Перейти до змісту

Громадська перевірка на посади в органах прокуратури. Долучайтесь!


Dilbert

Recommended Posts

Прошу любих друзів і шановних читачів поширити інформацію про початок діяльності експертної групи, яка здійснюватиме громадську перевірку кандидатів на посади в органах прокуратури.

Як відомо, у липні 2015 року набув чинності новий Закон України «Про прокуратуру», розроблений під керівництвом Портнова, внесений у Верховну Раду в листопаді 2013 року президентом Януковичем і прийнятий 14 жовтня 2014 року на вимогу президента Порошенка. 

Згідно з цим витвором, змінюється порядок призначення прокурорів – зокрема запроваджується конкурс серед кандидатів на адміністративні посади. Звісно, подібні новації не мають жодного відношення до реформування органів прокуратури: для справжніх реформ треба не ліжка в борделі пересувати й не влаштовувати набір дівчаток за конкурсом, а припиняти надання сексуальних послуг. 

Тим не менш, впродовж кількох найближчих місяців в органах прокуратури буде панувати безлад, який громадськість зможе використати для того, щоби домогтись звільнення з прокуратури найбільш одіозних особистостей. Задля цього сформована група експертів, яка має проаналізувати інформацію з відкритих джерел щодо кандидатів у прокурори та передати її в комісіюу, що займатиметься відбором майбутніх прокурорів. 

На сторінці цієї експертної групи в Фейсбуці 

https://www.facebook.com/novaprokuratura

буде регулярно висвітлюватись перебіг громадської перевірки. 

Враховуючи, що йдеться не про спецперевірку, яка може відбуватися лише в передбаченому законом порядку уповноваженими на це особами з використанням закритих баз даних, громадська перевірка кандидатів передбачає:

- дослідження інформації на особу з відкритих джерел у ЗМІ, розміщених коментарів, дослідження Єдиного реєстру судових рішень тощо. Отримана інформація зможе надати відомості щодо причетності особи-кандидата, зокрема, до участі в резонансних справах.

- дослідження інформації з відкритих баз даних майном і співставлення такої інформації з декларацією кандидата про доходи.

- узагальнення зібраної інформації та підготовка довідки щодо оцінки відповідності встановленого реального майнового стану кандидата з поданою ним декларацією; участі кандидата у «справах Майдану» та інших справах, що здобули суспільний резонанс; іншої інформації, яка могла би становити інтерес в контексті можливого призначення певного кандидата на посаду прокурора.

Прізвища кандидатів на місця у прокуратурах та їхні рейтинги за підсумками попередніх етапів відкритого конкурсу опубліковано на сайті Генеральної прокуратури України. 

 

http://www.gp.gov.ua/ua/reforms…

 

З огляду на викладене експертна група звертається до всіх громадян з проханням ознайомитись з цим переліком та надати інформацію щодо одіозних претендентів на прокурорські посади. Інформацію можна повідомляти шляхом розміщення коментарів на сторінці громадської перевірки, електронною поштою на адресу 

[email protected] 

та безпосередньо мені в особистому листування.

Долучайтеся!

 

Volodymyr Boyko

 

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...