Перейти до змісту

Бу-га-га! Резиденти Польщі - коментуйте!


tom_cat

Recommended Posts

:fp1:

 

Please wait.. Loading

 

Pavel Sebastianovich

у середу

 

Без комментариев...

Сейм Польщі ухвалив нову військову доктрину держави, основним нововведенням якої стало створення військового реєстру з можливістю набору на контрактній основі в збройні сили республіки іноземних громадян, пріоритет серед яких надаватиметься громадянам України.

«На сьогодні в різних родах військ дефіцит кадрів становить від 10 до 30 відсотків. Юні польські патріоти не поспішають служити в армії, вважаючи за краще працювати за кордоном навіть на не самих престижних посадах. Думаю, найбільш логічне рішення в такій ситуації - повернутися до історичного досвіду Речі Посполитої і відтворити реєстр чисельністю 20-40 тисяч осіб. Він буде складатися з іноземних громадян, переважно українців. Їхні предки чудово служили польському королю раніше, вони зможуть добре послужити Польщі і сьогодні», - заявив міністр оборони Польщі Антоній Маковецький.

Глава військового відомства додав, що молоді українці є міцними хлопцями. Багато з них легко вчать польську мову і адаптуються в побуті. Серед інших переваг такого рішення названа легалізація робочої сили з України. Міра допоможе знизити частку тіньового сектора економіки і поповнити державну скарбницю.«Українці будуть дуже цінними кадрами для нашої армії. Вони змогли взяти участь у війні на сході своєї країни, що вигідно відрізняє їх. До того ж у них є позитивний досвід протистояння з Росією, який в майбутньому може знадобитися нашим солдатам», - додав міністр оборони.

 

Link to comment
Share on other sites

Сподіваюсь розвиток автоматизованих алгоритмів змінить ситуацію з уєбанським 1 квітня. Коли медіа і блогерів з їх дибільними першоквітневими жартами автоматом почнуть додавати в списки fakenews може вони нарешті попустяться.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...