Перейти до змісту

Про Українських "жукових", які воюють м'ясом


tom_cat

Recommended Posts

https://www.facebook.com/svoboda.gayda/posts/5206443139402170

 

Таїса Гайда разом з Марфою Грозною та 

ще 6
.
19 год  · 
 
Я тут стєсняюсь спрасіть але ВРУ нових законопроектів намалювала
якщо командир трохи неадекват і не береже особовий склад та кидає їх під танки бо начитався жукова то народні депутати пропонують звільнити його від відповідальності бо він проявив "розумну обачність" або "ризики виправдані".
а хто буде визначати розумну обачність? І які її чіткі критерії?
Чи не призведе це до збільшення таких "жуковців" в ЗСУ?
статтю 1 доповнити абзацом третім у такій редакції:
«бойовий імунітет – звільнення військового командування,
військовослужбовців, добровольців Сил територіальної оборони Збройних Сил України, працівників правоохоронних органів, які відповідно до своїх повноважень беруть участь в обороні України, осіб, визначених Законом України
«Про забезпечення участі цивільних осіб у захисті України», від
відповідальності, у тому числі кримінальної,
за втрати особового складу,
бойової техніки чи іншого військового майна, наслідки застосування збройної та іншої сили під час відсічі збройної агресії проти України або ліквідації (нейтралізації)
збройного конфлікту, виконання інших завдань з оборони України із застосуванням будь-яких видів зброї (озброєння), настання яких з урахуванням розумної обачності неможливо було передбачити при плануванні та виконанні таких дій (завдань) або які охоплюються виправданим ризиком, крім випадків порушення правил ведення війни або застосування збройної сили, визначених міжнародними договорами, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України»;
Link to comment
Share on other sites

 
Юрій Покиньборода
Перед бойовими діями складаються наступні документи
1. Рішення (на оборону, наступ)
Узгоджується з керівником сектору, бригади.
2. Бойовий наказ (на оборону, наступ)
Затверджується командиром батальйону на підставі рішення.
В Рішені та Бойовому наказі прописуються всі позиції, першої, другої та третій лінії (оборони) Прописується ще дуже багато чого (про це окрема розмова)
3. Бойове розпорядження на кожну роту, взвод. Що робити та як. Куди відійти, хто прикриває та інше.
Ці документи робляться не для понтів. Вони по перше розписують чітко дії кожного підрозділу, витрату боєзапасу, хто, де, кого і коли має прикривати, кому висуватись з резерву на місця прориву і що робити коли міняється оперативна обстановка.
Тобто, якщо діяти за такими документами то після події може бути наданий експертний висновок наскільки правильно в тій оперативній обстановці був складений Бойовий наказ та Рішення. Жукови в такій обстановці майже виключенні бо на документах стоять підписи посадових осіб які несуть кримінальну відповідальність за розробку плану оборони або наступу.
Інша справа коли появляється різка зміна оперативної обстановки і немає можливості робити такі документи ( не має часу, не вистачає розвідданних та інше) тоді в кожного командира може бути своє бачення (згідно отриманної інформації) на оборону або наступ. Тут вже важко пред'явити йому службову недбалість або необґрунтовані втрати особового складу.
Взагалі ця тема дуже важка в обговоренні між людьми які далекі від всього цього.
 
Таїса Гайда
Юрій Покиньборода ні мене цікавить інше. Там у законопроекті введені два критерії оцінки: "розумна обачність" та "виправданий ризик". Хто буде це оцінювати і чи є чіткі визначення, що таке розумна обачність і виправданий ризик?
 
Таїса Гайда
Юрій Покиньборода якщо закон це не пояснює і немає посилання на інші закони то це створює можливості для зловживання
 Солохин
Юрій Покиньборода є якісь винні за разйобану 110 бригаду? Чи за 1 батальон 115-ї?
 
Игорь Баранников
Цікава тема . Трохи пізніше напишу. Вам. Ви правильно побачили наявність ризиків . Тобто в одному випадку буде вважатись що офіцер не міг передбачити. В іншому що міг. В першому офіцер буде виправданий в іншому ні . Це все на розгляд слідчих та суду
Таїса Гайда
Игорь Баранников або через цей законопроект у командування буде шанс прибрати неугодного командира. Втрати є завжди, на жаль. Ось і пришиють йому, що він не врахував ризики
 
Таїса Гайда
Игорь Баранников буду вдячна за дискусію. Законопроект 7145
Таїса Гайда
Игорь Баранников там ще прекрасного )
Yulia Matvienko
Игорь Баранников самого чесного та справедливого суду
Тім Лінукс
Ваші пропозиції?
Таїса Гайда
Тім Лінукс якби я їх мала я б запропонувала ((Тому і написала пост для обговорення.
 
Вайс Біпервіль
Таїса Гайда ви хочете розігнати комсклад чи вимусити їх здаватися, про майно мовчу і так більшість командирів мало не мільйонери в мінусах і далеко не з їхньої вини((
Таїса Гайда
Вайс Біпервіль я нічого не хочу. Я просто запитую чи чітко прописані критерії за якими будуть визначати хто винен а хто ні. Давайте уявимо іншу ситуацію. Був бій, є втрати і є неугодний командир. І ось йому можуть за мутними критеріями пришити, що він не проявив розумну обачність? І усунути неслухняного
 
Тім Лінукс
Таїса Гайда , як зараз: якщо є поранені, будь-якої важкості, то згідно наказу міністра оборони, проводиться службове розслідування ВСП...
Вайс Біпервіль
Таїса Гайда його і без бою усунуть з цим проблем ноль, такі речі без військових всіх рівнів взагалі не можна приймати і робота це не днів...
Тім Лінукс
Дали мені роту мобілізованих, є бойовий наказ: зайняти тримати оборону..
Зазвичай починається, ми не хочемо, не вміємо, не для цього мене ростили ...
Що робити?
Таїса Гайда
Тім Лінукс пост для обговорення. Я не спец у військовій справі але я непоганий аналітик корупційних ризиків. Тому цікавлюсь чи є чіткі критерії за якими можна визначити чи дійсно тим втратам не можна було запобігти чи командир просто жуковець?
 
Таїса Гайда
Müller Torsten ) але я гарний дипломований спец з Антикорупції і я побачила там корупційні ризики
 
Sergey Shvets
...ті хто його писав забули маленьку,зовсім не значну поправочку...шакали повинні особистим прикладом показувати (офіцери завжди зі своїми підлеглими). І не буде жуковів...а так це 14й. А як гарно все починалось...
 
Yulia Matvienko
Короче перекладаю аяяй солдати не слухаються, а давайте зробимо закон що якщо офіцер пошле іх на смерть то його не накажуть. Капець як допоможе, капець як будуть слухатися. Як на мене шанси на те що б вижив той офіцер після цього рівні нулю. Так що я б на іх місті була б проти, бо це взагалі вбье послушаніє навіть якщо в когось воно і буде. Млдь офіцерів повинні навчати бути лідером і там нічого такого не має. Не бути сциклом, думати про ос, бути прикладом для підлеглих. Усе… це складно?
Вадим Мукомол
Немає людини-немає проблеми.
Тім Лінукс
Вадим Мукомол , це вже не Жуков, це Сталін ...
Николай Белан
Вадим Мукомол це війна,друже…
Інна Михальнюк
Як таких жуковців почнуть стріляти своїж ,а не скарги писати,то думаю бажаючих бездумно кидатись людьми значно поменшає.
Yuriy Tereschuk
А як інакше звільняти окуповані терени? От треба звільнити Херсон. Там сотні тисяч цивільних в перемішку з окупантами. Як вибивати окупанта з Херсона якщо під вогонь по ворогу неодмінно потраплять цивільні? Такий прицедент вже був у війні Словачини з Сербією. Там війська Словачини подавали сигнал цивільним заховатися і після того починали штурм. Хто не заховався - той сам винен.
 
Альона Миколаївна
Я правильно прочитала участь цивільних осіб у захисті країни?
Михаил Счастинский
Правильний закон.
Yulia Matvienko
Михаил Счастинский якраз щоб відмазати комбріга 36, 53 та філіна. Але нагорода знайде своіх героів
 
Роман Плавицький
тоді треба скасувати й відповідальність за невиконання тупорилих наказів
Vladimir Kaminskiy
Роман Плавицький Таисия вообще не понимает о чем пишет
Зоя Костенко
цей закон-дишло.
Mamka Zuker
імітация дєятєльності
Ivan Choopa
Тут ніколи не вгадаєш. На війні, де люди гинуть між іншим, ти не можеш прийняти 100% правильне рішення. Ти можеш все зробити правильно і все одно получить піздюлєй. А можеш зробити хуйню і все в тебе вийде.
Обізнаність в ситуації дає тобі більше шансів прийняти вірне рішення вчасно. Але це не гарантія успіху.
Але є люди які повторюють мантру: ну якось же воювати треба. І нарізають їбануту задачу. Дурні офіцери на такі задачі ведуться і гроблять людей. Я від них морожусь. І питання - це вони думають що ризики виправдані, чи я - що дію обачно?
Чи це вони імбіцили жукови, чи я - засцика і боягуз.
Розібрати кожен випадок можна. Це довго. Але можливо. Он по штурму сусіднього села почали розслідування. Бо людей нагробили, а толку нема. І хто винен не знають. Ну як, знають, але не засудиш же генерала.
Link to comment
Share on other sites

Прийняли цей закон.

Тепер командири а-ля Філін можуть не паритися і посилати в бій мобілізованих "з двома цеглинами". Їм за то нічого не буде.

До речі тим хто знову і знову тримає особовий склад в казармах, які прицільно обстрілюють кацапи (останній випадок Десна) - їм теж згідно цього закону нічого не буде.

Текст закону.

https://itd.rada.gov.ua/billInfo/Bills/pubFile/1255169

Хто як за це голосував - приховано.

Я так розумію - зараз взагалі депам лафа. Результати голосування на сайті ВР подивитися неможливо.

Змінено користувачем tom_cat
Link to comment
Share on other sites

До речі. Волонтери пишуть, що якщо військовий на передку загинув через те, що не мав броніка - то його особисті проблеми. Грошова компенсація рідним виплачуватися не буде.

В коментах до оцього поста.

https://www.facebook.com/diana.makarova.37/posts/5233398823387443

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

В таких умовах лікують наших бійців.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0GMZkWQ8hBahJLk8aKgmvi6CXXDqQuiykdiwRbC9CPMYpwxWcd4RkZp5wJ4hA8uS9l&id=100009507019373&__cft__[0]=AZW1Z3TSw_3CCcBr8nOS0HSUZFA4FOf19YU2-hrickuU5VE8r4a-IdKyFquv02a1CjCDBZjLJRryKbRClmH72YD20HEn_jRNWQGf6XHxCGDzH395cn1_52agnpJL_Gbr6C4&__tn__=%2CO%2CP-R

 

Через перевищення лімітів карток Олени Іванівни та моєї мусимо призупинити збір!
Сергій Гончаренко - криворожанин, молодий, відважний та мужній, завжди прийде на допомогу, але зараз потребує нашої допомоги у подальшому лікуванні!
Під час виконанння бойового завдання в н.п. Лиман, отримав 60% опіків тіла різного ступеня важкості, був доправлений у лікарню в місто Дніпро, де і зараз перебуває. Після стабілізації стану потребує реабілітації, а також додаткових хірургічних втручань по відновленню зовнішності. Ми віримо у те, що все буде якнайкраще для нього! Ми віримо у велич українського народу!
Ти потрібен нам, своїй родині, своїй дівчині! Віримо у тебе!
Герою, тебе чекає танкова родина
Кошти особисто передам Герою і відзвітую!
 
На зображенні може бути: 1 особа та текст

 

 

Link to comment
Share on other sites

Вже не раз про Залужного читала такі собі відгуки від волонтерів і військових.

Але всі писали: після війни поговоримо.

Ну і ось - деякі штрихи від Діани Макарової.

https://www.facebook.com/diana.makarova.37/posts/pfbid0Cd7WxtStMReJrrigdyVEEs54Ao4DWaiiTLQzUqnca9pUnymRU95c4YPCjDkcUC6rl?__cft__[0]=AZU8DJV_npeRPWewWVOBtX18A03eFCJbyeAJCiwRaV8Blmqoqzo2oTV4Y_PCmgElvPXRiNU-STPpKQtIiaqoS_OjJN57xLI5Jkv8Q3mOBg-MzlG8Bvva-hBNn_MeovauK7Nkk4BMQJhgOs3RhTDvmd3GnMqAE2SOy1GmiEenaf1OcA&__tn__=%2CO%2CP-R

 

Зараз фейсбуком шириться флешмоб "Мрію потриматись за горло людині, яка не забезпечила фронт зв'язком, дронами, автівками" Наче люди всерйоз вважають, що є така ОДНА ЛЮДИНА. Наче люди всерйоз хочуть знати це ім'я.
Я доповім. Я знаю одне ім'я. Але попереджаю - відповідь вам не сподобається.
... незадовго до вторгнення ми повернулись з фронтового рейсу дещо ошелешеними. По фронту йшли облави. Облавами керували іноді аж цілі комбриги. Що вилучали?
Вилучали волонтерський та особистий транспорт, який працює у підрозділах. Посилались при цьому на наказ, який нам так і не показали. Але шорох пройшов по всьому фронту.
Розумні командири таких облав не робили. А от в 30-й бригаді виконували міфічний наказ, аж лоби розбивали. В буквальному сенсі розбивали лоби, просто ганялись за автівками, які солдати, сержанти й молодший офіцерський склад намагались ЗАХОВАТИ в балках та ярах, у знайомих місцевих, а чи бігом віддати на зберігння проїжджаючим волонтерам.
Повторюю - всі розуміли, що ескалація бойових дій не за горами. Всі знали, яке навантаження несуть на собі ці авто, як вони потрібні на фронті - але комбриг 30-ї бригади, наприклад, особисто очолював облаву вилучення авто. Ми були якраз в той момент, ми свідчимо.
Це не налазило на голову і, позабиравши автівки, які давали ми, і передавши їх тут же до підрозділів, очолюваних більш розумними командирами - по поверненню ми здійняли галас з цього приводу. Виступ на радіо, пост у фейсбуці - і ми отримали запрошення до самого Залужного, Валерія Федоровича, якого ми ніжно любили й поважали.
... ми довго говорили.
Валерій Федорович раз за разом включав селектор і викликав до телефону командирів того чи іншого підрозділів, де ми помітили подібні неподобства. Звичайно, командири дружним хором заявляли, що жодного неподобства не було, але...
... але тут же кидали тези:
- Ви ж розумієте, в підрозділі мусить бути лише штатний транспорт.
- От бачте, ніхто ні в кого авто не забирає. - сказав втішений Залужний.
- Угу, а ті авто, що ми особисто рятували від облави, нам наснились? - гмикнули ми.
- Ну, ви ж розумієте, що у підрозділі мусить бути лише штатний автотранспорт. - розвів руками Залужний.
Тобто, читаймо між рядків - наказ був, облави були, бо, ви ж розумієте, в підрозділі може бути лише штатний транспорт.
Що таке штатний легковий транспорт?
Це в кращому випадку три повноприводних авто на батальйон - командиру, начштабу, начмеду. Всьо. Більше не положено. А треба воювати так, щоб більше положеного не використовувати. Це ж вам не абищо, це армія, панімать нада!
- А чому б не розширити штатку? Чи просто не закрити очі на ті волонтерські чи особисті авто, з якими воюють наші військові?
Нам пояснили, що розширення штатки - це неабияка реформа і вона не на часі. Ми спитали, коли буде на часі.
- Найближчих десять років реформи нам робити ніколи. Будемо воювати тим, чим можемо. - відповів Залужний.
і запропонував звертатись напряму до нього, коли ми побачимо ще якесь неподобство.
- Але ж це ручне керування. - здивувалась я. - Це те, що нам пропонували всі вісім років війни. Що пропонувалось попереднім кабінетом. І вже доведено, що ручне управління не працює. Як же нам тоді йти в НАТО?
Валерій Федорович розвів руками, розмова стала йому набридати. Нам теж вже було зрозуміло, що в цьому кабінеті приблизно пофіг на забезпечення фронту автівками.
Але ми знали, що десь - чи не в Сухопутці, чи не в Міноборони - готується проект про закупівлю хоча б пробної партії прохідних фронтових машин.
ГРОШІ НА ЦЕ БУЛИ
Були гроші на закупівлю партії авто, і чималої партії.
Проект штовхали волонтери, які, точно так як і ми, чудово розуміли необхідність легкових авто на фронті. На відміну від генералітету, який цього не розумів.
Залужний покивав. Так, він теж чув про ті авто.
Я спитала, чи не вийде так, що ці чудові Тойоти, які збирається закуповувати МО - дістануться знову ж таки, комбригам, комбатам, начштабу і всьо. І тут Валерій Федорович розреготався:
- А кому ж? Ви що, хочете сказати, що у кожного ротного мусить бути машина? Ви так договоритесь до того, що в кожному взводі мусить бути машина!
Пройшло зовсім небагато часу і ми бачимо, що легкове повнопрохідне авто мусить бути і в кожній роті, і по кілька штук - і в кожному взводі, і по кілька штук.
Вивезення поранених.
Підвоз БК.
Привезення поповнення.
Вивезення загиблих.
Все це зараз несуть на своїх бортах ті волонтерські та особисті автівки, які гасають фронтом. Їх треба необмежено багато.
Ми завжди знали про це.
Ми знали про це напердодні вторгнення, і незадовго до вторгнення, і навіть задовго до вторгнення.
Чому про це не знав Валерій Федорович Залужний? Чому про це не знав наш доблесний генералітет, який і відпускав оті накази про вилучення авто з фронту напередодні вторгнення?
Чому про це не знали комбриги та комбати, які кидались виконувати наказ, аж лоба розбивали?
Чому про це не знали в Міноборони?
... коли ми вже закінчували розмову з Залужним, він сказав нам:
- І поменше слухайте наших "сонечок". Вони вам понарозказують.
"Сонечка" - це зневажлива назва солдатів-роздовбаїв, таких, що клянчать допомогу у волонтерства аби було. Такі воєни світла, звичайно, були і є всюди. Але ж хто вам сказав, Валерію Федоровичу, що ми відштовхувались саме від слів таких "сонечок"? Подумали ми, а потім раптом зрозуміли, що Валерій Федорович говорив про фронт загалом. Солдат, сержант, будь-який - це "сонечка", що клянчать допомогу.
Ох нічого собі, як зневажливо це прозвучало!
Дорогий мій Валеріє Федоровичу.
Ці, кого ви назвали "сонечками", полягли в перші тижні воргнення. Вони полягли з автоматами під танками, бо з артилерією в нас теж виявився швах. Полягли вони в дурних атаках, на які штовхали їх наші новоявлені м'ясники фронту, наші герої-генерали.
Тим, хто живий і воює, ми зараз шукаємо авто, висолопивши язики, підраховуючи гроші, вимолюючи гроші у народу. Але ми постійно пам'ятаємо, що перед вторгненням наша армія мала фінанси на закупівлю партії легкових повноприводних авто. Але ми постійно пам'ятаємо, що про необхідність таких авто на фронті говорилось, волалось, репетувалось як волонтерами, так і військовими, всі вісім років.
Так, Валеріє Федоровичу, в кожній роті!
Так, пан Залужний, в кожному взводі!
... зараз фейсбуком шириться флешмоб "Мрію потриматись за горло людині, яка не забезпечила фронт зв'язком, дронами, автівками" Наче люди всерйоз вважають, що є така ОДНА ЛЮДИНА. Наче люди всерйоз хочуть знати це ім'я.
Одне я вам назвала, але цих імен багато - від тих комбатів та комбригів, які слухались дурних наказів і, висолопивши язика і розбиваючи лоба, стрімко вилучали волонтерський транспорт в своїх підрозділах - до того генералітету, який щиро реготав і питався:
- Ви серйозно вважаєте, що легкові авто мусять бути в кожній роті? Ви ще скажіть, що ці авто мусять бути в кожному взводі! Аххахаха...
про зв'язок і дрони не знаю. Гадаю, там те ж саме.
свідки нашої розмови - заступник Залужного та співзасновники нашого Ф.О.Н.Д.у
Link to comment
Share on other sites

 

Vitaliy Zhlobin

Мене постійно дивувала (правильно би сказати "я охуївав") та боротьба з волонтерськими авто. Перший раз ми таке побачили десь в 16-му, коли ті авто випихували з частин. Потім були ще кілька "хвил демобілізації" легкового транспорту. Про цю останню не чув, але тепер ще більше знаходжусь в шоці. Тому що з початком цієї фази війни ми живемо тими автівками. І потік запитів переростає в лавину, а кошти у людей нещадно вичерпуються...
 
Oleg Safronkov
Євген Висоцький , увесь циміс у тому що Залужний був у бою і не в одному. Згідно спогадів Арті Гріна про оборону Дебальцевого, Залужний у Дебальцевській групі військ до оточення і під час оточення полковником був. І менше з тим... Мабуть, мірою кар'єрного зростання починають сповідувати совіцькі стереотипи.
 
Diana Makarova
Oleg Safronkov більш того, Залужного обожнював фронт. Коли його призначили - фронт пив за здоров'я генерала три доби  Але це не відміняє того факту, що зараз Залужного усе частіше називають на фронті Маршалом Жуковим
 
Анна Корницкая
Я тебе как начмед скажу - машина мне не положена. В штате два полноприводных автомобилях, но они- санитарные!!!!! И не могут использоваться никак по другому как для больных и раненых. Другое дело что у меня очень вменяемый комбат и вполне адекватно воспринимающий мои рабочие машины комбриг. Они понимают, что рэм на базе фольца- это шанс, который не даст раненому Богдан ( прости Господи того, кто его впихнул в войска), а джип - шанс выскочить там, где таблетка не успеет. Но такие люди редкость
 
Diana Makarova
Качуро Андрій знаєте, чому у нас так багато втрат від ракетних ударів по казармах? Бо людей не виводять з казарм. А знаєте, чому не виводять? Щоб люди не дезертирували. Тому нехай краще гинуть. Отак і ваш комент
 

Таїса Гайда  · 

Я третій тиждень намагаюсь оформити авто щоб офіційно передати в частину. Третій йобаний тиждень . Вже купу паперу перевели на те все а кінця краю не видно.

 

Таїса Гайда  · 

Качуро Андрій розкажу навіщо. Бо по усій Україні зараз відкривають кримінальні провадження проти волонтерів. Бо ми збираємо кошти на наші картки а далі кошти мають бути використані за призначенням. Якщо допомога ЗСУ то має бути документ, який підтверджує що ти ту машину пригнав як гуманітарку і передав на ЗСУ. Можна звичайно не на ЗСУ, але тоді треба тижнями жити в звичайній черзі, щоб розмитнити. Але тоді точно буде нецільове: зібрали кошти і оформили на себе. І доводь потім, що воно було на передовій і згоріло. Я давно незручна волонтерка. Не хочу давати шансу нашим корупціонерам, щоб натравити на мене і моїх друзів ручне СБУ чи що там вони посилають. Ну якось так. А ще закордонні фонди передають і тоді точно треба акти передачі для звітності.
Link to comment
Share on other sites

Мабуть хай буде в цій темі.

https://www.facebook.com/kozachinsky/posts/pfbid021EAzCMXnGfXXQuZ2wEZoWfUjpwtnggW71avLXit6YCUj8aWPfEuX3UiWPcZm1PCGl?__cft__[0]=AZW1mcESIrF_1opk4LLrI3k02zTx3-G3gnJI2OHQADCjN1toiQ2E905QzCbj5sd5mrF7PcWj49VES2EKDGZrf1bedAVszLUhZrDXdAQbQ8zpeG7w2ZkstQBJwDbRzvDFHRxyEt-zuXI3sF2QeHkfKS4i&__tn__=%2CO%2CP-R

День 106
Нашего командира роты, который вывел нас из окружения русских 21 апреля 2022 года., одного из немногих высших офицеров которым мы обязаны своими жизнями, и вместе с которым мы готовы воевать где угодно, в добровльном порядке, попросили написать заявление об отставке..
Ему 57, он боевой офицер прошедший Афганистан, воевавший с 2014, и мы вместе с ним выполняли все приказы даже после потери раненными и убитыми ровно половину роты.
Попросил командир батальона, которого поставли вместо первого погибщего в тех же датах комбата, который ни разу не выходил лично к своим содатам, авторитет которого среди простых бойцов равен 0 .
Мы попадаем в ситуацию, когда вся рота, точнее та половина которая осталась, уйдет за своим настоящим командиром, а кабинетный останется без единого солдата.
Мне очень жаль что вместо хуячить врага., прийдется заниматься этим.
Как это оформить я еще незнаю, но поверьте мне - это не так сложно, как может показаться .
На военную карьеру мне глубоко наплевать, на уважение к любым штабным офицерам которых я в глаза не видел тоже.
Я шел воевать с поломанным ребром, со зрением + 4, и сейчас имея несколько травм, никаких последствий для меня не будет. скорее всего со всеми нашими людьми напишем рапорты, и поедем воевать в другое место.
Мы своих не бросаем! Никогда ! Не при каких обстоятельствах!
А звездочный комбат, будет воевать один.
Доброе утро ., у нас козачий бунт, майдан, повстання.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
×
×
  • Створити...