Перейти до змісту

законопроект №2423 проголосовано!


Nadin

Recommended Posts

 

Є й гарна новина сьогодні! 240 нардепів проголосували за законопроект №2423, який спрощує контроль за майном держчиновників та їхніх родичів! Лише вчора ми проводили акцію на його підтримку smile emoticon

Працюємо далі!

 
11202129_994343720576976_723015776089495

Гарна новина!

Верховна Рада сьогодні прийняла закон, що посилює прозорість власності чиновників. Лише вчора ми разом з Центр Протидії Корупції проводили акцію на його підтримку під стінами ВРУ! smile emoticon

За прийняття законопроекту №2423 проголосували 240 народних депутатів.

«Заради цього закону я йшов у Раду. Ми ухвалили закон про відкриття ВСІХ власників землі, нерухомості та машин», - зазначив нардеп Єгор Соболєв та уточнив, що цей закон робить неможливим незаконне збагачення, переписування майна на інших осіб. Також Соболев додав, що тепер кожен зможе зайти у інтернет і подивитися статки будь-якого чиновника.

У свою чергу спікер Верховної Ради Володимир Гройсман заявив, що завдяки цьому закону всі чиновники будуть публічно декларувати своє майно. Він наголосив, що це один із антикорупційних законів.

Як вважають автори закону, його метою є запобігання корупції, забезпечення відкритості та прозорості правовідносин у суспільстві, а також встановлення громадського контролю за чиновниками. Закон, на їхню думку, спростить процедуру доступу до відомостей, що містяться в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, надання вільного доступу до державного земельного кадастру та Єдиного державного реєстру, держателем якого є Державтоінспекція Міністерства внутрішніх справ України.

‪#‎Автомайдан‬ ‪#‎ЦПК‬

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...