Перейти до змісту

"Іх там нєт" юкрейніан едішин...


tom_cat

Recommended Posts

Не хотіла відкривати таку тему, але інформація лізе вже з різних джерел...

https://www.facebook.com/marianapetryk1996/posts/1421503828285650

Шановні друзі прошу розголосу у даній ситуації!!! Особливо друзі з Богородчан.!!!!
За час минулих подій, коли ми усією родиною шукали мого чоловіка Діма Шковира, пройшло небагато часу. Обдзвонювати усі гарячі лінії, лінії ЗСУ, СБУ, лікарні Дніпра, також звернулися у військомат смт.Богородчани. Дякуємо Богу і Матінці Божій, Діма вийшов на зв'язок через 14 днів після зникнення!
Але саме цікаве те, що коли мама звернулася до воєнкомату, з тим, щоб їй дали хоча б якісь дані, де її дитина, вони навіть уявлення не мали ХТО ЦЕ!!!!! Тобто, такий у них не числився!!!!!
А все тому, що 27 лютого, коли ми приїхали з Чехії, чоловік пішов добровольцем на війну, і в Богородчанському воєнкоматі його "загребли" без жодного документа!!! у нього навіть військового квитка не було, його зробили за 5 хв, без документів!!!
Мало того, що вони не знали про існування такого солдата, так ще й " особа", яка відповідала на питання 50- річної жінки, у якої 2 сини на війні на сході, хамсько нагрубила, мовляв:"ЧОГО він взагалі туди пішов, ХТО його туди кликав!!!! Не знаєте,що робити, ідіть тай помоліться !!!!"
ТОБТО??????????????
Люди схаменіться, залишайтеся людьми,адже, якби мій чоловік не пішов добровільно, тоді б на його місце забрали сина, тата, брата із ВАШОЇ хати!!!! Примусово!!!!!
Поки в воєнкоматах набирають собі зірочок і "пакують" таких, як мій Діма, які заради своєї сім'ї, заради українців і заради України, яку він так безмежно любить, готовий пройти пекло в Попасній, чи в іншій пекельній зоні, ті ж люди за яких хлопці там помирають, віддають останнє,що у них є-ЖИТТЯ, так зневажливо ставляться не тільки до них(добровольців) але і до МАМИ, яка народила і виховала справжнього, мужнього патріота своєї країни!!!
ГАНЬБА і ПОЗОР таким людям!!!!
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Якщо по паперах вони не рахуються в зоні бойових дій - їм не йде зарплата, як на передку, поранення лікують своїм коштом і в рахі інвалідності чи загибелі - жодних виплат. Їх там не було. Дуже вигідно для бюджету - воювати привидами.

З полоном - те ж саме. Ніхто шукати не буде.

Змінено користувачем tom_cat
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

10 червня президент Владимир Зеленский підписав закон №6521, яким дозволяється використовувати тероборону для виконання завдань в районах воєнних дій.

До речі, голова ВР Стефанчук підписав проголосований закон ще 6 травня.

А тепер увага! Закон зворотньої дії не має. ТРО воює на фронті вже більше місяця. За цей час є загиблі, поранені, скалічені, ті, що попали в полон. Виходить так, що були вони там взагалі нелегально. Питання - який статус вони будуть мати, які виплати пораненим і родичам загиблих?

Бо події початку 2014, коли добровольці, які пішли захищати Україну в перші дні - потім не могли довести свій статус ветерана. Особливо відчутно було це для тяжко поранених, які стали інвалідами. Вони не змогли довести, що травмовані на війні і отримали мінімальну пенсію.

Змінено користувачем tom_cat
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...