Перейти до змісту

Сіетлська Народна Республіка


Uki

Recommended Posts

Там собрана самая рафинированая белая либеральная сволота. Им там и черных не надо чтобы все засрать. В Майкрософте если ты республиканец - ховайся в жито. Узнают  - уволят сразу. 

Link to comment
Share on other sites

Там собрана самая рафинированая белая либеральная сволота. Им там и черных не надо чтобы все засрать. В Майкрософте если ты республиканец - ховайся в жито. Узнают  - уволят сразу. 

Link to comment
Share on other sites

Сіетлська Народна Республіка це є наслідок, а причина - зруйнована економіка

 

 

Don’t Lose the Thread. The Economy Is Experiencing an Epic Collapse of Demand.
Не втрачайте нитку. Економіка переживає епічний крах попиту.

Розрив тканини економіки не вилікується легко, і заперечення гостроти кризи не вирішить її.

 

 

Ніл Ірвін

За Ніл Ірвін

Опубліковано 6 червня 2020 року
Оновлено 7 червня 2020 року

Незважаючи на все це - нація на краю, з неприборканою пандемією та конвульсивними протестами через жорстокість поліції - вперше за три місяці в повітрі відчувається запах економічного оптимізму.

Роботодавці додали мільйони робочих місць до своїх зарплат у травні, і рівень безробіття впав, що було великим сюрпризом для синоптиків, які очікували подальших втрат. Компанії знову відкриваються, а рівень смертності від коронавірусу зменшився. Адміністрація Трампа почала вказувати на те, що може бути вражаючим числом зростання, коли економіка починає витягуватися із своєї глибокої діри.

Все це є гарною новиною і набагато кращою, ніж альтернатива триваючому краху економічної діяльності. Але це також створює ризик: відволікання та поступливість.

Ви вже можете відчути в публічній дискусії з приводу економіки, що люди починають втрачати нитку - розглядаючи незначний відскок від епічного колапсу як ознаку того, що криза була відхилена. Це, безумовно, такий оптимізм, який проявляється на фондовому ринку, який зараз знижується лише на 1,1 відсотка за рік.

Але є чіткі ознаки того, що крах економічної діяльності призвів до проблем, які будуть виникати протягом багатьох місяців, а може й багатьох років. Якщо їх не містити, вони могли б заподіяти людські страждання в масових масштабах і створити тривалі шрами для сімей.

Тканина економіки розірвана, завдано шкоди мільйонам взаємозв'язків - між працівниками та роботодавцями, компаніями та їх постачальниками, позичальниками та кредиторами. Як історичні докази тяжких економічних криз, так і наявні сьогодні дані свідчать про величезні затримки.

"Тут багато заперечень, як це було в 1930-х роках", - сказав Ерік Раучвей, історик Каліфорнійського університету, Девіс, який багато писав про Велику депресію. «На початку депресії ніхто не хотів визнати, що це криза. Дії уряду не були адекватними масштабу проблеми, але вони дуже швидко сказали, що відбувся поворот ».

Хоча це може не привернути увагу, що відкриття пляжів і зростання фондового ринку можуть бути свідченнями скрізь, якщо уважно придивитися.

Розглянемо ці, здавалося б, нові кількості зайнятості. Зрозуміло, що багато робітників, які були тимчасово звільнені у березні та квітні, повернулися до роботи в травні, такі як працівники в закритих ресторанах, які відкрилися, або будівельні робітники, які повернулися на робочі місця.

Але це все ще залишило економіку на 19,55 мільйонів менше робочих місць, ніж існувало у лютому. І відскок відбувся частково завдяки більш ніж 500 мільярдам доларів федеральної допомоги малому бізнесу, що пропонується за умови утримання працівників за програмою захисту зарплати.

Інші дані вказують на сильну, але повільнішу кризу руйнується попиту, яка торкнеться набагато більше куточків економіки, ніж ті, які були змушені закрити через пандемію.

Наприклад, нові замовлення на вироблену продукцію в травні залишилися на різко негативній території, повідомляє Інститут управління постачаннями; його індекс прийшов на рівні 31,8, що значно нижче рівня 50, що є межею між розширенням і скороченням.

І незважаючи на чистий приріст зайнятості у травні, було оголошено багато звільнень у компаніях поза секторами, безпосередньо постраждалими від пандемії. Це говорить про те, що примусове припинення подорожей, ресторанного господарства та суміжних галузей породжує широкий дефіцит попиту в економіці.

Розглянемо лише частковий перелік великих відомих компаній, які не впливають на прямі першочергові наслідки відключень, спричинених пандемією, але які з тих пір оголосили про звільнення: Chevron , IBM та Office Depot .

Минулого тижня Бюджетне бюро Конгресу намагалося поставити цілу низку на сукупну економічну активність, яка буде втрачена протягом наступного десятиліття порівняно з прогнозованою на початок року. Це число становить 15,7 трлн дол., Що відображає як меншу економічну активність, так і дефляційні сили, що знижують ціни.

Це на 5,3 відсотка менше "номінального" випуску, тобто не коригується на інфляцію, ніж було передбачено. Для порівняння, з 2008 по 2018 рік загальний номінальний випуск продукції був на 6 відсотків нижче рівня, який прогнозував CBO на початок 2008 року.

Ми знаємо, наскільки жалюгідною була економічна криза та мляве відновлення, з довгостроковими витратами на заробіток та добробут. Зараз CBO прогнозує, що наступне десятиліття буде майже таким же поганим - але підкреслює, що вибір політики буде формувати те, як фактично розвиваються справи.

Економіка - це гігантська машина, в якій споживання однієї людини приносить чужі доходи. Пандемія розпочалася з роздрібнення виробничих можливостей економіки - шок для пропозиції економіки, оскільки багато видів ділової активності були закриті для проблем охорони здоров'я.

У звичайний час, коли виникає негативний шок постачання (скажімо, рік посухи, що знижує сільськогосподарські культури, або нові тарифи, що збільшують імпорт дорожче), біль може бути сильною для людей у ​​секторах, які безпосередньо постраждали, але економіка як цілий коригує.

Але ця криза настільки велика і така раптова, що звичні механізми коригування працюють не дуже добре.

Люди, які втрачають роботу через відключення, не можуть легко знайти нових, тому що стільки економіки закривається одночасно. Бізнес, який загрожує закриттям, скоротив усі можливі витрати: готель зараз не збирається вкладати кошти в нові меблі або нове програмне забезпечення для бронювання. А споживчий попит на деякі, здавалося б, безпечні товари падає, оскільки ці товари є доповненням до тих галузей, які закриваються.

"Готелі заблоковані, тому люди купують менше автомобілів, тому що їм не потрібно їздити так багато", - сказала Вероніка Гер'єрі, економіст з університету університету Чиказького Бута. "Ресторани заблоковані, тому людям не потрібен ошатний одяг, оскільки вони не хочуть так багато виходити".

Результат полягає в тому, що те, що почалося як зрив з боку пропозиції економіки, метастазувало в колапс сторони попиту, стверджують вона та співавтори в недавньому робочому документі . Вони називають це кейнсіанським шоком щодо пропозиції: інверсією кризи, спричиненої попитом Великої депресії, описаної великим економістом тієї епохи Джоном Мейнардом Кейнсом.

"Попит взаємопов'язаний із пропозицією", - сказав Іван Вернінг, економіст з MIT та співавтор статті. "Це не окрема концепція".

Шок попиту з відсталими ефектами лише починає завдавати шкоди головним сегментам економіки, як продавцям товарів капітального капіталу, які відчувають стрімкі скорочення продажів; державні та місцеві органи влади, які бачать кратер податкових надходжень; а також орендодавці, які бачать, як плата за оренду пересихає .
Спалах коронавірусу

Часті запитання та поради

Оновлено 5 червня 2020 року
Чи відбувається безсимптомна передача Covid-19?

Поки докази, схоже, показують, що це так і є. Широко цитований документ, опублікований у квітні, свідчить про те, що люди найбільше заражаються приблизно за два дні до появи коронавірусних симптомів і підрахували, що 44 відсотки нових інфекцій були наслідком передачі від людей, які ще не проявляли симптомів. Нещодавно топ-експерт Всесвітньої організації охорони здоров'я заявив, що передача коронавірусу людям, які не мали симптомів, була "дуже рідкісною", але пізніше вона відмовилася від цього твердження.
Як група крові впливає на коронавірус?

Дослідження європейських вчених першим задокументувало міцний статистичний зв’язок між генетичними коливаннями та Covid-19 , хворобою, спричиненою коронавірусом. Згідно з новим дослідженням, у крові типу А було пов’язано 50-відсоткове збільшення ймовірності того, що пацієнту потрібно буде отримувати кисень або йти на ШВЛ.
Скільки людей втратили роботу через коронавірус у США?

Рівень безробіття в травні впав до 13,3 відсотка, зазначає Міністерство праці 5 червня, несподіване поліпшення ринку праці в країні, оскільки наймання відновлюється швидше, ніж очікували економісти. Економісти прогнозували, що рівень безробіття зросте до 20 відсотків, після того, як у квітні він досяг 14,7 відсотка, що було найвищим показником з моменту, коли уряд почав вести офіційну статистику після Другої світової війни. Але натомість рівень безробіття зменшився, і роботодавці додали 2,5 мільйона робочих місць після того, як у квітні було втрачено понад 20 мільйонів робочих місць.
Чи протести відтягнуть другу вірусну хвилю коронавірусу?

Масові акції протесту проти жорстокості міліції, які вивели тисячі людей на вулиці в містах Америки, викликають спалах нових спалахів коронавірусу, спонукаючи політичних лідерів, медиків та експертів із охорони здоров'я попередити, що натовп може спричинити сплеск справ. Хоча багато політичних лідерів підтверджували право протестуючих на самовираження, вони закликали демонстрантів носити маски для обличчя та підтримувати соціальну дистанцію як для захисту, так і для запобігання подальшого поширення вірусу в громаді. Деякі фахівці з інфекційних захворювань заспокоїлися тим, що акції протесту проходили на відкритому повітрі, кажучи, що установки під відкритим небом можуть зменшити ризик передачі.
Як ми знову починаємо займатися фізичними вправами, не травмуючи себе через місяці блокування?

У дослідників фізичних вправ та лікарів є кілька тупих порад для тих із нас, хто прагне повернутися до регулярних занять спортом: Почніть поволі, а потім поновіть свої тренування, також повільно. Американські дорослі, як правило, починали в березні приблизно на 12 відсотків менш активними після того, як розпочалися мандати на перебування вдома, ніж у січні. Але є кроки, які можна вжити, щоб безпечно повернутись до звичайних занять. По-перше, "починайте не більше 50 відсотків вправ, які ви робили перед Covid", - каже доктор Моніка Ро, начальник відділу опорно-рухового апарату в Шикалі Райан AbilityLab в Чикаго. Нитка також в деяких підготовчих присіданнях, радить вона. "Коли ви не займалися фізичними вправами, ви втрачаєте м'язову масу." Після цих попередніх сеансів після замикання, особливо через день чи два пізніше, очікуйте деяких поштовхів у м’язах. Але раптовий або посилюється біль під час фізичних вправ - це заклик кларіона зупинитися і повернутися додому.
Мій стан відновлюється. Чи безпечно виходити на вулицю?

Штати поступово відновлюються . Це означає, що більше громадських приміщень доступні для використання, і все більше і більше підприємств дозволяють знову відкриватися. Федеральний уряд значною мірою залишає це рішення державам, а деякі керівники штатів залишають рішення на місцях. Навіть якщо вам не кажуть залишатися вдома, все-таки хороша ідея обмежити поїздки на вулиці та вашу взаємодію з іншими людьми.
Який ризик потрапляння коронавірусу з поверхні?

Торкання забруднених предметів, а потім зараження мікробів, як правило, не поширюється на вірус. Але це може статися. Ряд досліджень грипу, риновірусу, коронавірусу та інших мікробів показав, що респіраторні захворювання, включаючи новий коронавірус, можуть поширюватися, торкаючись забруднених поверхонь, особливо в таких місцях, як дитячі будинки, офіси та лікарні . Але довгий ланцюжок подій має відбутися, щоб хвороба поширилася таким чином. Найкращий спосіб убезпечити себе від коронавірусу - будь то передача поверхні або близький контакт з людиною - все-таки соціальна дистанція, миття рук, не торкання обличчя та носіння масок.
Які симптоми коронавірусу?

Поширені симптоми включають підвищення температури, сухий кашель, втому і утруднене дихання або задишку. Деякі з цих симптомів перетинаються з симптомами грипу, що ускладнює їх виявлення, але нежить і задушливі пазухи зустрічаються рідше. CDC також додала озноб, біль у м’язах, біль у горлі, головний біль та нову втрату смаку чи запаху як симптоми, на які слід звернути увагу. Більшість людей захворіли через п’ять-сім днів після опромінення, але симптоми можуть проявлятися вже через два дні або цілих 14 днів.
Як я можу захистити себе під час польоту?

Якщо повітряні подорожі неминучі, ви можете зробити кілька кроків, щоб захистити себе. Найважливіше: часто мийте руки і перестаньте торкатися обличчя. По можливості вибирайте віконне сидіння. Дослідження з Університету Еморі виявили , що під час сезону грипу, найбезпечніше місце , щоб сидіти на площині біля вікна, так як люди , що сидять в підвіконнях мали менший контакт з потенційно хворими людьми. Продезінфікувати тверді поверхні. Коли ви дістанетесь до свого сидіння і руки чисті, використовуйте дезінфікуючі серветки для очищення твердих поверхонь на своєму сидінні, таких як опора для голови та руки, застібка ременя безпеки, пульт дистанційного керування, екран, кишенька заднього сидіння та піддонний столик. Якщо сидіння міцне і непористе, або шкіра, або шкіра, ви можете також витерти його. (Використання серветки на м'яких сидіннях може призвести до мокрого сидіння і розповсюдження мікробів, а не їх вбивства.)
Як я можу приймати свою температуру?

Взяти температуру на пошук ознак лихоманки не так просто, як це звучить, оскільки «нормальні» температури можуть змінюватися, але, як правило, слідкуйте за температурою 100,5 градусів Фаренгейта або вище. Якщо у вас немає термометра (вони можуть бути дорогими в ці дні), є інші способи з'ясувати, чи є у вас лихоманка, або ви загрожуєте ускладненнями Ковід-19.
Чи варто носити маску?

CDC рекомендує всім американцям носити тканинні маски, якщо вони виходять на публіку. Це зміна федеральних вказівок, що відображає нові занепокоєння щодо поширення коронавірусу інфікованими людьми, які не мають симптомів . До цих пір CDC, як і ВООЗ, радила, що звичайним людям не потрібно носити маски, якщо вони не хворі і не кашляють. Частина причини полягала в тому, щоб зберегти медичні маски для медичних працівників, які відчайдушно потребують їх у той час, коли їм постійно не вистачає. Маски не замінюють миття рук та соціальне дистанціювання.
Що мені робити, якщо мені стає погано?

Якщо ви потрапили на коронавірус або вважаєте, що у вас є, і у вас підвищена температура або такі симптоми, як кашель або утруднене дихання, викликайте лікаря. Вони повинні дати тобі поради щодо того, чи слід проходити тестування, як пройти тестування та як шукати медичного лікування, не маючи потенційного зараження чи опромінення інших.
Як пройти тестування?

Якщо ви захворіли і думаєте, що ви потрапили до нового коронавірусу, CDC рекомендує зателефонувати до лікаря та пояснити свої симптоми та страхи. Вони вирішать, чи потрібно вам пройти тестування. Майте на увазі, що є шанс - наприклад, через відсутність наборів для тестування або через те, що ви протікаєте безсимптомно - ви не зможете пройти тестування.

Уряд не може розмахувати паличкою і повернути галузі, які є напівперманентно закритими. Цей оригінальний шок від постачання може бути виправлений лише тоді, коли умови охорони здоров'я дозволяють спортивні манежі тощо.

Але уряд може діяти - і діяв - намагатися утримати попит на товари та послуги на рівні до кризи. Це, в свою чергу, може згладити шлях для розвитку інших секторів, щоб не було тривалої депресії робочих місць, доходів та інвестицій, що призвело до зменшення довгострокового потенціалу економіки.

На ранній фазі кризи Конгрес розширив допомогу по безробіттю, спрямував сотні мільярдів доларів на малий бізнес, щоб утримати працівників на своїх платних платниках, та підтримав уряди штатів, серед інших кроків. Але значна частина цієї допомоги планується закінчитися цього літа , відсутня подальша дія - і кількість позитивних робочих місць у п'ятницю змусила багатьох республіканців на Капітолійському пагорбі об'єднатися з адміністрацією Трампа, щоб припустити, що вони не хочуть робити більше.

Саме на цьому тлі деякі найвпливовіші - і фіскально консервативні - голоси економічної політики говорять про необхідність подальших агресивних витрат, щоб цей шок не завдав довготермінової шкоди економіці.

"Настав час використовувати велику фінансову силу Сполучених Штатів, щоб зробити все можливе для підтримки економіки і спробувати перемогти це з якомога меншим ушкодженням довгострокового виробничого потенціалу економіки", - Джером Пауелл , голова Федеральної резервної системи та давній фіскальний яструб, заявив на прес-конференції наприкінці квітня.

"Будь ласка, витрачайте розумно, але витрачайте стільки, скільки можете!" Крісталіна Георгиева, керуючий директор Міжнародного валютного фонду, закликала уряди світу на заході у травні. "А потім витратьте трохи більше на своїх лікарів, на медичних сестер, на незахищених людей у ​​вашому суспільстві".

Як ФРС, так і МВФ, як правило, діють як гальма фіскальної економічності. Для того, щоб пан Пауелл і пані Георгієва ефективно просили обраних чиновників припинити спіральну кризу, відображає незвичні обставини цього моменту і надзвичайний ризик, який вони бачать, якщо дії уряду є неадекватними цій роботі. Їх коментарі є еквівалентом звичайного фінансового радника, який не підтримує боргів, закликаючи сім'ю позичити більше грошей, щоб пережити період хвороби, не зазнаючи довгострокових фінансових збитків.

Коли в 1929 році почалася криза, яку ми знаємо, як почалася Велика депресія, президент Герберт Гувер почав із заперечення, потім намагався звинувачувати інші країни, а потім стверджував, що уряд насправді не міг би заповнити шкоду.

Врешті-решт адміністрація Гувера прийняла більш агресивні дії, створивши велику федеральну програму масової зайнятості. "Він виступив з промовою і сказав, що 700 000 американців працюють на федеральних громадських роботах, і це було більше, ніж все, що робилося раніше", - сказав пан Раучвей. "І це було правдою, але це було в той час, коли понад сім мільйонів людей були без роботи".

Ця криза показала, як в економічній тканині виникають глибокі розриви, їх ремонт не є простою роботою, це не швидко, і навіть те, що здається величезною реакцією, часто недостатньо.

Чудово, що економіка закінчується після припинення березня та квітня. А світ зараз заплутаний і хаотичний. Але це робить ще важливішим не втрачати уваги на фундаментальних силах, які ризикують стримувати економіку, і які, якщо не перевірити, можуть означати друге втрачене десятиліття в цьому молодому столітті.

 

 

https://translate.google.com.ua/translate?hl=uk&tab=wT&sl=en&tl=uk&u=http%3A%2F%2Ftheeconomiccollapseblog.com

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Интересно, это федералы? чтобы местные демократы дальше в белом сидели? В Остине так бомжей с улиц сгоняли. ТАм мэр демократ, не хотел палиться, тихонько вызвал федералов, чтобы те бомжей погнали. А сам потом рассказывал что он не причем, он за бедных. Это злые федералы пришли и весь праздник любви к ближнему разогнали.

Link to comment
Share on other sites

Тетка поняла. что ей теперь светит лишь работа уборщицы в Волмарте за то что она натворила и наговорила?:) Пытается и правиться? нуну. ПО-крайней мере она не решилась  закрыть полицию, как в Минеаполисе.

Link to comment
Share on other sites

Ну мене оціночні судження чувака з цитатами у вікіпедію мало цікавлять, як і твої загальні фрази

 

lots of claims that are not supported by evidence

 

I bet he did not read any of the authors he cited 

the text resonates with the events, common sense and the historical evidence. Не розумію що ти вимагаєш. Математичні доведення? Це є аналітика...

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...