Перейти до змісту

скифское золото вернут в украину!


diletant(ka)

Recommended Posts

Нідерланди повернуть скфіське золото з Криму Україні, а не Росії, - Мінкульт

Усі музейні предмети, передані для експонування на виставці «Крим - золотий острів у Чорному морі» у Нідерландах, повернуться в Україну

Про це повідомили у прес-службі Міністерства культури України, передаєЕспресо.TV.

"МЗС Королівства Нідерланди підтвердило визнання усіх експонатів виставки державною власністю України", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі також повідомили, що згідно з рішенням Мінкультури, зберігання та оперативне управління музейними предметами виставки після повернення в Україну забезпечуватиме Національний музей історії України.

Нині продовжуються переговори з музеєм Амстердамського університету “Аллард Пірсон” щодо юридичних умов повернення виставки до Києва.

Відтак, претензії зі сторони Російської Федерації, що тимчасово окупувала АР Крим, не мають під собою жодних правових та інституційних підстав.

Як відомо, музейний фонд України є національним надбанням, а законним власником предметів, котрі належать до державної частини музейного фонду, — є народ України. Це випливає зі статті 15 Закону України “Про музей та музейну справу” та відповідних розпоряджень Кабінету міністрів України. Натомість, перебування всіх музейних предметів, що належать до державної частини музейного фонду України, без погодження з боку Міністерства культури України, є незаконним.

 

Нагадаємо, наприкінці березня МЗС України направило Нідерландам ноту з проханням гарантувати повернення Україні експонатів з виставок кримських музеїв, які перебували на виставці.

Раніше міністр культури РФ Володимир Мединський заявив, що Нідерланди продовжили виставку до вересня, щоб відкласти питання повернення експонатів.

 

http://espreso.tv/news/2014/06/26/niderlandy_povernut_skfiske_zoloto_z_krymu_ukrayini_a_ne_rosiyi___minkult

 

так что москалям обломится

 

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Нихера себе поворот. Это как такое может быть?

 

Нищук: Под влиянием России Нидерланды блокируют участие Украины в суде о "скифском золоте". Нидерланды препятствуют визиту украинской делегации для участия в судебном заседании по делу о возвращении в Украину экспонатов музеев аннексированного Россией Крыма, которые находятся на хранении в музее университета Амстердама.

 

Об этом на пресс-конференции заявил министр культуры Евгений Нищук, сообщает Depo.ua со ссылкой на "Украинские Новости".

"Есть много препятствий. Доходит до того, что блокируется. Я не хочу сейчас называть, но есть трудности с визами, с непосредственным пребыванием в Нидерландах", - отметил он.

 

По словам Нищука, на этот процесс влияет Россия через свои специальные службы.

Нищук подчеркнул, что по этому вопросу намерен обратиться к послу Нидерландов в Украине.

Примечательно, что Окружной суд Амстердама (Нидерланды) начнет рассмотрение дела о возвращение Украине экспонатов крымских музеев 5 октября.

Напомним, судебное заседание по иску Украины к Музею Алларда Пирсона с требованием вернуть "скифское золото" состоится в Окружном суде города Амстердама 5 октября 2016 года.

 

В мае Верховная Рада поддержала обращение к парламенту Нидерландов с просьбой оказать содействие в возвращении в Украину "скифского золота".

В феврале 2014 года коллекция скифского золота была вывезена в Амстердам для участия в выставке "Крым: золото и тайны Черного моря" в Музей Пирсона. Выставка состоит из коллекций пяти музеев, один из которых расположен в Киеве, а четыре - в Крыму. Среди 500 экспонатов выставки - артефакты из скифского золота, церемониальный шлем, драгоценные камни и мечи древних греков и скифов.

 

Нидерландская сторона отказалась возвращать экспонаты в крымские музеи, мотивируя отказ тем, что принимала их от Украины. Позже музей заявил, что до решения суда не будет передавать скифское золото ни Киеву, ни Крыму. В то же время, в сентябре 2014 года Нидерланды вернули часть коллекции, 19 экспонатов, в Музей исторических драгоценностей Украины, расположенный в Киеве.

Министерство культуры России настаивает на передаче коллекции скифского золота в собственность России, а не Украины.

 

http://www.depo.ua/rus/politics/nishchuk-pid-vplivom-rosiyi-niderlandi-blokuyut-uchast-ukrayini-03102016161100

Змінено користувачем Йожин з бажин
Link to comment
Share on other sites

 

 


Нидерланды препятствуют визиту украинской делегации для участия в судебном заседании по делу о возвращении в Украину экспонатов музеев аннексированного Россией Крыма, которые находятся на хранении в музее университета Амстердама.

 

:fp1: Капец, таки кацапам віддати хочуть :X щоб не сваритись "с вальодьой"

Link to comment
Share on other sites

Собственно, сама новость

 

Судьба скифского золота решится уже 14 декабря - суд Амстердама.

http://nv.ua/img/article/2370/40_main.jpg

 

 

Окружной суд Амстердама в среду, 5 октября, рассматривает иск Украины к музею Алларда Пирсона о вопросе возврата выставки экспонатов крымских музеев (также известных как скифское золото).

 

Председательствующая судья Дудок ван Хил на слушаниях в среду заявила, что решение по этому делу будет вынесено 14 декабря, сообщила первый заместитель министра информационной политики Эмине Джеппар, в своем Facebook.

 

Напомним, выставка Крым - золотой остров в Черном море в музее Алларда Пирсона была сформирована из коллекций пяти музеев, один из которых находится в Киеве, четыре - в Крыму. Поскольку Нидерланды не признали российскую аннексию Крыма, состоявшуюся уже после открытия выставки, возник вопрос о том, кому возвращать коллекцию.

 

Случай со скифским золотом осложняется тем, что в международном праве нет рекомендаций для подобных сценариев.

Украинская сторона отправила свою делегацию от Министерства культуры для политической поддержки судебного процесса в Нидерландах. Так, по оценкам главы Минкультуры Евгения Нищука, судебное решение в этом деле вряд ли будет получено быстро.

 

http://nv.ua/ukraine/events/sudba-skifskogo-zolota-reshitsja-uzhe-14-dekabrja-sud-amsterdama-237040.html

 

Некоторые подробности по судебному заседанию, проходившему 5 декабря.

 

Приехавшие директора крымских музеев были назначены на эти должности уже после аннексии Крыма.

 

Эти директора, - пособники оккупантов, приехали в Голландию по паспортам Украины! Только какой-то министерский координатор был гражданином РФии.

 

В исковом заявлении оккупанты ссылались на действующие нормы законодательства Украины!

 

Почему, несмотря на кажущуюся очевидность дела, была взята столь длительная пауза и суд перенесён на конец года. Хорошо это или плохо? Интернеты предполагают, что голландцы решили перестраховаться и подвязать своё решение под результаты выборов в США и, скорее всего, 14 декабря окончательного решения не будет.

 

Не смотря на всё украинская сторона готовит материалы для апелляции (на всякий пожарный случай).

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 

 


Эти директора, - пособники оккупантов, приехали в Голландию по паспортам Украины! Только какой-то министерский координатор был гражданином РФии.

 

А почему Украина  не объявила их в международный розыск и не арестовали в Голландии? Может на политическая поддержка за деньги налогоплательщиков  нужна там, а юридическая?

Link to comment
Share on other sites

А почему Украина  не объявила их в международный розыск и не арестовали в Голландии? Может на политическая поддержка за деньги налогоплательщиков  нужна там, а юридическая?

Это результат грёбаной казуистики международного права, которое оказалось не готово в 21 веке к стандартам века двадцатого.

 

Формально, нет повода объявлять эти лица в международный розыск, так как, чисто юридически, они остаются гражданами Украины, но только на оккупированной территории.

 

С практической точки зрения - они коллаборанты и пособники международного преступника, но с юридической - они жертвы и чисты аки слеза младенца. Их вину и злой умысел ещё предстоит доказать. И сделать это в координатах современного международного права и практики будет крайне сложно.

 

Соответственно, это очевидное дело переросло в категорию политического и приобрело все соответствующие алогические, аморальные  характеристики.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Це результат відсутності політичної волі.

 

Усіх цих директорів кримських музеїв ДМС України має всі підстави оформити процес виходу українського громадянства (і скасувати дію паспортів) на підставі набуття громадянства іншої держави (РФ). На все про все достатньо 3 дні.

 

Якщо ж, паче чаянія, вони реально не отримали російський паспорт (напр. раша наперед прорахувала ситуацію по скіфському золоту), то ... все одно оформити процес виходу з громадянства України, а вони хай судяться за свої порушені права, із довідками з кримських паспортних столів ... які Україна і так не визнає. Поки суд іде їхні паспорти не дійсні.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Усіх цих директорів кримських музеїв ДМС України має всі підстави оформити процес виходу українського громадянства (і скасувати дію паспортів) на підставі набуття громадянства іншої держави (РФ). На все про все достатньо 3 дні.

 

 

 

Это как?

Link to comment
Share on other sites

Это как?

 

та от так. Набуття громадянства іншої держави є підставою для виходу з українського громадянства. Просто в нас (поки що) практика поширена щодо особистих заяв громадян з цього приводу в Державну міграційну службу, але десь там є і "за зверненням компетентних органів".

 

Ці директри музеїв російський паспорт отримали? Ну і до побачення.

Не отримали? - ну і теж до побачення  :D  ,"у нас є інформація, що ви вже громадяни Росії". Беріть виписки з паспортного столу, що дана особа громадянин України, а не РФ. Виписки кримсьих паспортистів від імені РФ офіційно не приймаються... 

 

Є й інші методи, було б бажання і політична воля, бо в мене деколи враження, що в нас МЗС поставило за мету бути святішим за ООН.

Link to comment
Share on other sites

та от так. Набуття громадянства іншої держави є підставою для виходу з українського громадянства. Просто в нас (поки що) практика поширена щодо особистих заяв громадян з цього приводу в Державну міграційну службу, але десь там є і "за зверненням компетентних органів".

 

Ого.

 

Вы могли бы это утверждение подкрепить ссылками на действующие законы Украины. И пошагово, так сказать, расписать процедуру "скасування дії паспортів", опять же, ссылаясь на конкретные законы, нормы и акты?

Link to comment
Share on other sites

Ого.

 

Вы могли бы это утверждение подкрепить ссылками на действующие законы Украины. И пошагово, так сказать, расписать процедуру "скасування дії паспортів", опять же, ссылаясь на конкретные законы, нормы и акты?

 

по законах:

 

закон Про громадянство України http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/2235-14/page 

 

Принагідно перепрошую, що у вчорашньому повідомленні трохи невірно сформулював - мова не про вихід з громадянства (за ініціативою громадянина, ст 18) а про втрату громадянства (ст 19)

 

Стаття 19. Підстави для втрати громадянства України

 

Підставами для втрати громадянства України є:

 

1) добровільне набуття громадянином України громадянства

іншої держави, якщо на момент такого набуття він досяг повноліття.

 

Добровільним набуттям громадянства іншої держави вважаються

всі випадки, коли громадянин України для набуття громадянства

іншої держави повинен був звертатися із заявою чи клопотанням про

таке набуття відповідно до порядку, встановленого національним

законодавством держави, громадянство якої набуто.

 

 

ніде в законі не вказано, що втрата громадянства має відбуватись з ініціативи громадянина, більше того формулювання чітко вказує на різницю між виходам (де громадянин є суб'єктом) і втратою, де громадянин є об'єкто 

Стаття 20. Правосуб'єктність громадянина України, який подав

заяву про вихід

 з громадянства України або щодо

якого оформляється втрата

 громадянства...

 

 

готує ж таке подання ДМС

     Стаття 24. Повноваження центрального органу виконавчої влади (станом на сьогодні це ДМС),                 що реалізує державну політику у сфері громадянства      Центральний  орган  виконавчої  влади,  що  реалізує державну політику у сфері громадянства, здійснює повноваження щодо: 

... 3) підготовки подань про втрату особами громадянства України 

і  разом  із  необхідними  документами  надсилання  їх  на розгляд Комісії при Президентові України з питань громадянства; 

 

далі комісія розглядає і подає  Президенту

 

 

Стаття 23.

Комісія при Президентові України з питань громадянства:

 

1) розглядає заяви про прийняття до громадянства України,

вихід з громадянства України та подання про втрату громадянства

України і вносить пропозиції Президенту України щодо задоволення

цих заяв та подань; 

 

 

 

Президент підписує указ

Датою припинення громадянства України у випадках, передбачених цією статтею, є дата видання відповідного указу Президента України.

 

от і вся схема. Не скажу, що вона прописана ідеально чи навіть добре, але при наявності політичної волі цієї законодавчої бази цілком достатньо.

 

Щодо суто процедурних питань, інформаціє на жаль не володію, але на сайті МЗС є наступне роз'яснення (http://mfa.gov.ua/ua/consular-affairs/conszdy/grom/withdrawal )

 

 

Датою припинення громадянства України є дата видання відповідного Указу Президента України. Після отримання повідомлення про припинення громадянства України закордоння дипломатична установа у тижневий строк повідомляє заявника про прийняте рішення Президента України, вилучає проїзні документи громадянина України та видає довідку про припинення громадянства України.

Строк виконання рішень Президента України з питань громадянства не повинен перевищувати 1 місяця. У разі неотримання особою, громадянство якої було припинено, відповідної довідки та неповернення до установи проїзних документів громадянина України протягом визначеного терміну, закордонна дипломатична установа вживає заходів щодо визнання паспортного документа недійсним.

 

 

 

В даному випадку дипустановою мало б бути посольство в Москві.

 

Якщо у вас є інше бачення, буду радий почути (це я без сарказму)

   
Змінено користувачем Спартак
Link to comment
Share on other sites

3) підготовки подань про втрату особами громадянства України 

і  разом  із  необхідними  документами  надсилання  їх  на розгляд Комісії при Президентові України з питань громадянства; 

Мені здається в цьому формулюванні є проблема,

оскільки подання повинне мати під собою підставу обґрунтовану необхідними документами 

якщо сам громадянин не надав такі, то звідки ДМС їх взяти?

Link to comment
Share on other sites

Мені здається в цьому формулюванні є проблема,

оскільки подання повинне мати під собою підставу обґрунтовану необхідними документами 

якщо сам громадянин не надав такі, то звідки ДМС їх взяти?

 

Це зрозуміло, але ми не про рядових осіб говоримо, яких мільйони, а про кількох людей, які діють на шкоду інтересам України і яких треба делегітимізувати в ЄС. Я сумніваюсь, що СБУ не може отримати копії їх російських паспортів.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Передача коллекции скифского золота Украине обоснованна.

Как сообщает Цензор.НЕТ со ссылкой на "Интерфакс-Украина", об этом заявила директор Музеев Московского Кремля Елена Гагарина.

 

"Очень важно понимать, что весь музейный фонд - это собственность государства, а не имущество отдельно взятого музея или иного учреждения культуры. В данном случае, когда предметы были вывезены с территории Украины и принадлежали Украине как государству, это решение представляется мне вполне обоснованным", - сказала она.

 

По ее словам, все вопросы о принадлежности музейных экспонатов конкретному музею должны решаться уже после того, как предметы вернутся владельцу. "Я уверена, что именно уважение к международным нормам права и соблюдение их всеми заинтересованными сторонами делает возможным дальнейший культурный обмен между странами", - заключила Гагарина.

http://censor.net.ua/news/419356/eto_reshenie_predstavlyaetsya_mne_vpolne_obosnovannym_direktor_muzeev_moskovskogo_kremlya_gagarina_o

 

P.S. кто не знает, это дочь Юрия Гагарина...

Link to comment
Share on other sites

 

 

Молния: Яценюк выкрал золото скифов в Америку

 

Загадка тайного вывоза нескольких тонн ценного груза в инкассаторских машинах под охраной СБУ из киевского аэропорта Борисполь в 2 часа утра 7 марта без таможенного досмотра разгадана.

 

http://www.gumilev-center.ru/molniya-yacenyuk-vykral-zoloto-skifov-v-ameriku/

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...
×
×
  • Створити...