Перейти до змісту

Війна


Citizen UA

Recommended Posts

І шо? На часі може статися в будь-який момент.

На часі було під-час Стамбулу, вже навить ОП через ЛОМів запустило кампанію в підтримку. Якби Борис не приїхав до Києва зненацька - ми б мали уже давно Мінськ-3.

Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, tom_cat said:

І шо? На часі може статися в будь-який момент.

На часі було під-час Стамбулу, вже навить ОП через ЛОМів запустило кампанію в підтримку. Якби Борис не приїхав до Києва зненацька - ми б мали уже давно Мінськ-3.

Таке враження, що пані томкет сидить у Генштабі, або працює секретарем Зелепня. Менше читайте кацапських помийок, і буде вам щастя

Link to comment
Share on other sites

З коментарів на Цензорі.

"Все союзники придерживаются одной линии - мы поставляем оружие, снаряжение, боеприпасы, чтобы помочь украинцам обороняться на своей территории, и никак не для нападения на другую территорию", - заявил Макрон на пресс-конференции по итогам саммита G7.

Link to comment
Share on other sites

Інтерв'ю з замом генсека НАТО.

По Чорному морю - НАТО втручатися не буде, радить домовлятися з кацапами і турками.

Ще цитата (хто тут вірив, що заграніца НАТО нам поможет?).

"Когда мы согласовали такое распределение задач – Альянс работает с нелетальными средствами, а союзники оказывают Украине военную поддержку – это решение было намеренным. НАТО – это организация, на которой завязаны риски, и мы должны тщательно избегать эскалации и возможности войны между Россией и НАТО, которая не пойдет на пользу никому. При всем уважении к Украине, но наша задача номер один – это защита миллиарда людей, живущих на пространстве НАТО. Но я напомню, что недавняя встреча контактной группы по поддержке Украины проходила тут, в штаб-квартире НАТО, перед министерским заседанием Альянса", - заметил он.

 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, tom_cat said:

хто тут вірив, що заграніца НАТО нам поможет

Хто? Від самого початку було зрозуміло, що НАТО за нас воювати не буде. Для цього потрібно бути членом альянсу. По тій самій причині, до закінчення війни можна забути про вступ до цієї організації. Але пані томкет уперто продовжує зрадойобствувати на цю тему :)

Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, tom_cat said:

А по зброї добре пам'ятаю фразу "дадуть все крім яо і авіаносців"

То про лендліз була фраза. Який буде працювати з вересня, якщо не помиляюся, бо так працює програма бюджетних асигнувань США. А НАТО тут яким боком? Всьо змішалося у голові томкет, коні, люді ...:fp1:

Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, tom_cat said:

"Все союзники придерживаются одной линии - мы поставляем оружие, снаряжение, боеприпасы, чтобы помочь украинцам обороняться на своей территории, и никак не для нападения на другую территорию", - заявил Макрон на пресс-конференции по итогам саммита G7.

Макрон - дебіл. Хаймарси можуть дістати на  80 км вглиб території рашки, якщо вийдуть на кордони України. Наприклад, до Курська, чи Бєлгорода.  Це оборонна зброя, чи наступальна?

Link to comment
Share on other sites

Згадайте, як довго їх не хлтіли нам давати. І дали тільки під зобов'язання не вести вогонь по рашатериторії. Так що можуть і будуть - то дві великі різниці.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Давно хотів написати про це, просто часу нема збирати цифри як цей дядько з Каліфорнії.... Це сумна інфа для тих, хто все ще марить так званим ленд-лізом від старого мразматика Бідона...

Quote

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Історичний екскурс про свинособак іїх традиції

 
Народи не змінюються, як і люди протягом свого життя.
Прочитав збірку Володимира Січинського «Чужинці про Україну» і ще раз переконався у цьому. Кілька цитат:
«Важливим скрі¬пленням для царських (військових) сил є козаки. Московити схиляють їх на свій бік щорічними подарунками і стара¬ються втримати їх вірність найщедрішими обіцянками, щоби вони (козаки) не задумували перейти до поляків, бо разом зі своїм переходом вони можуть забрати з собою цілий нерв московського війська; цей нарід (Козаки) сильний і пе¬ревищує Московитів і військовим умінням і хоробрістью.
… Серед москалів завжди і скрізь можна знайти фальшивих свідків, бо до тої міри здеморалізовані в них поняття, що штука обманювати рахується майже ознакою високого розуму. У жовнірів Московії є у звичці жорстоко і зовсім самовільно, без поваги до осіб або обставин, бити затриманих пястуком, рушницею і па¬лицями і, запхавши їх у найгірший кут, всякими способами катувати. Особливо поводяться вони так з богатими, котрим без встиду заявляють, що кінця їх биття не буде раніш, ніж ті виплатять певну суму грошей; б’ють кожного чи йде він під багнетами добровільно чи насильно. Військо і нарід московський все виконує не через свідомість, а лише зі страху перед царськими карами. Не мають почуття гідності, неосвічені, мають вялий і тупий розум. В проханні до царя москвини підписуються зменшеними іменами, на¬приклад, замість Яків — Якушка, конче додаючи при цьому «холоп» і «подлъйшій и презръннъйшій раб».
(Й. Ґ. Корб «Diarium itineris in – Moscoviairi Perillustris», Відень, 1700 p.)
«На принятті у царя Петра І в Нарві оточення царя поводилося без совісти і стиду: кричали, свистали, ригали, плювали, лаялися і навіть нахабно плювали в об¬личчя порядних людей.
… Що можна було доброго сподіватися від людей (російських урядовців), котрі проголошують, що все роблять тільки для власної користі і ви¬годи та не звертають уваги на те, чи добре чи зле ви¬словлюються про них чужинці.
… Іноді при зносинах з росіянами допомагає лайка… За¬галом, коли маєш діло з росіянами, треба говорити з ними гостро й по грубіянськи, тоді вони уступають; коли ж по¬водитися з ними ласкаво, то від них не можна нічого до¬битися.
Єдиною школою вищого типу у Росії була т. зв. «Патріярша школа» чи гімназія в Москві. Ректором цієї школи був Теофілакт Лопатинський, що народився і вчився у Львові, всі професори були виключно з українськими і білорусь¬кими прізвищами, а навіть студенти цієї школи виключно пра¬вославні з Польщі.
… У місцевого населення у містах Галичини викликали обурення і нехіть до росіян тим більше, що шведи пово¬дилися ввічливо, тоді як росіяне по-грубіянські. Росіяне з’явилися як союзники, одначе вимагали від поляків податків, а тепер їх діставши, забирають все з домів, у яких мешкають, крадуть, відкрито роблять усякі насилля, заби¬рають усе з домів, у яких мешкають; безсовісно, навіть у час посту, коли не сміють їсти мяса, забивають худобу, тільки для того, щоби продати шкіру, а туші кидають псам, та роблять інші численні надужиття, опис котрих зайняв би надто багато місця.
… Ніжин велике торговельне місто, укріплене прекрас¬ним валом. У місті стоять дві чудові великі, восьмикутні церкви прекрасної архітектури. Серед ріжних україн¬ських достойників, як Генерального судьї, київського ми¬трополита та ін., треба підкреслити їх велику вихованість, освіту та чемність. Не тільки всі українські достой¬ники прекрасно володіють латинською мовою, але й прості монахи Київо-Печерської Лаври вільно розмовляють латинською мовою. По українських селах селяне ходять до церкви з молитовниками, с. т. усі грамотні!»
(Данський посол у Москві Юль Юст, «Спогади», 1712).
«Україна під оглядом простору рівна королівству, плодовита й щедра природою країна, межева стіна поміж культурною Европою й некультурною Азією, кочовище й входова брама для стільки азійських орд мандру¬ючих в Европу, вже тим самим заслуговує на більшу увагу. Тепер творить Україна помітну частину великої російської держави. Але як прийшла вона під Росію? Як воно прийшло до того, що незалежні козаки опинилися під московським ярмом, як це вдалося московинам окайданити козаків, що колись були пострахом турків, татар і поляків? Як це ста¬лося, що на місце конституційного, за порученого козакам гетьмана, зайняв губернатор?..
… В кінці XVIII ст. російський уряд, як відомо, розпочав кольонізацію Чорноморських степів, здобуття котрих коштувало велику кількість українських жертв протягом бага¬тьох століть. Цю кольонізацію Москва переводила за по¬міччю закликаних ріжних чужинців, даючи їм приві¬леї, пожички, реманент, звільнюючи від податків і т. д. Подібні привілеї мали також росіяни, що зліталися сюди зі всіх кінців Московщини. Натомість російський уряд зовсім від¬мінно ставився до українців. Вони не тільки не мали подіб¬них привілеїв, але мусіли платити великі податки. Крім того, російська адміністрація ставилася до них з великим підозрінням, бож це були переважно козаки, бувші запоріжці і «мазепинці», що вміли шанувати волю, відстоювали свою політичну і культурну незалежність та людську гідність».
(Йоган Христіян Енґель, «Історія України й українських козаків, як теж Галичини й Володимирії», Halle, 1796).
«Козаки не мають нічого спільного з росіянами. Їхні звичаї, навпаки, спосіб життя, їжі, війни — цілком відмінні, коли не брати під увагу загальних схо¬жостей, які завжди існують між межуючими народами. Козаки є далеко гарніші, вищі, активніші, зручніші, вигадливіші й особливо далеко чесніщі за росіян, менше звиклі до рабства. Вони щирі, відважні й говорять сміливіше. Їх зверхність менш одноманітна і тавро, що їх накладає рабство, їх ще не цілком споганило та не дало скарлуватіти… Козаки жорстокі й криваві, але тільки в розгарі військової дії, росіянин є з природи холоднокровно-безпощадний».
(Шарль Франсуа Масон, «Секретні спогади про Росію», 1802).
«Природа у своїй творчості та свободі могутніша, ніж тиранство… Геній незалежності ходить-блукає поміж нещасними останками українських козаків. І може бути, що недалекий час, як враз з кримськими та кубанськими татарами, під проводом нового Пугачова, українські козаки змінять обличчя Росії».
(Ґарон де Кульон, «Політичні досліди над старою і новою польською державою», Париж, 1795 p.).
«Відраза Українців до Москалів, їхніх гнобителів, є така велика, що це можна назвати ненавістью. Ця ненавість радше зростає ніж слабшає. За те Українці ніколи більше не симпатизували з Поляками, як від часу, коли визволи¬лися з-під їхнього панування. Найгіршим словом, яким пятнує Українець Поляка, є «безтолковий Поляк», тоді як Москаль в уяві Українця завжди «проклЯтий»…. Українці дуже погані російські патріоти. Властива Мос¬калям любов і обожання царя є для Українців цілковито чужі і незрозумілі. Українці слухають царя, бо інакше не можуть, але його владу вважають чужою й накиненою… Коли ви не хочете образити Українця, то не смієте гово¬рити йому про завойовання України Московщиною, бо Украї¬нець свідомий того, що його батьківщина заключила союз з Московщиною, яка зі свого боку обманула Україну. Нема найменшою сумніву, що колись велетенське тіло російської імперії розпадеться й Україна стане знову вільною і незалежною державою. Час цей наближається поволі, але неухильно. Українці є на¬ція з власною мовою, культурою та історичною традицією. Україна роздерта поміж сусідами. Але матеріял для будови української держави лежить готовий: коли не нині, то завтра з’явиться будівничий, що збудує з тих матєріялів велику незалежну Українську Державу»!
(Й. Ґ. Коль «Die Ukra¬ine, Kleinrussland», 1841).
«На Чернигівщині населення як і всі українці, вважають москвинів за своїх гнобителів, утискачів, за ворогів їх свободи… Українці мають зовсім інший контакт з життям та природою, як москвини.
Українські села є незвичайно великі і роз¬логі, хати стоять по можливости вільно і не дуже правильно, кожна хата має свій овочевий садок з чис¬ленними яблунями, грушками, сливками та черешнями. На¬глядний доказ, що ці села в білшости належать вільним людям. Великий контраст для порівняння з тульськими (мос¬ковськими) селами, в яких всі хати села стоять в один ряд на одному боці вулиці під одним дахом і де село ділиться взагалі тільки в два ряди. Хат під двома схилами даху годі знайти. Даремно шукати у всіх сторонах Великоросії і у всіх тих селах, які через кріпацтво були поневолені у своїм вільнім змаганню праці, якусь управлену культуру овочів. Великоросові вистарчає буряк та капуста замість овочів і він їсть їх так, як ми овочі з руки — як ми яблуко чи грушку».
(Й. Г. Блязіюс, «Reise durcfi Ukraine» (1844)).
«В Европі існує нарід, забутий істориками — нарід Ру¬синів, 121/2 міл. під російським царем і 2 1/2 міл. під Австро-Угорською монархією. Нарід цей такий же численний, як нарід Еспанії, втричі більший за чехів і рівний по кількости всім підданим корони св. Стефана. Цей нарід існує, має свою історію, відмінну від історії Польщі і ще більше відмінну від історії Московщини. Він має свої традиції, свою мову, окрему від московської й польської, має виразну ін¬дивідуальність, за яку бореться. Історія не повинна забу¬вати, що до Петра І той нарід, який ми нині називаємо рутенами, звався руським, або русинами і його земля зва¬лася Русью і Рутенією, а той нарід, який ми нині звемо руським, звався москвинами, а їх земля — Московією. В кінці минулого століття всі у Франції і в Европі добре вміли відріжняти Русь від Московії».
(К. Делямар, «Петиція в укра¬їнській справі до французького Сенату», 1869).
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
On 6/27/2022 at 2:53 PM, Uki said:

Поперше не турки, а ердоган. Він там одноосібно вирішує питання зовнішньої політики. Подруге Ердоган нікуди не дрейфує. Він завжди був на своїй власній стороні, на ній і залишається..... Ердоган просто на цій війни та протистояння намагається заробити якомога більше бабла. От і все

:rofl:

https://apostrophe.ua/news/world/europe/2022-08-28/turtsiya-propustila-rossiyskiy-korabl-v-chernoe-more-foto/277938

Турция пропустила российский корабль в Черное море: фото

Воскресенье, 28 августа 2022, 19:40

Несмотря на заверения официальной Анкары о том, что пролив Босфор закрыт для российского флота, Турция пропустила в Черное море корабль с вооружением для ВС РФ.

Об этом пишет тематическое издание Navalnews.

По данным журналистов, через пролив Босфор прошел российский грузовой корабль Sparta II, который следовал из Сирии в Новороссийск. Инсайдеры предполагают, что на борту судна перевозились зенитно-ракетные комплексы С-300, которые ВС РФ используют для обстрела украинских территорий.

"Предполагается, что корабль принадлежит компании "Оборонлогистика", которая связана с Минобороны России. Корабль был специально добавлен в санкционный список Управления по контролю за иностранными активами (OFAC) Министерства финансов США. Экипаж гражданский, но груз зачастую военный", - говорится в материале издания.

Журналисты также предположили, что зенитно-ракетные комплексы С-300 могут задейстовать в Крыму для обороны оккупированного полуострова. Вместе с этим, переброску вооружения Navalnews назвал серьезным ослаблением российских войск, которые задействованы для боевых действий на территории Сирии.

image.png.ce3c5c1d91b88ee8bb0c155cc45b6689.png

Link to comment
Share on other sites

https://focus.ua/voennye-novosti/524952-turciya-propuskaet-rossiyskie-korabli-s-vooruzheniem-cherez-bosfor-bloomberg

Турция пропускает российские корабли с вооружением через Босфор, — Bloomberg

10 августа 2022 в 10:51

На фоне санкций среди новых союзников Кремль, по данным журналистов, рассматривает Иран и Северную Корею, которые теоретически могут поставлять россиянам беспилотники и артиллерийские орудия.

Россия использует торговые корабли для транспортировки вооружения, которое может быть задействовано в ходе войны в Украине. Об этом пишет агентство Bloomberg.

Журналисты отмечают, что в конце июля торговое судно, которое находится под санкциями США, прошло через пролив Босфор на пути из Сирийской Республики в Россию. Сотрудники европейского разведывательного ведомства, которые отслеживали корабль Sparta II, утверждают, что он перевозил вооружение для нужд ВС РФ.

"Проход корабля в черноморский порт Новороссийск подчеркивает усилия Кремля по привлечению ресурсов для вторжения, которое продолжается уже шестой месяц, поскольку линии снабжения сокращаются под давлением крупнейшей военной кампании в Европе со времен Второй мировой войны. В то время как Украина получила миллиарды долларов и оружие от США и Европы, чтобы помочь защитить себя, Россия вынуждена полагаться на свои собственные ресурсы для поддержки фронтовых сил", — говорится в материале Bloomberg.

Осведомленный собеседник журналистов заявил, что Россия, по мнению правительства США, использует торговые корабли для транспортировки вооружения. Судно Sparta II, вероятно, доставило военный груз из сирийского порта Тартус, после чего его смогли идентифицировать в Новороссийске при рагрузке.

Более того, как пишет Bloomberg, находящееся под санкциями США судно смогло пройти через Босфор без каких-либо помех со стороны Турции, которая, в свою очередь, является членом НАТО. Чиновники на условиях анонимности в общении с журналистами отметили, что Кремль с помощью кораблей, связанных с компанией "Оборонлогистика", перевозил вооружение по аналогичным маршрутам еще в 2021 году.

Турецкий чиновник, комментируя ситуацию, предупредил, что Анкара будет досматривать судна лишь в том случае, если есть наводка от спецслужб или существуют подозрения в совершении правонарушения.

Неся большие потери в Украине, руководство России, по данным Bloomberg, ищет новых военных союзников. В этом вопросе Москва обращалась к Ирану, пытаясь приобрести партию боевых беспилотников. Источником для поставки артиллерийских орудий также может стать Северная Корея, которая признала "Л/ДНР" независимыми "государствами".

"Российские поставки из Сирии, вероятно, вливаются в общую логистику, поскольку Новороссийск используется для пополнения запасов на базах в соседнем Крыму… Россия перебросила значительное количество войск в Крым в рамках подготовки к развертыванию на юге Украины. По меньшей мере восемь батальонных тактических групп, насчитывающих от 800 до 1000 солдат, были переброшены из восточного Донбасса, что усилило давление на маршруты материально-технического снабжения. Вместо широкомасштабного наступления Украина, возможно, стремится заманить российские силы в район Херсона, где они будут более уязвимы для атаки", — говорится в материале агентства.

https://t.me/FastFocus/28415

Быстрый Фокус | Украина, новости, война

Россия прочесывает весь мир в поисках оружия для войны против Украины, пишет Bloomberg.

Журналисты пишут, что в конце прошлого месяца торговое судно, находящееся под санкциями США, прошло турецкий пролив Босфор по пути из Сирии в РФ. Представители европейской разведки, отследившие "Спарту-2", говорят, что она перевозила российскую военную технику для поддержки войны Путина в Украине.

Безусловно, Россия накопила огромные запасы вооружений в ходе десятилетней программы модернизации под руководством Путина, и кремлевские чиновники отрицают наличие каких-либо проблем с пополнением запасов. Тем не менее официальные лица США и Европы говорят, что потеря большого количества танков и бронетранспортеров вынуждает Москву использовать запасы устаревшей техники, включая танки Т-62, которым уже несколько десятков лет.

Стоит отметить, что в Евросоюзе рассматривают возможность введения санкций против Турции, которая, по мнению Брюсселя, помогает России обходить международные ограничения.

Link to comment
Share on other sites

МЗС відреагувало

-------------------

29 серпня до Міністерства закордонних справ України було запрошено посла Туреччини в Україні Ягмура Ахмета Гюльдере. Про це повідомляє пресслужба МЗС.

Заступник міністра Микола Точицький висловив послу Туреччини занепокоєння української сторони у зв’язку з наявною інформацією щодо перевезення зафрахтованим міністерством оборони РФ судном «Sparta II» з Сирії до Росії через протоку Босфор ракетних систем С-300ПМУ-2.

Посольству Туреччини було вручено вербальну ноту МЗС України щодо цього питання.

Як йдеться у повідомленні, Микола Точицький звернув увагу увагу посла Туреччини на те, що, відповідно до положень Конвенції про режим проток від 20 липня 1936 року, зазначене судно підпадає під визначення військового корабля.

МЗС звернулись із запитом до турецької сторони щодо надання офіційної інформації про перевезений судном «Sparta II» через протоку Босфор вантаж, а також заходів, вжитих Туреччиною задля виконання положень Конвенції та запобігання подальшій ескалації російсько-української війни. 

«Міністерство висловило сподівання, що турецька сторона неухильно дотримуватиметься свого рішення від 28 лютого 2022 року про закриття чорноморських проток для російських військових кораблів під час російсько-української війни в руслі послідовної позиції Турецької Республіки щодо підтримки суверенітету і територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах», — підкреслили в МЗС.

За даними військових незалежних експертів Naval News, Росія змогла перекинути ракети для комплексу С-300 через Босфор до Чорного моря зі своїх баз у Сирії

Link to comment
Share on other sites

On 8/28/2022 at 10:56 AM, tom_cat said:

:rofl:

 

Висмикнула фразу з контексту і регоче..... Я там чітко сказав що вони не дрейфують а займають послідовну позицію заробляти на обох сторонах бабло та вплив...... Пропуск того корабля абсолютно вписується в цю концепцію

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Для чого Ви постите Гулу в різних гілках, тематика яких зовсім не відповідає темі відео?!!!

Відкрийте свою тему і постіть там.

Змінено користувачем tom_cat
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 30.08.2022 at 5:05 AM, Uki said:

Висмикнула фразу з контексту і регоче..... Я там чітко сказав що вони не дрейфують а займають послідовну позицію заробляти на обох сторонах бабло та вплив...... Пропуск того корабля абсолютно вписується в цю концепцію

Думаю питання по турках не дають піднімати Штати. Турки взагалі постійно дискредитують ідею НАТО: як не голови курдам відріжуть, так договори на користь расєюшки порушать. Якщо зараз це все підняти то по-чесному вийде, що їх треба гнати з НАТО нах

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

До речі помітив цікаву тенденцію: чим далі в тил, тим краща ситуація на фронті.

Якщо поспілкуватись з диванними патріотами з ЗУ, то складається таке враження, що за 2-3 тижні ми звільнимо Владивосток

Link to comment
Share on other sites

Це наслідок повної цензури інформації у ЗМІ і соцмережах.

Пропускають тільки позитивні новини. Інформація по втратах засекречена. Навить якщо хтось з звичайних громадян з власної ініціативи робить список загиблих/полонених/пропавших безвісті по свому регіону - видаляють цю інфу з соцмереж нещадно.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...