Перейти до змісту

RedBorsch

Клуб
  • Posts

    1001
  • Зареєстрований

  • Last visited

Posts posted by RedBorsch

  1. А алкоголь Нафіга?

    Та що той алкоголь? А цигарки, кожен 4й бздить тією хімією по кілька разів на день. Чи не краще дунути натуральної трави, та ще й з бонга, щоби легені не забруднювати? Саме головне, звикання — 0. Я палив траву востаннє у позаминулому році. Хоча той рік вживав досить часто.

  2. Я не знаю как все организовано в Голландии. НАдо изучить вопрос. Думаю там все отпущено в свободныый полет. В Канаде же практически социалистическая диктатура и государство пытается регулировать все, включая частоту и качество секса, сна и дефекации граждан.

    Тут, у Голандії шмаль не те щоби повністю законна, але толерується. До 5 грам можна мати при собі, до 5 рослин вдома. Торгувати можна тільки у кофешопах, на які муніципалітети видають обмежену кількість ліцензій. Тобто так просто торгувати будь-де не вийде. Не можна торгувати на певній відстані від шкіл, дитячих садків. Через це, наприклад, закрили кофешоп у Амстердамі, де я спробував перший у своєму житті space cake.

  3. понимаете, из всего этого следует что вы а) не знаете возможностей ворда, в нем встроено средство сравнения версий, б) не имеете опыта его использования, потому что как бы он, ворд, ни падал, доки остаются целыми

    а) Я пам'ятаю, що у Ворда є можливість порівнювати документи. Нагадайте будь ласка, а зміни у формулах цей інструмент теж показує? А у картинках?

    б) Тим не менше, цілісність ваших даних ніякий Ворд не гарантує. Може тільки зменшити ймовірність їх пошкодження. Особисто я віддаю перевагу зовнішній системі контролю версій.

     

     

     

    я не писал про верстать

    Я тільки хотів підкреслити, що використання ворду ніяким чином не полегшує видання готової книжки. Можна писати хоч у Google Docs, хоч у текстовому файлі, хоч ручкою на папері.

     

    Видимо, вы уже давно в МС Офис не заглядывали... ;)

    Файлы уже давно с окончанием ...x - открытый формат Standard ECMA-376. Т.е. общепринятый. Запакованный зипом XML. Большинство крупных контор принимает только такой формат - меньше мороки и проблем

    Визуальный редактор форму давно имеет скриптовый язык набора, типа TeX. Версинность поддерживается в самом документе - надо ее только включить.

    Что там осталось из супротивного? Ах да! Это же сделано не эплами! :)

    Ви мене читаєте уважно? Навіть зацитували цю мою фразу, але потім повторюєте те саме:

     

    або зазіпований нечитабельний XML у сучасному офісі

    Питання не у стандарті, а у читабельності людиною. + системи контролю версій не будуть відслідковувати зміни у ZIP-архіві.

     

    Далі, про стандарт. Стандартів є багато. Ви теж можете придумати власний формат і стандартизувати його. На офісні документи я знаю як мінімум 2 стандарти:

    1) https://en.wikipedia.org/wiki/OpenDocumentбув прийнятий першим і є форматом вільного проекту OpenOffice. Не знаю, чи підтримується він повноцінно Майкрософтом.

    2) Той що ви назвали - це https://en.wikipedia.org/wiki/Office_Open_XML. Майкрософт проштовхнуло цей формат на рік пізніше, очевидно не бажаючи використовувати уже існуючий на той момент стандарт конкуруючого продукту.

     

    Висновок? Стандарт нічим не полегшує документообіг. Якщо вам просто потрібно відіслати документ для друку - краще відіслати у форматі PDF з вбудованими шрифтами. Це дійсно де-факто стандарт для перегляду документів і він гарантує однакове відображення на будь-якій платформі. А якщо документ потрібно редагувати разом з кимось, то краще використовувати онлайн редактор, наприклад Google Docs.

     

     

     

    Кстати, исторический факт! В своем время эплы не загнулись именно потому, что Гейтс выпустил свой офис под их маки.  ;)

    :consul:

  4. Ой, не надо с больной головы на здоровую.

    Есть глюки железа, и они больно бьют по всем независимо от оси.

    Є ще глюки самого софта, сторонніх бібліотек, віруси ті самі.

     

    От наприклда впав/завис Word. Так, він перезапуститься, запропонує відновити документ, навіть якщо ви не встигли зберегти усі зміни (він зберігає їх періодично сам у тимчасовому файлі). Але як ви матимете впевненість, що у вашій праці на сотні сторінок нічого не побилося, ніде не поїхало форматування, всі формули цілі? Ви змушені будете покладатися на можливості самого Microsoft Word.

     

    Я би наприклад віддав перевагу якомусь текстовому формату розмітки (TeX, DocBook, markdown) + зберігав би всі зміни у системі контролю версій (Git, SVN, Mercurial). Це додасть ще один рівень безпеки і врятує навіть від проблем з залізом.

     

     

    Как сделать скан поверхности жесткого диска с помощью мака или линухи?

    Ну це вже примітивно, елементарно ж гуглиться :)

    У Лінуксі - https://wiki.archlinux.org/index.php/badblocks

    У Маку є утиліта у складі ОС http://osxdaily.com/2012/05/24/check-hard-drive-health-mac-disk-utility/

    А у вінді нема нічого, треба качати сторонні програми  :gigi:

     

    мс офис как раз для серьезной работы. Но это если знать его возможности

    Я й не кажу, що це іграшка. Це система корпоративного документообігу. Але для серйозних наукових праць чи навіть елементарних рукописів книг він погано пристосований. Він створює ілюзію, що у ньому можна "професійно" зверстати книгу з його автоматичним розбиттям на сторінки, зносками, автоматичними переносами. Але це не так. Ніхто не використовує Word/Excel для верстання. Це робиться у професійних пакетах програм на кшталт Adobe Illustrator/QuarkXPress.

  5. То что подходит вам и устраивает вас, не подходит большинству других пользователей. Смысла нет бодаться и разводить холливор. Как выше сказали всё зависит от поставленных задач и требований, любой мак - замечательный оверпрайсэд девайс, но в бизнес среде ему мало применения. Присутствие эппла в бизнес среде мизерное по сравнению с виндой и линухами, и эппл прилагает все усилия для ещё большего ухода из профессиональной среды (последний макбукпро и забытый макпро тому примеры).

    Тут просто не о чем спорить.

     

    Я й не хочу розводити холівар. Про смаки не сперечаються, я нікому не збирався доводити, яка операційна система краще. Аргумент, який я поставив під сумнів був лише про "іграшковість" Маку. І я не почув аргументів у відповідь крім узагальнених фраз про ігри, офіс, специфічні середовища розробки під Windows.

  6. ну вот вам достаточно, а некоторым надо монографии и диссеры делать, со сносками, литературой, указателями и перекрестными ссылками

    а, и еще со внедренными из экселя пайвот диаграммами на основе базы в аксессе :weep:

    Ну не знаю. Для серйозних праць я би тим більше не ризикнув використовувати Word/Excel. Биті файли, зображення, форматування, візуальний редактор формул :fp1: А ще неможливо використовувати систему контролю версій, бо файл бінарний (або зазіпований нечитабельний XML у сучасному офісі)

     

    Мені доводилося мати діло з рукописами у Word. Це був жах.

  7. Если держать глаза открытыми во время инсталяции, ничего не пролазит.

    Питання, для чого така штука як "інсталяція" взагалі - залишається відкритим. Ну хіба крім якихось системних компонентів і бібліотек. Але для більшості софта це не актуально.

     

    Коли я використовував вінду, у мене була папка з софтом, який щоразу переживав перевстановлення ОС. Таких програм було десь 80%.

     

    Вижуал студио с разработкой под х64 винду?

    Оффис и рядом не стоял с виндовым по набору ф-ций.

    Мак вертится на негеймовом железе - процы заточены под экономичность а не под перформанс, а с графическими адаптерами вообще отстой.

    Для чого розробляти під вінду на Маку? Крім того як я вже сказав - зараз тренд: веб-апи на десктопі. Пишуть на скриптових мовах і врапають у хроміум. Наприклад, Spotify, Slack, Atom, Tidal, різноманітні месенджери тощо.

     

    Не знаю, що там за чудо-функції мають бути у офісі. Мені й Google Docs достатньо. Кліпарту хіба нема :weep:

     

    Щодо геймінгу, мені здається на десктопах він взагалі помирає. WCG он уже не проводять після 2013. Компанії шалено інвестують бабло у ігри під телефони/планшети. Для гарної гри не обов'язково потрібна надвисока потужність.

     

    Старезний віндсофт для старезного гамма-спектрометра  СЕГ.

    Працює до сьогоднішнього дня, через ISA шину.

    Придбати новий я не можу

     

    І на Windows 10? Важко повірити.

  8. В криптовалютах нету даже потенциально такой возможности. Ценность определяется исключительно рынком, эмиссия контролируется алгоритмом (распределенной децентрализованной одноранговой вычислительной сетью - то есть никем конкретно), условия эмиссии известны заранее и могут быть изменены только при согласии всех пользователей сети.

    От на цьому хотів би зупинитися детальніше. Що таке "ринок" у контексті електронних валют? Чим підкріплена їхня вартість крім інтересу з боку все більшої кількості користувачів, які інвестують у цю електронну піраміду цілком реальні гроші? За ними не стоїть реальна економіка, якийсь золотий запас чи банківські гарантії. Після того як інтерес досягне піку - почнеться падіння. Питання тільки - коли?

  9. Нынче каждый (даже я) попадаются на эту удочку.   ;)

    Ставишь бесплатный софт, с ним приходит адвэйр - ты же нажал "Yes" на инсталляцию - оно все и ставит.

    Вінда з її інсталяторами - це просто клондайк для всякого AdWare/SpyWare :fp1:

     

    На Маку "інсталяція" програми - береш і копіюєш її у директорію Applications.

  10. Ну как можно сравнивать количество софта под винды и мак?

    Тот же вижуал студио, офис с поддержкой макро, всевозможный бизнес софт... нет смысла сравнивать.

     

    Для обычных юзеров конечно нет особой разницы, можно приспособиться и к линуксу и к маку.

     

    Visual Studio - нещодавно з'явилася версія під мак. Та й потрібна вона для софту під вінду хіба, який зараз майже ніхто не пише - є тенденція робити крос-платформенні веб-апи під десктоп. Microsoft Office - давно є під мак.

     

    про серьёзный гейминг на маке вообще нет смысла говорить.

    Тим не менше, усі популярні ігри мають версії під Мак.

     

    Запуск Embarcadero RAD Studio например

    Її ще хтось юзає? :fp1:

  11. У нас теж є нафта, біля Гатвіку, найбільше родовище в ЮК. А газ - то якось пофігу, можна купляти, його жерти не будеш.  А от що вони будуть жерти - це питання. 

    Та бугого. У Лондоні жеруть шотландського лосося і шотландську баранину. А яким макаром Лондон годує Шотландію?

  12. согласен - всё зависит от задач.

    (На прошлой неделе купил дочке макбук 12" для школы, славная игрушка)

    Іграшка? Цікаво, з якими такими задачами може впоратися вінда, а Мак ні? Я юзаю лише Мак з 2013.

  13. Згоден з МГ.

     

    Скоріше не фейк, інакше б пацану треба було Оскара давати. Але спочатку була матюклива пісня, під час якої діти тикали пальцями в динамік і камеру системи відеоспостереження.

    Тут повне відео https://www.facebook.com/lystoknews/videos/1264552483606080/ і тут https://forum.pravda.com.ua/index.php?topic=948215.msg19206778#msg19206778

    Фейк у тому, що ліве відео + зверху наклали гімн України.

    У пацана могли бути емоції з іншого приводу, скажімо, не підготувався до контрольної.

  14. Язык в цивилизационном контексте это производная, а не первообразная. Не успешность благодаря языку, а язык благодаря успешности. Считать иначе - самообман и самоутешение. Язык неудачников никогда не окрепнет и не приобретет популярности.

    Мова і національна ідентичність об'єднує людей. Якщо цього нема, то й з'являються президенти з віллами у Іспанії і заводами у Кацапстані, не зацікавлені у роздубові держави, яку очолюють.

    • Upvote 4
  15. Ходив і не раз. Але віковий ценз в українських компаніях дуже жорстокий. Навіть мій співробітник в 37 не може вже влаштуватись. :(

    Є такий ідіотизм. Але є і виключення: Cogniance наприклад - дуже ліберальна компанія у плані віку співробітників. Важливо, що ти знаєш і вмієш. Рекомендую http://cogniance.com/careers/#job

  16. Вертайтесь. У нас шара. Всюди. Правда платні фактично нгемає. Але то таке.

    Вам же головне шара.

    При бажанні в Україні можна заробляти не менше, а то й більше. ніж у Голандії, через набагато нижчі податки. Можу підказати вакансії програмістів/тестувальників/менеджерів проектів.

×
×
  • Створити...