Перейти до змісту

вотэтовотвсе что? (банковское)


Гість paraskaa-W

Recommended Posts

Національний банк України вітає прихід нового інвестора на банківський ринок

http://www.bank.gov.ua/simg/1x1.gif

http://www.bank.gov.ua/simg/1x1.gif

20.07.2015

прес-реліз

 

Національний банк України вітає придбання 100% акцій ПАТ "АСТРА БАНК" AGRO HOLDINGS (UKRAINE) LIMITED – дочірньою компанією інвестиційного фонду, керованого NCH Capital (New Century Holding Capital) (США).

 

28 травня 2015 року компанія AGRO HOLDINGS (UKRAINE) LIMITED визнана переможцем у відкритому конкурсі серед кваліфікованих інвесторів, яка запропонувала такий спосіб виведення банку з ринку як "продаж неплатоспроможного банку інвесторові".

 

16 липня 2015 року уповноваженою особу Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд) було підписано договір купівлі-продажу 100% акцій ПАТ "АСТРА БАНК"Фонд уперше реалізував такий спосіб виведення неплатоспроможного банку з ринку, як продажнеплатоспроможного банку інвестору.

 

"NCH Capital є відомою американською транснаціональною інвестиційною групою, прихід якої як інвестора на банківський ринок допоможе розкрити інвестиційний потенціал України. Національний банк відкритий до міжнародних фінансів та готовий йти назустріч усім інвесторам подібного класу, які вірять в Україну і готові здійснювати іноземні інвестиції у локальний ринок. Ми також вдячні Роберту Гіббінсу з ФондуAutonomy Capital за його бажання приєднатися до розвитку банківського сектору України і шкодуємо, що його плани викупити ПАТ "Банк "Київська Русь" на цей раз не реалізувалися", - наголосив перший заступник Голови Національного банку України Олександр Писарук.

 

Нагадаємо, нещодавно Національний банк України спростив процедуру для іноземних фондів прямих інвестицій та публічних іноземних компаній. Зокрема був спрощений порядок придбання компаніями банків і тепер регулятор не перевіряє достатність власних коштів у публічних компаній. Національний банк хоче бачити серед власників банків якісних іноземних інвесторів і це нововведення суттєво лібералізує процедури для якісних інвесторів.

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

а в чому питання ? 

NCH - цілком нормальний американський інвестиційний фонд, вже давно в Україні (ще з 90-х), їх мабуть найвідоміший об'єкт - універмаг "Україна" в Києві. AGRO HOLDINGS (UKRAINE) LIMITED – дочірня компанія цього інвестиційного фонду, як і написано у повідомленні.

чи Вас зацікавив підхід щодо оздоровлення банків-банкрутів шляхом передачі контролю новому власнику (можлив із зобов'язаннями здійснити певні інвестиції у розвиток установи) ?

Link to comment
Share on other sites

Общий тренд примерно следующий, ИМХО: банк принадлежит Коле Лагуну, весь менеджмент Дельты - там. Сейчас они возьмут все технологии, процессы, людей  - откроют Дельта v. 2.0 :) 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...