Перейти до змісту

Бекешкина


Гість paraskaa-W

Recommended Posts

 

Отож, чи можливий "демократичний діалог" з Росією, до якого останнім часом нас наполегливо схиляють? Ага, ну справді, чудове слово - "діалог", а якщо ще й "демократичний"... 
Сьогодні на Форумі в Лодзі була на дискусійній панелі "Як міжнародна спільнота може допомогти Україні вирішити конфлікт?" Чесно кажучи, було скучнувато, грузинській міністр говорив про війну з Грузією, чеський депутат - загальні речі про необхідність переговорних процесів, Оксана Сироїд говорила все правильно й емоційно але теж відомі речі про загальноєвропейський масштаб тієї війни, що йде в Україні. Наприкінці мав слово Валерій Соловей з Москви - доктор історичних наук, професор, завідувач кафедрою громадських зв'язків МГІМО. Словом, "інтелігент". Він висловився дуже чітко і лаконічно. Головне, сказав він, це бути реалістами і визнати нову територіальну реалість, що склалася, зокрема - новий статус Криму. І повернення до колишнього статусу неможливо. Так, ми розуміємо, що було порушено міжнародне право. але у нас інший підхід, ніж у європейців, які кажуть про права і цінності. У нас головне - це інтереси і справедливість. 
Те ж і стосовно Донбасу. Слід визнати, що 50 тисяч бойовиків, які воювали проти України ніколи з нею не змиряться, і з цього виходити у переговорах. Це реалії, які треба визнати.
"Ага, сказала я голосно, - коли тебе гвалтують, слід визнати цю реальність і свій новий статус, і на цій основі вести "діалог" з гвалтівником". Відреагувала Оксана, яка сказала, що не розуміє, навіщо організатори витягують сюди таких "спікерів" і зазбиралася йти. Кілька учасників (в тому числі й я) теж. Панель швиденько закрили, тим більше що й час вийшов. 
А я от що думаю про "діалог": ця форма взаємодії передбачає наявність якихось спільних засад - спільного визнання законів, цінностей тощо. А який може бути "діалог" із гвалтівником, який вам пояснює, що у нього були такі "інтереси" і свої уявлення про "справедливість" і слід визнати ці нові реалії? 
Мені іноді здається, що ми з росіянами живемо у різних світах.

 

  • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

Проблема не в тому, що росіяни - гвалтівники, як у тому, що європейці хочуть, щоб ми визнали цю реальність і налагодили діалог з гвалтівником, і врешті перестали шуміти, боронитися і вимагати, щоб вони псували з гвалтівником стосунки.

 

До речі, гарне слово - "панель" :)

Link to comment
Share on other sites

упс, а я этого Соловья даже читала в ФБ время от времени.Он раньше здравые вещи говорил.

а оно во как...

"русский либерал заканчивается......."

х\з

я уже этим уипанам не верю ниразу..

ни этим бабченкам..ни этим остальным сотникам..хуётныкам....

мне лично похуй на их всех..

завтра завалят например бабченко..ну и заипись..а если кадырова и заибись два раза.

похуй..

такое вот имхо..и оно уже лично у меня сформировалось достаточно давно.

п.с.

прав левко лукьяненко..

расказывавший как с ним сидели русские дисиденты и никак до их мозга не доходило шо левко лукьяненко сидит за независимость украины..

а не за российскую империю..но типа с другим лицом.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

 

Iryna Bekeshkina

6 hrs · 

Alert! Статки корупціонерів хочуть узаконити (або що таке "нульовий варіант"?)

Загалом чимало втаємниченого у тій славнозвісній поправці бюджетного комітету щодо перенесення на 2017 рік декларування статків державних посадовців. Нарешті, на сайті комітету опублікований отой протокол засідання комітету №44 від 24 грудня. І що? Ясно лише, що ініціатором внесення поправки був таки Андрій Деркач. Але коли почалося обговорення - "мікрофони вимкнені"!! Ще ми знаємо з протоколу, що "за" проголосували 12 депутатів, один утримався, решта просто не голосувала (і ніхто проти!). Але хто персонально? Чому це таємниця? 

Але цікавіше нас може чекати попереду. Так, завдяки пильності Чумака поправку, скоріше за все, скасують. Статки доведеться декларувати. Але вони ж вигадливі. Як розповів один з депутатів цього комітету, готується законопроект щодо декларування майна (очевидно, на противагу зареєстрованому законопроекту №3787, поданому в ВР Парубієм та групою дептатів). Так, декларування статків буде в цьому році, але як "нульовий варіант". Тобто, посадовці повинні чесно декларувати усе, що мають, і це просто приймається як даність. а от вже наступного року будуть розбиратися, у кого наскільки статки зросли і яким чином. Тобто фактично це означає повну амністію майна корупціонерів. Ви хотіли люстрацію чиновників (суддів, прокурорів та ін.) за принципом невідповідності статків офіційним заробіткам? Забудьте! Все легалізується. Всі залишаються на своїх місцях. "нульовий варіант". 

Говорила ще з одним депутатом з цього комітету. "А що?". - каже. - "Це ж європейська практика, амнстія капіталів. А хто інакше буде декларувати своє майно?". Отак наївно-відверто. До речі, це не Деркач, він з БПП. 

Ну, по-перше, "амністія" стосувалася капіталів підприємців. виведення їх з тіні. а не корупційного майна державних чиновників, а. по-друге, ну просто йдіть з державної служби, і все. І діла до вас не буде. ні, система опирається. 

Так що будьмо пильними. Краще алармити раніше, ніж тоді, коли вже буде пізно.

Змінено користувачем Грицько
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...