Перейти до змісту

Російські ЗМІ сім років поспіль цитують неіснуючого німецького професора, захисника Кремля


DiM

Recommended Posts

Російський історик, Дмитро Хмельницький і блогер Павло Гнілорибов, засумнівавшись в логіці висловлювань одного німецького експерта, що його постійно коментує і переказує ИТАР-ТАСС, провели розслідування про його наукову діяльність.

 

Як виявилося, такого професора не існує в природі, пише Radio Free Europe / Radio Liberty.

 

«Професор Лоренц Хааг, голова Агентства глобальних комунікацій, існує тільки в уяві кореспондентів ИТАР-ТАСС. Він регулярно і багато років (з 2007 року, - ред.) дає інтерв'ю і хвалить Путіна, як «провідний німецький експерт». Однак, в Німеччині ні такого професора, ні такого агентства немає», - заявив історик.

 

Хмельницький і Гнілорибов провели пошуки наукової чи викладацької діяльності так званого Хаага, але ніяких слідів професорства експерта, чи його студентів або аспірантів не знайшли. Усе, що вони знайшли в інтернеті про цього персонажа, - це його інтерв'ю і коментарі російським ЗМІ про те, що Кремль веде правильну політику.

 

Активісти обдзвонили усі агентства, представником яких буцімто є Хааг, однак ніде його існування підтвердити не змогли.

 

У відповідь на репортаж «Радіо свобода» ИТАР-ТАСС засумнівався в тому, що Хмельницький є істориком, і від імені Лоренца Хаага «запропонував поширювачам цих чуток сприяти зближенню Заходу і Росії, а не сіяти ворожнечу у ЗМІ».

http://zaxid.net/news/showNews.do?rosiyski_zmi_sim_rokiv_pospil_tsituyut_neisnuyuchogo_nimetskogo_profesora_zahisnika_kremlya&objectId=1325803

 

 

 

Мда, предела рашапропогандонства похоже и в правду нет...

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Есть такой деятель. Нашли. Снимает кибитку по тому адресу. Именно запроданцом и есть

http://www.iwi-forschung.de/index.php/sonstiges

Змінено користувачем rutina1
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...