Перейти до змісту

Брехюлька і її побрехенькі


snow_bird

Recommended Posts

"Около часа назад в Килии сотрудники полиции задержали еще одного «агитатора» от ВО «Батькивщина», который внаглую ходил по дворам и предлагал по 200 гривен и календарики с №11 :love: за то, чтобы люди голосовали на выборах в Килийскую ОТГ за Игоря Лиманского и кандидатов в депутаты от данной политической силы."

 

одним словом  :Ganba:  

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Сегодня, 29 апреля, проходят выборы головы и депутатов Килийской ОТГ, в которую входят Килия, а также села Лески, Шевченково и Помазаны.


Сама избирательная кампания ознаменовалась целым рядом скандалов: от распространения чернухи до скупки голосов членами ВО «Батькивщина».


Сегодняшний день, к сожалению, также начался со скандала.


Как сообщил на своей странице в Facebook глава Килийского райсовета Павел Бойченко, сегодня утром на избирательном участке в килийской школе №3 полиция изъяла у официального наблюдателя от партии «Батькивщина» тетрадь с именами, фамилиями, а также номерами телефонов людей, которые ранее получили деньги от кандидатов выдвинутых этой партией.


https://bessarabiainform.com/2018/04/vybory-v-kilijskoj-otg-nablyudatelya-ot-batkivshhiny-pojmali-s-polichnym-na-grubom-narushenii-zakona/


 


позже прозванивали людей из списка и те подтверждали что им платили


  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

 

Ну шо? Так і дрочите на юлясуку - корінь усіх негараздів?

 

Раджу статтю на Громадському, яке завжди позиціонувалося як відверто юлефобське, про натхненників процесу. За матеріалами Гардіан. З чітким поясненням, звідки в вас такий "світогляд".

 

 

 

Для людишек с короткой памятью и тырсой в голове - небольшое напоминание
 
Для людишек с короткой памятью и тырсой в голове вместо мозга. Небольшое напоминание.

 

Еще раз о пакте ворЮли с путиным по сдаче интересов Украины

 

2665472_original.jpg

 

А я очень хорошо помню те переговоры… У Украины, тогда в газовых хранилищах, было рекордное количество газа — можно было топить им до апреля месяца… Вот Дубина с Ющом и крутят не спеша Пуйла — на цену в 230$, но тот соглашается только на 235$…

 

Тогда Дубина покидает переговоры — а Ющ, демонстративно едет кататься на лыжах… пидоРашка с дуру перекрывает газ, Киселев усерается по ТВ, но нашим пох… И тут как чертик с табакерки — выскакивает ворЮля, тащит Дубину в Москву возобновлять переговоры, где угрозами заставляет подписать его — контракт на поставку газа по базовой цене 450$…

 

Дубина тогда здорово упирался, требуя решение кабмина, на подписание такого кабального контракта… Решение кабмина ворЮлька тогда подделала — надеясь, что потом протащит его задним числом — но даже ее министры отказались за такую херню проголосовать (кстати за эту фальшивую бумагу — ее Овощь и посадил)… Но цена в этом контракте была не самым страшным дерьмом… ворЮлька вписала в контракт штраф Украине за недобор газа в размере 300%!!! — то есть, за не полученный газ (не выбранные объемы) — Украина должна была бы платить по 1350$…!

 

При этом, эта коза — в том же контракте установила объемы обязательного для покупки газа в размере 52 млрд. куб. метров — при потребности страны в зависимости от зимы — где-то 32 — 35 млрд. кубов…. Кому не лень, возьмите калькулятор и посчитайте… И еще помню, что ворЮля этот контрактик сильно прятала — так, что Ющ даже Альфу посылал, чтобы его изъять и почитать…. но Альфа ничего ему не смогла добыть — т.к. тогда весь БЮТ лег у порога НафтоГаза… пришлось Ющу давать задание внешней разведке — и те купили для него у кацапов ксерокопию контракта в газПрёме….

 

Dimitrij Tschizhkov

 

П’ять копійок: Уверен, что Ю. Тимошенко после русско-украинской войны и падения РФ должна сесть. Но, не в президентское кресло, а за решетку. И не просто за коррупцию, казнокрадство, ложь и/или воровство. Главарь банды «Батькивщина»-Родіна должна сесть по статье «госизмена». И надолго. Надеюсь, после развала РФ кое-кто с поребрика предоставит нашей Фемиде дополнительные документы для увеличения срока Воной до пожизненного. И это желание не мести, а справедливости в назидание потомкам и умственно отсталому электорату газовой барыги.

- это мои. Писал давно. К сожалению, не могу сообщить Dimitrij Tschizhkov, я же в ФБ в бане

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

2665472_original.jpg
 
Безнадійні!  B-)


 
Я ж тебе пикою в лайно по газу конкретно тикав, некомпетентний ти наш ботік.
 

За кулісами газових контрактів
ВЯЧЕСЛАВ ІЛЬЧЕНКО·2 БЕРЕЗЕНЬ 2018 Р.


"Темники" у нас люблять читати навіть більше, ніж політичну аналітику. Аудиторія у статей, в яких наводяться скани чи фотографії тез, які використовують партії для коментування подій, в рази вища, ніж тих, де ці події аналізуються. Після чого в мережі тут же починається вишукування елементів цих темників і радісне підхіхікування – "ага, по темнику пишеш". Звісно, що зміст самих тез при цьому ігноруються, а там може бути багато цікавого.
Ось чому ця стаття написана... саме по темнику. Не далі як учора видання "Букви" сфотографувало тези на телефоні у Сергія Соболева, стосовно чергового рішення Стокгольмського суда по газовим контрактам, однак чомусь ніхто не вчитувався в них. А ми саме так і зробимо, копнувши чималенький фактаж, який криється за кожною із них.
Почнемо із суда, який розглядав питання по газовим контрактам. У вітчизняній журналістиці він називається чомусь саме судом, хоча правильна його назва – Арбітражний Інститут Торговельної Палати Стокгольма (Arbitration Institute of the Stockholm Chamber of Commerce). Це комерційна арбітражна організація, заснована в 1917 р., а з 1970 р. визнана США та СРСР як нейтральний майданчик для вирішення торговельних суперечок спочатку між Заходом та Варшавським Блоком, а потім і між будь-якими комерційними установами.
Це не міжнародна судова інстанція, а тому не приймає позовів, якщо в контракті немає так званої "арбітражної оговорки" – спеціального розділу, який визначає процедуру вирішення суперечок між сторонами. В контракті Юлії Тимошенко така оговорка є, в розділі 8.2, який визначає вищою інстанцією вирішення суперечок саме Арбітражний Iнститут Торговельної Палати Стокгольма.
– таким чином, якби Юлія Тимошенко не внесла цей пункт до контракту, зараз б питання між Газпромом та Нафтогазом Стокгольмський арбітраж би НЕ вирішував. Він просто завернув би позов української сторони, вказавши, що не є судовою інстанцією, і без спеціальної оговорки юрисдикції не має (ст. 5. Регламенту ТПС). Такої оговорки НЕ містить жоден інший газовий контракт, який заключався між Україною та Росією, вона є тільки в контракті Тимошенко.
Крім того, контракт 2009 р. є комерційним контрактом господарюючих суб'єктів, а тому може розглядатись в Арбітражному Інституті напряму, без необхідності попереднього узгодження урядів України та Росії. Це теж досягнення Тимошенко, адже у всіх попередніх випадках Росія наполягала саме на міжнародному статусі, т. ч., унеможливлюючи перегляд норм договору без дозволу Газпрома і конкретно Путіна. Саме тому протягом 2005-2009 рр. точились постійні газові війни, адже по суті весь цей час Україна знаходилась в кабалі, і не мала навіть права оспорення норм контрактів.
Завдяки Тимошенко таке право з'явилось, і саме ним і змогла скористатись українська сторона в 2014 р. Відповідно, контракт 2009 р. називати "кабальним" неправильно навіть з чисто логічної точки зору: це єдиний контракт, який містив в собі спосіб виходу з газпромівської кабали – звісно, якщо ним правильно скористатись.
В цьому місці виникає питання: чому цим арбітражем українська влада не користувалась раніше?
Тому що 21 квітня 2010 р. була укладена міжнародна угода Януковича-Медведева, більше відома як "Харківські угоди". 27 квітня ці угоди були ратифіковані парламентом в неконституційний спосіб (

), і денонсовані тільки 31 березня 2014 р.
Харківські Угоди, прийняті майже в пожарному порядку, були покликані "відкоригувати" контракти Тимошенко, а саме припинити дію наступних його пунктів:
– формульного ціноутворення (в Харківських угодах замінена на узгодження в ручному режимі через секретні додатки – їх за каденцію Януковича було укладено цілих 39);
– статус угоди як комерційного контракт, який керується цивільним правом (оскільки Харківські Угоди є міжнародним договором, то і контракт набуває статусу міжнародного - що технічно повертає Україну до попереднього кабального стану);
– право перегляду норм контракту в Стокгольмському арбітражі (оскільки Арбітражний Інститут судовою інстанцією не є, міжнародні договори він до роботи не приймає, а тільки сприяє вирішенню таких спорів як одна із сторін міжнародного переговорного процесу - ст. 1. Регламенту ТПС).
За це Україна отримувала віртуальну скидку в $100, фактично при цьому повертаючись до кабального стану, однак уже при цінах, значно вищих за европейські – оскільки формульна ціна уже де-факто не діяла. Саме в цей час розпочалась інформаційна кампанія про те, що найвищі ціни в Европі – результат контракту Тимошенко, і що він складений такими геніальними юристами, що переглянути його ніяк не можна. За що її й посадили.
Давайте перевіримо, чи це було так. Спершу познайомимось із основними принципами ціноутворення на газовому ринку. В нормальній країні вони виглядають так:
– амортизація основних фондів (70%);
– заробітна плата із нарахуваннями (12,8%);
– комерційні витрати (5%);
– транспортні витрати (12%);
– інші витрати (0,2%).
До цих компонентів додаються різні додаткові складові. Наприклад, спотова ціна на Франкфуртському хабі (яку дуже люблять використовувати нинішні реформатори) включає в себе транспортну націнку (від видобувача до хаба, і від хаба до споживача), зберігання добутого газу (спотова ціна оперує залишками газу, які лишились нерозподіленими після довгострокових контрактів) та так звану "біржову націнку" – тобто, додаткову ціну, отриману в результаті торгів. Це робить спотові ціни на 30% вищими, ніж по довгостроковим контрактам.
В дужках додамо, що використання Франкфуртського хаба для формування ціни на український газ є нелогічним і незаконним. Просто тому, що наш газ на тому хабі НЕ торгується.
Додаткові складові є і в ціні російського газу, причому – політичні. В цьому можна пересвідчитись, прочитавши "Енергетичну Стратегію Росії до 2020 року".
Таким чином, коли до контракту Тимошенко виставляється претензія у вигляді розрахунків, скільки коштує газ на кордоні Німеччини, і скільки він має коштувати на кордоні України – то до реальності такі розрахунки відношення не мають. Тому що ціна для Німеччини включає і участь в будівництві "Північного Потока", і спільне видобування газу, і багато чого інше. А ціна для України завжди включає в себе політичні поступки, які повинен забезпечити той, хто укладає договір. Це теж ознака кабали, тому що по факту кожен новий президент України змушений по новій домовлятись про ціну газу, і про поступки, в залежності від яких вона буде низькою чи високою.
– заклавши в контракт 2009 р. формульне ціноутворення, Юлія Тимошенко вперше в історії покінчила із політичною складовою ціни російського газу, чим зробила великий крок вперед в реальній енергонезалежності. Оскільки ціна формується за формулою, договір перестає залежати від політичних забаганок Кремля, а також від персони президента, і стає залежною тільки від стану европейського газового ринку.
Давайте подивимось, від чого ж залежала кінцева ціна газу за формулою Тимошенко (п. 4.1. оригінального контракту, ціна формується поквартально).
  • базова продажна ціна газу (а);
  • середньоарифметичне значення цін на газойль за опорний період (б);
  • середньоарифметичне значення цін на мазут за опорний період (в);
  • середньоарифметичне значення цін на газойль за останні 9 місяців перед поставкою (г);
  • середньоарифметичне значення цін на мазут за останні 9 місяців перед поставкою (д);
  • k – понижуючий коефіцієнт 0.8, який з 2010 р. повинен дорівнювати 1 – це дає річний лаг для впровадження енергозберігаючих технологій та диверсифікації поставок газу (е).

Параметри (б) – (е) прив'язують ціну російського газу до міжнародних енергетичних бірж (бо ж своєї у нас нема), і зв'язують руки Путіну для встановлення політичної ціни на газ, а також є сильним інструментом пониження цін. Дивіться, в результаті дії формули Тимошенко реальні ціни за 2009 р. виглядали наступним чином:

  • 1 кв. – $ 360
  • 2 кв. – $ 270,95
  • 3 кв. – $ 198,34
  • 4 кв. – $ 208
  • 1 кв. 2010 р. – $ 305,68

В дужках слід додати, що $360 – це ціна газу, що склалась станом на 1 січня 2009 р. (контракт Тимошенко був укладений 19 січня), і була результатом дії попереднього договору Єханурова, укладеного в грудні 2005 р. із компанією РУЕ. Цей договір передбачав купівлю туркменського газу за посередництва РУЕ, а наприкінці 2008 р. Туркменія різко підняла ціни на газ до 225-295 доларів за тисячу кубів, а це якраз і дає разом із посередницькою націнкою 360 дол. на тисячу кубів, із подальшим підвищенням до 384 дол.
Як бачите, ціни, сформовані уже формульним порядком, значно нижчі.
Базова ціна в 450 доларів, взята в формулі Тимошенко за основу, таким чином, ніколи реально не застосовувалась - це просто була відправна точка для розрахунків. Для порівняння, ціна російського газу на кордоні Німеччини в січні 2008 р. становила 576 дол. за тисячу кубів (за даними МВФ). Оскільки в Німеччині теж застосовується формульне ціноутворення, реальна ціна там також була значно нижча.
 

28378130_1262114137256574_82140894986449
Графік цін на російський газ на кордоні Німеччини в 2001-2011 рр.


Однак як видно із вищенаведених даних і графіка, ціна з 1 кв. 2010 р. почала повільно зростати навіть в формульному варіанті. Так що Харківські Угоди були в принципі непотрібні, ціна б усе одно виросла до бажаних Кремлем 384 дол. за тисячу кубів. Однак в 2010 р. був відкритий сланцевий газ, що різко здешевило газ в Европі, а також був прийнятий Третій Енергопакет, який почав діяти в 2010 р. і факту скасовував принцип "бери чи плати". А в контракті Тимошенко були іще два цікавих пункти:
– щорічні обсяги закупівлі газу у Росії можна було зменшувати на 20% (п. 2.2.3);
– цінова частина контракту може бути переглянута в Стокгольмському арбітражі при зміні ринкової ситуації (п. 4.4)
Ці умови дозволяли значно знизити ціну по контракту, чим і скористались потім численні европейські фірми в 2012 р., починаючи з чеської RWE Transgas. Саме тому при розгляді українського позову по "бери і плати", був взятий період саме 2010-2015 рр. (помітимо, що 2009-й сюди не входить – на той момент ринкова кон'юнктура ще не змінилась).
Скориставшись тим, що на вищій посаді України опинився прямий агент впливу, Путін за допомогою Харківських угод ефективно заблокував для нас можливість скористатись Третім Енергопакетом як приводом для перегляду цін (як ми уже знаємо, арбітраж в Стокгольмі Харківськими угодами був скасований), і таким чином Україна і опинилась в кабалі.
– в цьому місці ми остаточно можемо констатувати, що кабальними є не контракти Тимошенко, а Харківські Угоди, укладені Віктором Януковичем в антиконституційний спосіб. Фактичне інформаційне табу на зміст цих угод і дозволило чисто пропагандистськими методами перекласти вину за газове закабалення України з Віктора Януковича на Юлію Тимошенко. До речі, чинний президент, Петро Порошенко, заключення цих угод вітав.
Лишилось зробити останнє зауваження. Останній суд Стокгольмського арбітража був по транзитуванню газу. Справа в тому, що в 2009 р. фактично було заключено два окремих договори - один по імпортуванню газу (19 січня), а другий по транзиту (22 січня), адже ще в 2005 р. зв'язка між поставками газу та транзитом була розірвана.
Цей контракт теж визначав ціну по формульному принципу, і там в п. 8.1. в формулу з 2010 р. була забита реальна продажна ціна на імпортний газ, який постачався в Україну. Саме по цій формулі, закладеній Тимошенко, і був розрахований той борг, який присудив нам Стокгольмський арбітраж.
Що тут, власне відбулось. Вирішивши в 2010-му році, що по Харківським угодам Україна не зможе добиватись зниження ціни, Газпром різко задрав ціни. Розраховуючи, що Харківські угоди заблокують арбітраж, і ціна за транзит переглядатись не буде, він спокійно платив ціну, визначену на 2009-й рік. Однак, в 2014-му році Харківські угоди було денонсовано, і Україна отримала назад право на Стокгольмський арбітраж. І Росія тут же попала в пастку, дбайливо розкладену ще в 2009 р. Юлією Тимошенко, яка заклала в формулу прив'язку до реальної продажної ціни.
А ви думаєте, з чого це Міллер так різко оголосив сьогодні про розрив всіх контрактів з "Нафтогазом"? Бо якщо застосувати всі норми контрактів Тимошенко так, як вони були виписані, Україна виходить із газової кабали, а "Газпром" ще й лишається по факту нам винен. Зараз, втім, перспективи не дуже райдужні - бо нинішні "газовики" уміють тільки схеми рисувати, а перемагають лише тоді, коли користуються створеним до них ресурсом. Зараз вони не знайшли нічого кращого, ніж відключити школи і лікарні - чого в значно гіршій ситуації ніколи б не зробила Тимошенко.
Висновки очевидні.

 

Змінено користувачем Euro
Link to comment
Share on other sites

Сегодня, 29 апреля, проходят выборы головы и депутатов Килийской ОТГ, в которую входят Килия, а также села Лески, Шевченково и Помазаны.

Сама избирательная кампания ознаменовалась целым рядом скандалов: от распространения чернухи до скупки голосов членами ВО «Батькивщина».

Сегодняшний день, к сожалению, также начался со скандала.

Как сообщил на своей странице в Facebook глава Килийского райсовета Павел Бойченко, сегодня утром на избирательном участке в килийской школе №3 полиция изъяла у официального наблюдателя от партии «Батькивщина» тетрадь с именами, фамилиями, а также номерами телефонов людей, которые ранее получили деньги от кандидатов выдвинутых этой партией.

https://bessarabiainform.com/2018/04/vybory-v-kilijskoj-otg-nablyudatelya-ot-batkivshhiny-pojmali-s-polichnym-na-grubom-narushenii-zakona/

 

позже прозванивали людей из списка и те подтверждали что им платили

 

О,   Euro намалювався, може розкаже нам що то за макако-зашквар викладено вище. B-)

Адже там такі гарні фото та відео...)))

Змінено користувачем Птах Сорока
Link to comment
Share on other sites

ДА тут саме краще впорається.  Це його коньок з Барабанєнкамі. А я тут безкоштовно і епізодично.

Та ти не встидайся, розповідай як вана бороздить простори виборців кораблями з гречкою та баблом  :pleasant:

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  Euro намалювався, може розкаже нам що то за макако-зашквар викладено вище

очень навряд ли, на такое сторонники ЮВТ предпочитают закрывать глаза

Змінено користувачем Nadin
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

очень навряд ли, на такое сторонники ЮВТ предпочитают закрывать глаза

 

Открыто 5 уголовных дел! Трое скупщиков взяли с поличным!!!

 

взяли с поличным :love: , и календарики ном. 11 + 200 гр.  :Ganba:

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Скупляли - мають сісти. Одначе навряд це політика центра.

@Euro, при всем уважении - такая политика уже константа, увы.... мне неудобно с телефона, потому сорри что без линков - загуглите и на ютубе есть ролик как Дубовой раздавал рис и прочая, проходя в ВР от "Батькивщины", и спокойно сидел под знаменем ЮВТ в парламенте, стоял за ее спиной в коляске на сцене Майдана, потом она с ним под ручку в презгонке каталась по Одещине. Ничего не меняется... Если "центр" нивкугсе за художества своих адептов на местах, то как этот "центр" с такой хранической слепотой собирается в стране порядок наводить? Это "центр" постоянно не несет ответственности за бегающих под его знаменами, ни та же Савченко, ни вот это вот... Того, кто раздавал в Килие по 200 грн. уже изгоняли из "Батькивщины" но все-таки зарегили кандидатом от "центра" - "центр" такой доверчивый, ога...
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Та ти не встидайся, розповідай як вана бороздить простори виборців кораблями з гречкою та баблом  :pleasant:

Та,  бачте,  юлькам  урізали  фінансування  на  цьому  форумі.  Очевидно... :shuffle:

"А я тут безкоштовно і епізодично"  (EURO)

Який  смисл  зі  шкіри  лізти? 

Link to comment
Share on other sites

Тут, бают, Темный Бог Йульк-Саррон уже пообещала, что как только придет к власти - снизит тарифы на газ (о дааа, это она умеет, плавали) и "простит долги бедным людям"

 

Собственно, то, с чем хочу и буду бороться.

Собственно, то, что вводит в уютное состояние берсерка.

Когда политики врут – это неприятно. Но когда они говорят что-то такое, что ты уже сам думаешь – «о небо, лишь бы и сейчас врала!» - это новый уровень.

«Халява, дети мои! Патернализм, о чада! Раздадим деньги бедным! Простим неуплаты! Кому я должен – всем прощаю!» и прочие вариации на тему «если вы хотите чего-то и вам не хочется за это платить – можно не платить».

 

Это и здоровому народу отрава. А нашему – как коробка эклеров ребенку-диабетику. Кушай, малыш, сладкий кремик.

 

Есть мнение, что среди страшнейших преступлений социализма против человечества – уничтожение в людских головах причинно-следственной связи между деньгами и трудом, которые они отдают государству, и благами, которые они от него получают. А заодно между ценами и балансом спроса и предложения. Совок приучил воспринимать государство как некое божество, которое раздает бесплатные блага из волшебного мешка, устанавливая тарифы и цены токмо своей могучей волей.
В итоге целые поколения избирателей у нас немножечко инвалиды на голову. Они не понимают базовых экономических категорий. Они не хотят их понимать. Их надо лечить и учить. Тщательно. Долго. Тогда, возможно, лет через много, они смогут принимать обдуманные решения за себя и за страну.

 

Но их не лечат. Их неполноспособность используют, чтобы выиграть выборы, поддакивая им – мол, все так и есть, необходимость платить за блага придумали злодеи, выбери хорошего человека – и простятся тебе грехи твои перед субъектами хозяйствования. Передавая мутацию следующим поколениям. Уничтожая, таким образом, будущее.

 

Это очень, очень мерзкое дело. Это работа осквернителей, после которой остаются целые поколения с вывихнутой головой. Из расщелин в отравленной почве и других срамных отверстий потом лезут адепты «доллара по восемь», тети в мохеровых беретах, мамины зрадофилы и прочие мутанты.

Наша задача – лечить эти головы, а не использовать то, что их ранее покалечили.

 

https://www.facebook.com/victor.tregubov.5/posts/1782319061788287

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Тю. Я думал действительно какое-то списание долгов было. А субсидии у нас назначают, ещё со времён Кучмы. 

 

 

так і борги списують со врємьон Кравчука.

питання в обсягах.

 

Порошенко прийняв країну, в якій більшість за себе платила, а здасть країну субсидіантів із повернутими мозгами, і країну найманих брехунів, як Трегубов, котрі це пафосно виправдовують.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

що значить по "підісят копєєк".

 

Пропонувались цілком реальні механізми ціноутворення на газ із мінімальною рентабельністю для виробників і постачальників.

Але обрали варіант космічного ціноутворення, що робить більшість населення неплатоспроможними отримувачами субсидій.

 

Тобто, була цілеспрямовано реалізована стратегія на перетворення громадян у попрошайок, котрі заглядають в очі владі, і якими легко керувати.

 

Спочатку задираємо ціну до невиправданих висот, а потім частину із 1000% навару віддаємо у вигляді подачок. В результаті і вкрасти є що, і купа попрошайок нам вдячні за соціальну турботу. 

Це і є суть тарифної реформи Порошенка. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 

 


частину із 1000% навару
Куди йдуть "1000% навару" держпідприємства? І як ви пропонуєте обмежувати рентабельність "виробників і постачальників" імпортованого газу?
Link to comment
Share on other sites

Куди йдуть "1000% навару" держпідприємства? І як ви пропонуєте обмежувати рентабельність "виробників і постачальників" імпортованого газу?

+==========================================================+

Яка доля імпортного газу у газовому балансі України?

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...