Перейти до змісту

Китай подтвердил задержание президента Интерпола Хунвэя


Euro

Recommended Posts

07.10.18 20:59 Официальный Китай подтвердил задержание президента Интерпола Хунвэя

 

censor_news_big3.jpg

 

Президента Интерпола Мэн Хунвэя задержали в Китае, его подозревают в нарушении закона.

 

Об этом говорится в сообщении на сайте Центральной комиссии КНР по проверке дисциплины, передает Цензор.НЕТ со ссылкой на Громадське радіо.

"Заместитель министра общественной безопасности Мэн Хунвэй подозревается в нарушении закона и сейчас находится под наблюдением Государственной комиссии по надзору", - сказано в заявлении.

 

Ранее газета Parisien сообщила, что к Мэн Хунвэю вопросы возникли из-за компании, которая работает в сфере борьбы с киберпреступниками. Якобы заместитель министра мог незаконно способствовать ей в получении государственных контрактов.

Напомним, жена Хунвэя заявила, что ее муж перестал выходить на связь после своего отъезда в Китай. По ее словам, он покинул французский Лион, где находится штаб-квартира Интерпола, 29 сентября.

Источники газеты "Монд" сообщили, что Мэн Хунвэй находится в Пекине и пребывает под стражей. Как утверждает издание, задержание Хунвэя, местонахождение которого содержат в тайне, связано с борьбой за влияние в китайских правящих кругах. Интерпол направил официальный запрос властям КНР с требованием предоставить информацию о главе этой организации Мэн Хунвэе.

 

Мэн Хунвэй стал президентом Интерпола в ноябре 2016 года (срок полномочий истекает в 2020 году).

До этого он был заместителем министра общественной безопасности Китая, а также директором китайской Береговой охраны и заместителем главы Государственного управления Китая по вопросам океана.

Link to comment
Share on other sites

Китай підтвердив арешт глави Інтерполу. Він надіслав дружині фото ножа як знак загрози життю 

Сьогодні 20:58

 

52_main.jpeg

Зниклий глава Інтерполу Мен Хунвей

 

Дружина зниклого глави Інтерполу Мена Хунвея Грейс повідомила телеканалу WDAM про те, що останнім повідомленням від її чоловіка, датованим 25 вересня, було фото ножа.

Таким чином, впевнена Грейс, Хунвей хоче попередити, що він в небезпеці.

Через чотири хвилини після того, як було відіслано фото, їй прийшло повідомлення від Хунвея зі словами: «Чекай мого дзвінка».

За даними АВС, в повідомленні партійної організації, яка розслідує злочини вищих чиновників, йдеться про те, що президент Інтерполу Мен Хунвей підозрюється в порушенні закону на території КНР. У чому саме підозрюють Хунвея, поки невідомо. Однак за даними ЗМІ йдеться про корупцію.

Як повідомляє South China Morning Post, в Китаї офіційно підтвердили, що правохоронні органи затримали президента Інтерполу.

Нагадаємо, що у Франції правоохоронні органи почали офіційне розслідування за фактом зникнення президента Інтерполу Мена Хунвея. Його дружина розповіла, що зв'язок з її чоловіком зникла після 29 вересня - відтоді, як він поїхав у відрядження до Китаю.

Президент Інтерполу, який "зник" у Китаї, подав у відставку

Президент Інтерполу Мен Хунвей, якого в Китаї підозрюють у порушенні закону, подав у відставку. Новий президент організації буде призначений у листопаді.

 

45767390_303.jpg

Мен Хунвей

 

В Інтерполі заявляють, що президент цієї міжнародної організації Мен Хунвей написав заяву про відставку із займаної посади. "Сьогодні, у неділю, 7 жовтня, генеральний секретаріат Інтерполу у французькому Ліоні отримав заяву про відставку від пана Мена Хунвея з посади президента Інтерполу, яка негайно набуває чинності", - йдеться у заяві міжнародної поліцейської організації, яка була поширена у неділю.

 

Виконуючим обов'язки президента Інтерполу стане представник Південної Кореї Кім Йонг Ян, а новий президент організації буде призначений під час засідання Інтерполу, яке відбудеться 18-21 листопада у Дубаї.

Раніше у неділю в китайському антикорупційному відомстві заявили, що Мен Хунвей підозрюється у порушеннях закону. При цьому ані про місцеперебування, ані про конкретні підозри щодо Мена інформація відсутня. Він зник після того, як наприкінці вересня поїхав до Китаю.

Мен Хунвей обійняв посаду президента Інтерполу у листопаді 2016 року. Раніше він працював заступником міністра громадської безпеки Китаю. Він став першим представником Китаю, який очолив Інтерпол.

Президент Інтерполу очолює виконавчий комітет організації та обирається терміном на чотири роки. Виконавчий комітет здійснює контроль над виконанням рішень генеральної асамблеї Інтерполу, яка є його вищим органом і яку очолює генеральний секретар. Найвищим керівником Інтерполу є генеральний секретар, цю посаду з 2014 року обіймає німець Юрґен Шток (Jürgen Stock).

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...