Перейти до змісту

самолетег


Гість paraskaa-W

Recommended Posts

У США представлено концепцію винищувача так званого 6-го покоління. Відповідно до представлених ЗМІ матеріалів, літак буде серед іншого споряджено лазерною гарматою, а його дизайн поєднає риси стелс бомбардувальника B-2 та безпілотника X-47B. Про це, з посиланням на презентацію компанії Northrop Grumman, пишевидання BreakingDefense.

У виданні відзначають, що у компанії Northrop Grumman повідомили, що літак будуть вирізнятивисока дальність польоту, здатність нести значну кількість боєприпасів, підвищена живучість та більш значна, у порівнянні з винищувачами F-35 та F-22, малопомітність.

Досі літак представлено лише у вигляді концепції, втім вже зрозуміло, що озброєння літака лазером означатиме необхідність вирішення конструкторами надскладних завдань.

"Одним із ключових викликів перед творцями літака стане розподіл теплового навантаження", - відзначають у Breaking Defense.

http://gdb.voanews.com/5C1D502B-8D63-44B4-8E75-BA964F3632F0_w268_r1.jpgКонцепція літака

"Найбільш просунуті сучасні потужні лазери мають КПД десь на рівні 33 відсотків. Це означає, що на кожен мегават енергії, яка спрямовується у лазерний промінь, припадає два мегават надлишкового тепла", - про це представник Northrop Grumman розповів виданню Flight International.

Наявність на літаку лазерного озброєння, яке виділяє значну кількість тепла, вкупі з потужною системою забезпечення роботи електроніки та реактивними двигунами, ставить непросте завдання з точки зору забезпечення малої помітності літального апарату - наводить слова представника компанії видання Breaking Defense.


CFlt6dUWYAAvdQ5.jpg

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

"Подібний рівень складності по суті перетворить літак на щось подібне до просунутого супутника, для якого електромагнітні поміхи, перегрів та вимоги енергозабезпечення є значними та загрозливими викликами", - йдеться у матеріалі.


При цьому видання відзначає, що новий літак за розмірами може значно випереджати існуючі бойові машини.


Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...