Перейти до змісту

Дєд Марос хотів квартиру на халяву


Гість Хома

Recommended Posts

 

Сім’я Губарєвих з Донецька складається з двох дорослих та двох дітей. Зараз вони знімають квартиру, на що витрачають 3 тисячі гривень. Окрім цього донеччани стоять у черзі на молодіжний кредит за програмою «Пільгове кредитування» Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву. 

Губарєви претендували на об'єкт по вулиці Багратіона, забудовник «БігБУД». Згідно з цією програмою, вони мали отримати квартиру 104 кв/м, компенсація за програмою - кредит безвідсотковий і 25 відсотків вартості квартири проплачувала держава за двох дітей. Квартир з такою площею не було, тому сім’я обрала трикімнатну квартиру площею 92 кв/м. Перший внесок становив би 6 відсотків, а кредит давався на 30 років.

Коли сім’я дізналась про нову програму, вона стала чекати на покращенні умови для себе. Але тепер донеччани мають право тільки на 58 кв/м, а у новобудовах це однокімнатна квартира. 

«За новою програмою уряду «Доступне житло» ми можемо докупити за ціною забудовника не більше 12 кв/м, сплативши перевищення одноразовим платежем. Це складе площу в 70 кв/м, в деяких об'єктах це може бути навіть двокімнатна квартира, але не скрізь, бо двокімнатні квартири в новобудовах зазвичай починаються від 80 кв/м. Компенсації на дітей немає, перший внесок 25 відсотків, кредит дається тільки на 15 років», - зазначає Катерина Губарєва.

 

http://ngo.donetsk.ua/articles/bliznyuk-vprovadiv-nedostupne-dostupne-zhitlo-donechchani-znovu-zalishilis-u-prograshi

Link to comment
Share on other sites

ну то зараз воно отримало квартиру на халяву.... одразу з ремнотом та меблями...

причому була можливість обрати з кілької варіантів...

 

в голови господарів деяких з них можна було потім потикати палочкою в річці...

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...