Перейти до змісту

Людина з кіноапаратом


Dilbert

Recommended Posts

https://archive.org/details/ChelovekskinoapparatomManWithAMovieCamera

 

Людина з кіноапаратом — німий експериментальний кінофільм Дзиґи Вертова 1929 року, один із найголовніших маніфестів світовогокіноавангарду. Британський кіноінститут (BFI) оприлюднив кінорейтинг, у якому фільм українського кінорежисера визнано найвизначнішим документальним усіх часівhttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/79/Man_with_a_movie_camera-1.jpg/200px-Man_with_a_movie_camera-1.jpg

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Фільм знято як хроніку одного дня з життя великого міста, зафіксовану кінокамерою-кінооком. Задум стрічки належить оператору Михайлу Кауфману, який запропонував Дзидзі Вертову створити «щоденник кінооператора» (цей фільм став останнім спільним проектом талановитого творчого тандему).

Власну творчу інтенцію щодо фільму Вертов сформулював так:

 

Ця експериментальна робота спрямована на створення справжньої міжнародної абсолютної мови кіно на основі її повного відділення від мови театру та літератури.

Наприкінці 1920-х, коли внутрішньопартійна дискусія в ВКП(б) закінчилася розгромом опозиції та встановленням гегемонії Сталіна, керівництво партії розпочало наступ на авангардне пролетарське мистецтво, як таке, що не відповідає завданням часу. Вертов, нищівно критикований за «формалізм», втратив можливість знімати в РРФСР. Відтак режисер звернувся до керівництва Одеської кіностудії ВУФКУ, яке підтримало його радикальний кінозадум, відкинутий у Москві. Зйомки стрічки розпочалися влітку 1928 року й відбувалися здебільшого в Одесі, але також уХаркові та Києві. Прем'єра фільму відбулася 6 січня 1929 року в Києві, 9 квітня в Москві та 12 травня в США.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Настоящее его имя Давид Кауфман (его брат уехал кажись в США и продолжал снимать кино там), а кино классное , рекомендую смотреть с озвучкой от Майка Ньюмена.

 

Отношение к режисеру двоякое, с одной стороны он торчал от  коммунистической утопии 20-х годов, снимал пропагандистские ролики и Ленина, с другой стороны Сталин его быстро вернул в суровую реальность.

Змінено користувачем Сорока
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Не не видел.....если честно то  я немые фильмы не очень........а у Вертова  удачно сделали озвучку и киноряд. Кстати есть другой вариант озвучки по найденным записям Вертова, как оно должно быть - вообще не понравилоось

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...