Перейти до змісту

*уйовий Львів. Поширюйте далі


Dilbert

Recommended Posts

http://portal.lviv.ua/news/2016/02/07/u-lvovi-zaklikayut-ignoruvati-restoran-zvidki-vignali-hloptsya-iz-dtsp

 

 

У Львові закликають ігнорувати ресторан, звідки вигнали хлопця із ДЦП

http://portal.lviv.ua/wp-content/uploads/2016/02/roman.jpg

 

У мережі поширюються повідомлення з закликами не відвідувати ресторан Vapiano Lviv (вул. Гнатюка, 12А) , звідки вигнали переселенця Романя Кисляка з ДЦП, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Як відомо, журналістка Олена Кулигіна повідомила про прикру події у себе на Facebook. За її словами, Романа до цього ресторану запросили друзі. Роман прийшов трохи завчасно, але коли він спокійно чекав на свого товариша, до нього раптом підійшов один із офіціантів, і нічого не кажучи, почав “за шкірку” витягати відвідувача  на вулицю.

Учора ввечері, 6 лютого, заклад вибачився перед Романом: «Ми погоджуючись з тим, що вчора Романа попросили покинути заклад,( наголошуємо : не “викинули” чи “виштовхали”) але це було зроблено не з причин його фізичних вад, ні, ні в якому разі! Сталася прикра помилка, за якої офіціант розцінив Романа як підозрілу особу.»Ми зв’язалися з Романом і вибачитися за цю неприємну ситуацію. Роман сприйняв це з розумінням і прийняв наші вибачення».

Втім офіціанта, який образив Романа, не звільнили, і загалом у ресторані не вважають подію дискримінацією. Саме через це мешканці Львова та активісти почали закликати містян не відвідувати цей заклад. Зокрема, журналіст та викладач УКУ Отар Довженко у себе на сторінці у Facebook написав, що замість того, щоб покарати винних, Vapiano Lviv намагається виправдатися.

«Якщо коротко, то Рома Кисляк, свята людина, прийшов на зустріч до ресторану Vapiano Lviv і був викинутий звідти, бо його зовнішність видалась офіціанту підозрілою. Рома, позаяк він справді свята людина, не збирався навіть жалітися, але розповів про пригоду друзям, тому ситуація набула розголосу. Замість покарати мудака, який уважає симптоми ДЦП підставою для приниження клієнта, і посипати голову попелом, адміністрація відбріхується. Мовляв, не викидали, а попросили вийти, проведемо тренінги для офіціантів, вирішуємо питання», – написав О. Довженко.

 
Змінено користувачем Dilbert
Link to comment
Share on other sites

Адміністрація та команда ресторану Vapiano Lviv приносить свої вибачення Роману Кисляку за прикрий випадок, який мав місце вчора у нашому ресторані.
Ми готові офіційно оголосити результати розслідування :

Ми погоджуючись з тим, що вчора Романа попросили покинути заклад,( наголошуємо : не "викинули" чи "виштовхали") але це було зроблено не з причин його фізичних вад, ні, ні в якому разі! Сталася прикра помилка, за якої офіціант розцінив Романа як підозрілу особу. 

Ми зв'язалися з Романом і вибачитися за цю неприємну ситуацію. Роман сприйняв це з розумінням і прийняв наші вибачення. На додаток повідомив, що він не хотів, щоб виник такий скандал і не мав наміру поширювати цю інформацію... Зі свого боку хочемо ще раз вибачитись і заявити, що Роман та інші люди з фізичними вадами завжди були і будуть бажаним гостями у всій мережі ресторанів Vapiano! 
Також обов'язково буде проведена роз'яснювальна робота та інструктаж щодо поводження зі всіма гостями ресторану.

Наразі, жодна зі сторін не має претензій одна до одної. То ж залишається лише чекати офіційне підтвердження вище написаного Романом. 

P.s. Шкода, що більшість не дочекалися реакції адміністрації та зробили поспішні висновки стосовно нашого ставлення до людей з будь-якими вадами та "поділу їх на касти"

 

Якого беня іх не оштрафують? на майбутнє будуть знати

Link to comment
Share on other sites

Это мировая сеть, я так понимаю.

Полагаю, их головному офису будет дохуя интересно узнать, что львовский филиал инвалидов обижает.

В Европе такое любят, да. Поощряют.

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Uliana Kotsaba

9 hrs · 
 
ось це, шановні громадяни, і є справжнє обличчя нашого суспільства. мало того, що держава і суспільство дивляться на людей з обмеженими можливостями як на прикре непорозуміння - їх довели до того, що вони самі почали на себе так дивитися і вважати себе "тягарем". милуйтеся, парафіяни, це - наше відзеркалення
 
 
 
 

Роман Кисляк після інциденту у львівському ресторані «Vapiano», коли його вигнали із закладу лише за те, що видався підозрілим, дав інтерв’ю Телеканалу «24». Він наголосив, що зла на офіціанта, який прогнав його з приміщення, не тримає, адже звик до того, що є вигнанцем у суспільстві.

 

«Я не ходжу по ресторанах, бо розумію, що є бридким. Вони гидують. Але ж мене запросили на зустріч... Я себе звинувачую, хоча це й не я виклав в інтернет... Я не хочу жити, бо я є тягарем у суспільстві», – розповів Роман Кисляк.

 Однак офіціантові він видався підозрілим. Принаймні так інцидент пояснив директор мережі «Vapiano» в Україні Володимир Гавришевський.

«Він йому [офіціантові] здався на дивну людину, яка поводилась не так, як усі. Це проблема нашого суспільства, що ми на людей, які поводяться не так, як усі, реагуємо по-різному… З розмови з офіціантом, він його не штовхав. На камері видно, що він поклав йому руку на спину і проводив до виходу», – зазначив Володимир Гавришевський.

Додамо, що цей офіціант уже кілька днів не виходить на роботу.

Відео з камер спостереження заклад надасть тільки з погодження інших клієнтів, які перебували у приміщенні. А допоки дирекція намагається залагодити конфлікт, Володимир особисто попросив вибачення у Романа. Вибачення директора ресторану Роман, звісно, прийняв, проте журналістам зізнався, що це був чи не перший його похід до ресторану.

Сама журналістка Мар’яна розповіла, що коли побачила Романа, який чекав на неї під дверима закладу, хотіла підійти і з’ясувати причину такої поведінки персоналу ресторану, проте сам Роман наполягав, що їм треба пробачити.

«Я хотіла підійти до адміністратора і з’ясувати власне причину чому так сталось. Адже в нас наперед все було домовлено. Проте Роман запротестував, сказав, що всі ми є християни і треба пробачити», – пригадала журналістка Мар’яна.

Нагадаємо, інформація про те, як з ресторану «Vapiano Lviv» прогнали чоловіка з ДЦП, швидко поширилась в інтернеті. Люди стали на захист Романа. Заклад, який славився хорошою кухнею і, до речі, пристосованим для інвалідів приміщенням, блискавично перетворився на місце дискримінації. А вибачення, яке невдовзі з’явилося на сторінці ресторану, викликало ще більшу хвилю обурення.

Link to comment
Share on other sites

МАРИНА ПОРОШЕНКО ЗАПРОСИЛА НА КАВУ ХВОРОГО НА ДЦП, ЯКОГО ВИСТАВИЛИ ЗІ ЛЬВІВСЬКОГО РЕСТОРАНУ

тут: http://tsn.ua/ukrayina/marina-poroshenko-zaprosila-na-kavu-hvorogo-na-dcp-yakogo-vistavili-zi-lvivskogo-restoranu-588613.html

 

Перша леді підтримала суспільне обурення через ставлення до людей з обмеженими можливостями.

 

"Я цілком підтримую хвилю обурення українців щодо ситуації, яка сталася з хворим на ДЦП Романом Кисляком. Твердо переконана, що подібний вчинок стосовно людини з інвалідністю є щонайменше безбожністю. Адже рівноправне ставлення один до одного робить нас людьми та єдиним непереможним народом. І якщо хтось вважає, що має право на зверхність до людей з обмеженими можливостями, то хочу нагадати, що кожен з нас знаходиться від потенційної інвалідності на відстані аварії. дорогий Романе, дякую тобі за твоє велике серце, наповнене добром, людяністю, вмінням прощати і допомагати іншим. А ще, буду рада зустрітися з тобою за філіжанкою кави", - сказала Порошенко.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Фонд Порошенка добавил(-а) 8 новых фото в альбом «Зустріч #накавуздругом з Романом Кисляком» — с Ромой Кїсляком в Kartata Potata кафе-гастроном.
2 ч · 
 
23 лютого в рамках соціальної ініціативи ‪#‎накавуздругом‬ Дружина Президента України Марина Порошенко зустрілася з Романом Кисляком, який має ДЦП. Зустріч відбулася у гастроном-кафе «Kartata Potata» ресторатора, кулінарного експерта і друга Центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями Даші Малахової.

 

 

 

Акція, під час якої українці запрошують на каву людей з обмеженими можливостями, розпочалася після того, як Романа вигнали з львівського ресторону, а пані Порошенко публічно запросила його на зустріч «за філіжанкою кави».

 

Запроваджуючи ініціативу #накавуздругом, Роман Кисляк зазначив: «Неважливо, хто ця людина з особливими потребами – сліпий, глухий, чи із синдромом Дауна. В першу чергу – це людина, її створив сам Бог, і вона має право на життя. Запрошуйте своїх особливих друзів. Можна не лише на каву, є театри, кінотеатри або просто прогулянки на природі. Не бійтеся нас, ми теж люди!», – наголосив Роман.

 

Зустрівшись на каву, пані Марина та Роман обговорили проблеми людей з особливими потребами, підкреслюючи важливість змін у ставленні українців до цих осіб. Також Роман розповів Дружині Президента про свою активну громадянську діяльність, зокрема про допомогу дітям, людям похилого віку та пораненим бійцям в окупованому Донбасі.

 

У ході розмови Марина Порошенко подякувала Романові за соціальну ініціативу #накавуздругом, яка охопила всю Україну: «Дуже важливо, що українці відгукнулися на цю акцію та проявили свою небайдужість до осіб з обмеженими можливостями. Я знаю, що в рамках цього флешмобу цілі колективи запрошували на каву людей з особливими потребами. І мені б дуже хотілося, щоб ця акція була бестроковою, щоб ми щодня приділяли увагу таким людям, адже вони – цілий світ: цікавий, безмежний і неповторний».

 

Знаючи, що Роман працює у Львові таксистом, на згадку про зустріч пані Марина подарувала йому відеореєстратор.

 

11053155_1045491615512284_79968463585397

 

12779103_1045491542178958_90254266307929

 

12764408_1045491448845634_51485979152766

 

12671786_1045495198845259_55108104937349

 

12783511_1045495215511924_52509788969220

 

12748128_1045495242178588_42384019388415

 

12764432_1045495475511898_49670816933594

 

12771923_1045495478845231_29233566769171

 

 

 

 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

блін, піарники Марини Порошенко відпрацювали на 12 балів. Усе чудово: вибір закладу, фотки, формат зустрічі, одяг (за черевики Марини окремий плюсик). Ще раз, це не оцінка Марини (якщо це насправді все вона - Петро неймовірно щасливий чоловік і нащо йому та політика), оцінюю її піарників - відпрацювали на 12.

Link to comment
Share on other sites

у інших теж була така можливість і піарники, але вони такого не робили

 

та ж Катерина Ющенко, яка як американка знає як це важливо, бо American Disability Act вже 25 років існує, вона цим не переймалась

Link to comment
Share on other sites

Я дико извиняюсь

А что, с таким заболеванием можно водить авто?

И даже таксистом работать?

а почему нет??? ДЦП имеет несколько типов (атоническо-астатический и т.д.) , есессно и мешаного типа есть, там все очень ильно индивидуально. ну и социализация - это очень важно

Змінено користувачем Nadin
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

блін, піарники Марини Порошенко відпрацювали на 12 балів. Усе чудово: вибір закладу, фотки, формат зустрічі, одяг (за черевики Марини окремий плюсик). Ще раз, це не оцінка Марини (якщо це насправді все вона - Петро неймовірно щасливий чоловік і нащо йому та політика), оцінюю її піарників - відпрацювали на 12.

та да, в этот раз хоть за первую леди не стыдно

Link to comment
Share on other sites

а почему нет??? ДЦП имеет несколько типов (атоническо-астатический и т.д.) , есессно и мешаного типа есть, там все очень ильно индивидуально. ну и социализация - это очень важно

 

100 %. Причому у порівнянні з Заходом ми знаходимося в печерах.

В мене був викладач голандець так я тільки через рік взнав , що він має  ДЦП та лікувався довго.

Людину відновили так, що ви взагалі не запідозрите, що він цим хворіє. 

Тільки трохи вайлувата хода і все. До речі, з голандської команди викладачів він знав найбільше мов.

Включаючи російську та українську.

Link to comment
Share on other sites

Ми в печерах у ставленні до жінок, людей з особливими потребами та нетрадиційної орієнтації.

 

А ще у нас люблять рота всім затикати, якщо думка не співпадає з власною

Link to comment
Share on other sites

Американці зробили відео, як поводити себе з людьми з особливими потребами та бути чутливими.

Через те, що в Україні ці люди замикані вдома, а коли виходять в кафе моральні покидьки їх виганяють, бо не знають як реагувати

 

Тому вчитись ніколи не пізно

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

... моральні покидьки їх виганяють, бо не знають як реагувати

 

 

Якщо не знають як реагувати, то не моральні покидьки

 

Якщо моральні покидьки, то знають як реагувати

Link to comment
Share on other sites

Дуже прикра історія з Ашану.

Кілька днів тому це було. Глюкнула банківська картка на касі. Касир - з поганим слухом. Добре, що черг особливо не було. Закрили ми касу, поки я у банк дзвонив, розблоковував. Все з вибаченнями, усмішками. Переписувались у її блокноті. "Вибачте", "Нічого страшного", "Дякую" і т.п.
Коли закінчили, пішов я до адміністратора, касирку похвалити.
- А Ви у Книгу скарг подяку їй напишіть.
Написав кілька речень. Розмовляєм з, трішки чомусь здивованою, адміністраторкою. І тут вона видає:
- Ви знаєте, за чотири роки, що я тут працюю Ви ПЕРШИЙ (!!!) підійшли подякувати такій людині. Завжди приходять - жаліються, обзивають "Не те пробила, я їй кажу, а вона глуха! Нашо ви таких на роботу берете?!". Ви знаєте, - продовжує адміністратор - нам заборонено хамити, але у таких випадках я не стримуюсь і хамлю тим клієнтам". 

А меседж цей мій до того... що перший раз (!!!) за чотири роки (!!!) подякували глухонімому касиру, і Ашану, що працевлаштовує таких людей!
Прошу репосту та ОБОВ'ЯЗКОВО при нагоді подякуйте чи персоналу в залі, чи касиру з будь-якими фізичними вадами. Не полінуйтесь! Виявляється, навіть при підтримці працедавців, наше совкове бидло умудряється і далі таких людей ображати!
Будь ласка, будьте людьми! Ніхто не знає, що кого чекає завтра! frown emoticon
Люблю вас!12745681_1657324007867458_89317002223058

 

 

 

 

 

 

 

 

Завжди приходять - жаліються, обзивають "Не те пробила, я їй кажу, а вона глуха! Нашо ви таких на роботу берете?!"  <----Оце моральні покидьки

Link to comment
Share on other sites

Согласно медицинской модели инвалидности, вы «имеете инвалидность», если с вами, с медицинской точки зрения, что-то серьезно «не так». И если с вами что-то «не так», то это автоматически снижает ваш статус в обществе. Это ограничивает ваши права. Согласно медицинской модели, общество вовсе не обязано адаптировать окружающую среду таким образом, чтобы она была для вас доступна. Единственные, у кого есть обязанности в отношении инвалидности, - это люди медицинских профессий, именно отсюда и название - «медицинская модель».

Это их работа, которая заключается в том, чтобы нормализовать вас – менять и улучшать вас до тех пор, пока вы не будете подходить обществу. Что, в вашей конкретной ситуации это сделать невозможно? Ну что же, в этом случае вас следует спрятать, в вашем собственном доме или в закрытом учреждении, так чтобы нормальные люди – те, что с правами – не страдали от вида ваших ужасных уродств и раздражающих движений.

http://sadcrixivan.livejournal.com/113930.html#cutid1

Link to comment
Share on other sites

 Швейцара «Криївки», який не впустив жінку на візку, звільнили з роботи
02.03.2016

 

Співвласник популярного серед туристів львівського ресторану «Криївка» Андрій Худо після перевірки інформації повідомив про звільнення з роботи співробітника, який не дозволив увійти до ресторану жінці на інвалідному візку.

 

Раніше киянин Руслан Горовий повідомив про інцидент у «Криївці», що стався 27 лютого. Разом зі своєю дружиною на інвалідному візку він хотів потрапити до ресторану, однак людина на вході (у «Криївці» її називають «концептуалістом») не впустила подружжя.

 

«На жаль, випадок, описаний Русланом Горовим, підтвердився. Усвідомлюємо, що повелись жорстоко і сповна відчуваємо провину за цей негідний вчинок, –заявив у середу ввечері співвласник мережі ресторанів «!Фест» Андрій Худо. – Оскільки поведінка працівника “Криївки” суперечить цінностям нашої компанії, прийнято рішення про його звільнення».

 

Андрій Худо від імені компанії попросив вибачення у Руслана Горового та його дружини, а також запевнив, що найближчим часом «!Фест» забезпечить доступність своїх ресторанів для людей з інвалідністю.

 

«Відповідальність за цей інцидент лежить не тільки на одній конкретній людині, але на усій команді загалом, – наголосив Андрій Худо. – Місяць тому ми розпочали перевірку закладів нашої мережі на доступність, а також напрацювали варіанти їх облаштування для людей з особливими потребами, і 8 червня прозвітуємо про зроблену роботу у всій нашій мережі».
 

 

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...