Перейти до змісту

А тим часом в Азовському морі...


Recommended Posts

  • Replies 993
  • Created
  • Остання відповідь

Загалом, за даними правозахисників, у 2016 році було затримано 9 осіб: Євгена Панова, Андрія Захтея, Редвана Сулейманова, Володимира Присича, Дмитра Штиблікова, Олексія Бессарабова, Володимира Дудку, Гліба Шаблія, Олексія Стогнія.

 https://www.unian.ua/society/10654314-u-rosiji-zvilnili-ukrajinskogo-politv-yaznya-zasudzhenogo-po-spravi-ukrajinskih-diversantiv-u-krimu.html

Link to comment
Share on other sites

Просто дві новини поряд...

 

Зеркаль сумнівається, що Україна втримає санкції проти РФ

4879 ПЕРЕГЛЯДІВ
 
П'ятниця, 23 серпня 2019, 11:22
 
Зеленський сподівається на обмін в’язнів із Росією у найближчі дні
1903 ПЕРЕГЛЯДИ
 
П'ятниця, 23 серпня 2019 11:39
 
 
Совпадєніє?
Змінено користувачем Silentio
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

21.08.2019 г.

Международный суд по морскому праву начал процес фиксирования невыполнение Россией ее решения о незаконности захвата украинских суден и моряков. Весь процесс занимает две недели. После этого последует закрытие портов международного мореплавания для судов РФ.

 

можна детальніше про цей процес, особливо про закриття портів?

 

бо на самому сайті суду в справі по керченському інциденту такого немає

https://www.itlos.org/cases/list-of-cases/case-no-26/

 

в 13 році раша не виконала постанову того ж суду, який зобов'язав відпустити затриманих в Арктиці грінпісівців разом з судном. Їх відпустили через 3 місяці, надавши амністію і підкресливши, що рішення суду не виконують.

 

Звідки інфа про процедуру закриття портів??

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Україна та Росія ведуть переговори стосовно повернення військових катерів "Бердянськ", "Нікополь" і буксира "Яни Капу". У Міністерстві оборони поки називають їх безперспективними.
— Технічно ведуться переговори, але я не можу сказати, що бачу якийсь прогрес, — каже міністр оборони Андрій Загороднюк.
Катери захопили торік 25 листопада у Чорному морі співробітники Служби безпеки Росії. Атакували їх під час переходу з Одеси до Маріуполя. Екіпаж із 24 моряків полонили. Вони провели у слідчих ізоляторах 286 днів.
25 травня Міжнародний трибунал з морського права постановив відпустити Росії моряків та віддати кораблі. 7 вересня військовополонені повернулися до Києва. Поки кораблі не будуть повернені в Україну — рішення не вважатиметься виконаним остаточно.

Link to comment
Share on other sites

Командующий Военно-морских сил (ВМС) Игорь Воронченко заявляет, что Россия сообщила Международному трибуналу по морскому праву ложную информацию о возврате 3 украинских военных кораблей, захваченных в Керченском проливе.
По его словам, РФ после возврата 7 сентября 24 украинских моряков заявила суду, что вернула личный состав и корабли.
"Они ответили, что отдали корабли и личный состав. Они официально доложили суду", - подчеркнул Воронченко.
На самом деле, по мнению Воронченко, Россия не хочет возвращать корабли, так как они являются доказательством агрессии для суда.
"Ну вы представляете, если они нам отдадут катер "Бердянск" с простреленной рубкой, что будет?", - заявил он.
Воронченко сказал, что Министерство иностранных дел Украины отправило России запрос о возврате кораблей, но пока не получило ответ.

Link to comment
Share on other sites

Україна та Росія ведуть переговори стосовно повернення військових катерів "Бердянськ", "Нікополь" і буксира "Яни Капу"

Здадуть Піски, Золоте і т д - повернуть.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Росія може оголосити у розшук звільнених з полону українських моряків, якщо вони не співпрацюватимуть з російським слідством. :fp1: 
Про це повідомив адвокат Микола Полозов.
«Є дуже серйозна небезпека, що російська влада може оголосити моряків в розшук, якщо вони не будуть з’являтися за викликом слідчого або в суд», — пояснив адвокат
Полозов додав, що моряки залишаються у статусі обвинувачених в Росії, а справа українських моряків знаходиться на етапі ознайомлення з матеріалами стороною захисту.
«Я знайомлюся з письмовими матеріалами, плануємо, що в листопаді будемо знайомитися з речовими доказами. Справу не припинено, природно, будемо працювати на кінцевий результат, на те, щоб будь-які негативні наслідки захоплення моряків для них в майбутньому ніяк не відгукнулися, для того, щоб цю справу припинити в цілому», — заявив він.

Link to comment
Share on other sites

Министерство иностранных дел Украины направило в Россию ноту с требованием отдать корабли украинской армии, которые были захвачены вместе с 24 моряками в ноябре 2018 года. Об этом в понедельник на пресс-конференции сообщил глава МИД Украины Вадим Пристайко.
По его словам, МИД Украины потребовало указать дату и время, когда можно забрать судна.
"МИД направило ноту России с требованием указать координаты и время, когда мы можем забрать наши корабли", - сказал он на пресс-конференции с главой МИД Эстонии Урмасом Рейнсалу.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Украинские буксиры SAPFIR, TITAN и HAJDAMAKA покинули сегодня порты Черноморск, Южный и Одессу и идут в сторону южного побережья Крымского полуострова. Коллеги из «Українського мілітарного порталу» считают, что они направляются в оккупированную Керчь, чтобы забрать корабли ВМСУ, захваченные россиянами 25 ноября.

По информации "Думской", роиссяне уже тянут наши корабли из Керчи. Рандеву состоится сегодня ночью в 60 милях от Одессы, недалеко от крымского мыса Тарханкут.

Link to comment
Share on other sites

Рашка  повернула  нам  кораблі  "на  відповідальне  зберігання"  і  як  речовий  доказ.  В  будь-який  момент  може  зажадати  назад  для  судових розборок.  Ми  не  маємо  права  їх  задіювати.  А  "наша"  влада  проковтнула.

Змінено користувачем shpylka
Link to comment
Share on other sites

Рашка  повернула  нам  кораблі  "на  відповідальне  зберігання"  і  як  речовий  доказ.  В  будь-який  момент  може  зажадати  назад  для  судових розборок.  Ми  не  маємо  права  їх  задіювати.  А  "наша"  влада  проковтнула.

:fp1:

Please wait.. Loading
Link to comment
Share on other sites

Ложечки знайшлись. але осадочек залишився, так Порошки? 

 

"наша"  влада  проковтнула.

Поки українські кораблі йдуть додому після російського полону, в Міністерстві закордонних справ заявляють про плани отримати з Росії компенсацію за їх захоплення.
Про це заявила в ефірі "Радіо Свобода" речник МЗС Катерина Зеленко.
За її словами, з повернутими кораблями буде проведена ретельна експертиза.
"Це дасть нам можливість на більш пізньому етапі говорити про сплату з боку Російської Федерації компенсації за завдану шкоду. Попереду в нас дуже ретельна експертиза цих суден. Спочатку треба їх побачити, в якому вони вигляді, чи не було з них вилучено техніку, обладнання, документацію. Тобто багато елементів, які потім можуть представляти речові докази. І тільки на підставі того, яким буде рішення арбітражного трибуналу, можемо говорити про якісь суми", - сказала Зеленко.
Раніше у Міністерстві Закордонних Справ Росії підтвердили передачу Україні кораблів "Бердянськ", "Нікополь" і "Яни Капу", які були захоплені державою-агресором внаслідок провокації з боку РФ. (с)

Змінено користувачем Zzzz...
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Співробітники "прикордонного управління ФСБ РФ по Криму" затримали в західній частині Азовського моря маломірне судно з чотирма громадянами України на борту без документів, що посвідчують особу.
За даними російських силовиків, капітан судна не виконав законну вимогу прикордонного наряду про зупинку і спробував сховатися.
Як заявили прикордонники, в ході огляду корабля було виявлено понад 290 примірників камбали-калкан, а також незаконне знаряддя лову. При цьому суднові, реєстраційні документи, в тому числі на право видобутку (вилов) водних біологічних ресурсів, у затриманих були відсутні, зазначили у відомстві.
Відзначається, що судно і рибалки доставлені в порт Керчі для з'ясування обставин.
Пізніше так звана "кримський омбудсмен" Лариса Опанасюк сказала "Інтерфаксу", що поки команда корабля затримана на 48 години до з'ясування обставин. Вона підтвердила, що рибалки не підкорялися вимогам прикордонників і у них не було документів.
Пізніше прес-служба розповсюдила відео допиту, на якому капітан судна визнає факт незаконного вилову камбали-калкана і заявляє, що співробітники прикордонслужби ФСБ РФ не чинили на нього психологічного тиску.
Судно вийшло в Азовське море з села в Запорізькій області України. "Вийшли з села Райнівка Приморського району", - сказав капітан.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Возвращенные Россией малые бронированные артиллерийские катера (МБАК) «Никополь», «Бердянск» и рейдовый буксир «Яны Капу», которые были незаконно захвачены российскими военными в ноябре 2018 года возле Керченского пролива, в ближайшее время вернутся с ремонта в состав ВМСУ.

https://investigator.org.ua/news-2/224491/

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Министерство иностранных дел Украины 22 мая подаст в Международный трибунал по морскому праву ООН Меморандум по делу о захвате российскими оккупантами моряков и кораблей ВМСУ в районе Керченского пролива 25 ноября 2018 года, после чего сообщит детали иска к России.

https://investigator.org.ua/news-2/225431/

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Украинская авиация впервые сопровождала американские бомбардировщики B-1B Lancer во время полета над акваторией Черного море, сообщило Командование ВВС США в Европе в пятницу, 29 мая.
Как уточняется, бомбардировщики сопровождали украинские Су-27 и МиГ-29, а также турецкие самолеты-заправщики КС-135.
Отметчается, что полет над Европой также включал тренировку по интеграции и взаимодействию с польскими истребителями F-16 и МиГ-29, а также с румынскими F-16 и МиГ-21.
Благодаря самолетам-заправщикам бомбардировщики B-1B Lancer совершили круговой рейс с базы ВВС Эллсворт.
Кроме того, бомбардировщики B-1B совместно с греческими истребителями F-16 совершили пролет над столицей Северной Македонии Скопье.

picturepicture_159075816889653133298748_

Змінено користувачем Zzzz...
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

До Бердянську, що на азовському узбережжі, доставили суходолом ще два броньовані катери, які посилять азовське угрупування Військово-Морських Сил України.
Автоколона тягачів, важкої техніки і спецавтомобілів прибула у бердянський порт учора, 22 вересня, повідомляє Український мілітарний портал з посиланням на місцеві ЗМІ.
Це вже не перша подібна передислокація – 10-11 вересня 2018 року за такою схемою на Азовське море були перекинуті малі броньовані артилерійські катери ВМС України P177 «Кременчук» та P178 «Лубни».

578.jpg

Link to comment
Share on other sites

До Бердянську, що на азовському узбережжі, доставили суходолом ще два броньовані катери, які посилять азовське угрупування Військово-Морських Сил України.

Автоколона тягачів, важкої техніки і спецавтомобілів прибула у бердянський порт учора, 22 вересня, повідомляє Український мілітарний портал з посиланням на місцеві ЗМІ.

Це вже не перша подібна передислокація – 10-11 вересня 2018 року за такою схемою на Азовське море були перекинуті малі броньовані артилерійські катери ВМС України P177 «Кременчук» та P178 «Лубни».

578.jpg

Шо тут?

 

Порохоботская диверсия!

 

"Мэстный икзперд" ещё два года назад всё по полочкам разложил.

 

Citizen UA  : 17.09.2018 - 14:15

Ветеран

  • photo-thumb-235.jpg?_r=1397458515
  • Клуб
  • 38622

Місце гівнокомадувача вже зайнято Петром Зеленским В.А. А нахера вони туди їх доправили, якщо кацапські корита топити не збираються? Мабуть, щоб Залізний Гетьман трохи грошиків собі на кишеню відмив у Ленінскій кузні на отому непотрібу. Копійочка до копійочки...

https://uapolitics.com/index.php?/topic/36497-a-tim-chasom-v-azovskomu-mor%D1%96/page-11

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Россия закрыла для Украины Керченский пролив: российские военные сделали заявление
У берегов Крыма перекрыли судоходство: минобороны России не пускает суда в Керченский пролив и часть Черного моря.
Россия приняла решение закрыть для Украины Керченский пролив в связи с проведением военных учений.
Об этом сообщают информационные агентства со ссылкой на заявление Министерства обороны России.
Российские военные прекратили пускать корабли на 2 ближайших недели. Таким образом, тяжелый экономический удар ждет украинские порты в Мариуполе и Бердянске, которые не смогут отправлять и принимать грузы в течение длительного периода из-за действий России.
Эксперты считают, что Россия сознательно убивает экономику Мариуполя и Бердянска, поскольку никаких реальных причин закрывать судоходство на 2 недели нет. Другие считают, что Москва "назло" отреагировала на заход в Черное море военных судов ВМС Великобритании и ВМФ США.
В Интернете уже появилась карта ограничений: РФ закрывает значительную часть Крыма с запада, юга и востока.

55c76600479b66a3544948cefb9c5606.png

Link to comment
Share on other sites

Рудому від хуйла прівєтік. Аби не якшався з ким ні попадя, а лише з хуйлокумом і його командою.

А взагалі я б на місці ЗСУ напружився.  :X

Змінено користувачем Euro
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Не про Азов, але кину тут, щоб теми не плодити 

 

У порту Південний в Одеській області водолази спеціалізованого підрозділу Військово-морських сил США розпочали огляд гідроспоруд акваторії для створення бази ВМС України.

Про це повідомляє АрміяInform.
За словами виконувача обов’язків начальника пошуково-рятувальної служби українських ВМС капітана 2 рангу Леоніда Бурлаки, за допомогою локаторів бокового огляду і гідрографічного обстеження американські фахівці провели попередню оцінку можливих місць для ремонтно-будівельних робіт на причалі.
Також зазначається, що, крім фактичних результатів, спільне виконання з українськими водолазами завдань дозволить військовослужбовцям обох країн обмінятися практичним досвідом, ознайомитися з технічним обладнанням для підводних робіт і особливостями їх організації.
https://armyinform.com.ua/2020/10/vodolazy-ssha-ta-ukrayiny-obstezhuyut-gidrosporudy-v-akvatoriyi-portu-pivdennyj/

4-54.jpg

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

22 травня 2020 року Україна подала на розгляд арбітражного трибуналу свій Меморандум у цій справі, який містить викладення фактів, обґрунтування юридичної позиції доказ і свідчення.
Насамкінець у зовнішньополітичном у відомстві висловили переконання, що Російській Федерації не вдасться уникнути відповідальності за зухвале порушення норм і принципів міжнародного права, зокрема абсолютного імунітету військових кораблів, яке вона вчинила, затримавши в Чорному морі і потім утримувавши українські військово-морські судна “Нікополь”, “Бердянськ” і “Яни Капу” та 24 члени їхніх екіпажів.

Арбітражний трибунал, сформований відповідно до додатку VII Конвенції ООН з морського права, виніс рішення щодо розділення на дві стадії - юрисдикційну та по суті - провадження у справі між Україною та РФ щодо затримання 3 військово-морських суден та членів їхніх екіпажів.

Про це йдеться у коментарі МЗС.
Зазначається, що Арбітраж розглядатиме попередні заперечення щодо юрисдикції, подані Російською Федерацією 22 серпня 2020 року, на попередньому етапі провадження.
«Практика розділення провадження є поширеною у міжнародному арбітражі. Нагадаємо, що інші справи України розглядалися за аналогічним механізмом і нами було успішно подолано юрисдикційні зауваження Російської Федерації як в Міжнародному Суді ООН, так і за позовом згідно з Конвенцією ООН з морського права», - зауважили у зовнішньополітичном у відомстві.
У МЗС нагадали, що Україна розпочала міжнародне арбітражне провадження проти Російської Федерації щодо незаконного захоплення з її боку трьох українських військово-морських суден та 24 членів їхніх екіпажів у квітні 2019 року. У Міжнародному трибуналі з морського права Україна домоглася оперативної видачі знакового наказу про застосування тимчасових заходів. Майже одноголосно, 19 голосів до одного (проти був лише російський суддя), трибунал наказав Росії негайно звільнити кораблі та членів їхніх екіпажів.

Link to comment
Share on other sites


×
×
  • Створити...