Перейти до змісту

Дмитро

Кандидат
  • Posts

    6
  • Зареєстрований

  • Last visited

Информация

  • Ukraine

Дмитро's Achievements

Новачок

Новачок (1/9)

0

Reputation

  1. Розписка повноцінна, хоча й складена не за зразком, вказаним у відповідній інструкціі. Ось, що мені радять на іншому форумі.
  2. Доброго дня. Сходив до військкомату. Ситуація наступна. На мою вимогу написали розписку (про вилучене посвідчення). У графі "мета" в розписці вказали "проходження мед. огляду". Сказали, що повернуть його тільки після того, як я пройду мед. огляд. Дали бланки на мед. огляд, але я ніде не розписувався за їх отримання. Дату видачі бланків теж ніхто не проставив. Питання: чи можу я спокійно її не проходити? Якщо ні - то що мені за це може бути? Чи є якісь встановлені терміни для проходження мед. огляду? Все що я знайшов - це те, що людина зовсім може відмовитися від проходження мед. огляду. Чи так це? Як бути в такій ситуації? Бажано відповідати з посиланнями на відповідні закони, щоб потім можна було аргументувати свою позицію. Дякую.
  3. швидше за все так і буде. ось тільки з документів у мене по факту лише паспорт залишився та домова книга, де є штамп із постановкою на облік.
  4. Привіт, потрібна Ваша допомога. У мене, в принципі, є своя думка, але хотілося б почути ще фахівців. Ситуація наступна. Я - офіцер запасу, молодший лейтенант. У грудні 2018 закінчив магістратуру. На початку лютого міняв місце проживання, знявся з обліку у військкоматі. По приїзду на нове місце проживання я прийшов у військкомат з проханням поставити мене на облік, на що мені посадова особа (кадровик, або як він називається) відповів, що спочатку я повинен пройти мед. огляд. На питання "Які підстави?" мені відповіли почитай закон і почали грубити. Я пішов додому, почитав - Наказ 402 - "військовозобов'язаний офіцер запасу повинен проходити мед. огляд раз на 5 років". У тимчасовому посвідченні напсано, що наступний мед. огляд я повинен проходити в 2022 році. Пішов я до них знову з цим законом, але відповідь була аналогічна. Подзвонив я на гарячу лінію в МОУ - мені відповіли, що у військкоматі не праві і я можу спокійно написати на них заяву. Пішов я знову до них, вони почали відразу посилатися на 170 статтю і 402 наказ. Але, увага! Для того, щоб комісар міг мене направляти на комісію я повинен стояти на обліку !! Вони ж мене навідріз відмовлялися ставити, але як тільки я завів мову про гарячу лінію вони тут же змінили тон і сказали, що мені спочатку потрібно було написати заяву для постановки на облік (я ходив до них тиждень і ні про яку заяву мови не було). Загалом, написав я заяву, вони попросили залишити посвідчення і прийти на наступний день за ним (так як комісар повинен був приїхати після обіду). Я написав, залишив. Приходжу на наступний день - мене ставлять на облік і відмовляються повертати посвідчення, аргументуючи це тим, що комісар може вилучити посвідчення на деякий час з певних причин і сказали пройти медогляд. Тут таке питання ... за фактом, вони забрали у мене документ і не написали жодної розписки про це (грубо кажучи, можна сказати, що я його втратив). Як бути в такій ситуації? Всі розмови з комісаром (хоча це не зовсім комісар) записувалися на диктофон.
×
×
  • Створити...