coolzak Опубліковано 4 січня, 2021 Report Share Опубліковано 4 січня, 2021 (змінено) Поки тут гарячі політдискусії ідуть я от спік хліб свіжий Змінено 4 січня, 2021 користувачем coolzak 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Вуйко_З_Онтарио Опубліковано 4 січня, 2021 Report Share Опубліковано 4 січня, 2021 Мы тоже пекли. потом перестали есть мучное и забили. собственный хлеб - самый вкусный. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ali(UA) Опубліковано 4 січня, 2021 Report Share Опубліковано 4 січня, 2021 чет я набрал за праздники пару паундов.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Вуйко_З_Онтарио Опубліковано 4 січня, 2021 Report Share Опубліковано 4 січня, 2021 Я от одного запаха свежего хлеба толстею Link to comment Share on other sites More sharing options...
coolzak Опубліковано 4 січня, 2021 Автор Report Share Опубліковано 4 січня, 2021 Житній буде через 4 години.Я раз в тиждень бавлюсь бо цикл 18 год 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
coolzak Опубліковано 4 січня, 2021 Автор Report Share Опубліковано 4 січня, 2021 Свіжого хліба мокнути в свіжовигнаний мед після того як зїв пательню свіжинини.Нірвана Link to comment Share on other sites More sharing options...
coolzak Опубліковано 4 січня, 2021 Автор Report Share Опубліковано 4 січня, 2021 (змінено) Житній Змінено 4 січня, 2021 користувачем coolzak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Вуйко_З_Онтарио Опубліковано 4 січня, 2021 Report Share Опубліковано 4 січня, 2021 У нас пока есть привилегия. В фабричном магазине завода Dipfelmeier продают настоящий немецкий ржаной хлеб. Единственное место в Канаде где такое чудо вкусноеможно купить. Link to comment Share on other sites More sharing options...
coolzak Опубліковано 4 січня, 2021 Автор Report Share Опубліковано 4 січня, 2021 Я там купував як жив в Торонто .мій не гірший на смак.житній важче робити.Вдома нема правильної печі,от де вузьке місце 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dilbert Опубліковано 4 січня, 2021 Report Share Опубліковано 4 січня, 2021 в житній біле борошно додаєте? Link to comment Share on other sites More sharing options...
coolzak Опубліковано 4 січня, 2021 Автор Report Share Опубліковано 4 січня, 2021 Ні.Житній на житній заквасці а пшеничний на пшеничній.В пшеничний часом даю житню муку або гречану.На 500 г муки 150 гр іншої Link to comment Share on other sites More sharing options...
coolzak Опубліковано 4 січня, 2021 Автор Report Share Опубліковано 4 січня, 2021 Можна ще робити пшеничний на житній заквасці. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dilbert Опубліковано 4 січня, 2021 Report Share Опубліковано 4 січня, 2021 50/50 роблю закваску white and whole wheat 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Вуйко_З_Онтарио Опубліковано 5 січня, 2021 Report Share Опубліковано 5 січня, 2021 Блин молодцы какие. Хоть бери и начинай печь хлеб как раньше, так завидно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
coolzak Опубліковано 5 січня, 2021 Автор Report Share Опубліковано 5 січня, 2021 Я не спеціаліст але на whole буде краще бродити здається.Я в закваску даю ту саму муку як в хліб.Купую в поляків тип 650 або 750. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dilbert Опубліковано 5 січня, 2021 Report Share Опубліковано 5 січня, 2021 я експерементую з пропорціями ) ще іноді додаю коріандр ну і я білий хліб не люблю - сірий або чорний український 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ali(UA) Опубліковано 5 січня, 2021 Report Share Опубліковано 5 січня, 2021 а шо для хліба треба? хлібопічка? як ви печете. Link to comment Share on other sites More sharing options...
coolzak Опубліковано 5 січня, 2021 Автор Report Share Опубліковано 5 січня, 2021 Ділберт ,соррі знов випадково мінус тицьнувЩоб зробити сірий то не обовязково брати муку whole.Поляки мають муку яка помелена з різним відсотком висівок в муці. 750,650,450 і тд. Цим меньший номер тим біліший хліб.і треба дивитись щоб білок не менше 12%.Печу в духовці в dutch oven а житній в формі бо тісто зовсім інакше. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
coolzak Опубліковано 6 січня, 2021 Автор Report Share Опубліковано 6 січня, 2021 (змінено) а шо для хліба треба? хлібопічка? як ви печете.Алі я так розумію і я і Ділберт печемо хліб на заквасці.Це типу живі дикі бактерії які треба підгодовувати мукою і водою щодня .І цикли приготування довгі.Наприклад 4 год в теплі з розтягуванням а потім 12 год в холодильнику пруфінг і тд Змінено 6 січня, 2021 користувачем coolzak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ali(UA) Опубліковано 6 січня, 2021 Report Share Опубліковано 6 січня, 2021 зрозуміло. цікаво. треба якось спробувати. головне що не потрібна хлібопічка а вистачить звичайної духовки. дякую! Link to comment Share on other sites More sharing options...
coolzak Опубліковано 6 січня, 2021 Автор Report Share Опубліковано 6 січня, 2021 В духовці треба або давати посудину з водою або пекти в чавунній емальованій посудині.Dutch oven.Саме складне виростити закваску але напевно можна купити теж Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dilbert Опубліковано 6 січня, 2021 Report Share Опубліковано 6 січня, 2021 dutch oven - перші 20 хв з кришкою, 20 хв - беззразу не їсти з пічкипотім перед тим як їсти, можна на 10 хв в гарячу духовку, не накриваючи - тоді скоринка смачна ну і я розтягую тісто - 2 години по 30 хв, потім 3 рази по годині, потім 3 години просто стоіть підходить у теплому міці з постійною температурою (у мене просто лампа вмикається в холодній духовці), а потім аж пекти якщо робити перерву (після 3 годин) то можна в холодильник, а зранку пекти Link to comment Share on other sites More sharing options...
coolzak Опубліковано 6 січня, 2021 Автор Report Share Опубліковано 6 січня, 2021 (змінено) Я розтягую 4 години щопівгодини.печу при 270 цельсія з кришкою 30 хв і потім 230 цельсія 10 хв без кришки.Але в мене немає при bake щоб включався топ бурнер а при broil нема контролю температури .Тільки hi i low.Ну і в нас 3000 фіт над рівнем моря. Змінено 6 січня, 2021 користувачем coolzak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dilbert Опубліковано 7 січня, 2021 Report Share Опубліковано 7 січня, 2021 preheat? у нас закваска з монастиря франціі 100 років ій )) канадці передали Link to comment Share on other sites More sharing options...
coolzak Опубліковано 7 січня, 2021 Автор Report Share Опубліковано 7 січня, 2021 Датч овен прехіт до температури духовки.Закваску сам зробив Link to comment Share on other sites More sharing options...
coolzak Опубліковано 13 травня, 2021 Автор Report Share Опубліковано 13 травня, 2021 Ділберт я тут попробував з хорасанською мукою.Смак цікавий але тілто не росте.Давати (в мене) десь 40 відсотків хорасанської а решту нормальної Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dilbert Опубліковано 13 травня, 2021 Report Share Опубліковано 13 травня, 2021 шо за борошно? який відсоток глютену?може тому і не росте я зараз з білими родзинками роблю, думаю ше з волоськими горіхами спробувати Link to comment Share on other sites More sharing options...
coolzak Опубліковано 13 травня, 2021 Автор Report Share Опубліковано 13 травня, 2021 Є борошно з давніх сортів.Це один з таких видів.Khorasan wheat.Мука жовта і дає смак інший.Там дійсно мало протеїнів .Це відомо .Тому я більше 40 відсотків і не даю. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zero Опубліковано 13 травня, 2021 Report Share Опубліковано 13 травня, 2021 цукру додай Link to comment Share on other sites More sharing options...
coolzak Опубліковано 13 травня, 2021 Автор Report Share Опубліковано 13 травня, 2021 Дріжджі,цукор,порошки в хліб не дають Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts