Перейти до змісту

Війна


Citizen UA

Recommended Posts

Ну, так як я і писала. Бійці ЗСУ на заводі Азот в оточенні. Всі мости підірвані. Пишуть - їх там десь до тисячі. Так що число наших полонених скоро може збільшитися. Ну і техніка там залишилася. Її можливо підірвуть, але ж там мабуть багато з іноземних поставок, що викличе питання у партнерів про раціональність використання.

Крім того, Бутусов підтверджує те, що я давно читаю в ТГ каналах.

Десь з моменту активних переговорів з кацапами в Стамбулі ОП в особі Єрмака активно втручається в керівництво бойовими діями. Саме Єрмак вимагав від Залужного дати відійти кацапам з-під Києва без боїв, бо так вони домовилися в Стамбулі. І саме Єрмак заперечує проти неодноразових звернень Залужного про вирівнбвання лінії фронту і відхід від незручного в плані оборони Сєвєра.

Це давно ТГ пишуть, але, оскільки цитування їх тут не вітається - я це сюди не приносила.

Так що ось вам Бутусова.

https://www.facebook.com/butusov.yuriy/posts/pfbid02sdWi2V2uRRNiQG1ezBtQbPuVW8N3dboVhTr6xWxwBKJ1fTvUas1AWNiY57XtEqUBl

 

Ситуація в Сіверодонецьку.
Всі мости через Сіверський Донець між Лисичанськом та Сіверодонецьком виведені з ладу. Таким чином постачання можливе тільки через річку, що значно ускладнює забезпечення військ.
Але противник це бачить. Російські війська за допомогою дронів корегують вогонь по мостах та прилеглих ділянках, спостерігають за районом між Лисичанськом та Сіверодонецьком та завдають постійних ударів по місцях, де можливе застосування переправочних засобів.
Противник почав атаки на промзону, та намагається просунутись та атакувати окремі будівлі.
Українські воїни у промзоні Сіверодонецька продовжують стійко тримати оборону в умовах щільних обстрілів противника, не зважаючи на невигідне тактичне становище. Атаки усі відбиваються. Противник несе значні втрати. Це героїзм, на якому майже все і тримається на війні.
Умови бою важкі, оскільки повноцінне забезпечення вже неможливе.
Нажаль, політичне втручання у військове управління значно ускладнює ведення бойових дій у цьому районі.
В цьому районі необхідне посилення контрбатарейної боротьби, протиповітряна оборона району переправ, інженерне забезпечення, додаткові боєприпаси. А кількість керівників, які не бачать ситуацію в районі бойових дій на власні очі, ніяким чином не покращує становище. А в деяких речах і дуже погіршує. Якщо хтось з Києва хоче зрозуміти що там відбувається, то треба просто перейти на інший берег Сіверського Донця, та проводити час на передових командних пунктах у Сіверодонецьку, підсилення потрібне саме там. А керувати по карті дуже просто та затишно.
 
З коментарів.
 
Валентин Савчук
Lyubomir Yavorsky розуміє , що робить?
До моменту, коли Генштаб тримав оборону від втручання ДЕКОГО з ОП в свою роботу було успішно реалізовано захист і навіть була більш ніж вдала операція по створенню тактичного оточення угрупування ворога на півночі Київщині, на прохання( вимогу) ДЕКОГО ворог отримав шанс вийти на територію Білорусі...
5600 наших захисників в полоні...
Іноземний легіон зараз в ситуації як було Маріуполі?
Обмін йде щодня?
Ще ні?
 
Dmytro Tsipak
Тримати оборону в Лисичанську набагто простіше і безпечніше. З Сєвєродонецька наші не виходять бо є наказ з ОП не здавати місто, тому що це неофіційний обласний центр Луганської області.
 
Юрій Плосконос
Має бути заява військових про втручання політиків в суто військові справи. Інакше буде біда,після якої політики вмиють руки і повісять відповідальність на військове керівництво.
І ніхто не згадуватиме заслуг військового керівництва в першій фазі війни,згадувати будуть тільки останні невдалі результати.
 
Sergij F Pletsky
З почином, Володимир Ссанич. Це ще не оточення ЗСУ, але Єрмак з Демченком поганого вам не порадять. Бій підрозділів притиснутих до річки мало чим відрізняється від оточення. Подивіться, пане Зеленський, а Єрмак вже поклав у ваш наплічник маршальський жезл? Уже пора!

 

Змінено користувачем tom_cat
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, tom_cat said:

Ну, так як я і писала. Бійці ЗСУ на заводі Азот в оточенн

Підірвані мости - не значить, що оточені. Постачання хз як тепер буде. Мабуть треба виводити звідти людей, поки ще не пізно

Link to comment
Share on other sites

29 minutes ago, Citizen UA said:

Підірвані мости - не значить, що оточені. Постачання хз як тепер буде. Мабуть треба виводити звідти людей, поки ще не пізно

Ну так в останньому коменті пишуть: "Бій підрозділів притиснутих до річки мало чим відрізняється від оточення."

І Бутусов про це:

"Таким чином постачання можливе тільки через річку, що значно ускладнює забезпечення військ.

Але противник це бачить. Російські війська за допомогою дронів корегують вогонь по мостах та прилеглих ділянках, спостерігають за районом між Лисичанськом та Сіверодонецьком та завдають постійних ударів по місцях, де можливе застосування переправочних засобів."
 
Там все прострілюється. Мости навести не дадуть. Якась частина переправиться, вле втрати будуть великі. Дуже.
І все це повісять на Залужного. Хоча я вже з місяць мабуть читаю, що він добивається дозволу відд ЗЕ відвести війська в більш вигідний Лисичанськ. Але Єрмак переконує ЗЕ цього неробити.
Як варіант - це робиться для того, щоб на репутації Залужного назавжди залишилася ця пляма і цим підірвати довіру до нього громадян україни. Навить зараз ОП думає про вибори.
 
До речі. На заводі Азот теж є цивільні. Майже один-в-один повторення Маріуполя, тільки в меньших масштабах.
Link to comment
Share on other sites

Сьогодні йопнули "гарпуном" свинособачий буксир біля Зміїного

----------------------

Украинские военные поразили буксир черноморского флота РФ «Василий Бех», сообщил глава Одесской ОВ Максим Марченко. Наши защитники попали во вражеский буксир, когда тот транспортировал на остров Змеиное вооружение.

«Сегодня утром в акватории Черного моря был поражен буксир черноморского флота «василий бех», во время транспортировки им на остров Змеиный боеприпасов, вооружения, личного состава и ЗРК «ТОР». Передавайте поздравления команде крейсера «москва!», – сообщил Марченко.

Link to comment
Share on other sites

Вороги пишуть - наші військові, оточені в Сєвжрі на Азоті почали здаватися в полон. Є відео.

Знаю, зараз почнуть кричати про ворожу пропаганду. Просто згадайте - на перші повідомлення про здачу в полон 36 бригада і відео викладали - тоді теж спочатку кричали брехня і фейк, а виявилося правда.

Крайнім зроблять Залужного.

Link to comment
Share on other sites

Ну, як я і писала раніше. В Золотому наші в оточенні. В Сєвєрі-Лисичанську - в оперативному оточенні.

Всіх собак хочуть повісити на Залужного. Він звинуватив Арестовича і ОП в тому, що ради "картинки" вони вгробили аід Сєвєром найбоєздатніші сили. В т ч спецназу багато і іноземних легіонерів.

ОП вважав, що здача Сєвєра, вирівнювання лінії вронту і відхід на вигідні позиції буде погано для іміджу влади як всередині країни, так і за кордоном (типу тим, хто відступає, зброї не дадуть).

Залужний давно наполягав на залишенні невигідних позицій і тактичному відступі.

Певно тепер Єрмак буде сам армією командувати.

Link to comment
Share on other sites

Інтернет великий, помимо цих двох ТГ. Почекаємо кілька днів.

ми всі добре пам'ятаємо "евакуацію" Азова прямо в Лефортово.

Ну і про оточення і невиправдані жертви під час захисту невигідних позицій я в цій гілці писала вище.

Змінено користувачем tom_cat
Link to comment
Share on other sites

Тут таке надибала. Це епічно, якщо правда.

https://t.me/zakgazda/67

#Військове свавілля
Мукачівський район, воєнкоми проводять рейди. Заходять у двори без дозволу, рішення суду. Заходять у будинки і влаштовують шмон. Хто давав право заходити на приватну власність і методом 90-х бігати по будинках? В одному із сіл, вірвалися у будинок 80 - ти річної бабусі, після інсульту і чуть не довели жінку ще до одного інсульту.
Самі винахідливі ходять із собаками, і якщо хтось намагається втекти то спускають собак.
Скажіть будь - ласка, а ви часом не охуїли? З яких це пір у нас безкарність і беззаконня в державі? Хто відповість за це свавілля, хто погодив такі дії?
Здається ми кандидати у членство ЄС, а не Л/ДНР!
Наші Закарпатські нардепи часом не хочуть втрутитися у ситуацію і стати на захист законних прав громадян, чи сикотно перти проти системи?
Link to comment
Share on other sites

Сьогоднішнє з інтернету.

"США и ФРГ едины во мнении о необходимости добиться дипломатического урегулирования конфликта в Украине, заявили в Белом доме по итогам переговоров Шольца и Байдена."

"Действия России в Украине неслучайны, этому предшествовали действия НАТО и Запада — представитель Эрдогана."

Здається наші союзники не зовсім наші союзники... :(

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, tom_cat said:

США и ФРГ едины во мнении о необходимости добиться дипломатического урегулирования конфликта в Украине, заявили в Белом доме по итогам переговоров Шольца и Байдена

Знову якась кацапська помийка на зв'язку?

-------------

Лідери G7 зобов’язалися надавати безстрокову підтримку Україні для її захисту від російської агресії, йдеться у тексті проєкту заяви з їхнього саміту в Баварії, повідомляє Bloomberg.

«Ми будемо продовжувати надавати фінансову, гуманітарну, військову та дипломатичну підтримку Україні стільки, скільки буде потрібно», – йдеться у заяві.

Link to comment
Share on other sites

Звідси взяля.

https://t.me/truexanewsua/52041

США и Германия хотят добиться завершения войны в Украине дипломатическим путем, – Белый дом по итогам переговоров президентов.

Напевно є на англомовних ресурсах.

Link to comment
Share on other sites

Ну і Інтрудер в своєму ТГ таке пише. Очевидно це є в турецьких джерелах - він володіє турецькою мовою, наскільки пам'ятаю.

А хтось хотів їх зробити гарантами нашої безпеки і відкрив для них зону вільної торгівлі... :fp1:

 

Прямая речь зама Эрдогана.

1. Турция не будет подключаться к западным санкциям против России, исходя из своей экономической выгоды.
2. Анкара открыто довела свою позицию до западных стран и встретила среди них понимание.
3. Действия России на Украине неслучайны, этому предшествовали шаги НАТО и Запада.
4. В новом порядке на вершине пирамиды находится сверхдержава, а под ней пять или шесть великих сил: Россия, Китай, Англия, Франция, Германия. Ниже средние страны и другие страны.

- Со временем Китай быстро поднялся на вершину экономической пирамиды. Внезапно он стал второй экономикой в мире.
- Россия начала сомневаться в пирамиде в геостратегическом и военном плане, предложила пересмотреть условия и подписать новое соглашение о балансе через 30 лет.
- Те, кто хотел подавить пытающихся выбраться снизу, сказали: давайте идти путем конфликта.

5. Это никогда не оправдывает вторжение России в Украину. Но когда смотришь на то, что произошло за последние 30 лет, надо иметь дело с причинно-следственной связью — это и действия Запада, и расширение НАТО.
6. Мы также возражаем против этого неправильного миропорядка.
7. Турция не видит конкретных шагов Швеции и Финляндии для вступления в НАТО.

Link to comment
Share on other sites

Він то може йти нахуй. Що з інформацією робити?

Турки дрейфують в сторону кацапів. Вже була інфа, що зменьшать продаж байрактарів. Також маневри навколо вивозу українського зерна морем - вони домовилися з кацапами та ще й хотіли 25% навар... І активно проштовхують тему розмінування моря і цього вивозу. Гроші не пахнуть. Про те, що кацапи через Туреччину вивозять крадене зерно з Херсонської і Запорізької областей - писали вже не раз.

Ну і блокування вступу в НАТО Швеції і Фінляндії - там конкретно вуха кацапів стирчать. Десь читала, що за це кацапи віддали турка Сірію. Ну, можливість розібратися там з курдами і ін.

Отакі типа "союзники" у нас.

Змінено користувачем tom_cat
Link to comment
Share on other sites

23 minutes ago, tom_cat said:

Він то може йти нахуй. Що з інформацією робити?

Турки дрейфують в сторону кацапів. Вже була інфа, що зменьшать продаж байрактарів. Також маневри навколо вивозу українського зерна морем - вони домовилися з кацапами та ще й хотіли 25% навар... І активно проштовхують тему розмінування моря і цього вивозу. Гроші не пахнуть. Про те, що кацапи через Туреччину вивозять крадене зерно з Херсонської і Запорізької областей - писали вже не раз.

Ну і блокування вступу в НАТО Швеції і Фінляндії - там конкретно вуха кацапів стирчать. Десь читала, що за це кацапи віддали турка Сірію. Ну, можливість розібратися там з курдами і ін.

Отакі типа "союзники" у нас.

Поперше не турки, а ердоган. Він там одноосібно вирішує питання зовнішньої політики. Подруге Ердоган нікуди не дрейфує. Він завжди був на своїй власній стороні, на ній і залишається..... Ердоган просто на цій війни та протистояння намагається заробити якомога більше бабла. От і все

Link to comment
Share on other sites

Ну от. Україна по-трохи прогинається....

Украина не будет предпринимать шаги по вступлению в НАТО — Офис президента Украины.

В ведомстве заявили, что Украина приостановит интеграцию в блок.

Судя по всему, это первые результаты договоренностей с Макроном и Шольцем.

Link to comment
Share on other sites

25 minutes ago, tom_cat said:

Ну от. Україна по-трохи прогинається....

Украина не будет предпринимать шаги по вступлению в НАТО — Офис президента Украины.

В ведомстве заявили, что Украина приостановит интеграцию в блок.

Судя по всему, это первые результаты договоренностей с Макроном и Шольцем.

А пані продовжує лайно тягати на форум. Де Україна прогинається? Про яке НАТО може йти мова, якщо країна перебуває у стані війни?

----------

Украина не будет предпринимать шаги по вступлению в НАТО, поскольку члены альянса отвергли устремления страны. Об этом заявил замглавы офиса украинского президента Игорь Жовква в интервью The Financial Times.

Киев признает, что вступление Украины в НАТО невозможно в краткосрочной перспективе, но хочет, чтобы Североатлантический союз подтвердил партнерство, подчеркнул он.

Пряма мова Жовкви: "Ми хочемо, щоби (в НАТО – ред.) було розуміння й визнання того, що Україна є наріжним каменем у системі безпеки на Європейському континенті.

Якщо члени НАТО не визнають справжню ситуацію із тим, що відбувається в Європі й Україні, тоді цей документ стане просто ще одним папірцем, абсолютно неважливим.

Члени НАТО відмовили нам у нашому бажанні (стати членом Альянсу – ред.). У цьому напрямі ми поки утримаємося від будь-яких кроків"

Link to comment
Share on other sites

Про яке лайно Ви говорите, якщо в наступному рядку цитуєте практично те ж саме.

Те, що трійця миротворців привозила в Київ мирний план - таємниця полішинеля хіба.

І як бути з цим:

Верховна Рада 334 голосами внесла поправки до Конституції, які закріпили курс на повноправне членство в Європейському Союзі та НАТО.

Ну і відмова від вступу в НАТо - один з пунктів угоди, запропонованої кацапами в Стамбулі.

Але Україна не прогинається, ні....

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, tom_cat said:

Про яке лайно Ви говорите, якщо в наступному рядку цитуєте практично те ж саме.

Шо я цитую? Читаємо пряму мову Жовкви. Нам відмовили, то ми не будемо ломитися у зачинені двері поки що. Бо зараз війна, якщо ви не в курсі

Link to comment
Share on other sites

51 minutes ago, Citizen UA said:

Яка блять угода, у вас з логікою все ок?

Ті умови припинення війни, які викотили кацапи в Стамбулі.

ЄС - можна. НАТО - ні. 

І нам НАТо відмовляло ще з часів Кучми, але ми туди ломилися. А зараз - опа - не на часі... Внєзапно.

Link to comment
Share on other sites

22 minutes ago, tom_cat said:

Ті умови припинення війни

Яке припинення війни? Зелепень сказав, що перемовини можуть початися тільки тоді, коли кацапів викинуть на рубежі станом на 24 лютого. Тай предмет тих перемовин буде по відновлення суверенітету України над Кримом і Лугандоном.

 

25 minutes ago, tom_cat said:

А зараз - опа - не на часі... Внєзапно.

Імєнно! Бо у війні спочатку треба перемогти, а не ділити шкуру не убитого ведмедя

Link to comment
Share on other sites

48 minutes ago, tom_cat said:

Це розмова німого з глухим. Почекаємо кілька місяців. Можливо повернемося до теми.

 Ага. Живете в уявному світі від чаплиг і лєгітімних. А тим часом:

------------------

Президент Володимир Зеленський під час свого виступу на саміті Великої сімки в Німеччині сказав, що мирні переговори з Росією поки що не на часі, пише AFP з посиланням на джерела в адміністрації президента Франції Емманюеля Макрона

"Президент Зеленський сьогодні чітко відповів усім: час для переговорів ще не настав, Україна піде на перемовини, коли матиме достатні позиції для цього, тобто коли відновить свої сили", – сказав співрозмовник видання.

 

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...