Перейти до змісту

На Вінничині впав літак Су-27УБ Повітряних Сил ЗСУ


Agh

Recommended Posts

 

Всеодно, навчання як мінімум пересрані, да.

 

Угу... А навячання за такої  кількості  американської авіації перші в Україні.

Це найбільш розчаровує. Замість виконання програм, будуть озиратися на роботу комісії,

причому "і наші, і ваші"

Змінено користувачем Silentio
Link to comment
Share on other sites

Сьогодні, 16 жовтня, у результаті падіння літака Повітряних сил ЗСУ Су-27УБ загинув військовий льотчик 1-го класу полковник Іван Петренко. Він брав участь у спільних польотах українських авіаторів та готував льотний склад. У момент трагедії полковник відводив літак від жилих будинків...
Колеги відзиваються про Петренко, як про справжнього професіонала, який добре знав свою справу, та як про чудову, комунікабельну людину, яку всі дуже любили та поважали.
Трагедія, нагадаємо, сталася у вівторок, 16 жовтня, близько 17:00 під час виконання навчально-бойового польоту у межах багатонаціональних авіаційних навчань “Чисте небо-2018” в районі селища Уланів (між населеними пунктами Бердичів та Хмільник). За інформацією “Повернись живим”, винищувач Су-27УБ, який зазнав авіакатастрофи, був технічно справний та проходив капітальний ремонт кілька місяців тому.
Разом з полковником Петренком загинув військовослужбовець Нацгвардії США (US National Guard).
Висловлюємо щирі співчуття близьким та побратимам загиблого льотчика і його іноземного колеги.

44077162_1150161198474649_47274594990009

Link to comment
Share on other sites

Комар включався вручну на древніх типах НАЗ - може на Міґ19-21. НА Міґ23 і Су24 вже був НАЗ 7, де Комар включався сам при виході фалу - з автоматичним надуванням маяка/антени на випадок приземлення на воду.

Link to comment
Share on other sites

к материальной части отношения не имеет...

Непосредственное. Генералы как правило человеколюбием не отличаются, а вот страховые очень даже. И инструкции соблюдают не потому-что устав или накажут, а потому-что семья страховку не получит. Страховая по страшнее прокурора будет.
Link to comment
Share on other sites

Командування Повітряних сил України уточнило деякі деталі катастрофи винищувача


Незважаючи на катастрофу винищувача Су-27 у Вінницькій області, спільне керівництво навчань "Чисте небо - 2018" вирішило продовжити польоти усіх типів авіатехніки. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Повітряних сил ЗСУ у Facebook.


"Уся авіаційна техніка, що залучається до навчання, відповідає усім технічним вимогам, пройшла відповідні дозвільні процедури", - йдеться у повідомленні.


Командування Повітряних сил підтвердило, що внаслідок авіаційної катастрофи Су-27УБ під час багатонаціональних навчань загинуло двоє пілотів - екіпаж літака.


На місці катастрофи працює група офіцерів командування Повітряних сил ЗС України, провідні спеціалісти літаючої авіаційно-технічної лабораторії та інші фахівці, які збирають матеріали для розслідування та встановлення причини авіакатастрофи.


"Жертв серед мирного населення немає. Зі слів місцевих мешканців - очевидців катастрофи, літак почав втрачати висоту і пілоти начебто відводили винищувач від житлових будинків", - також повідомило командування.


Крім того, зазначається, що тіла льотчиків знайдено і командиром екіпажу був полковник Петренко Іван Миколайович, заступник командира з авіації - начальник авіації повітряного командування "Схід".


Дані другого пілота пообіцяли повідомити пізніше.


Винищувач Су-27 УБ із бортовим номером 70 належав 831 бригаді тактичної авіації із Миргорода Полтавської області.


Нагадаємо, Військова прокуратура Центрального регіону України розпочала розслідування катастрофи винищувача Су-27УБ у Вінницькій області.


Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...
×
×
  • Створити...