Перейти до змісту

zig

Recommended Posts

НАТО оприлюднило супутникові знімки, що підтверджують вторгнення РФ

 

Організація Північноатлантичного договору оприлюднила на своємуофіційному сайті та в соціальних мережах супутникові знімки російської військової техніки, яка перетинає кордон України.

 

Копію фото з поясненнями оприлюднено також на блозі місії США в НАТО. Зазначено, що джерелом інформації став сервіс DigitalGlobe.

 

Повідомляється, що фото зроблені неподалік від міста Краснодон (Луганська область), яке розташоване в кількох кілометрах від українсько-російського кордону.

 

Знімок, який опубліковано в четвер 28 серпня, датований ще 21 серпня.

 

"Нові супутником знімки демонструють, що війська Росії беруть участь у військових операціях всередині України", - прокоментувала дане фото речник альянсу Оана Лунгеску.

 

BwIkeI2IUAAEcE_.jpg

 

Oana Lungescu         @NATOpress Follow

New satellite images showing #Russia’s forces engaged in military ops inside #Ukraine http://ow.ly/AOYCW  @NATO

 

На декількох фото зафіксовані підрозділи самохідної артилерії, що заїхали на територію України, а також вилаштувалися в бойовий порядок. "Це лише вершина асйбергу", - коментують дане фото представники  НАТО, цитати яких наводить блог місії США.

 

http://1-ps.googleusercontent.com/x/www.pravda.com.ua/img.pravda.com/images/doc/c/d/cd7a3b6-159f948-1.jpg.pagespeed.ce.1He1S_QgRk.jpg

 

Як відомо, Росія тривалий час постачає бойовикам зброю та військове обладнання. Минулого тижня масований неконтрольований перетин кордону відбувся, зокрема, 21-22 серпня. Згодом, 27 серпня, Росія розпочала військове вторгнення в Україну на півдні Донецької області.

 

НАТО вже тривалий час визнає, що російська армія веде військові дії в Україні.

 

ЄС наразі відмовляється робити заяви з цього приводу.

 

http://www.pravda.com.ua/news/2014/08/28/7036096/

Link to comment
Share on other sites

Порошенко: Україна захистить себе сама і вже домовилась про отримання зброї

 

Президент Петро Порошенко вважає Україну здатною самостійно захистити себе від військової агресії Росії. :no2:

 

Про це він сказав, відкриваючи засідання Ради національної безпеки і оборони, повідомляють "Українські новини".

"Ми здатні захистити самі себе", – сказав він.

 

При цьому Порошенко зазначив, що Україні необхідно сучасна високотехнологічна зброя і засоби розвідки. За його словами, переговори з цього приводу вже завершені і очікуються позитивні зміни в цьому питанні.

 

Як відомо, в четвер Порошенко скасував свій візит до Туреччини і скликав термінове засідання РНБО через російське вторгнення. Також Україна попросила про скликання термінового засідання Радбезу ООН, який збереться вже в четвер о 21 вечора.

 

http://www.pravda.com.ua/news/2014/08/28/7036093/

Змінено користувачем zig
Link to comment
Share on other sites

Польща визнала дії Росії проти України агресією

 

МЗС Польщі вважає, що введення військ Росії на територію України на півдні Донецької області є актом агресії.

 

Про це йдеться в заяві МЗС Польщі.

 

"МЗС висловлює рішучий протест у зв'язку зі збільшенням введення військових збройних сил Російської Федерації на територію України. В останній період ми спостерігаємо наступальні дії російських військ в південній частині Донецької області, а особливо в околицях міста Новоазовськ", - заявили в МЗС Польщі.

 

"Ми вважаємо що ці дії Росії проти України відповідають визначеним в документах ООН – резолюція Генасамблеї ООН 3314 (визначає ознаки агресії - ред.) – ознакам агресії", - йдеться в заяві.

 

Польський МЗС нагадав, що Варшава виступала і виступає за випрацювання дипломатичного вирішення конфлікту, але на умовах поваги територіальної цілісності та суверенітету України та на засадах міжнародного права.

 

Як відомо, українська РНБО заявляла, що у Донецькій області російські військові захопили кілька сіл та місто Новоазовськ і ведуть потужний артилерійський обстріл українських позицій.

 

http://www.pravda.com.ua/news/2014/08/29/7036167/

Link to comment
Share on other sites

Німеччина вперше заговорила про "військову інтервенцію " з боку Росії

 

Уряд Німеччини уперше заговорив про "військову інтервенцію " з боку Росії у зв'язку з останніми подіями в Україні.

Про це заявив офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт на прес-конференції у Берліні 29 серпня, передає Deutche Welle.

"Ми очікуємо пояснень від Росії щодо повідомлень про неодноразові порушення українських кордонів, які в підсумку свідчать про військову інтервенцію", - сказав він.

Зайберт також додав, що опосередковані свідчення "присутності росіян та використання російських озброєнь" були вже й раніше, зараз підстави для таких тверджень стали більш вагомими.

Такий розвиток подій є "дуже серйозним і нічим не виправданим", наголосив речник німецького уряду.

Зайберт підтвердив попередню заяву Меркель про намір обговорити на екстреному саміті ЄС нові санкції проти Росії. Водночас можливість поставок озброєнь Україні речник відкинув.

 

http://www.eurointegration.com.ua/news/2014/08/29/7025487/

Змінено користувачем zig
Link to comment
Share on other sites

Лавров вдає, що фактів вторгнення Росії в Україну немає

 

Глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що Росії не надали фактів її вторгнення в Україну, а бойовики відтісняють українську армію, щоб "врятувати мирних жителів".

 

Про це він сказав у п'ятницю в Москві під час прес-конференції.

 

Він заявив, що Росія вимагає розпочати "справжній загальнонаціональний діалог" - переговори про майбутнє України за участю всіх політсил і регіонів.

 

При цьому Лавров заявив, що Росія вже звикла до звинувачень. На його переконання, цьому немає ніяких доказів.

 

"Фактів нам не пред'явлено ні про вторгнення... І взагалі, мені здається, що приховування фактів характерна риса США та ряду Європейських країн щодо всього, що відбувається на Україні", - заявив Лавров.

"чи то твердження про пересування наших військ, чи то пряма участь американських спецслужб у наввчанні українських силовиків в проведенні ними силової операції, чи то розслідування катастрофи з малайзійським Боїнгом, чи трагедія на Майдані або в Одесі 2 травня <...> Жодного факту, які б підкріплювали твердження про те, що або це Росія вторгається, або снайпери (на Майдані - УП) діяли за наказом Януковича, а не Парубія ", - сказав Лавров.

 

Він заявив, що з військової точки зору "ополченці роблять дуже просту річ - відтісняють силовиків з тих позицій, звідки українські війська, добровольчі батальйони, всякі там азови і дніпро, обстрілюють мирні міста".

 

"Єдиний спосіб врятувати мирних жителів - силою прибрати силовиків з тих позицій, звідки ці бомбардування відбуваються", - заявив глава МЗС РФ.

 

"Якщо Київ і його покровителі будуть продовжувати слідувати своїй логіці, нічого доброго не буде", - сказав він.

 

Як повідомлялося, 25 серпня поблизу Дзеркального Амвросіївського району Донецької області спільна оперативна група Збройних сил України та СБУ затримала 10 військовослужбовців 331 полку 98 Свірської дивізії Повітряно-десантних військ ЗС РФ.

 

Група Інформаційне опір зафіксувала на даний момент присутність на Донбасі 3 батальйонно-тактичних груп і двох танкових батальйонів росіян (максимальна оцінка при цьому - 5 БТГ і 3 тб). Плюс від 8 до 10 диверсійно-розвідувальних груп російського спецназу.

 

http://www.pravda.com.ua/news/2014/08/29/7036176/

 

 

 

А яких саме доказів хоче це чмо? Йому мало відео, фотографій, супутникових знімків, полоненних російських солдатів, заяв російських матерів?

Змінено користувачем zig
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...