Перейти до змісту

Всіх жінок, включно до 60-ти років поставлять на військовий облік


tom_cat

Recommended Posts

Міноборони суттєво розширило перелік спеціальностей та професій, який передбачає взяття жінок на військовий облік військовозобов’язаних. Документ набув чинності 17 грудня.

Про це йдеться у наказі міністерства від 11.10.2021 № 313.

Тобто, стати на військовий облік — це обов’язок, а не право українських жінок, і це відбуватиметься, якщо професія входить до розширеного переліку, а також якщо жінка придатна до проходження військової служби за станом здоров’я та віком (від 18 до 60 років).

Також директори підприємств повинні проконтролювати, щоб на військовий облік встали всі жінки, які працюють у компанії, та перевіряти наявність документів у нових працівників.

За прийом на роботу працівника без цього документа загрожує штаф від Держпраці та територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Фахівці наголошують, що у назві однієї професії ховається дуже багато класифікацій, тому варто бути пильними. Наприклад, за професіями на облік мають стати головний бухгалтер, завідувач канцелярії, менеджери, начальник юридичного відділу.

Загалом йдеться про медійників та комунікаційників усіх категорій (журналісти, оператори, піарники, видавці, бібліотекарі, перекладачі та інші), медиків, аналітиків, фінансистів, науковців, менеджерів різного профілю, ветеринарів та інших. Повний перелік професій розміщений за посиланням — тут:
https://document.vobu.ua/doc/8590

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...