Перейти до змісту

МЗС вже не вимагає від РФ компенсації для скасування санкцій


Faultfinder

Recommended Posts

МЗС вже не вимагає від РФ компенсації для скасування санкцій. Кажуть, це лише ідея

Вівторок, 20 січня 2015, 17:01

 

Версія для друку Коментарі8

Павло Клімкін назвав некоректною інформацію про те, що Київ вважає необхідним відшкодування Москвою збитків України в якості умови для скасування накладених на неї санкцій.

Про це міністр заявив під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

На запитання про те, чи відповідає дійсності документ, який цитувала Європейська правда, він відповів: "Абсолютно ні".

Між тим високопосадове джерело "Європейської правди" в МЗС, а також співрозмовник в структурах ЄС вже після виступу Клімкіна підтвердили, що Україна дійсно передавала до ЄС документ із  пунктом про необхідність такого відшкодування.

"Європейська правда" публікує повний текст даного документа в тій редакції, в якій його було передано главам МЗС європейських країн. Дипломати, з якими спілкувалася редакція, підтвердили автентичність цього тексту.

Одне з джерел в МЗС пояснило, що при підготовці такого звернення до Ради ЄС Київ не розраховували на його розголос у ЗМІ, тому тепер міністр мав публічно відмежуватися від даної позиції.

"Цей документ дійсно існував і був переданий до засідання Ради ЄС. Але це скоріше non-paper, ґрунт для роздумів міністрів у контексті їхніх дискусії про подальший розвиток відносин ЄС з РФ", - пояснило одне з джерел видання.

"МЗС не акцентує увагу на цьому пункті, а лише згадує його як можливий варіант. Ми ще не отримували реакцію європейських партнерів на цей пункт (про вимогу компенсації з боку РФ). Пріоритетом для нас зараз залишається забезпечення того, щоб рішення про долю санкцій ухвалювалося на основі виконання вже визначених ЄС критеріїв", - заявив дипломат.

За даними "Європейської правди", це звернення, що надійшло до Ради ЄС від української дипломатичної служби, отримало також критичну реакцію з боку адміністрації президента.

 

P.S.Понятно, что Европа, по крайней мере сейчас, такого не хочет. И наверняка попросила нас убрать этот пункт. Но мы должны были начихать на подобные просьбы, и твердо вести свою линию. Вопрос репараций должен быть обязательно поставлен и юридически зафиксирован.

 

P.P.S. Климкин дебил и никуя не делает. Не только по этому вопросу, но и по многим другим. Лично мне вообще иногда непонятно, интересы какой страны он представляет.

 

Link to comment
Share on other sites

Павло Клімкін назвав некоректною інформацію про те, що Київ вважає необхідним відшкодування Москвою збитків України в якості умови для скасування накладених на неї санкцій.

 

А что он вважает корректным? Может Украина должна видшкодувать Фашераше ее потери на финансирование войны с Украиной???

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...