Перейти до змісту

Макрон попросив не принижувати росію. Вчергове.


tom_cat

Recommended Posts

https://mi100.info/2022/06/04/makron-poprosyv-ne-prynyzhuvaty 

Макрон попросив не принижувати росію

4 ЧЕРВНЯ 2022 Р., 14:13

 

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що дуже важливо не принижувати Росію, щоб, коли бойові дії в Україні припиняться, можна було знайти дипломатичне рішення.

Про це він сказав в інтерв’ю регіональним газетам, опублікованому в суботу, повідомляє “Європейська правда“, з посиланням на Reuters.

Макрон намагався підтримувати діалог з президентом Росії Владіміром Путіним після вторгнення РФ в Україну в лютому. Його позицію неодноразово критикували деякі країни в Європі, оскільки вони розглядають її як підрив зусиль з тиску на Путіна.

“Ми не повинні принижувати Росію, щоб у день, коли припиняться бойові дії, ми могли побудувати вихідний пандус дипломатичними засобами”, – сказав Макрон.

 

“Я переконаний, що роль Франції – бути посередницькою державою” – додав він.

Макрон регулярно спілкувався з Путіним після вторгнення в рамках зусиль щодо припинення вогню та початку переговорів між Києвом і Москвою.

“Я думаю, і я йому сказав, що він робить історичну і фундаментальну помилку для свого народу, для себе та для історії”, – сказав Макрон.

Франція підтримує Україну у військовому та фінансовому плані, але з початку війни Макрон не був у Києві, як інші лідери ЄС, чого Україна хотіла від нього. Макрон сказав, що не виключає такої поїздки.

Link to comment
Share on other sites

Кулеба не забарився з відповіддю жабоїду. Маладца

----------------

Президент Франции Эммануэль Макрон попросил не унижать всю Россию из-за «ошибки» ее президента и диктатора Владимира Путина, начавшего полномасштабную войну против Украины. На такие упреки французского президента министр иностранных дел Украины Дмитрий Кулеба ответил, что подобные призывы могут унизить только провозглашающую их страну.

«Призывы избежать унижения России могут только унизить Францию и любую другую страну, которая к этому призвала. Потому что Россия унижает себя. Нам всем лучше сосредоточиться на том, как поставить Россию на ее место. Это принесет мир и спасет жизнь», – написал Кулеба в Twitter.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...