Перейти до змісту

Ведучий програми «Руйнівники міфів» приїхав в Україну підтримати молодих винахідників


Dilbert

Recommended Posts

Американський інженер та ведучий відомої програми «Руйнівники міфів» Джеймі Гайнеман вперше відвідав Україну. Він долучився до журі конкурсу інженерних стартапів Vernadsky Challenge.

Як передає кореспондент 1News, на прес-конференції у Києві Гайнеман розповів, що дещо здивований тим, що його знають в Україні, і дав декілька порад молодим українським інженерам.

 

«По-перше, потрібно більше читати про нові технології, цікавитися інноваціями. А по-друге, як це банально не звучить, я раджу докладати багато зусиль, аби досягнути поставленої мети», — зазначив відомий «руйнівник міфів».

«На жаль, я не знаю ніяких міфів про Україну та Київ. Однак в мене є товариш з України у США, який брав участь в таких проектах, як «Парк юрського періоду» та «Термінатор» (кінофільми – ред.). Він робив комп’ютерну графіку для цих фільмів. І я говорив з ним про Україну. І зараз я намагаюсь щось дізнатися про вашу країну з моменту, коли зі мною зв’язалися Vernadsky Challenge. Також я знаю, що Україна була технологічним центром ще з Радянських часів, однак, схоже, що зараз це вже не так», — зазначив Джеймі Гайнеман.

У прес-конференції також взяв участь співхасновник Асоціації «Ноосфера» та голова організаційного комітету Vernadsky Challenge Михайло Рябоконь, який не приховував задоволення від того, що цього року до журі конкурсу був запрошений Джеймі Гайнеман. За його словами, конкурс стартапів проходить вже втретє, однак тільки цього року увага преси до нього дійсно підвищена.

 

Дмитро Шоломко – директор Google Україна та Максим Поляков (засновник Noosphere Ventures  — ред.) вирішили дати поштовх для тих, хто створює інженерні стартапи в університетах. Вони можуть отримати грант для того, щоб створити інженерний продукт, його прототип, і потім з ним поїхати на міжнародну конференцію і показати те, що вони роблять дійсно унікальний продукт. Минулого року грант був підвищений до 2 млн. грн. і цього року ми також виділимо ці гроші кращому стартапу або декільком, в залежності від того, чи буде явний лідер в цих перегонах», — зазначив Рябоконь.

Також Рябоконь розповів про найбільш цікаві проекти, які в минулому ставали призерами Vernadsky Challenge. Зокрема, одним з них є бездротовий зарядний пристрій для смартфонів, який вже впроваджений у готелях Великобританії. «Перебуваючи у фойє готелю, вам запропонують чохол для вашого телефону, від якого він буде заряджатися, поки ви будете переглядати на ньому інформацію, яка вас цікавить», — розповів Рябоконь.

Також серед переможців конкурсу минулого року була команда юнаків, що розробила універсальний ключ, за допомогою якого користувач може розблокувати комп’ютер, телефон чи планшет, або й взагалі відкрити двері до квартири.

Ще одним переможцем стала група студентів з Хмельницького, які розробили систему моніторингу стану здоров’я людини, який може бути впроваджений у лікарнях.

Найбільш цікавим проектом, про який розповідали на прес-конференції, є мобільний додаток «Моя поліція». Виявляється, він також розроблений студентами і навіть частково запроваджений у Дніпрі. «Завдяки цьому додатку ви можете швидше викликати поліцію і мені відомо, що завдяки йому у Дніпрі була попереджена не одна трагічна ситуація», — зазначив Михайло Рябоконь.

За його словами, розробники додатку «Моя поліція» возили його на виставку до Сінгапуру, де він викликав неабиякий інтерес. Рябоконь також додав, що представники семи країн світу зацікавилися додатком і висловили готовність до його впровадження.

Загалом на цьогорічному конкурсі Vernadsky Challenge були відібрані 10 проектів, серед яких багато медичних проектів, що є світовим трендом.

Як було зазначено на прес-конференції, Джеймі Гайнемен має намір «підривати» всі ці стартапи зсередини, і який з них витримає, той і переможе.

У 2017 на участь в конкурсі Vernadsky Challenge подали заявки 230 проектів. До експертного комітету конкурсу входять 45 вчених-представників провідних університетів України та 20 керівників підприємств-членів Асоціації «Ноосфера».

Фінал конкурсу відбудеться 22 квітня у Дніпрі в Національному центрі аерокосмічної освіти молоді ім. Макарова.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...