Перейти до змісту

Recommended Posts

  • Replies 879
  • Created
  • Остання відповідь

Top Posters In This Topic

 

 


"Потроху", це наскільки і де?

В Гуглі забанили? https://www.5.ua/regiony/zsu-zvilnyly-ta-vzialy-pid-kontrol-vsiu-siru-zonu-na-donbasi-biriukov-183738.html  Ось перше шо нагуглив. А так потроху зачищали "нейтральні" села.  А зараз вони відійдуть кому? Отож.

Link to comment
Share on other sites

В Гуглі забанили? https://www.5.ua/regiony/zsu-zvilnyly-ta-vzialy-pid-kontrol-vsiu-siru-zonu-na-donbasi-biriukov-183738.html  Ось перше шо нагуглив. А так потроху зачищали "нейтральні" села.  А зараз вони відійдуть кому? Отож.

 

О-оо! 5й канал, Бірюков "уся сіра зона була звільнена і взята під контроль"! Там вежі Кремля з тієї сірої зони Бірюкову вже видно було, мабуть  :gigi:

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

На, читай Фома, тільки протри очі від бірюковської роси   :gigi: Стаття від 2018го року https://www.pravda.com.ua/articles/2018/10/10/7190347/

У свою чергу, Костянтин Реуцький вважає, що "перемоги" вигадані штучно:
"Треба підтримувати комунікаційне середовище, вигідне для нинішньої влади, бо реальних приводів для цього немає".
Політичний хід вбачають у "звільненнях" й інші опитані експерти.


Від кінця минулого року Збройні сили України начебто "звільнили" щонайменше десяток селищ та містечок неподалік лінії розмежування. Серед них: ПівденнеКатеринівкаЗолоте-4 та інші.
Новини про черговий жовто-блакитний прапор над сільрадою жваво транслювалися офіційною владою, загальнонаціональними телеканалами та онлайн-медіа. Проте називати такі події "звільненням" чи "визволенням" не зовсім коректно.
Насправді ці населені пункти розташовані в "сірій зоні", тобто на нейтральній території. Офіційно ми їх ніколи не втрачали.
"Українська правда" розповідає, що таке "сіра зона", чим відрізняється звільнення від взяття під контроль, і чому подібних "перемог" побільшало останнім часом.

Що таке "сіра зона"?
Поняття "сіра зона" з’явилося у 2014 році після підписання Мінського протоколу. Це нейтральна територія по обидва боки від лінії фронту.
 


У Мінських домовленостях та розпорядженні Кабінету міністрів є перелік населених пунктів, по яких проходить лінія розмежування, відповідно, котрі розташовані в "сірій зоні". Юридично всі вони підконтрольні Україні, фактично – не завжди. У частині селищ немає не тільки представників української влади, а й адекватних умов для життя. В інших навпаки стоять українські блокпости, присутня армія.
 
Також від лінії відраховується відстань, на яку відводять озброєння сторони конфлікту за умовами "Мінську-2". Для кожного виду озброєння є певні кілометражі. Приміром, на 50 км – розведення артилерії калібру від 110 мм і вище, на 70 км – "Гради".
У теорії відведення озброєння має стабілізувати ситуацію, а потім – вирішити конфлікт. У реальності цей процес затягнувся.
 
Про відведення важкого озброєння штаб АТО, який з 30 квітня припинив свою діяльність, заявляв ще в березні 2015-го. Проте з нюансами: бійцям залишили важке піхотне озброєння на випадок наступу.
Нині спеціальна моніторингова місія ОБСЄ щомісяця фіксує порушення відведень з обох боків. Наприклад, у звіті за 17 вересня йдеться, що за двотижневий період 56 з 93 розташованих з порушенням одиниць містилися в непідконтрольних Україні районах.

Чим відрізняється "взяття під контроль" і "звільнення" населеного пункту?
"ЗСУ звільнили з кінця 2017 року п'ять населених пунктів на Донбасі";
 
"4 роки сірої зони – позаду": Українські військові повністю звільнили Золоте-4" – це заголовки сюжетів українських національних телеканалів, проте вони не зовсім коректні.
Золоте складається з 5 частин, із них Золоте-5 залишається окупованим
 
Території "сірої зони", як і раніше, згідно з Мінськими угодами, перебувають у зоні відповідальності України. Ми їх не втрачали, тобто ці території не вважалися окупованими, і військові не можуть їх звільнити, лише взяти під контроль.
 
За словами Реуцького, протягом кількох років активісти доставляли гуманітарну допомогу в Катеринівку і Золоте-4 ще до взяття під контроль. Вогневі позиції українських військових також давно розташовувалися на околицях міста. Жителі Золотого працювали на підконтрольній території, їхні діти ходили там у школу – усе це не змінилося і після спецоперації.
Зараз військовики облаштували позиції подалі, винесли їх за місто, але покращення тактичного розташування було подано як "звільнення" Золотого-4.

Чому селища "сірої зони" почали частіше брати під контроль?
Від кінця 2017 року відомо про взяття ЗСУ під контроль таких населених пунктів: Травневе, ГладосовеВерхньоторецькеНовоолександрівкаКатеринівкаПівденнеЗолоте-4Шуми, Вільне. Генштаб ЗСУ, Штаб ООС, Міноборони та архів Міноборони відмовилися
надати УП точний перелік населених пунктів, звільнених військовими з 2015 року.
 
"Звільнень з боєм чи атакою останнім часом не було – лише покращення становища. У межах Мінських угод вирівняли лінії зіткнення, які включили в себе вигідні рубежі", – пояснює Віктор Шидлюх.
За його словами, випадки взяття під контроль почастішали, бо для цього з’явилися належні умови, і ЗСУ цим скористалися:
 
"Бездумний наступ призводить до великих жертв. Є багато факторів, які стримують, наприклад, противник зосередив зусилля. Штурмувати і наражати на небезпеку місцеве населення немає сенсу".
У свою чергу, Костянтин Реуцький вважає, що "перемоги" вигадані штучно:
"Треба підтримувати комунікаційне середовище, вигідне для нинішньої влади, бо реальних приводів для цього немає".
Політичний хід вбачають у "звільненнях" й інші опитані експерти.
 
"Позиція держави Україна представлена на Тристоронній контактній групі в Мінську. Вони домовляються про розведення військ і сил. Тобто ми йдемо вперед, рухаючись назад", – зазначає Олег Жданов.

 

Змінено користувачем Citizen UA
Link to comment
Share on other sites

Я так і знав шо пан Сітізен зацінить 5 канал.  Але ж гуглити просто

 

Чукча пєйсатєль, а не читач?

 

"Треба підтримувати комунікаційне середовище, вигідне для нинішньої влади, бо реальних приводів для цього немає".

Політичний хід вбачають у "звільненнях" й інші опитані експерти.
Змінено користувачем Citizen UA
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

08.10.19 20:22 Возвращение Украине контроля над границей является решающим пунктом Минских соглашений, - советник президента Еврокомиссии Брок

 

censor_news_big3.jpg

 

Установление контроля Украины над всем участком украинско-российской границы на Донбассе является ключевым пунктом Минских соглашений.

 

Об этом заявил специальный советник президента Еврокомиссии по отношениям с Украиной, экс-депутат Европарламента от Германии Эльмар Брок, сообщает Цензор.НЕТ со ссылкой на Интерфакс-Украина.

"Если есть условие, что Украина вернет контроль над границей, то тогда это – решающий пункт. Потому что если это так, то россияне не смогут доставлять войска и вооружение, как они делают это до сих пор", - сказал Брок .

Он отметил, что ситуация с выполнением Минских соглашений за 5 прошедших лет не продвинулась, поскольку обе стороны настаивают на первоочередном выполнении обязательств оппонентами, что является неправильным.

 

"За последние пять лет не произошло никаких изменений. Нам нужно найти решение, которое предусматривает пошаговую стратегию: одна сторона делает этот шаг, другая сторона – другой и так далее для того, чтобы достичь прогресса. Если никто не хочет делать шагов, ничего не будет происходить вообще", - сказал советник президента Еврокомиссии по отношениям с Украиной.

При этом Брок подчеркнул важность для правительства Украины контроля над каждой стадией выполнения достигнутых соглашений.

Link to comment
Share on other sites

Євроальтернатива Волкеру?

10.10.19 01:55 Миротворцы на Донбассе помогли бы Украине восстановить контроль над границей, - Брок
В случае принятия решения об отправке международной миротворческой миссии на Донбасс она должна помочь Киеву восстановить контроль над всем участком границы с РФ.
Об этом советник президента Еврокомиссии по вопросам Украины Эльмар Брок заявил корреспонденту "Укринформа" на полях форума Salzburg Europe Summit, информирует Цензор.НЕТ.

"Думаю, нам надо сотрудничать с ОБСЕ. Следует понимать, что эта миротворческая миссия также должна иметь целью помочь украинской власти восстановить контроль над границей", - заявил Брок, комментируя возможность направления на Донбасс миротворческой миссии.

В то же время политик указал на важность продолжения диалога между сторонами конфликта: "Никогда не отказывайтесь от переговоров. Говорить и еще раз говорить. Я не знаю, будет какой-то результат. И никто не знает. Но если не говорить, то точно никакого результата не будет".

10.10.19 09:06 РФ ведет интервенцию на Донбассе войсками и техникой, - советник президента Еврокомиссии по Украине Брок. ВИДЕО
Российскую военную интервенцию на Донбассе необходимо прекратить, и Украина должна восстановить контроль над границей.
 



Об этом в комментарии Укринформу заявил специальный советник президента Еврокомиссии по вопросам Украины Эльмар Брок на полях форума Salzburg Europe Summit, передает Цензор.НЕТ.
"Должно быть пошаговое урегулирования с тем, чтобы постепенно смягчать конфликт и делать его не таким сложным, уменьшать напряжение. Надеюсь, что это будет сделано правильным образом, с соблюдением интересов Украины. Я убежден, что российская интервенция на Донбассе (и сейчас я говорю не про сепаратистов), с войсками и техникой, должна быть прекращена. Украина должна восстановить свой контроль над границей с Россией", - заявил Брок, комментируя вопрос относительно перспектив урегулирования конфликта на Донбассе.

"В какой именно последовательности это (урегулирование. - Ред.) должно делаться - должны решать стороны, которые договариваются, и прежде всего - сама Украина. Я здесь не могу давать какие-то советы. Но, по моему мнению, это должно происходить в той последовательности, которая позволит создать предпосылки для проведения выборов, такие как свободный доступ СМИ, реализация права голосования для перемещенных лиц и т. Но также, я считаю, - одной из главных предпосылок должно стать восстановление Украиной контроля над украинско-российской границей", - акцентировал Брок.
"Санкции должны продолжаться, как это было сделано уже не один раз. Хотя они довольно убыточны и для стран Европейского Союза. Должен отметить, что товарооборот США с Россией увеличился. И именно Европа расплачивается за санкции, не США", - добавил он.
Змінено користувачем Euro
Link to comment
Share on other sites

11.10.19 14:14 У Європі будуть сотні воєн, якщо поводитися як Росія, - радник президента Єврокомісії з питань України Брок

 

У Європі є сотні місць, де можуть виникнути війни в разі, якщо країни для виправдання своєї агресії використовуватимуть причини, які Росія використовувала для агресії проти України.

 

Про це заявив спеціальний радник президента Єврокомісії з питань України Ельмар Брок на міжнародному форумі Salzburg Europe Summit в австрійському Зальцбурзі, передає Цензор.НЕТ із посиланням на Укрінформ.

"Не може бути історичних причин (для виправдання силової зміни кордонів. – Ред.): "Це колись належало мені". Не може бути причин, пов’язаних з імовірною загрозою меншинам. Як не може бути і причини, пов’язаної з відчуттям безпеки: "Я маю здійснити інтервенцію, бо не почуваюся в безпеці". Якщо взяти один із цих аргументів, або всі три, а вони використовувалися Росією у зв’язку з конфліктом в Україні, то я назвав би вам сотні місць в Європі, де сьогодні також могла б розпочатися війна. Таких аргументів не має бути. Суверенітет країни та непорушність кордонів цієї країни є основою співпраці в Європі!" - заявив він.

 

Брок підкреслив, що з часу Гельсінського заключного акта існує бажання мати Європу, побудовану на основі міжнародного права.

"А міжнародне право передбачає суверенітет народу, тобто можливість самостійно вирішувати – яким чином і в якому напрямі рухатися. Як і непорушність кордонів кожної суверенної держави", – додав він.

Ексголова комітету Європарламенту із закордонних справ нагадав, що незалежність та єдність України була підтримана у 1991 році абсолютною більшістю жителів країни, включно з Кримом та Донбасом, і це рішення "підтверджувалося політично в подальшому під час кожних виборів, зокрема в Криму, допоки там могли бути вільні вибори, чого після 2014 року вже немає".

Link to comment
Share on other sites

Чудові слова, а де висновки??? Будуть і далі говорити правильні слова і одночасно  тримати дикунів в раді Європи, відкривати північні потоки, купляти рашинський газ зі скидками і вести свій бізнес з кремлем ез южуал??? То війни таки будуть...

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Брок давній друг України, але, на жаль, лише радник і таких по пальцях можна порахувати.

А правильні висновки там з'являться не раніше моменту, коли ми почнемо показувати зуби і почнемо набирати силу.

Link to comment
Share on other sites

Кремліни - зеленим єбанашкам, які мнять себе геніями дипломатії, - зустріч у нормандському форматі можлива лише за умови документального оформлення капітуляції України  там. І ніяк інакше. Цимбалюк, кореспондент УНІАН у Москві

 

Змінено користувачем Citizen UA
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Брок давній друг України, але, на жаль, лише радник і таких по пальцях можна порахувати.

А правильні висновки там з'являться не раніше моменту, коли ми почнемо показувати зуби і почнемо набирати силу.

 

Навіть у 14 році при "розваленій" армії йшло планомірне очищення лугандонів. Через дегенератів в генштабі і мо призначених педрами і турчиновими сталися котли і поразки, які призвели до ганебного мінського договорняку, який крім Зельки ніхто всерйоз виконувати не збирається. А винні у іловойськах, ізвариних, саур могилах та дебальцевих так і не понесли жодного покарання. Втрачено 5 років... Аби тепер, вже в далеко не таких спртятливих як 5 років назад зовнішніх обставинах "показати зуби і набирати силу" потрібні такі надзусилля і самопожертви нації, на які погодяться одиниці...

 

Я ще 5 років тому пропонував просту і зрозумілу "формулу Сілентіо" для забезпечення гарантій подальшого ненападу рфії і підготовки поступового звільнення захоплених територій військовим шляхом із застосуванням елементів дипломатії, але то виявилося надто складно і жертовно для дилетантів, які розповідають всім, що військового шляху вирішення конфлікту з рф не існує. Тож "показування зубів", особливо тепер, коли втрачено стільки часу, а чергові гівнюки і дилетанти у владі займаються черговою хєрнею, імхо, малоймовірно. Від слова "зовсім"...

Link to comment
Share on other sites

Довбень...Ваша доля скиглити із різних по ступеню комфорту шпарин про долю нещасної Неньки. І зловтішатися, що охуївше від безперспективності буття стадо замість одних підарів обирає в чергове собі інших...

Link to comment
Share on other sites

Навіть у 14 році при "розваленій" армії йшло планомірне очищення лугандонів. Через дегенератів в генштабі і мо призначених педрами і турчиновими сталися котли і поразки, які призвели до ганебного мінського договорняку, який крім Зельки ніхто всерйоз виконувати не збирається. А винні у іловойськах, ізвариних, саур могилах та дебальцевих так і не понесли жодного покарання. Втрачено 5 років... Аби тепер, вже в далеко не таких спртятливих як 5 років назад зовнішніх обставинах "показати зуби і набирати силу" потрібні такі надзусилля і самопожертви нації, на які погодяться одиниці...

 

Я ще 5 років тому пропонував просту і зрозумілу "формулу Сілентіо" для забезпечення гарантій подальшого ненападу рфії і підготовки поступового звільнення захоплених територій військовим шляхом із застосуванням елементів дипломатії, але то виявилося надто складно і жертовно для дилетантів, які розповідають всім, що військового шляху вирішення конфлікту з рф не існує. Тож "показування зубів", особливо тепер, коли втрачено стільки часу, а чергові гівнюки і дилетанти у владі займаються черговою хєрнею, імхо, малоймовірно. Від слова "зовсім"...

В 14 році на величезному ентузіазмі ми швидко рухалися уперед рівно до моменту обрання підри. І мали шалену перевагу в озброєннях проти орків. Вихід на кордон тоді був питанням тижнів. Так що з Турча я б звинувачення зняв, хоча він і зрадник, цуко.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

З Лондона звісно видніше, як наші рухалися і якими силами на початку червня 14 року. А мені у Сєвєродонецьку банду Дрьомова, голу й босу, було не розгледіти.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

В 14 році на величезному ентузіазмі ми швидко рухалися уперед рівно до моменту обрання підри. І мали шалену перевагу в озброєннях проти орків. Вихід на кордон тоді був питанням тижнів. Так що з Турча я б звинувачення зняв, хоча він і зрадник, цуко.

Пацтор повинен відповісти за Крим. Для мене особисто, для України стратагічно то набагато більша втрата ніж Донецьк та Луганськ. 

 

Але відповідальність за Крим не лише на ньому. На всіх гнидах, які скористалися з людьскої жертовності на Майдані і дорвалися до влади... На тому сумнозвісному засіданні рнбо він був не один... Та й до засідання було багато чого, за що тре садити і пацттра, й іншу падаль, що стояла на трибуні.

Link to comment
Share on other sites

Бугага. А то часом не Петро з Гуково градом бив?

Дату назвеш?

 

п.с. в педротів практично поголовна втрата пам'яті про хронологію подій початку війни.

Змінено користувачем Euro
Link to comment
Share on other sites

Пацтор повинен відповісти за Крим. Для мене особисто, для України стратагічно то набагато більша втрата ніж Донецьк та Луганськ. 

 

Але відповідальність за Крим не лише на ньому. На всіх гнидах, які скористалися з людьскої жертовності на Майдані і дорвалися до влади... На тому сумнозвісному засіданні рнбо він був не один... Та й до засідання було багато чого, за що тре садити і пацттра, й іншу падаль, що стояла на трибуні.

Не пастор 2 з гаком десятиліття розкладав наше військо в Криму морально, і не він на Сході України зачистив наші частини повністю. Нахабство хуйла не залишило нам шансів в Криму. Хіба що політично могли зламати його плани, якби десь до 26-27 лютого роздуплилися з рішучою точковою операцією. Але в ніч на 27 спецназ хуйла зайняв ВР у Сімферополі. А славнозвісне засідання РНБО скликали лише 28 помахати кулаками після бою.

Почитайте про ті події Чубарова з Сенченком.

Змінено користувачем Euro
Link to comment
Share on other sites


×
×
  • Створити...