Перейти до змісту

Начало доходить (но пока не всем) - Штайнмаєр застеріг Росію від анексії сухопутних коридорів до Криму


Alter Ego

Recommended Posts

Штайнмаєр застеріг Росію від анексії сухопутних коридорів до Криму
 
Глава МЗС ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр не виключає російського захоплення українських земель для сухопутного доступу до Криму. Він вважає реальною загрозу прямого воєнного конфлікту Росії та України.
 
Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр застеріг від можливості захоплення Росією територій на південному сході України для забезпечення сухопутного доступу до Криму. В опублікованому в понеділок, 1 вересня, інтерв'ю газеті Märkische Allgemeine німецький дипломат не виключив нової спроби анексії з боку Росії через те, що дістатися до Криму можна лише морем або повітрям.
 
За словами Штайнмайера, "російські сухопутні коридори так само суперечили б міжнародному праву і були би гідними осуду, як і приєднання Росією Криму". При цьому глава німецького зовнішньополітичного відомства зазначив, що ситуація на південному Сході України різко загострилася і вийшла з-під контролю. Він також додав, що існує загроза "прямої воєнної конфронтації між Україною та Росією". Цим Штайнмаєр пояснив рішення Євросоюзу посилити економічний і політичний тиск на Росію.
 

 

Змінено користувачем Alter Ego
Link to comment
Share on other sites

Вот слепое еще осталось:

 

Генеральний секретар Організації безпеки та співробітництва в Європі Ламберто Заньєр заявив BBC, що присутність регулярних частин російської армії на Донбасі важко підтвердити.

"Там завжди були громадяни Росії, які, можливо, приїжджали туди з різних причин і підтримували сепаратистів. Ці свідчення у нас є, бо ми зустрічали людей, які приїжджали в такому приватному порядку, і говорили з ними", - сказав він.

 

"Але чи є там російські військові підрозділи окрім того, що всі ми бачили, і окрім тих військових, яких українці захопили в полон, - це продемонструвати складніше", - додав високопосадовець.

Президент Петро Порошенко раніше звинуватив Росію у "прямій агресії" на сході країни.

Москва, своєю чергою, заперечує наявність своїх військових в Україні.

НАТО минулого тижня опублікував фото, на котрих, як стверджується, зображена російська важка техніка на території України.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...