Перейти до змісту

Реформи від Сєні - ось-ось гряде :)


RiG

Recommended Posts

Як торгують надрами країни на користь Ставицького

 

http://expres.ua/main/2014/12/08/120994-tinovi-shemy-yacenyuka-mohnyka 

 

Цікавий аналіз ситуації з купівлею дозволів на дослідження та розробку надр країни.

Link to comment
Share on other sites

От цікаво, що заважало 'рехворматорам' навести елементарний порядок з проведенням аукціонів та отриманням дозволів на дослідження та розробку надр ? Невже для цього треба було приймати якісь закони та отримувати багатомільйонні кредити з Заходу ?

 

І головне - можна ж було досить суттєво і швидко поповнити бюджет, за який так нібито рве дупу Сєня, навіть в теперішні нелегкі часи. Плюс залучити реальних інвесторів, а не свідомо віддати все на відкуп гнилим і продажним чинушам і аферистам.

 

Коротше, така от куля в лоб. B-)    

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Колись ще зразу після ОР був на одному зборищі в голови митної служби України. В той час якраз движняки всілякі були по спрощенню умов ведення зовнішньоекономічної діяльності  (єдине вікно для оформлення, хто в темі і пам'ятає), я ще багато ентузіазму тоді мав, вірив в зміни.  :D

 

Ну, зібрались там представники  бізнесу, транспортники всілякі прямо в кабінеті голови і почали про свої проблеми штовхати. Всі там говорять, говорять, я через якийсь час питаю - а всі ці проблеми трудящих якось фіксуються на папері - протокол там якийсь зустрічі би непогано вести, щоб не балакати без сенсу ( я тоді на німців працював, педантом був   :D). На мене народ так глянув дивно, зам'ялись якось всі, зайорзали.  :D  Ну потім врешті  вирішили - оформити і подавати всі пропозиції  до митниці від тих, хто їх вносить ( мабуть, до цих пір десь там все лежить :weep:).

 

Я потім з одним з замів голови на перекурі перекинувся парою слів - молодий такий був, толковий, я його трохи знав до того. То й питаю - буде щось з того всього якесь 'покращення', чи так, даром повітря коливаємо ? Він оглянувся, чи ніхто не чує і каже - та фігня це все, зображаєтся якийсь движ, бо ситуація вимагає, але особливого толку не буде. Я ще попробував щось доводити, що треба, мовляв, щось міняти, бо зовсім же сумно. Але, в основному, той мужик виявився правий, хоча якісь там питання все-таки так-сяк пізніше трохи вдалось посунути. 

 

То щось мені здається, що зараз ситуація з тими всіма 'рехвормами' повторюється один-в-один. З чинушами тепер особливо не спілкуюсь, але більш ніж впевнений, що методи їх роботи ні на йоту не змінились ( хоч самих тих чинуш за весь цей час помінялось немало). Так що чекаємо на результати. B-)

Змінено користувачем RiG
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...