Перейти до змісту

Підозрюваного, який озброював "тітушек" для розгону Майдану, можуть відпустити з-під варти


Darkwalker

Recommended Posts

Субота, 26 березня 2016, 07:47

 

У ніч на 27 березня з-під варти можуть звільнити Р.Заворотного, який є єдиним затриманим підозрюваним у справі незаконної передачі зброї МВС та "тітушкам" для силового розгону Майдану.

Про це на сторінці в Facebook повідомляє організація "Євромайдан SОS".

Так, в повідомленні наголошується, що Апеляційний суд Києва навмисно затягував справу і майже три місяці визначав її підсудність.

"І нарешті, коли справу таки передали на розгляд Святошинському суду лишився один день до закінчення тримання під вартою тітушки Р.Заворотного", - йдеться в заяві.

Тобто, як зазначили активісти, 26 березня єдиний день, коли суддя Святошинського суду В.Жмуть може розглянути цю справу і продовжити утримання під вартою Заворотного.

"Але суддя В. Жмуть відмовилася розглядати цю справу в суботу. Хоча сам факт того, що до закінчення строку тримання під вартою лишився один день мав би бути прямою підставою для швидкого призначення судового засідання та забезпечення явки усіх учасників процесу", - наголошується в повідомленні.

 "В суботу ми дізнаємося, чи дасть призначена по цій справі суддя В.Жмуть та голова Святошинського суду А.Домарацька можливість втекти єдиному затриманому в одній із ключових справ Майдану", - додали в організації.

Активісти підкреслюють, що ця справа є "надзвичайно важливою".

"Це саме та справа, по якій проходять співробітники МВС, що на виконання злочинних наказів екс-міністра В.Захарченка видали міліціонером та тітушками більше 1,5 тисяч одиниць автоматів АК74У та майже 800 тис. патронів до них", - йдеться в повідомленні.

Організація зазначає, що епізод про незаконну видачу зброї сам по собі є ключовим для доказу переслідувань учасників Єврану режимом Януковича, "адже яскраво демонструє зв'язки між міліцією і кримінальними угрупованнями для придушення протесту".

 

http://www.pravda.com.ua/news/2016/03/26/7103382/

 

может из-за утечки инфы и резонанса все-таки не выпустят ?

Link to comment
Share on other sites

о, йопсиль...

 

 

Опівночі суботи, 26 березня, на свободу з Лук'янівського СІЗО був відпущений підозрюваний у справі видачі зброї силовикам зі складів МВС під час Евромайдану Ростислав Заворотній.

 

У Заворотнього закінчився термін утримання під вартою, який не було продовжено в зв'язку з тим, що суди протягом трьох місяців передавали справу один одному, - передає 112.

 

Повідомляється, що Заворотній відмовився спілкуватися з журналістами та разом із зустрічаючими його родичами покинув територію СІЗО.

http://nv.ua/ukr/ukraine/events/vijshov-na-svobodu-pidozrjuvanij-u-vidachi-zbroji-spivrobitnikam-mvs-pid-chas-evromajdana-105953.html

Link to comment
Share on other sites

 

 

 

Тиждень тому :

 

===================================

Усі злочинці, які вбивали українських героїв, будуть покарані, – Порошенко

 

Фото: прес-служба Президента України

Президент України Петро Порошенко зустрівся з родинами Героїв Небесної сотні.

 

«Ми завжди маємо пам’ятати про те, яку ціну було заплачено за те, щоб ми мали можливість будувати нашу державу. І дуже важливо, щоб ці злочини були покарані», — наголосив глава держави.

 

Президент подякував родинам Героїв Небесної сотні за співпрацю у розслідуванні злочинів проти активістів Революції гідності. Він також зазначив, що в роботі слідчих є недоліки, однак за останні місяці було багато зроблено, – передає прес-служба глави держави.

 

За даними Генпрокуратури, за подіями листопада 2013 року — лютого 2014 року винесено 18 вироків проти 26 осіб, у 84 справах розслідування завершено і вони розглядаються у судах, а ще 11 справ передано до суду, і в лютому мають розпочатися судові розгляди. У 63 провадженнях триває досудове розслідування. Ще 16 осіб утримуються під вартою в СІЗО, з них шість співробітників «Беркуту» та п’ятеро «тітушок», також по 13 беркутівцям та 8 «тітушках» зараз розглядаються справи.

 

«Перші із злочинців, які вбивали українських Героїв, нарешті, запроторені за ґрати. Наголошую: жоден з них не залишиться непокараним», — наголосив Петро Порошенко.

 

Глава держави повідомив, що Служба безпеки внаслідок тривалої операції виявила зброю, з якої вбивали активістів Революції гідності.

 

Президент також зазначив, що за його поданням Верховна Рада має прийняти спеціальний закон про заочне правосуддя. Нині його можна розпочати лише проти осіб, які оголошені в міжнародний розшук Інтерполом. «Це не може бути запобіжником того, щоб злочинці ховалися в Росії. Навіть якщо Інтерпол не оголосив Якименко, Захарченко, ми розпочинаємо процедуру суду, докази зібрані, і обвинувачувальний вирок має бути прийнято, бо не лише командири «Беркуту», командири внутрішніх військ, міліції мають нести за це відповідальність, але і той злочинець, хто організував та видав наказ про видачу зброю», — підкреслив Глава держави.

 

Президент також додав, що під його особливою увагою є покарання суддів, які «виносили незаконні вироки проти автомайданівців, сприяли катуванню Героїв, які затримувались міліцією».

 

«Ніхто не уникне відповідальності. І це робиться не з почуття помсти, а ми це робимо для того, щоб ніколи більше в Україні проти власного народу силовики не підняли зброю, щоб це було потужним щепленням, що Україна назавжди залишилася демократичною державою», — наголосив  глава держави.

 

Голова громадської організації «Родина Героїв Небесної сотні» Ігор Гурик подякував главі держави за підтримку і розуміння скорботи родин та закликав інші громадські організації утриматись від акцій протесту у ці дні. «Для нас дуже важливо гідно вшанувати пам’ять загиблих, — сказав він, додавши.  — Зараз дуже важливою є єдність нашої держави, щоб ми розуміли, що ми можемо подбати про її цілісність, щоб перемогти агресора та втілити у життя ідеї Героїв Небесної Сотні та їхнє прагнення побудувати європейську державу», — сказав батько загиблого Героя Романа Гурика.

 

Він також висловив занепокоєння з приводу повідомлення про можливість зупинення розслідування злочинів часів Майдану з 1 березня через те, що набуде чинності закон про Державне бюро розслідувань в нинішній редакції.

 

Президент наголосив на неприпустимості зупинки процесу розслідування через недосконалість законів та запевнив, що не допустить цього.

 

Петро ПорошенкоНебесна сотня Читайте більше тут: http://zik.ua/news/2016/02/20/zlochynntsi_yaki_vbyvaly_ukrainskyh_geroiv_ne_zalyshatsya_nepokaranymy__674365

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...