Перейти до змісту

Нічого особистого - просто бізнес. Південна Африка підписала угоду на отримання 8 реакторів з Росіі


Dilbert

Recommended Posts

Місто Кейптаун - міністр енергетики Тіна Joemat-Петтерссон заявила, що ядерна енергія є ключовим фактором для економічного зростання, після підписання угоди для Південної Африки на отримання до восьми ядерних реакторів з Росії. 

 

Вона підписала атомну  угоду співпраці з Росією, з державною фірмою Росатом, повідомила про це  в своїй заяві в понеділок. 

 

"Південна Африка сьогодні, як ніколи раніше, зацікавлена ​​в масовому розвитку ядерної енергетики, яка є важливим фактором для розвитку національної економіки", сказала Joemat-Петтерссон. 

 

Вона сказала, що операція відкриває шлях для будівництва до 9.6GW (8 енергоблоків АЕС) атомних електростанцій на базі російських технологій до 2030 року. 

 

"Ця угода відкриває двері для Південної Африки, щоб отримати доступ до російських технологій, фінансування інфраструктури та надає належну і надійну платформу для подальшої активної співпраці." 

 

Доставка  реакторів дозволить почати будівництво першої атомної станціі на на Африканському континенті на основі російської технології.

 

"Підписана угода, крім фактичного спільного будівництва АЕС, передбачає комплексне співробітництво в інших областях ядерної енергетики, в тому числі будівництво на основі російської технології на основі багатоцільового дослідницького реактора, допомога в розвитку Південно-африканського ядерної інфраструктури, освіти південноафриканських фахівців-ядерників в російських університетах та інших областях ", сказав Росатом в заяві. 

 

Генеральний директор Росатома Сергій Кирієнко заявив, Південна Африка отримаєте всі необхідні компетенції для реалізації, що він назвав, "ця масштабна програма розвитку національної атомної енергетики". 

 

 Кирієнко: "Росатом прагне створити в Південній Африці повномасштабний ядерний кластер на рівні світового лідера - від переднього плану ядерного паливного циклу до інжинірингу та виробництва енергетичного обладнання." 

 

Reuters повідомляє, що Китай Гуандун Nuclear Power Holding, Toshiba і Korea Electric Power є одними з компаній, які були зареєстровані як ті, що проявляють інтерес в забезпеченні ядерної угоди. 

 

SA є країною з однією ядерною електростанцією , яка забезпечує близько 5% країни 42000 МВт встановленої потужності. Майже все інше приходить з вугілля. 

 

Тим не менш, в національному оцінки енергії в грудні, Південна Африка заявила, що може затримати будівництво атомних електростанцій і замість цього зосередитися на вугілля, гідро-і газу як альтернативних джерел енергії. 

 

Країна бореться, щоб зберегти увагу на  відсутності інвестицій в нові електростанції, яка триває майже два десятиліття. 

 

Еском намагається закінчити нові електростанцій, в тому числі Medupi і Kusile, масивні вугільні наряди із загальною потужністю близько 9500 мегават (МВт), які далекі від завершення.

 

ГУГЛОТРАНСЛЕЙТ

Link to comment
Share on other sites

Новина понеділкова. 22 Вересня

 

Південні африканці мене питають- тю, а як же санкціі??? Заборонили ж співпрацювати з рашею - агресором, тим більше у галузі енергетики.

Link to comment
Share on other sites

кажу - новину відіслали у наше МЗС - хай реагують

 

У мене немає ресурсу і владних повноважень надавати копняка ПАР, які територіально більші за Украіну в 2 рази мабуть

Link to comment
Share on other sites

South Africa did not join in the chorus of condemnation against Russia’s annexation of the Crimea, instead adopting a position that in part mirrored language used by Russia to explain its actions, but in other ways reflected key principles of South African foreign policy. Together with its fellow BRICS members, South Africa opposed the imposition of sanctions and was critical of suggestions that Russia might be excluded from the G-20 Summit in Australia later in the year. Non-interference in the internal affairs of states and the inviolability of borders have been cen- tral organising principles of African affairs since decolonisation. South Africa’s approach must be understood in the context of a desire to see the balance of forces change to reflect the rise of emerging powers. The West’s unilateral actions since the end of the cold war have not sat well with the South African government. Civil society elements aligned to the ruling tripartite alliance have condemned what they perceive as Western propaganda against Russia and the West’s involvement in stirring unrest in Maidan Square, Kiev. Furthermore, from a realpolitik perspective, South Africa accords its alliance with the BRICS states high priority. Yet, as a rela- tively small country, it is in South Africa’s interests to encourage adherence to a set of global rules that are respected by all. 

 

South Africa's response to the Ukrainian crisis - Noref

Link to comment
Share on other sites

Санкцiями стараються нашкодити Росiї, а не собi тi ж самi США. То чому ПАР повинно стрiляти собi в ногу? Тим бiльше на такий срок:"операція відкриває шлях для будівництва до 9.6GW (8 енергоблоків АЕС) атомних електростанцій на базі російських технологій до 2030 року". 

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...