хочеш.  Вони думають наперед. А у нас штрафують тих, хто використовує сонячні батареї в побуті. Так уряд вирішив. 

 

Ви оптиміст чи песиміст?

Звичайно, я невиправний оптиміст! Дайте декілька років і ми таку країну побудуємо! Маємо перебудувати систему управління, дати свободи бізнесу, забезпечувати ринкову конкуренцію і стабільність цін, укріпити національну валюту, зняти оподаткування з низькооплачуваних категорій… Розвивати нові галузі, альтернативні джерела енергії, а не нафтогазову і теплову енергетику. Не металургію чорну, чорнішої вже не може бути… Зростання буде завдяки галузям високоінтелектуальної праці, доданої, як кажуть, вартості, ІТ-економіки, електронного сервісу, розгортання виробництва самих електронних компонентів. У нас для цього є висококваліфіковані кадри, високотехнологічні комплекси із спеціальною енергетичною інфраструктурою (особливо чисті виробництва) та інше.

Тобто я – оптиміст до мозку кісток. І знаю, що так і буде. Просто, на жаль, наші батьки не дожили до цього часу і частина українців теж не побачать України, якою ми будемо пишатись…

Змінено користувачем Citizen UA
  • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

Ну шо минбздеци-"водолазы" и сочувствующие, соскучились? Традиционный утреннй фитиль вам в жопу от В. Ланового. До новых встреч в эфире, твари :fuck:

Вьюха Ланового цікава, но на хера "твари" и т.д.?

Ну смісл єтого?

Link to comment
Share on other sites

Ознака часу - важко стало стримуватися усім сторонам. Дехто вже у прямому ефірі з палицею на екран з небажаним зображенням кидається.

https://www.youtube.com/watch?v=vov3iO_qX9c

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Согласен, вот только ти не бросаешься с ходу.

Так можед разруха в головах?

+=============================================================+

Розруха в головах стимулюється розрухою в житті. Як і навпаки. 

Найгірше те, що розруха в житті - це те, на чому робить бізнес иліта та олігархи. 

І, чомусь, всі вони вважають що встигнуть втекти. Бо поведінка людської 

спільноти дуже добре описується рівняннями нелінійної нерівноважної 

термодинаміки. Тобто, те, що рвоне, то сумнівів нема, питання: коли і як конкретно!

Змінено користувачем vkhavr2
Link to comment
Share on other sites

 

 


Розруха в головах стимулюється розрухою в житті.

какая же страшная жызнь у некоторых юзвердей!  ;o

 

 

 


Тобто, те, що рвоне, то сумнівів нема, питання: коли і як конкретно!

 

вообще-то год до выборов осталсо.

прийти и выразить свое мнение там не рассматриваеццо как вариант, не?  8-)

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Согласен, вот только ти не бросаешься с ходу.

Толерантність і зацикленість на аргументах з фактами на противагу емоціям мене не рятує - ти ж мусиш бути в курсі.

 

пс Про вибори від Ланового.

Влада сподівається на фальсифікацію виборів. Донецький метод отримувати потрібні результати виборів у будь-який спосіб - розповсюдився на всю Україну. Ще в 2002 році, коли на Донбасі вже хазяйнували Янукович з Ахметовим, фальсифікатори міняли урни з бюлетенями на виборчих ділянках. Просто привозили інші урни з іншими бюлетенями…. Це мені розповідали журналісти-спостерігачі на виборах. А в 1999 році були президентські вибори. І вперше на Донбасі переміг не комуніст. Це стало результатом угоди між Януковичем і Кучмою.

Якої?

Кучма пообіцяв Януковичу віддати Донбас на пограбування, якщо вони досягнуть позитивного для нього результату на президентських виборах. Так воно і сталося. І саме після перемоги Кучми в 1999-му донецькі почали захоплювати електростанції, вугільні комплекси, машинобудівні, металургійні заводи. Подібні фальсифікації можна було спостерігати і у Києві, в 2012-му. Опозиція тодішня з тодішньою владою все узгодила, всі округи в столиці в 2012 році були поділені.

Можна додати сюди вже досвід довиборів братка Сергія Шахова в Станиці Луганській 2016 року. Кому цікаво, може в гілці про Сєвєродонецьк-Лисичанськ-Рубіжне пошукати інфу. Там результати були повністю намальовані бандвом і акцептовані ЦВК. А тепер ще й заплановано прикривати це "Національними дружинами", аби якісь зозулі з абреками не попролазили до зРади з Банковою.

Змінено користувачем Euro
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Размышления зрадоёба о тварях минбздеця, их хозяевах и делах наших скорбных...

 

ВСЕ ПОГАНО. ВСЕ ДУЖЕ ПОГАНО.

 

Я багато вже написав про той мегапіздець, який коїться в нашій країні. Я зробив вже не одне журналістське розслідування злочинності у різних її проявах, яка є сутністю діючої влади разом з її розумовою і моральною збоченістю .

Проте, знаю я набагато більше, ніж можу собі дозволити написати. Бо я завжди намагаюся надати такий фактаж, який є, або явним і відкритим, просто, не зовсім помітним для загалу, або який є максимально можливо доведеним висновком якогось аналізу наявної інформації.

 

Втім, в мене є маса фактів щодо реальної ситуації в Україні, в першу чергу, в правоохоронній системі і судовій владі, які не відповідають моїм критеріям для публікації, в силу неможливості їх доведення в рамках саме журналістського розслідування, але в істинності яких я не маю жодного сумніву. І ось, те, що я вже опублікував, і те, що я просто знаю, і звісно, те, що відомо всій країні, особисто у мене породжує відчуття повної, глибокої і безповоротної сраки, в яку загнали Україну владні гандони, підараси і покидьки на чолі з недосяжним у своїй потворності, виродком Порошенком. І чим довше ми будемо сидіти по фісбукам без прямого спротиву цьому підарському режиму, тим менше шансів у нас залишається щось змінити на краще в подальшому.

 

Є такий класний дописувач на ФБ - Станіслав Кукарека, який те, що робить з народом України наша влада дволиких уєбанів, влучно охарактеризував, як “ варити жабу повільно”. Це метафора до одного дослідження, згідно якого, якщо жабу кинути в окріп, вона, скоріш за все, звідти одразу вистрибне, але, якщо її кинути у холодну воду, яку підігрівати повільно, вона звариться без спротиву, не відчуваючи небезпеку.

 

Хіба у когось є заперечення такому порівнянню ? Те, що три-чотири роки тому було практично неможливе, зараз відбувається, як звичайна річ. Нам дзюрять в очі без жодного сумніву, а при нашому намаганні хоч якось обурюватися існуючим станом справ, нам ще й сруть на голову.

 

Свобода слова? Ха-ха. Шустера режим викинув з України, а все інше лише погана пародія з чітко дозованою критикою влади. Причому, критикою, більшою мірою від тих, хто з владою заодно. Власна негативна думка журналіста про Порошенка - і журналіста з ТБ одразу звільняють. І це не за Януковича часів, а в результаті перемоги “Революції гідності“! 


Мусорське, прокурорське і суддівське свавілля, після невеличкої, майже непомітної паузи у 2014 році, повернулося і, схоже, вже нікуди діватися з України не збирається.

Бабушки через дороги у типу, нової патрульної поліції скінчилися і все стало, як і раніше. Хоча, після розстрілу пасажира БМВ мусорським рагулєм Олійником і захисту останнього самим Аваковим, сподіватися вже не було на що. Власне, у райвідділках і мусорських управах взагалі нічого змінювалося.

 

Суддів трошки шуганули, але, фактично, безрезультатно. Піймали на хабарі шістку Кернеса - харківського суддю Лазюка, і що? Він вже знову на роботі. Донецька суддівська вівця Переверзева кидала активістів за грати по вказівці сім’ї Януковича, а зараз робить теж саме від імені нової влади. Це мої приклади. А кожен може згадати свої власні і більш відомі.

 

В тюрмах сотні добровольців і військовослужбовців-патріотів. Таке можна було собі уявити на початку російської агресії? 


Прикордонника Колмогорова без жодних доказів його вини ледве на кинули на 13 років ув'язнення. І тільки масовий розголос і увага громадськості дозволити вийти йому на волю. І тут же лицемірна мразота Порошенко робить заяву, що, мовляв, він вже давно переймався долею прикордонника.


Чим ти переймався, мразота, окрім своєї сраки? В тебе ручний песик ГенплокуЛОЛ в наявності, підлеглі якого Колмогорова майже три роки в тюрмі і тримали. 
А скільки ще таких Колмогорових в українських буцегарнях?!

 

Про прокуратуру не буду. Нема про неї що казати зі знаком плюс, а про мінуси вже казати набридло. Допоки з цієї клоаки не почнуться масові звільнення шакалів, щурів і тарганів, розраховувати нема на що. І бачите, ніхто ж звідти не звільняється! Значить і досі там щільно намазано. Саме для шакалів, щурів і тарганів.

 

НАБУ? Хтось ще вірить в цю структуру, не кажучи вже про маловиразну Антикорупційну прокуратуру? Якісь потуги цих безпорадних установ були вдало нейтралізовані режимом Порошенка через блядську судову систему, а питання антикорупційного суду влада оббрехала і спотворила настільки, що шанси на його розумне і об’єктивне вирішення наближаються до нуля.

 

Натомість, поведінка самого Порошенка, це взагалі чудовий лакмус того, що відбувається. Ще наприкінці 2016 року, від нього йшла інфа про сотні мільйонів гривень його особистої допомоги армії. Брехав, звісно, разом зі своїми мінетчиками. Але ж, типу, турбувався за свій імідж. На сьогодні всі ці умовності відкинуті нахуй. Петро Олексійович, ні за що вже не переймаючись, дриснув на новорічні свята на Мальдіви де витратив на відпочинок 15 лямів гривень.

Такий саме трюк з коштовним відпочинком на островах повторив і кум Петра Олексійовича, комсомолька фекалія, Югік Луценко, разом зі своєю козлопаскою третього тисячоліття.

 

А чого і кого їм всім соромитися? Фісбучних соллєй? Абсолютній більшості громадян вже насрати на сечу в своїх очах. Звикання пройшло непомітно і безболісно. І наразі весь цей людський непотріб у владі перестав відчувати якусь загрозу для себе і свого становища.

 

Якісь безглузді реформи тільки ускладнюють становище звичайного громадянина, а безсоромно хижацькі тарифи змушують навіть тих, хто щось заробляє, працювати виключно за їжу.

Дієздатні, адекватні і незгодні жити в стані нав’язаної владою атмосфери шизофренії звалюють з України десятками тисяч. Черга за біометричними паспортами тільки зростає. У багатьох з тих, хто намагається їх отримати стійке і не безпідставне відчуття, що скоро ця лавочка закриється...

 

Не знаю, чи є у нас ще шанс все виправити і довести, що владні виродки зарано розслабилися…


В будь-якому разі, завтра треба виходити всім, кого не задовольняє лайно від влади у себе на голові. 
Виходити, як раніше: не за когось, а за себе, за справжню гідність, а не за приватизовану Хуйлорошеном і його довбаними сраколизами.

Аби нас не зварили остаточно і не подали Україну готовою до вживання Кремлю вже зі знищеним у нас інстинктом самозбереження.

Змінено користувачем Citizen UA
  • Upvote 4
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

какая же страшная жызнь у некоторых юзвердей!  ;o

 

 

 

 

вообще-то год до выборов осталсо.

прийти и выразить свое мнение там не рассматриваеццо как вариант, не?  8-)

:fp1:Ибо каким судом судите, таким будете судимы; и какою мерою мерите, такою и вам будут мерить.” (Матф.7:2). Туеву хучу лет назад сказано было. Вроде как в тему.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

какая же страшная жызнь у некоторых юзвердей!  ;o

+==========================================================================++

... і ми знаємо, кому за таке дякувати. І яким калібром...

 

 

 

вообще-то год до выборов осталсо.

прийти и выразить свое мнение там не рассматриваеццо как вариант, не?  8-)

+=========================================================+

2004-й рік забули? Фальсифікації результатів виборів ніхто не відміняв. 

Ми всією сім"єю були на повторному 2-му турі виборів в м. Добропольє, 

Донеччина. І на моє питання яким чином виборча дільниця з 1234

зареєстрованими виборцями дала за хряка більше 1700 голосів голова 

виборчої дільниці сказав так: "Ми дуже любили Україну і бажали їй добра!". 

Таке лікується лише кулею між роги!

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

+========================================================================+

Зростання економіки при "клятій юльці" було? БУЛО! А при хряку та шоколадному -НЕМА! 

Чому? Бо Юля збагачувалася но рості економіки та рівню життя народу, а шоколадні та їх 

"папереднікі" - на падінні економіки та зубожінні народу.

 

"Різницю  осмислюєте?"

А можно с этого места поподробней. Что вы хотите этим сказать?

 

Каким образом чиновник, пребывающий на одной из высших государственных должностей, обогащался?

 

Как акционер? Где, когда? На каких основаниях?

 

Или пиздила с прибылей?

 

Огласите весь список, пожалуйста (с).

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Краще оголоси перелік юліних фабрик, заводів, банків, пароходів і межигірь з безрадичами. Цькує і бздить її система, в тому числі, за відсутність переліченого і прагнень в цьому напрямку. Не взяла, маючи усі можливості, курва, - мусить бути знищеною! А лохам підкидаються для пережовування лабутени з ломбардами. Їм це в логіку (с).

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Краще оголоси перелік юліних фабрик, заводів, банків, пароходів і межигірь з безрадичами. Цькує і бздить її система, в тому числі, за відсутність переліченого і прагнень в цьому напрямку. Не взяла, маючи усі можливості, курва, - мусить бути знищеною! А лохам підкидаються для пережовування лабутени з ломбардами. Їм це в логіку (с).

Взяла.  Це  тільки  Ви  не  знаєте,  або  не  хочете  знати.  Але  їй  не  потрібно  оте  все,  що  з  Вашого  списку:  фабрики...тощо.

Бо!  З  цим  треба  щось  робити,  а  тому  про  це  треба  щось  знати. Вана -  не  виробничник,  не  творець.  Вана  лише  СПОЖИВАЧ  по  своїй  суті.  Тому  розумні  люди  її  абсолютно  не  сприймають.

Їй  потрібні  лише  гроші,  як  засіб  для  розтринькування  на  себе  кохану,  для  підкупу  і  маніпулювання,  для  утримання  армії  своїх  лобістів,  в т.ч.  вас,  юльків.  Звідки  ті  гроші - їй абсолютно  все одно - вони  їй  не  пахнуть.

І  гроші  легко  сховати.  Можна  записати  на  мертвих, і  живих,  і  ще  ненароджених.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Взяла

Можна, все можна. Нещодавно я попросив навести посиланнячко про "трубопрокатний заводік" тощо, але й досі не бачу. Випарувалось. 

Споживач лише на кшталт Корейко не світить статків. Що тихіше води і нижче трави. В решти так не буває. Тим більш в такої занози.

Змінено користувачем Euro
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

А можно с этого места поподробней. Что вы хотите этим сказать?

 

Каким образом чиновник, пребывающий на одной из высших государственных должностей, обогащался?

 

Как акционер? Где, когда? На каких основаниях?

 

Или пиздила с прибылей?

 

Огласите весь список, пожалуйста (с).

+=======================================================================+

Спеціально для відповіді на такі дебільні наїзди зкопіював у свій час розгорнуту відповідь:

  1. ГЛАВНЫЕ ДОСТИЖЕНИЯ ТИМОШЕНКО, КАК ПРЕМЬЕР-МИНИСТРА В 2005, 2007-2010г.

 

1) За оранжевые 5 лет (2005-2009) Тимошенко как премьер -министр и лидер оппозиции добилась быстрого роста зарплат, пенсий, стипендий (что Ющенко, Янукович называли «популизм Тимошенко», а продолжил черный пиар толстый чемодан - депутат Антон Геращенко).

Показатели зарплат и пенсий из сайта Госкомстата:

— среднестатистические пенсии выросли в 5.1 раза: 2004 -- 182 грн. (34 дол. США), 2009 — 934 грн. (рост в долларах в 3.4 раза);

— среднестатистические зарплаты в 3.2 раза: 2004 -- 590 грн., 2009 — 1906 грн. (рост в долларах в 2.1 раза);

— стипендии в ВУЗах: июнь 2004 — 34 грн., сентябрь 2008 — 530 грн.

Да, в 2005 -2009 «цены на основные товары, приобретаемые населением» тоже выросли примерно на 50% (и курс доллара вырос с 5.3 в январе 2005 до 8 грн. в январе 2010, то есть на 50%); но пенсии-то выросли в 5.1 раза, то есть рост пенсий опережал рост цен в разы (по стипендиям и выплатам на ребёнка — более, чем в десять раз)!

 

Да, во времена Януковича (2010-2013) зарплаты, пенсии повысили примерно на 80%, но и цены выросли на те же 80% (цены на железнодорожный транспорт на 90%; на сливочное масло — на 80%; на курятину — на 50%; на водку и вино -- на 100%-120%), то есть улучшения -- «покращення» в 2010-2014 годах не было вообще.

2) Именно Тимошенко вернула Украине те стратегические объекты, которые составляют «основу и мощь государства» (и никто другой не имеет даже части подобных заслуг):

— в апреле 2008, вернула Украине «нефтегазовые месторождения на шельфе Чёрного моря», которые забрала «Венко Прикерченская» Фирташа, Ахметова при поддержке Ющенко и премьер -министра Януковича в апреле 2007.

-— не допустила приватизации Порошенко - Ющенко (в 2005 и после) «всей сельскохозяйственной земли Украины». Не допустила проведение в 2005 году «Административной реформы» (инициированной Ющенко), которая, в частности, должна была уничтожить около трети сёл, которые считались неперспективными;

— организовала перепродажу "КриворожСтали" за 4.8 млрд. долларов (то есть в шесть раз дороже продажи в 2004 году); забрала у олигархов в госбюджет по "РосУкрЭнерго" около 3 млрд долларов;

--- вернула государству харьковский «Турбоатом», а также самолётостроительный «Авиант», киевский «Арсенал», и т. д.

3) Тимошенко не только другим правительствам не давала воровать, но не допускала коррупции среди своих министров. На ток-шоу зрителям навязывают мнение, что «все министры одинаковы, и все одинаково воруют», но:

— «Министры правительств Тимошенко» не замечены в коррупции — ведь в 2010-2013 годах прокуратура Януковича открыла криминальные дела против более 35 министров и соратников Тимошенко, их арестовывали и судили, но никого из них не обвинили в присвоении средств или имущества! Их обвинили лишь в «превышении служебных полномочий, но без личного обогащения».

— А вот у министров правительства Азарова - Януковича, и у самого Януковича и Азарова (уже в первые недели после их бегства) обнаружили «золотой батон»; 42 кг золота и 5 млн. долларов в доме экс-министра Ставицкого; миллиарды на счетах Януковича, Азарова, Курченко.

Всё за один месяц нашли — и искать не пришлось! А о «миллиардах Тимошенко» вдалбливают в голову электорату 17 лет.

 

Сами Ющенко и Янукович часто говорили, что инициатором повышения зарплат и пенсий была именно Тимошенко. Они и их прикормленные глашатаи, называли повышение уровня жизни народа: «популизм Тимошенко». Но конечно, как же иначе ворам оправдывать грабеж страны? . К началу 2010 года среднестатистические зарплаты достигли уровня в 240 долларов, а пенсии — 120 долларов.

При помощи повышения зарплат, пенсий решался целый ряд задач, главные из которых — активизация товарооборота, рост экономики, спасение украинцев от нищенства.

 

Оранжевую революцию хоть и провалил предатель Ющенко с подельником Фирташем, но все-таки, благодаря Тимошенко, уровень жизни значительно вырос.

В апреле-2005 правительство Тимошенко выплатило «доплаты к пенсиям за предыдущие три месяца», народ пошёл на рынок, раскупил мясо, и цены на мясо стали расти. Правительство Тимошенко решило эту проблему за месяц:

— Из Польши и других стран было завезено необходимое количество мяса.

— А чтобы решить проблему кардинально правительство Тимошенко начало реализовывать программу по быстрому наращиванию производства курятины. Уже через год Украина перестала закупать мороженные куриные ножки из США, и сама стала экспортёром курятины.

Были и другие программы по наращиванию продуктов питания и преобразования продуктовых рынков, но увы -- народ предпочел "покращення" от "дважды не судимого" рецидивиста.

Кстати, если бы Ющенко и Тягнибок не агитировали голосовать против всех, а за Тимошенко, то тогда Юлия Владимировна, выборы бы выиграла. Парочка этих "противсехов" отобрала около 5% голосов.

 

Из-за плохого питания в Украине с середины 1990-х возникла «эпидемия туберкулёза». Как известно, туберкулез -- это болезнь плохого питания.

Существовала проблема быстрого сокращения численности населения -- уменьшилась продолжительность жизни, упала рождаемость.

В конце 1990-х население Украины уменьшалось на полмиллиона человек каждый год, а нищета привела к появлению беспризорных детей.

С середины 1990-х до 2005 года их можно было видеть на всех базарах.

Однако после Оранжевой революции были резко повышены зарплаты, пенсии, стипендии, а также хорошие выплаты на детей. Уже к осени-2005 была фактически ликвидирована проблема беспризорных детей, большинство из них забрали родственники, которым государство стало платить значительные доплаты.

Очень заметно улучшался уровень жизни украинцев до 2010 года включительно. С приходом к власти «улучшателей жизни» только для

Партии Регионов, жизнь у них резко «наладилась» -- денежные потоки посыпались в их карманы из казны налогоплательщиков, вплоть до начала 2014 года, как "манна небесная". А уровень жизни народа, практически, остался на уровне 2010 года.

Ошибка на выборах 2010 года привела к трагедии – заложены основы сдачи Крыма и около тысячи погибших за время Революции достоинства.

Вот такова цена выборов 2010 года.

К еще большей трагедии, я бы сказал, катастрофе, приведут выборы 2014 года. На этот раз многие избиратели (и те кто проигнорировал,так же) подписали себе "смертный приговор". Но об этом, как-нибудь, в следующий раз.

(Valentyn Melia 12 октября 2015 г.)

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Тем более не понятно, как, не имея всего вышеперечисленного, она обогатилась?

 

Проясните сие экономическое чудо.

+=============================================================+

А наведи ОБ"ЄКТИВНІ данні про статки Юлі. Тільки без посилань на підлеглі

пости з мордокниги!

Змінено користувачем vkhavr2
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Взяла.  Це  тільки  Ви  не  знаєте,  або  не  хочете  знати.  Але  їй  не  потрібно  оте  все,  що  з  Вашого  списку:  фабрики...тощо.

Бо!  З  цим  треба  щось  робити,  а  тому  про  це  треба  щось  знати. Вана -  не  виробничник,  не  творець.  Вана  лише  СПОЖИВАЧ  по  своїй  суті.  Тому  розумні  люди  її  абсолютно  не  сприймають.

Їй  потрібні  лише  гроші,  як  засіб  для  розтринькування  на  себе  кохану,  для  підкупу  і  маніпулювання,  для  утримання  армії  своїх  лобістів,  в т.ч.  вас,  юльків.  Звідки  ті  гроші - їй абсолютно  все одно - вони  їй  не  пахнуть.

І  гроші  легко  сховати.  Можна  записати  на  мертвих, і  живих,  і  ще  ненароджених.

+================================================================+

ВОНА(тм) - менеджер. І найефективніший з усіх, що є в Україні. 

А так - не треба брехати! Наведіть ОБ"ЄКТИВНІ данні про її статки. 

Цитати з мордокниг - не пропонувати.

Змінено користувачем vkhavr2
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

×
×
  • Створити...