Перейти до змісту

Recommended Posts

Российская экономика, получающая две трети валютных доходов за счет экспорта углеводородов, похоже, переживает нефтяной инфаркт.

 

К обрушению цен на «черное золото» до минимумов с 2003 года (26,6 доллара за баррель Brent) добавилось резкое сжатие спроса. Вторую неделю подряд нефтетрейдеры не могут продать через порты ни барреля российской нефти Urals в Европу.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Российская экономика, получающая две трети валютных доходов за счет экспорта углеводородов, похоже, переживает нефтяной инфаркт.

 

К обрушению цен на «черное золото» до минимумов с 2003 года (26,6 доллара за баррель Brent) добавилось резкое сжатие спроса. Вторую неделю подряд нефтетрейдеры не могут продать через порты ни барреля российской нефти Urals в Европу.

 

Просто сауди перші вдуплилися, що криза  - це серйозно і надовго, спад споживання енергоносіїв і всьо такоє. І використали можливість позбутися конкурентів на ринку, на якому стає затісно.

Link to comment
Share on other sites

Російська нафта марки Urals з поставкою в Північно-Західну Європу на торгах 18 березня подешевшала на 22%, до $18,64 за барель. Це мінімальний рівень з лютого 2002 року. Про це повідомляє Argus media.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

от коли дійде до рівня 1988 року тоді й відкриємо шампаену

З врахуванням рівня інфляції, нафта вже впала нижче 1988 року :)

 

Федун назвал катастрофической цену нефти в $25

Совладелец ЛУКОЙЛа Леонид Федун заявил, что цена нефти марки Brent, опустившая до 25,71 доллара за баррель, является катастрофической.

Федун считает, что основная причина такого обвала нефтяных цен - это срыв сделки ОПЕК+, а не влияние коронавируса. Он также сообщил, что если бы сторонам удалось договориться, то сейчас нефть стоила бы около 50 долларов за баррель.

По словам топ0-менеджера ЛУКОЙЛа, на совещании представителей нефтяных компаний с президентом России Владимиром Путиным никакая идея выхода России из сделки с ОПЕК не обсуждалась, но эту идею лоббировали некоторые государственные компании.

"Даже те, кто лоббировали, не могли себе в страшном сне представить, что будут продавать нефть по $25", - подчеркнул Федун. Он также отметил, что Россия и Саудовская Аравия окажутся в самой негативной ситуации из-за обвала котировок нефти и дальше все будет зависеть от экономической возможности этих стран и резервов.

"Это будет война на истощение, от которой выиграют США", - добавил Федун.

Он предупредил, что рубль продолжит падение, также упадут реальные доходы населения.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Американские власти планируют ввести антироссийские санкции для стабилизации ситуации на нефтяном рынке. Об этом сообщает Wall Street Journal.
Чего именно могут коснуться ограничительные меры в отношении России, не уточняется.
Соответствующие меры планируют ввести, чтобы власти Саудовской Аравии стабилизировали цены на нефть.
Также, о данным газеты, Белый дом рассматривает воздействие на нефтяные цены через дипломатические каналы, включая Госдепартамент и Совет национальной безопасности.

Змінено користувачем Zzzz...
Link to comment
Share on other sites

Ну от нафіга втручатися, коли усе так добре?!  :diablo:

Якщо введуть тотальні санкції на продаж кацапської жижі, то ціна на неї буде вже пофіг. Для кацапів по крайній мірі. ;)

Буде нафта в обмін на курячі ножки - 2

Змінено користувачем Zzzz...
Link to comment
Share on other sites

Буде, бо кацапи вирішили бикувати далі  :weep:

 

Президент России Владимир Путин и правительство уверены в том, что страна сможет дольше выстоять в ценовой войне на рынке нефти, чем ее основной противник — Саудовская Аравия. Как сообщает Bloomberg со ссылкой на анонимные источники, Москва не «моргнет» и не станет просить перемирия первой.
По словам собеседников агентства, российский президент никогда не поддается давлению и не собирается сдаваться из-за «нефтяного шантажа» Эр-Рияда в сложившейся ситуации. Кремль не ждал, что Саудовская Аравия решится на нефтяную войну, однако он в течение нескольких лет готовил резервы на случай кризиса.
Поэтому, говорят источники Bloomberg, окружение главы России осознавало, что «беспрецедентное столкновение» грозит обвалом цен на нефть ниже $20 за баррель. Сейчас Кремль готов к сотрудничеству с ОПЕК+, но на собственных условиях: его инициатива сохранить сделку по сокращению добычи до конца июня до сих пор действительна.
Пока же цена на нефть марки Brent успела снизиться с $50 за баррель в начале марта до минимума в $24,52 18 марта. Потери от обвала стоимости черного золота уже заметны в России: рубль стремительно падает, а экономика оказалась на грани рецессии.
«Поднять» 20 марта цены на нефть помогло заявление президента США Дональда Трампа о том, что Америка готова вмешаться в ценовую войну в «подходящее время». По информации The Wall Street Journal, Вашингтон подумывает о новых санкциях против России, чтобы повлиять на Москву.
Угрозы новых ограничительных мер пресс-секретарь президента России Дмитрий Песков назвал проявлением «русофобии» и заявил, что страна не ведет ни с кем ценовых войн и готова к диалогу, «особенно в столь непростые времена».
В Кремле также не согласились с утверждением, что на рынке нефти сложилась катастрофическая ситуация. 19 марта совладелец «Лукойла» Леонид Федун охарактеризовал положение, при котором цена на черное золото ниже $25 за баррель, именно этим словом. По его мнению, даже сторонники выхода из сделки ОПЕК+ «не могли себе в страшном сне представить, что будут продавать нефть по $25».
«Это весьма неприятная ценовая конъюнктура, вот в этом плане можно согласиться. Говоря о том, что это катастрофа для России, — наверное, с этим нельзя согласиться в среднесрочной перспективе, потому что <...> в течение нескольких лет у нас имеется солидный запас прочности, который обеспечит возможность выполнения всех социальных обязательств, планов развития», — заметил Песков (цитата по РИА Новости).
Песков напомнил о периодах, когда цена на нефть была еще ниже, при этом усомнился, что сейчас можно «сколько-нибудь точно» спрогнозировать ее конъюнктуру на перспективу до трех лет.

Link to comment
Share on other sites

Падіння цін на нафту є поганою ознакою для набагато гірших речей. Світова зараза впливає на економіку США та вітчизняну нафтову промисловість набагато більше, ніж я зрозумів лише два тижні тому. Коли я намагаюся дозволити моєму аналізу «наздогнати» серйозність ситуації, мій новий прогноз економіки США та нафтової галузі справді є досить страшним.

Я не кажу про це, щоб когось панікувати, але щоб надати більш "реалістичний та прагматичний" погляд на те, куди ми йдемо звідси протягом наступних кількох тижнів і місяців. Швидкий крах ціни на нафту в США говорить про випередження ВЕЛИКОГО ВИПРОБУВАННЯ для вітчизняної промисловості сланцевої нафти. Хоча низька ціна нафти спричиняє хаос у сланцевій промисловості, це лише одна складова загального рівняння.

 

Сьогодні споживання нафти в США вже значно скоротилося через закриття багатьох міст та районів країни. Однак це лише перша стадія кризи. Моя кишка говорить мені, що споживання нафти в США, швидше за все, знизиться на 25-30%… можливо, і більше. Але оскільки державні та федеральні уряди продовжують закривати додаткові міста, ми можемо побачити на 40-50% зменшення споживання нафти . Це звучить нецензурно, але ми повинні почати розглядати ФАКТИ.

Ось крах цін на нафту в США за останні п’ять тижнів:

Протягом тижня 18 лютого ціна нафти закрилася на рівні 53,38 долара. Через чотири тижні ціна впала на 58% до 22,63 долара… станом на кінець п’ятниці. Аналітики, інвестори та громадськість, схоже, не розуміють, скільки відбувається знищення попиту на нафту. За даними ОВНС, Агентства енергетичної інформації США, станом на 13 березня США споживали 21,5 мільйона барелів на день (мбд). Зараз ми не споживаємо всю цю суму на внутрішньому ринку, частина поставок експортується.

З недавнього оновлення ОВНС, нафтопереробна промисловість США постачала 16,1 миллиарда бензину, реактивного палива та дизельного палива ... але було експортовано 2,2 мільярда. Таким чином, з моєї задньої частини розрахунку серветки випливає, що внутрішнє споживання цих трьох нафтопродуктів в США становило близько 14 мільйонів мільярдів. Якщо припустити, що 25-30% бензину, реактивного палива та дизельного палива вже скорочуються, це вже втрата близько 4 мбд, або це скоро.

Ми повинні слідкувати за запасами нафти в США протягом наступних декількох тижнів і місяців, але в якийсь момент знищення внутрішнього попиту врешті-решт змусить нафтову промисловість скоротити виробництво, тому що ... НЕ БУДЕ МІСЦЕ ДЛЯ НАФТИ ДЛЯ ПЕРЕГЛЯДУВАННЯ !!

Я не вірю, що більшість аналітиків усвідомлюють, наскільки швидко видобуток нафти в США зменшиться, НЕ ДУМУЙТЕ НИЗЬКОЇ ЦІНИ, а тому, що ринок цього не потребує. Це, безумовно, НАЙБІЛЬШІший фактор для промисловості сланцевої нафти США. Ще на початку 2016 року, коли ціна нафти ненадовго знизилася до 20-х років, американська промисловість сланцевої нафти скоротила CAPEX та нові свердловини. Однак у міру відновлення ціни на нафту, сланцеві компанії почали збільшувати витрати CAPEX, додаткові свердловини та видобуток. Цього разу буде набагато інакше, тому що нинішній ДЕКЛІН не обумовлений низькою ціною нафти, а МАСИВНИМ ВИКОНАННЯм попиту.

Наступний графік показує, як швидко може вийти видобуток нафти в США, якщо не буде додано нових свердловин:

Виробництво сланцевої нафти в США наприкінці 2018 року, не враховуючи виробництво 2019 року, впало з 7,3 мільйона до 3,9 мільярда всього за РІВНІ МЕСЯТИ !! ЛОЛ. Це природний рівень падіння сланцевої нафти в США. Таким чином, якби промисловість додала НЕ НОВИХ ДОБРІВ у 2019 році, промисловість сланцевої нафти втратила б 3,4 мільярда.

Наступний графік - це моя оцінка того, де видобуток сланцевої нафти в США може впасти до кінця другого кварталу 2020 року:

Я вважаю, що виробництво сланцевої нафти в США може, швидше за все, обвалитися на 2-3 + мільярди до кінця другого кварталу 2020 року (30 червня). Знову ж таки, просто не буде місця для всіх цих поставок нафти, якщо Сполучені Штати продовжують закривати або навіть оголошувати воєнне положення. Вже зараз авіакомпанії скоротили рейси щонайменше на 30-40%, і це збільшиться протягом другого кварталу 2020 року. Я бачу найбільший спад у споживанні бензину та реактивного палива. Оскільки нам ще потрібно переміщати продовольство, товари та товари навколо, рух вантажних автомобілів залишатиметься досить міцним, хоча ми будемо спостерігати зниження загального руху вантажних автомобілів напівтракторів.

Я можу сказати, що внутрішнє споживання бензину в США різко знизилося, оскільки оптова ціна RBOB сьогодні (п’ятниця) закрилася на рівні 61 цент. Менше місяця тому оптовий бензин торгувався на рівні 1,72 долара. Якщо ми додамо федеральні та державні податки разом із прибутками від АЗС, ми незабаром у більшості міст побачимо 1,20–1,30 доларів за галон. Один з моїх підписників надіслав мені зображення у Facebook в 99 центів у Кентуккі… ВЖЕ!

Чесно кажучи, швидкість, з якою впала вся глобальна економіка та фінансова система, мене здивувала. Але все, що ми можемо зробити, це спробувати реагувати на те, що відбувається, і відповідно підготуватися. Зараз я бачу, що ціна на нафту в США впала до низьких 10 доларів США… МОЖЕ ВІДПОВІДНІТИ ОДНІШІ ЦИФРИ. Чому? Тому що масове знищення попиту буде продовжувати знижувати ціну нафти, поки галузь не обмежує виробництво.

Навіть незважаючи на те, що президент Трамп оголосив, що уряд США почне купувати нафту для заповнення СПР - Стратегічний запас нафти, залишається лише приблизно 70 мільйонів барелів. Якщо внутрішнє споживання продовжить знижуватися на 5+ мільйонів доларів, для заповнення SPR знадобиться лише 12 днів покупки. Отже, якщо ви почнете займатися простою математикою ... МИ В СЕРДІЙНОМУ СКЛАДІ, і я вважаю, що ринок ще не настиг.

На жаль, навіть якщо цей вірус пошириться і піде на спад у найближчі 2-3 місяці, ЕКОНОМІЧНЕ І ФІНАНСОВЕ ЗНІШЕННЯ вже буде зроблено. Ми не повертаємося з цього.

https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=uk&ie=UTF8&prev=_t&rurl=translate.google.com.ua&sl=en&sp=nmt4&tl=uk&u=https://srsroccoreport.com/u-s-oil-price-collapse-u-s-economic-collapse/&usg=ALkJrhiJxglUq1-TkJu_9Mmlrz-tlpbhDA

Link to comment
Share on other sites

По скільки в нас бенз на заправках? :nose3:

 

Цена бензина в США упала до 10 центов за литр
На торгах в понедельник фьючерсы на бензин на Нью-Йоркской товарной бирже рухнули до рекордно низких значений с 2006 года, кода этот инструмент был запущен (ProFinance.ru: до этого цены были так низки в 2001 году). В моменте цена бензина снижалась на 30% с лишним и доходила до 38 центов за галлон (3.785 литров).
http://www.profinance.ru/news/2020/03/23/bx0o-tsena-benzina-v-ssha-upala-do-8-rublej-za-litr.html

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Сегодня Торонто. Ессо за углом. 68.9 канадских за литр бензина

это еще торгуют бензом по 45 баксов за бочку..

 

будет дешеветь..

 

и это 

хоть одно адует на данный момент.

Link to comment
Share on other sites

По скільки в нас бенз на заправках? :nose3:

 

Цена бензина в США упала до 10 центов за литр

На торгах в понедельник фьючерсы на бензин на Нью-Йоркской товарной бирже рухнули до рекордно низких значений с 2006 года, кода этот инструмент был запущен (ProFinance.ru: до этого цены были так низки в 2001 году). В моменте цена бензина снижалась на 30% с лишним и доходила до 38 центов за галлон (3.785 литров).

http://www.profinance.ru/news/2020/03/23/bx0o-tsena-benzina-v-ssha-upala-do-8-rublej-za-litr.html

В доларах через падіння гривні напевно знизилась, але, наприклад, не так, як в турків  https://autotraveler.ru/spravka/benzine-in-europe.html

Link to comment
Share on other sites

Российское правительство доплатит нефтяникам за поставку нефти в Белоруссию :lol2:  :tu: 
Компании обнулят премии, как и просил Минск, сообщил белорусский премьер Сергей Румас. По его словам, им компенсируют 40% потерь — 85 миллионов долларов в нынешнем году.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...