Перейти до змісту

Певний час вже шкірою відчуваю небезпеку цього


Euro

Recommended Posts

  • Replies 97
  • Created
  • Остання відповідь

10.07.18 20:20 Суд запретил "Суспильному" прекращать трансляцию "Доброго ранку, країно!", – Терехова

 

Общественная телерадиокомпания Украины ("UA: Первый") сообщила "Доброго ранку, країно!" о прекращении трансляции на следующий день после эфира Тимошенко, несмотря на запрет суда совершать такие действия.

Об этом в эфире NewsOne заявила ведущая программы Татьяна Терехова, информирует Цензор.НЕТ.

 

https://www.youtube.com/watch?v=BoqfDYNI8F8

Она отметила, что 5 июля в эфире программы была Юлия Тимошенко, а 6-го руководству НОТУ было вручено постановление суда о запрете прерывать трансляцию.

"На следующий день после эфира Тимошенко гендиректор нашей телекомпании, ведущая Татьяна Гончарова вместе с журналистами и представителями исполнительной службы занесли в НОТУ документ о том, что суд запретил прекращать с нами сотрудничество и мы должны оставаться в эфире "UA:Первый". Буквально через два часа после этого один из членов правления "Суспильного" на своей странице в Фейсбук разместил фотографию с Юлией Тимошенко и сообщил, что они прекращают с нами сотрудничество. И это – несмотря на решение суда", – сообщила Терехова.

 

Читайте на "Цензор.НЕТ": Они знали, что им не продолжат договор 10 июля и поэтому сами создали скандал с Тимошенко, - Аласания о ситуации на "UA.Перший". ВИДЕО

 

По ее словам, решение суда появилось в результате несвоевременного сообщения НОТУ о прекращении сотрудничества.

"Договор между НОТУ и "Эра-медиа" о трансляции "Доброго ранку, країно!" действовал до 10 июля 2018 года. Предупредить о его расторжении нужно было за 30 дней – то есть до 10 июня. Иначе он считался автоматически продленным еще на год. А лишь 19 июня мы получили письмо о том, что НОТУ пытается разорвать с нами договор. 26 июня судом было вынесено постановление, которым НОТУ, в обеспечение нашего иска, запрещалось совершать любые действия, направленные на прекращение трансляции нашей программы", – сообщила Терехова.

Далее, отметила она, все переходит в судебную плоскость.

"За невыполнение судебных решений наступает уголовная ответственность. Также мы планируем обращаться за поддержкой в международные организации", – резюмировала Терехова.

Змінено користувачем Euro
Link to comment
Share on other sites

Зупинити тиск на медіа, захистити свободу слова в Україні! – заява партії «Батьківщина»

11.07.18 16:28

 

Ситуація із забезпеченням свободи слова і захистом права громадян на вільне поширення та отримання інформації в Україні останнім часом викликає дедалі більше занепокоєння.

 

Розуміючи, що шансів утриматися біля керма демократичним і законним шляхом в них немає, можновладці все відвертіше роблять ставку на маніпуляції та посилюють тиск на медіа, навіть не маскуючи своїх кроків.

Інтерв’ю Юлії Тимошенко програмі «Доброго ранку, країно!», вочевидь, викликало таке шалене невдоволення влади, що керівництво суспільного телебачення поквапилося публічно засудити дії журналістів, які працюють на каналі. І оголосило про закриття цього телевізійного проекту.

Кілька місяців тривали спроби «підвісити» питання про продовження ліцензій для кількох національних телеканалів. Протестуючи проти політизації роботи Національної Ради з питань телебачення і радіомовлення, заяву про відставку змушена була написати перший заступник голови цієї Ради Ольга Герасим’юк.

Влада цинічно проштовхує так званий «законопроект №6688», який передбачає позасудове закриття «неугодних» сайтів і фактичне запровадження цензури в Інтернеті за путінським зразком. Пропонують навіть обмежити право журналістів працювати у приміщеннях Верховної Ради.

Усе це в своїй сукупності свідчить про те, що тиск на ЗМІ стає нахабнішим і системнішим. І чим ближче до виборів, тим, на жаль, сильнішим буде бажання влади обмежити свободу слова. Протистояти цьому можна лише спільними зусиллями медіа, громадянського суспільства та демократичних політичних сил.

Ми закликаємо до солідарності у відстоюванні прав громадян, наших з вами прав, усіх, хто прагне кращого майбутнього для нашої країни.

Ми зробимо все від нас залежне, щоб кожен випадок тиску та перешкоджання законній діяльності ЗМІ був задокументований і переданий на розгляд як вітчизняних, так і європейських і світових структур, відповідальних за захист свободи слова. Ми вимагаємо найретельнішого розслідування і покарання винних у порушенні українських законів і міжнародних зобов’язань нашої країни.

Свободу не спинити!

Разом – переможемо!

Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»

Link to comment
Share on other sites


×
×
  • Створити...