Перейти до змісту

німецький клуб любителів КрАЗів


H.Kropp

Recommended Posts

http://mmr.net.ua/autoworld/war/45621

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=184&v=PZK5ugv_yA8

 

 

Армійські автомобілі КрАЗ багато років вірою і правдою служили у військових частинах на території колишньої НДР. Після об’єднання Німеччини і розпаду соцтабору вся ця техніка була списана, і багато автомобілів КрАЗ потрапили в дбайливі руки колекціонерів і благополучно дожили до наших днів, пише autonews.com.ua.

У Німеччині існує чимало любителів вантажних автомобілів марки КрАЗ. Вони не тільки об’єднуються в клуби, а й регулярно проводять цікаві автопробіги.

Так в мережі з’явилося відео з зльоту власників вантажівок марки КрАЗ, який відбувся в німецькому місті Ошерслебен – районному центрі землі Саксонія-Анхальт.

В автопробігу взяли участь більше десятка вантажівок КрАЗ. Серед них є машини, збережені в первозданному вигляді, в такому як вони зійшли з заводського конвеєра.

А є і допрацьовані місцевими умільцями – з видовженими або дворядними кабінами, кенгурятниками, пароплавними трубами і потужними кенгурятниками.

Більшість з них – горезвісні КрАЗ-255 (6х6), які були основою складової військового автопарку. Це як бортові автомобілі, так і тягачі. Також в колону потрапив і раритетний КрАЗ-214 (6х6), з двотактним дизельним двигуном і більш вузькими колесами.

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Молодцы. Интересное занятие придумали себе. И недешевое.

Те, кто активно ездят, от Краза оставили только раму и фетиш. Ото шо дымит - явно с родным двиглом - стоит 364дня в году в сарае, радуют глаз старого ватника, ностальгирующего по ГДР.  С расходом в 35 литров на 100км рачительный немец с ума сойдет от тоски.

Link to comment
Share on other sites

... стоит 364дня в году в сарае, радуют глаз старого ватника, ностальгирующего по ГДР.  С расходом в 35 литров на 100км рачительный немец с ума сойдет от тоски.

Слыхал байку от одного чеха, у которого в хозяйств Урал. Он им пользуется пару раз в год, чтобы завезти всякие вещи на гору  в "шале", которое он сдает зимой туристам.

Расход совершенно дурной, но это единственное чем можно туда завезти все что надо на сезон.

В байку склонен верить.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...