Перейти до змісту

Там на ФУПі є тема про кошмарення волонтерів


tom_cat

Recommended Posts

Докиньте туди інформацію, пліз.

Там не тільки автоволонтерів кошмарять.

У волонтера Олега Яницького заарештували купу такмеду, в тому числі турникети, кровоспинні і т д, які зараз так потрібні на фронті. Вчора суд залишив в силі цей арешт.

Змінено користувачем tom_cat
Link to comment
Share on other sites

https://tvoemisto.tv/news/u_lvovi_politseyski_provely_obshuky_u_shche_odnogo_volonetra_136696.html

У ЛЬВОВІ ПРОВЕЛИ ОБШУКИ У ЩЕ ОДНОГО ВОЛОНТЕРА

31 серпня 2022

Олег Яницький повідомив, що його пробують привʼязати до кримінальної справи, яка стосується іншої людини.

Сьогодні, 31 серпня, у Львові провели обшуки на підприємстві у волонтера Олега Яницького. Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбуку.

«Увага! Мені потрібна допомога! Приїхав КОРД, проводять обшук! Хто може, підʼїдьте!», – йдеться в повідомленні. 

Tvoemisto.tv намагалося сконтактувати з волонтером, однак абонент перебуває поза зоною досяжності. 

Однак, як Олег Яницький попередньо повідомив ZAXID.NET, близько 9 ранку бійці поліцейського спецпідрозділу КОРД, слідчі та інші представники правоохоронних органів приїхали на підприємство, зазначивши, що обшуки не пов’язані з роботою підприємства, а з гуманітарною допомогою. 

«Я займаюся волонтерством, зокрема тактичною медициною. Отримую з Канади турнікети, оклюзійні наліпки, кровоспинні бинти. Люди мені довіряють, присилають з-за кордону. Ми передаємо все волонтерам в Кривому Розі, Кременчуку, Миколаєві, Полтаві, які під запити передають це все на передову. Про все ми звітуємо», – розповів він.

Поліцейські, які прибули на підприємство, провели слідчі дії за рішенням суду, і вилучили всю гуманітарну допомогу, яку ще не встигли відправити військовим. За попередньою інформацією, обшуки проводили правоохоронні органи Івано-Франківської області, але наразі не розголошують жодних подробиць.

Увечері волонтер Олег Яницький подякував людям за підтримку та повідомив, що його пробують привʼязати до кримінальної справи, яка стосується іншої людини. 

«Хоч слідчі і не попереджали про таємницю слідства, але я буду діяти порядно. Скажу лише і загальних рисах. Кримінальна справа на іншу людину, мене просто пробують прив'язати до справи. Моя адвокат вказала слідчим про відсутність правових підстав обшуку саме мене. Також було вчинено кілька порушень процесу, фактично обшук був незаконний.  Ми будемо писати скаргу.  Вважаю, що перед рішенням про обшук, слідчі могли просто зайти на мою сторінку Фейсбуку, і побачити мою волонтерську діяльність. Дві години один зі слідчих пробував догортати мою сторінку хоча б до лютого. Не вийшло», – написав він.

Зазначимо, що Національна поліція Львівської області наразі не коментує Tvoemisto.tv обшуки на підприємстві.

Нагадаємо, відомого львівського художника Олеся Дзиндру підозрюють у завезенні автівок під виглядом гуманітарної допомоги. Учора, 30 серпня, Галицький районний суд Львова обрав міру запобіжного заходу волонтерам Олесю Дзиндрі та Юрію Музичуку та відпустив їх під особисті зобов’язання терміном на один місяць.

Для довідки

Олег Яницький – волонтер, підприємець, співорганізатор вручення відзнаки «Народний герой України». Від початку війни активно волонтерить для допомоги нашим захисникам.

Link to comment
Share on other sites

https://report.if.ua/socium/u-frankivsku-sud-ne-viddav-volonteru-olegu-yanyckomu-majno-yake-vyluchyly-pry-obshuku/

У Франківську суд не віддав волонтеру Олегу Яницькому майно, яке вилучили при обшуку

05/09/2022

У понеділок, 5 вересня, в Івано-Франківському міському суді львівський волонтер Олег Яницький не зміг відстояти своє право допомагати армійцям. Він вимагав зобов’язати слідчих повернути йому волонтерську допомогу, яку вилучили при обшуку 31 серпня. Суддя Леся Кіндратишин вислухала аргументи сторін і не підтримала волонтера. Тож турнікети, кровоспинні, підсумки та інші потрібні речі найближчим часом не поїдуть на фронт, де їх давно чекають, пише Репортер.

Як повідомило в суді слідство, групу франківців звинувачують у продажі автомобілів, які мали бути передані безкоштовно. Слідчі вважають, що автівки продавали, а не передавали на фронт. У ході досудового розслідування франківські слідчі провели обшук у львівського волонтера Олега Яницького. На їхню думку, Яницький співпрацював із затриманими. У суді слідчі просили арешт на вилучені речі.

Адвокатка Олега Яницького Ірина Данилюк у суді висунула сумнів у тому, що обшук мав законні підстави та що майно у волонтерів вилучили законно.

Гроші, документи не вилучили. Вилучили турнікети, спорядження, яке належить данській компанії. І кілька старих телефонів, а також флешки, які досі не обстежені, – каже Ірина Данилюк. – У нас є підтвердження від бойового командира, що вилучені речі мали їхати в їхню бригаду. Ці речі вже п’ять днів рятували б наших бійців на фронті, якби їх не вилучили!

За словами Олега Яницького, він дійсно знайомий з Богданом Лущаком (засновником БО “Міжнародний благодійний фонд “Медична фундація”, якого слідство звинувачує у продажі автівок – ред.).

Лущак кілька разів привозив допомогу – адресні посилки з Чехії – у Львів, – каже Яницький. – Люди мене знають як порядного волонтера з 2014 року. Тож, коли мені приходить адресна посилка, я її одразу передаю на фронт. Ніякі транспортні засоби я нікуди не передавав, мій профіль допомоги – тактична медицина.

Але в результаті Івано-Франківський міський суд вирішив не знімати арешт з речей, які належали волонтеру. Це стосується аптечок, пов‘язок, бинтів, рацій та іншого. Виняток зробили лише для токена з електронним цифровим підписом. Він належить львівській компанії Sika Footwear.

У час війни, коли ці речі можуть врятувати життя воїнам, є рішення суду про арешт. Незважаючи на те, що всі ці речі не мають жодного стосунку до справи, – прокоментував рішення суду Олег Яницький. – Я не можу робити висновків, але відчуття цієї несправедливості підказує мені, що це системна річ, яка відбувається по всій країні. Найбільше мене турбує не моя репутація, а те, що країна опиниться під загрозою, якщо волонтери перестануть допомагати.

Тепер волонтер буде подавати апеляцію.

Нагадаємо, в середу, 31 серпня, поліція приїхала з обшуками на львівське підприємство Sika Footwear. Окрім виробництва взуття, на фірмі облаштували волонтерський центр для допомоги військовим.

Його роботу координує директор компанії Олег Яницький.

За його словами, бійці спецпідрозділу КОРД, слідчі та інші представники правоохоронних органів приїхали з Івано-Франківська на підприємство близько дев’ятої ранку. Вони показали рішення суду й зазначили, що обшук пов’язаний не з роботою компанії, а саме з волонтерською діяльністю.

Я займаюся волонтерством, зокрема тактичною медициною. Отримую з Канади турнікети, оклюзійні пов’язки, кровоспинні. Люди мені довіряють, присилають з-за кордону. Ми передаємо допомогу волонтерам у Кривому Розі, Кременчуку, Миколаєві, а вони під запити віддають це все на передову. Про все ми звітуємо, – розповів Олег Яницький виданню Zaxid.net.

В результаті обшуку поліцейські вилучили частину волонтерської допомоги. Зокрема – турнікети, кровоспинні, підсумки, рації. Як каже Яницький, крім того, забрали його робочий комп’ютер і телефон.

Справа стосується не мене, а волонтера з Івано-Франківська, але мене пробують до неї прив’язати, – уточнив тоді Олег Яницький.

Олег Яницький – відомий у Львові підприємець, волонтер, співорганізатор вручення відзнаки «Народний герой України». Від початку війни активно допомагає армії. Також він є співзасновником відзнаки для військових – «Акінак переможця». Один із мечів-акінаків волонтери передали головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному як відзнаку для всіх армійців. З кінця лютого, за словами Олега Яницького, їхній волонтерський центр здійснив на фронт 586 відправок…

 

Останнім часом проти відомих волонтерів порушують схожі кримінальні справи, начебто за продаж допомоги, яка призначалась ЗСУ, пише Zaxid.net. Причому до переліку підозрюваних потрапляють люди з бездоганною репутацією. До прикладу, львівського художника, засновника «Музею ідей» Олеся Дзиндру звинуватили у продажі для ЗСУ чотирьох автомобілів на загальну суму 20700 євро.

Художника активно підтримали небайдужі львів’яни. 30 серпня Олеся Дзиндру та ще одного волонтера Юрія Музичука Галицький райсуд Львова відпустив під особисте зобов’язання терміном на один місяць. Громадськість сподівається, що потім справу просто закриють.

 

 

Link to comment
Share on other sites

https://pik.net.ua/2022/09/05/u-frankivsku-sudyat-lvivskogo-volontera-yanytskogo-podrobytsi-zasidannya/

 

У Франківську судять львівського волонтера Яницького: подробиці засідання

Нагадаємо, 31 серпня, до відомого львівського волонтера Олега Яницького з обшуками прийшов Корд. Дозвіл на обшук надав Франківський суд.

У понеділок, 5 вересня, в Івано-Франківську суддя Кіндратишин дозволила арештувати військове спорядження, зокрема 100 турнікетів, на які чекають бійці на гарячому херсонському напрямку

Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook народна депутатка Софія Федина, передає “Еспресо.Захід“.

Такий дозвіл суддя надала слідчому Жданюку, який, за словами Софії Федини, не зміг пояснити для чого саме потрібно арештовувати важливі для передової речі.

Привселюдно і під запис сказав лишень, що :”ЙМОВІРНО будуть мати доказове значення..”. Суддя поводилася нейтрально, навіть зупиняла неналежні дії слідчого, але під час перебування в нарадчій кімнаті, напевне, щось сталося, бо під час оголошення рішення вона виглядала переляканою і навіть не піднімала голови до людей”, – розповідає депутатка.

Як вона додає, найважливішим моментом є те, що Олег Яницький не має жодного статусу у тому кримінальному провадженні, проте спорядження та турнікети вилучили саме у нього.

 

Link to comment
Share on other sites

https://varta.org.ua/yuriy-martyniuk-zaklykaie-kerivnytstvo-pravookhoronnykh-orhaniv-provesty-zustrich-z-volonteramy-lvova/

Юрій Мартинюк закликає керівництво правоохоронних органів провести зустріч з волонтерами Львова

Тривожні повідомлення з фронту переплітаються з закликами очільників прифронтових регіонів до волонтерів не втрачати темп, бо військовим дуже потрібна наша допомога.

Але водночас місцева преса рясніє заголовками про порушення чергових кримінальних проваджень та проведення обшуків у людей, яких знаєш не один день, або ж не будучи знайомим з ними особисто, точно можеш сказати, що їхній авторитет підтверджено десятками добрих ініціатив та беззаперечною відданістю у справі допомоги війську та державі.
Не так давно інтернет сайти рясніли заголовками про «спецоперацію» де фігурантом був Roman Matys . Хоча цю справу багато хто намагався списати на політичні розбірки, реально Роману намагаються інкримінувати кримінальну статтю за його волонтерську діяльність.
Нещодавно мій колега поділився посиланням на статтю, де розписане “гучне розкриття” про нібито шахрайські дії львівського художника та волонтера Oles Dzyndra.
Сьогодні Олег Яницький написав про обшук на його підприємстві, і це знову ж таки пов‘язано з волонтерською темою.
Когось з цих людей я знаю особисто, з кимось я взагалі не знайомий, однак, вже 8 років я дотичний до волонтерських ініціатив, які допомагають ЗСУ, тож тема “зловживань”, які нібито “викриваються” нашими правоохоронними органами є небайдужою мені не лише як учаснику цих ініціатив, а й як юристу.
Насправді кожен з нас, хто займається допомогою армії (перевозить гуманітарну допомогу, військову амуніцію, купує та доставляє на фронт автомобілі, дрони, оптику та/або інші речі, що потрібні нашим військовим), при такій роботі силовиків та судячи з їхніх дій – є підозрюваним у незаконних діях. При такій логіці, кожна особа, що допомагає військовослужбовцям чи хоча б дотична до цієї допомоги – потенційний злочинець.
Звісно, є велика проблема, що в даній сфері також не бракує шахраїв або тих, хто намагається нажитись на війні. Однак інформаційні повідомлення про “гучні справи з викриття та затримання” стосуються як правило тих, хто точно робить надзвичайно багато для допомоги ЗСУ не лише сьогодні, а впродовж останніх 8 років, в той час як реальні злочинці разом з їхніми покровителями та незаконними оборудками, чомусь залишаються далі без реагування з боку правоохоронців.
Впевнений, що всі волонтерські рухи та ініціативи, а також просто поодинокі люди, які щиро допомагають армії, готові працювати в цьому напрямку і надалі, але мало хто з них готовий до того, щоб ходити на допити і давати свідчення по кримінальних провадженнях. Також складається вражання, що такі справи порушуються заради чергової статистики і не мають реальних шансів закінчитись судовими вироками, а тим більше не мають для цього жодних логічних обґрунтувань.
Не хочу давати оцінку правомірності та фаховості діям даних працівників правоохоронних структур, однак такі кримінальні справи: точно матимуть величезну негативну сторону, а саме такими діями в людей забирають бажання допомагати війську.
Нещодавно призначили нового керівника СБУ у Львівській області, а тому, напевно, варто би було цій та іншим структурам (СБУ, ДБР, прокуратурі, підрозділам МВС) організувати зустріч з волонтерськими середовищами, які реально, а не лише на папері допомагають хлопцям на передовій, та проговорити процедуру, правила та практичні моменти діяльності пов`язаної з волонтерством. В 2014-16 роках такі наради були регулярними і ми дійсно допомагали одне одному: громадськість правоохоронцям, а правоохоронці добрим волонтерським ініціативам.
 
1 Вересня, 2022
Link to comment
Share on other sites

Усі ці мєнтовсько-сбушні затримання гівна варті, поки вони не озвучують за які кошти придбано авто чи інша волонтерка. Бо оце-от "ввезли,розмитнити" це все фігня. 90% авто в ЄС купуються за живі гроші, тому волонтерам повертається сума покупки. Тупі кури, які верещать:"а в чому тоді волонтерство?!" Не розуміють, що авто треба купити, заправити, перегнати, розмитнити і, дуже часто підремонтувати. 

Якщо волонтер купить авто за свої, а потім йому інші волонтери(які в Україні збирали кошти на авто) не передадуть гроші, то на наступну машину грошей вже не буде. Зате митники/мєнти/СБУ будуть задоволенні - порядок!

Link to comment
Share on other sites

Татак.

Особливо цікаво читати тематичну гілку на ФУПі.

Наш народ в більшості теж має замість голови телевізор і шукає батюшку-вождя.

Найпалкішими адептами ЗЕ зараз є колишні адепти кнура. Багато з них ще раніше були адептами хряка.

Eugnat і рагуль Слав - як приклад.

Link to comment
Share on other sites

19 hours ago, Citizen UA said:

Не можуть люде без фюрера-вождя. А Шарик полтавський за Рошена досі топить, чи вже перевзувся? :gigi:

Бгг... Народ активно підписує петицію за призначення керівником СБУ Карася. :fp1: ФУП аж з трусів виплигує від захвату.

Людину, яка була на гачку СБУ ще з часів Януковича, потім плотно лежала під Грицаком і виконувала всякі брудні завдання в інтересах рошена, до речі, Карась присутній на фото отримання томосу (разом з Петром і кримінальником Наріком до речі). Після перемоги ЗЕ вкупі з іншою агентурою СБУ перейшов в спадок Баканову.

Яка ж в народу коротка пам'ять! Країна приречена з таким населенням.

Link to comment
Share on other sites

23 minutes ago, Citizen UA said:

Фуп - це якийсь заповідник мазохістів, йобнутих і проплачених, який вважає себе "вєршитєлєм судєб" в українській політиці :weep:

:pardon:

Біда в тому, що петицію на сайті президента замутив не ФУП. І вже половину з необхідої кількості підписів зібрано.

Link to comment
Share on other sites

Наскільки мені відомо, завербовані (не кадрові) агенти спецслужб не можуть призначатись на керівні посади в цих же спецслужбах, оскільки на них апріорі є компромат у їх кураторів і майбутніх підлеглих. Ну це в нормальних спецслужбах

Link to comment
Share on other sites

Ну і сумні наслідки зеленої боротьби за "гуманітарні" потоки для військових на передку. Тепер будуть ходити пішки.

 

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0iMvjeQ7EA6PqTJuMZ5dB8qqoAAivwC4Gqnx72rWi6RPwtU6DgzW8AkzywwJUeCEpl&id=100012033167030&__cft__[0]=AZWr1LvmoPgzDgm16DmHgJng-R1loFXIeXAEP_xr-kb4xAdoR46NG1Io3czlZumw6Gb9oxle4uNPGbldZ5Orj43HO0xmuGt7syfT95lS8Gdr5rlix-hrgn_hw0KeMxvmk2ORJLLoelZPxB3mGmW7lAf2&__tn__=%2CO%2CP-R

Тимур Джуракулов разом з Yulia Matvienko та 

ще 97
.
14 год  · 
 
Вітаю друзі! Не часто прошу особисто, зазвичай допомагає батько, чи інші друзі, та так склалось, що зараз без допоги громади важко вирішити це важливе питання... Нашому підрозділу дуже потрібен позашляховик! Лише 1, для всього підрозділа реактивної артилерії потрібна машина, яка буде справно працювати на благо захисту рідної України! В нас є джип черокі, та так склалося, що він їзде набагато менше ніж ремонтується, і наврядчи це можна виправити, бо машина ну дуже стара, і вмирає все! Тому прошу вашої допомоги в пошуку автомобіля, який дійсно зможе працювати, бо почався сезон дощів, незабаром ще зима, і дуже важливо мати впевнену машину, від якої залежить не стількі життя, скільки ефективність всього підрозділу! Ідеальний варіант буде якщо хтось зможе дати саму машину! та все ж хочу попросити допомоги в зборі коштів на неї, збір буде на мою особисту карту, за кожну копійку обов'язково відзвітую! Вірю в Вас, вірю в Україну, вірю в нашу перемогу!
Змінилась карта для збору, бо заплутаюсь між своїми і на трахтор... Створив нову
4731185633301467
Джуракулов Тимур
Дякую всім хто долучився!
Слава Україні! Перемога за нами!
P.S. У зв'язку з неодноразовими останнім часом ситуцій з продажем волонтерських автомобілів, командир бригади відмовив у написанні листа з проханням про аітомобіль завіренним печаткою, і всі аргументи з нашого боку, не змінили рішення "большого генерала", який не їздить з нами і уявлення не має як нам вкрай це потрібно, максимум що я може - написати колективне прохання від всього підрозділу, завіренне командиром батареї, чи відеозвернення, для підтвердження прохання, що це не для моєї дупи особисто, а для всіх нас! Це вкрай важливо, допоможіть будь ласка, друзі, Українці!!!
Link to comment
Share on other sites

До жопи те відеозвернення - з ним авто не розмитнити, як гуманітарку. Вангую новий виток боротьби з беззаконням: волонтери будуть фотошопити звернення, щоб провезти тачки, а потім після передачі їх у відповідну в/ч, волонтерів будуть доблесні правоохоронці ловити на підробці документів.

Link to comment
Share on other sites

Так ото ж...

А авто на передку треба.

Питання - чого цим хоче досягти влада? Заробити на авто для фронту в бюджет? (це якщо офіційно все робити) А їм ті криваві гроші поперек горла не стануть?

Змінено користувачем tom_cat
Link to comment
Share on other sites

я думаю завдання влади - поставити волонтерів під контроль, як це було в останні роки Порошенка і оформити переможну картинку. Бо коли в фейсбуку переможні пости влади сусідствують з волонтерськими "збираємо на зимовий  одяг для ЗСУ" то миздобули якось не складається....

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...